דיכאון

oranit8

New member
דיכאון

לפני כשבוע השתחררתי משירות בצה"ל ואני מקללת את היום שבו השתחררתי ... אני לא מוצאת עבודה ... היום הושפלתי עקב הגימגום הלכתי לחפש עבודה בתחנת דלק ורשום שצריכים עובדים וחוץ מזה יום לפני היתקשרתי ושאלתי אם צריך עובדים אמרו לי שכן והלכתי לשם היום והושפלתי ואמרו לי שלא צריך עובדים אני בטוחה שזה בגלל שאני מגמגמת בטוחה אף אחד לא יוכל להוציא לי את זה מהראש . היוםבעקבות האירוע פצעתי את עצמי עם מספריים רציתי לנוסת להיתאבד אני מרגישה אשני הולכת לאיבד ואין לי לאן לפנות אני לא מוצאת סיבה לחיות אין לי כיוון חשבתי שיש לי כיוון אבל אין לי מי יקבל אותי לעבודה עקב גימגום תגידו לי מי ?

תירגעי מהר!!

עצם הלחץ והמחשבה הזו של מה יהיה זה רק מזיק לך ואת מגמגמת יותר שימי פס על כולם וכמו שהמון מגמגמים עובדים גם את תעבדי. אני מכיר רואה חשבון מגמגם ועוד אנשים שעובדים בתפקידים מאד חשובים שמגמגמים. תראי את הדברים בפורפציה הנכונה.

מרינקי

New member
יקירתי

אף אחד לא צריך להוציא לך מהראש אם הם לא רצו אותך בגלל שאת מגמגמת או לא, חוץ מזה שבתחנת דלק אף אחד לא צריך פטפטנים ואנשים באים והולכים משם 20 פעם ביום, כי זה לא משנה! יש רק דבר אחד שצריך להוציא לך מהראש ודחוף, את הדיכאון שלך! ברגע שתהיי מאושרת, אני מוכנה להתערב איתך שתמצאי עבודה! אם את צריכה דוגמאות, יש לך פה פורום מלא של אנשים נפלאים. דוד שלי מגמגם מאז שאני זוכרת אותו, לפעמים מאוד כבד, לפעמים כמעט שלא, אבל הוא אחד הקבלנים המצליחים, יש לו המון חברים כי אנשים מעריכים את טוב הלב שלו, את היושר שלו ואת המוח שלו, יש לו אישה שהייתה כוסית ונשארה כוסית, והיא יכולה למכור קרח לאסקימואים (מדברת טוב מספיק בשביל שניהם), ובת בת 24. הבנאדם הספיק להתמודד עם סרטן על הדרך אז הוא יבכה בגלל גמגום? אף אחד לא ירצה לצאת עם או להעסיק בחורה מפוחדת מדוכאת מגמגמת ודכאונית, כל אחד ישמח להעסיק בחורה חייכנית חרוצה אחראית ובטוחה בעצמה (הגמגום הופך להיות פרט שולי). הכל תלוי במה שמשדרים ולא חובה לדבר בשביל זה אלא להאמין. אגב, לשדר החוצה את התכונות החיוביות זה דבר שלא בא מעצמו, אלא מתפתח תוך ניסוי טעייה ותהיה..., דחו אותי לפחות ב4 ראיונות עבודה כי פשוט ישבתי שם ולא ידעתי איך "למכור את עצמי" גם אם אני "סחורה משובחת". התחלתי לגמגם גם אם אני לא מגמגמת..., עד שהסתגלתי ולמדתי. היום אני יכולה להציג את עצמי יפה מאוד אם אני רוצה. דבר ראשון טפלי בדיכאון, כל השאר כבר יבוא מעצמו. אגב, לכל אחד שחרור מהצבא בא כשוק, תלוי רק כמה זמן הוא נמשך ואיך מתמודדים. אני מאחלת לך הצלחה, ומאמינה בך.

