דיכאון

דיכאון ../images/Emo122.gif

האם אי פעם התמודדתם עם דיכאון
בעקבות מה הגיע הדיכאון וכיצד התמודדתם כדי לחדש את הכוחות הנפשיים שלכם
איך יצאתם למעשה מהדיכאון הזה

פחחחח - הנה שאלה בשבילי!

1. כן. בטח. כל החיים שלי, בערך. 2. בעקבות נסיבות הלידה שלי - לידה בגיל מבוגר של הורי, הפרשי גילאים עצומים ביני לבין האחים שלי, התעללות שעברתי בכל מיני מקומות, ניצול, מעבר דירה בגיל ההתבגרות, מחלה של אבא לאורך כל הילדות שלי ופטירתו כשהייתי נערה, להבדיל - מחלה (פיזית) שהתפרצה אצלי, מחלה של אמא שלי, המוות שלה - בתוך הידיים שלי ממש, פיטורין מכוערים ביותר שגרמו לי להתפטר בעצמי, בדידות חברתית מאד גדולה, טיפולים תרופתיים לא מתאימים, טיפולים הורמונליים שגורמים לדיכאון, פרידות מבני זוג שחוויתי כטראומות של ממש, החמצה של כל החוויות שחווים בני גילי - צבא, אוניברסיטה, קריירה, זוגיות, הורות... התפתחות של חרדות, חיטוט אינסופי בפצעי העבר שלי (בטיפולים נפשיים שרובם רק הזיקו לי), והאחרון - ממש עכשיו - המוות של החתול הנפלא שלי, שכל כך יקר לי...
כיצד התמודדתי? טיפול פסיכולוגי במשך 23 שנה און אנד אוף, הצטרפות לקבוצות תמיכה, תרופות שבמשך שנים לא הועילו לי וניסיתי המון סוגים, אישפוזים (שגם הם לא הועילו כהוא זה), יצירה (בעיקר כתיבה, קצת קולאז'ים, הדרכה), בעיקר הבלוג שלי פה בתפוז, ולצערי הרב - המון, אבל המוןןןןןןןן אוכל - אכילה כפייתית רגשית. מה לעשות, זו היתה הנחמה הכמעט בלעדית שלי. וגם קצת מוזיקה, ספרים, סרטים... והחיבור לאינטרנט... וכמובן בוזיק שלי הנפלא - החתול הכי יפה ושמח שהכרתי, שהיה תרופה ללב שלי... וטיפול שיקומי. 3. איך יצאתי מהדיכאון: וול... אני לא כל כך בטוחה שיצאתי ממנו. יותר נכון לומר שאני לומדת בכל יום מחדש לחיות לצידו... ובכל זאת: זה שילוב של תרופות שסוף סוף עוזרות לי, תהליך השיקום שאני עוברת במסגרת סל שיקום, שמעודד אותי לחזק את הצדדים היותר חיוביים שלי, כמו הומור למשל, ויצירתיות, העבודה השיקומית שלי, ההצטרפות שלי לקבוצות של OA, ששם הכרתי אנשים פשוט נפלאים שדואגים לי ומתעניינים בי ואכפתיים כלפי וממש טוב לי שם. גם ההתנדבות שלי במקומות שבהם אני יוצאת מתוך הריכוז העצמי שלי ותומכת באחרים מאד מועילה לי. ועכשיו גם נרשמתי ללימודים - קורס בתחום שמאד מעניין אותי, ואני מאד רוצה ללמוד אותו. ואין כמו ליטוף וחיבוק של בוזיק המקסים שלי (שהיה לי
)- פשוט מרפא ללב כואב... וזה לא שהחיים שלי השתנו פתאום לטובה. ממש לא. הנסיבות נשארו אותן נסיבות מאד לא פשוטות של בידוד משפחתי, של היתמות שקפצה עלי בגיל צעיר, של ההתמודדות עם מחלות ההורים שהביאו למותם, ההתמודדות עם המחלות שלי הפיזיות וגם הבעיות הרגשיות - הפרעות אכילה וכו', אבל מה שהשתנה זה נקודת המבט שלי, ההשקפה שלי, שהיום הרבה יותר אופטימית ומפוייסת מאשר בעבר, ואת זה אני זוקפת בעיקר לתרופות, לשיקום, וללא ספק, ל-OA. תודה על השאלות המאתגרות!

שירשולי

New member
אני מאמינה שכולנו היתמודדנו עם דיכאון...

כזה או אחר. אני אישית,חוויתי ,אותו בפעם הראשונה לפני,כשנה ושמונה חודשים. לאחר הלידה של בני עם כל הטראומות ,שמיתלוות לזה. ההיתמודדות באה אחריי ההכרה,שאני באמת בדיכאון,ושזה לא משהוא חולף. בעיקר המישפחה עזרה לי המון להיתמודד ,וכמובן הטיפולים שאלייהם אני,הולכת עד היום. לא ממש יצאתי אבל אני אופטימית מתמיד,שאני אצליח להיתגבר על כל המיכשולים בחיי. כולל הבריאות ובוודאיי הדיכאון.

nms24

New member
הדרך שלי להתמודד

כמו ששמחה היא חלק מהחיים כך גם דיכאון הוא חלק מהחיים. אם רע אז רע. אם למשל יש לי דיכאון ואני מנסה לשמח את עצמי על ידי סרטים או מוזיקה שמחה זה לא עוזר. מה שכן עוזר זה פשוט לקבל את הדיכאון עד שהוא יעבור. לשמוע מוזיקה עצובה ולראות סרטים עצובים,כך הדיכאון מתחזק רגעית אבל הוא עובר יותר מהר. כמובן שכל זה מתאים לי אישית ואני לא יודע איך זה עובד על אנשים אחרים. מה שעוד עוזר זה פעולות פשוטות ,כמו ניקיון של הבית,ספורט או לבשל משהוא טעים.