vicz

New member
אורנית ../images/Emo24.gif

נכון שהשירות בצה"ל הוא חממה יחסית לחיים האמיתיים (למרות שרוב החיילים מתבייכינים וסופרים את הימים לשחרור), אבל לרצות להתאבד בגלל שלא קיבלו אותך לעבוד בתחנת דלק??? אני מכירה אנשים שרצו להתאבד ביום שהתחילו לעבוד בתחנת דלק.... נכון שחייו של המגמגם קשים יותר מחייו של בן אדם "נורמלי" אבל מגמגמים רבים חיים חיים מלאים הכוללים עבודה, משפחה,ילדים... זה לא קל, אבל אפשרי. במקרה החברה הכי טובה שלי סובלת מנטייה לפגוע בעצמה ולכן אני מכירה קצת את הנושא. הכאב הפיזי משכיח לכמה שניות את הכאב הנפשי וגורם להקלה והרגשת "בשליטה". אך יש דרכים חלופיות וטובות הרבה יותר להתגבר. והפורום הוא אחת מהן. לרוב חברי הפורום מוכרת ההרגשה של דחייה בעבודה בגלל הגמגום. ורובם התגברו על זה. אז אנחנו יכולים להציע לך אוזן קשבת ואולי כמה טיפים. שבוע הוא פרק זמן נורא קצר לחיפוש עבודה ולכן אסור להתייאש. את יכולה לגשת ללשכת תעסוקה, הם גם יכלו להציע לך עבודות נוספות וגם במקרה ואת זקוקה לכסף כאן ועכשיו, להתחיל לשלם לך אבטלה עד שתמצאי עבודה (רק תקחי בחשבון שאבטלה מפחיתה את המענק שמקבלים בסוף המועדפת). מה התוכניות שלך לעתיד, אחרי המועדפת? האם יש מקצוע שאת מתעניינת בו?

oranit8

New member
תגובה

שהתשחררתי הייתי הכי מאושרת ובשבועיים של החפשש התחלתי לחפש עבודה ולא מצאתי היה לי הכי ביטחון עצמי והייתי בטוחה שאני אמצא עבודה והתחיל לעבוד ישר אחרי השירות הצבאי אני בבית ורע לי אין לי פשוט חשק יותר לחיות לא עם הגימגום ולא בלעדיו יש גבול לכמה אני יכולה לסבול ואני כבר החלטתי ... אני כן המשיך לחפש מקומות עבודה אבל האופטימיות שלי היא נמוכה מאוד

shuky63

New member
אם את כל כך נחרצת בקשר לאי יכולת

לתפקד מצוין עם גמגום לא אתווכח איתך(למרות שאני חושב אחרת), אבל למה שלא תקחי את מענק השחרור ותלכי לעשות טפול אינטנסיבי בגמגום?

oranit8

New member
תגובה

כי בראש שלי יש תוכנויות אחרות כמו ללמוד ? וכרגע אני רוצה לעבוד אבל אני לא יודעת כבר לאיפה לגשת עזבו אתם לא תבינו את מה שאני מרגישה אנ ייודעת שאני צריכה לשלם דמי ביטוח ואין לי מאיפה

vicz

New member
בטח שאנחנו מבינים - כולנו כאן מגמגמים

כולנו נתקלים בבעיות כאלה ואחרות הקשורות לגמגום ישנם אנשים שלא מגמגמים ולא יכולים למצוא עבודה ידיד שלי סיים תואר בהצטיינות ולקח לו שנתיים (!!!!) למצוא עבודה הוא לא מגמגם ולא סובל משום פגם פיזי אחר, ועדיין שילוב של נסיבות, תזמון וחוסר ניסיון... ככה שזו בעיה לא רק של אנשים מגמגמים. זו בעיה של אנשים מבוגרים. וזה מה שאת עוברת. נכון שמבחינתינו אנחנו מבוגרים כבר בגיל 14, אבל מבחינה מעשית בבית ספר ובצבא אנחנו בחממה - אין דמי ביטוח לאומי, בדר"כ אין צורך לעבוד, גרים אצל ההורים/בבסיס, אוכלים על חשבון ההורים/הצבא. כשיוצאים מהצבא רשת הביטחון מתנפצת ופתאום קולטים שיש הרבה הוצאות ולא קל להרוויח את הכסף כדי לכסות אותם (גם כשתמצאי עבודה תראי שבלא מעט מקומות משלמים שכר מינימום שמאוד קשה להתקיים ממנו. מאיזה איזור את? אילו עבודות ניסית לחפש? ולא אמרת לי מה את רוצה ללמוד...
אגב, תתקראי את התגובה של מרינקי, היא מאוד צודקת לפי דעתי

oranit8

New member
תגובה

הכיוון שהיחידה להכוונת חיילים משוחררים הביאה לי זה לעבוד מעודפת וללמוד להשלמת בגרויות ואחר כך ללמוד מקצוע משהו הנהלת חשבונות ו ייעוץ מס וכדומה חשבי שכר ניהול תיקי לקוחות וכדומה פתאום הכל היתפרק לי

vicz

New member
שום דבר לא התפרק

רק נתקלת בקושי מסוים בשלב בראשון של התוכנית - עבודה מועדפת עבודה מועדפת היא צעד נכון במהלך לימודים אקדמיים יש הרבה הוצאות ומעט זמן לעבוד. כך שחסכי כמה שאת רק יכולה כדי שישמש אותך, בין השאר לתשלום דמי ביטוח לאומי, בזמן הלימודים לאיזה עבודות ניסית להתקבל ולא הצלחת? בעצם עומדות בפניך שתי אפשרויות: עבודה שבה לא צריך לדבר- בתי מלון, מפעלים (מענק חלקי על המעודפת), חקלאות, מאפיות (אם אני לא טועה) - שזו הדרך הבטוחה. לאף אחד לא אכפת אם החדרנית מגמגמת, כל עוד היא עומדת במכסה החדרים שהיא אמורה לסיים. עבודה שבה צריך לדבר - כמו תחנת דלק (לא עולות לי כרגע עוד דוגמאות...) - שהיא יכולה להוות אתגר אבל גם להקל את הפחד מלגמגם. במה עסקת בצבא?

ali052

New member
אני עומד להקים אתר עם מגון הצעות ע`

אני עומד בעזרת ה` בעתיד להקים אתר עם מגוון הצעות עבודה.....(האתר ללא שום מטרת רווח!!¡) בקשר אלייך אם את מחפשת עבודה באזור המרכז = צרי קשר במסרים(ברגע שאת רוצה לעשות את השטות של הנזק לעצמך...תחשבי על הסביבה ועל האנשים שקרובים אלייך עד כמה הם ייצטערו..)..?..אלי.

shoshyyy

New member
את אומרת ...

שאף אחד לא יצליח להוציא לך מהראש שזה הכול בגלל הגמגום ....זה בטוח. אך זה לא נכון. את חושבת שאנשים מייחסים לגמגום כמו שאת מייחסת אליו .... אז אמרו לך "לא" .... אז מה ? מה קרה ? את משליכה את הלא הזה לכל החיים שלך .את עושה טעות. את כן יכולה להגיד לך כמגמגמת שזה לא נכון. את מאמללת את עצמך. אז אמרו לך לא . את לא הראשונה ולא האחרונה שאומרים לה לא. לא נורא. לא צריך לפצוע ולהזיק לעצמך... את עושה את זה מספיק בהיבט הנפשי. תקחי הכול בפרופורציות. השתחררת לפני שבוע ...תתני לעצמך זמן ...מה את רצה לעבוד ...? יהיה לך את כל החיים. המסקנה .... תלכי לתחנה דלק אחרת. לאף אחד (חוץ ממך) לא ממש אכפת איך את מדברת. יש להם צרות משלהם!!!! תאמיני לי.

אורנית יקרה../images/Emo24.gif

אורנית, למרות שאת לא כותבת הרבה בפורום נכנסת ללב של כולנו
. תראי כמה חשובה את לאנשים, תראי כמה איכפת להם ממך (בעיקר לויקי
). חשוב מאוד שתדעי שיש אנשים שכן מזדהים איתך, אנשים שכן מבינים אותך, אנשים שבאמת איכפת להם ממך. חשוב מאוד שתדעי שאת לא לבד ואנחנו תמיד כאן בשבילך, כל הזמן
. יהיה מאוד חבל אם תוותרי
, יהיה מאוד מאכזב אם תעזבי אותנו בעיקר כשיש לך עוד כל כך הרבה מה לחוות. נשמע שבאמת עוברת עלייך תקופה לא קלה, אבל זכרי שזאת רק תקופה ותמיד אחרי השפל באה הגאות. זכרי שתבוסה היא מצב זמני בלבד, הרמת ידיים היא שהופכת אותה לתמידית
. אני מאחל לך המון בהצלחה
, ומאוד אשמח אם תעדכני אותנו בהמשך (חסר לך שלא
). אני חושב שאת יכולה להיות תרומה גדולה מאוד לפורום, לכן אני גם מצפה לראות אותך פעילה יותר
זכרי שאנחנו פה תמיד בשבילך
בברכה, לב(בון)

oranit8

New member
תגובה

גם בצבא אמרו לי זה זמני ועובר האזרחות זה לא דבר זמני וזה לא עובר ואני מתחילה לשקוע יש לי 3 ראיונות עבודה הייתי באחת וכל הזמן יש לי את הפחד הזה שבגלל גימגום לא יקבלו אותי נכון אין לי ביטחון עצמי ולפני הצבא היה לי ביטחון עצמי למרות שהייתי מגמגמת אני מגממגת מגיל 10 בעקבות טראומה הייתי במיליון טיפולים ושום דבר לא עזר בטיפול בצבא אמרו לי שאם לא מקבלים אותך למקום עבודה עקב גימגום מקום עבודה לא שווה לדעתי זה לא נכון משהו בי דפוק ואם לא יקבלו אותי לשום מקום עבודה אני מעדיפה לסיים את החיים שלי אין לי מה לעשות והאופטימיות שהייתה בי והייתה בי הרבה נעלמה !!!!

shuky63

New member
גם אני עברתי את זה אחרי הצבא

בלי מקצוע,בלי נסיון בעבודה,כשהתקשרתי למודעה בעתון ברוב המקרים מי שבצד השני צעק הלו הלו כשאני לא מסוגל לענות לו ובכמה מקרים כשהצלחתי להגיד בקושי כמה מילים קבלתי תשובות של "כשתלמד לדבר תתקשר שוב".ימים שחורים. היום כשאני מסתכל על זה מרחוק עם מקצוע נסיון מקצועי ומעמד במקום עבודה אני יכול אפילו לצחוק על זה. גם את תוכלי.אני בטוח.

oranit8

New member
לכל מי שמתעניין

מחר יש לי ראיון עבודה בניר צבי באריזת פירות הדר (הסעות הלוך ושוב וארוחות ותנאים סוציאלים ) לא אכפת לי במה לעבוד ואיזה שעות אני חייבת לעבוד איך אני יכולה לבוא למראיינת ולעשות עליה רושם טוב ולהראות לה שיש לי ביטחון עצמי

ali052

New member
אאל``ט היום בערב יש מפגש של אמב``י

ושם תוכלי לקבל יותר ייעוץ או הדרכה בכל הנושא הקשור לגימגום ובפרט בעניין שהיזכרת.....=למידע נוסף >>>אתר אמב``י בקישורי הפורום......

shuky63

New member
תראי,בעבודה כזאת,באמת אין כל משמעות לגמגום

אבל אם יבואו עוד אנשים שכבר עבדו בעבודה כזאת בעבר את קצת בבעיה(אם מספר מקומות העבודה מוגבל). מה שאת צריכה זה לשכנע את המראינת שמה שעשית בצבא כמחסנאית טכנית הקנה לך כשורים שיעזרו לך באריזת פרי ההדר. גם אם תצטרכי לשנות קצת את תאור תפקידך הצבאי.למשל יעזור אם תגידי שבצבא התעסקת שעות רבות ברציפות במיון של פריטים שונים. את מבינה,גם אם תגמגמי בהסבר שלך זה לא משנה כי אין כל דבור בעבודה הזאת.תפקיד הראיון לנסות לסנן את אלה שלא מסוגלים לעשות עבודת מיון שעות ברציפות או יברחו אחרי יומיים עבודה. בהצלחה.אל תשכחי לספר איך היה

למעלה