אכן-לקבל ולהכיל את הדיכאון זה גם חשוב, ואני

מניחה שברגע שמבינים את הסיבות לדיכאון כבר יותר קל להתמודד איתו.

lee68

New member
אני בדיכאון כל החיים

איך מתמודדים מנסים לקחת כדור נגד חרדה שאגב החרדה והדכיאון הם חברים טובים. * הסיבות העיקריות לדיכאון זה הבעיות שיש לי בקשר עם אנשים אני רגישה מאד ונפגעת בקלות מאנשים ואז זה גורם לי להיות מבואסת ומדוכאת. אני מנסה לעודד את עצמי ע"י ספרים , סרטים , מוסיקה זה מקל לרגע אבל אחרי זה חוזרים למציאות ו....

כן, סוג של.

לא דיכאון קליני, יותר מין "דיכאון קיומי". הרגשה של חוסר טעם ושהחיים לא שווים את המאמץ, ושיש בהם בעיקר סבל ושהעונג המועט לא שווה את המאמץ והקושי הגובר. לא היה לתחושה הזו טריגר יחיד. פשוט בהדרגה הבנתי שהמודל ההוליוודי, המודל היחיד לאושר שהכרתי, לא עובד לי. שהגשמת חלומותיי (או מה שהחברה בה חייתי הרגילה אותי לראות כחלומות) לא מביאה לי אושר, אלא בעיקר תסכול ומתח. כשההצלחה הגיעה לא נהניתי ממנה לאורך זמן, והכישלון מוטט אותי. היו לי חיים טובים, נורמליים, אבל הייתי אבודה בתוכם, מחפשת משהו שהם לא סיפקו, ומוצאת בעיקר קושי וסבל. מעל כל זה ריחפה התאבדות של אדם קרוב אליי, גם הוא אדם שלכאורה היו לו חיים נורמליים וטובים. התאבדות זו מחלה מדבקת, ובשלב כלשהו החשיבה שלי פנתה ברצינות לכיוון הזה. נבהלתי מעצמי והשתדלתי לצאת מזה - להנות מהדברים הקטנים, לנסות שוב, הפעם בכל הכוח, להשקיע את כל-כולי במה שעשיתי אז (לימודים) בתקווה לשכחה עצמית, לתחושת מטרה, וכמובן להצלחה מסחררת שתביא סוף-סוף אושר וסיפוק. במקום זה קיבלתי בעיות גופניות כתוצאה מהמתח, חרדת בחינות וכמובן - כשלון. רק אז נכנעתי והודיתי במה שקודם לא העזתי להודות: שאין לי מושג איך לחיות כמו שצריך, שיש בעיה בגישה שלי כי עובדה שלא כל העולם מרגיש כמוני, ושכדאי שאזנח את הגאווה ואלך לחפש עזרה. מכיוון שהגעתי למסקנה שזה אצלי בראש, פניתי לשני דברים שמתעסקים בראש: טיפול פסיכולוגי ומדיטציה. הטיפול בעיקר תמך בי בשלבים הראשונים של השינוי, אבל חוששתני שכשלעצמו הוא לא היה מוציא אותי מהבוץ. עם כל האהדה שלי לפסיכולוגיה, נראה לי שברוב המקרים היא כלי חלקי בלבד. דרך המדיטציה הגעתי לבודהיזם, שזו דרך רוחנית שעוסקת בתודעה ובסבל, ויש בה הרבה כלים מעשיים, ומשם התחלתי להתאושש. קצת קשה להסביר על רגל אחת, אבל אני אנסה: התפיסה בבודהיזם היא שאנחנו לא מרוצים בחיים, ושזה נורמלי, ושזה גם ניתן לשינוי. לא בשיטת האגדות של לבנות לנו את החיים המושלמים - זה לא עובד, ניסיתי - אלא להבין את המקור לחוויית הסבל בתודעה שלנו. להכיר טוב יותר את התודעה שלנו, את הסבל שיש בה וגם את החוכמה והחופש, את האנוכיות ואת האהבה, ולראות שבבסיס הכל בעצם יותר פשוט מששיערנו, ומתוך זה איכשהו להתחיל להתיר את הסבך שבנינו לנו בראש שגורם להכל להיות כואב כל כך. כמו שאלומה אמרה, זה לא ש"יצאתי" לגמרי. אבל אני כבר לא קונה את המחשבות האלה כמו פעם. אני כבר לא מאמינה ב-100% לסרטים שרצים לי בראש. וזה לא שהרגעים הקשים לא באים, הם באים, אבל יש כלים להתמודד איתם וכבר לא מאמינים עד הסוף לכל מחשבה מאמללת שמסתובבת בראש. נראה לי שזה מה שהרבה דרכים רוחניות עושות, בסופו של דבר - הן מלמדות להתיר את הסבך של המחשבות, ולהשאר ולנשום עם הרגעים הכואבים, ולפקוח את העיניים ולראות שאנחנו לא לבד בעולם ולא לבד בקושי שלנו.

אף פעם לא אובחנתי כסובלת מדיכאון

אם כי היו לי תקופות כאלה של חוסר אנרגיה, עצבות ומחשבות שליליות, תחושת ריקנות, פסיביות וכו'. הסיבות לכך היו יכולות להיות רבות. בדידות, ההתעללות שעברתי בבית ובבית הספר בתור ילדה וגם גורמים פיזיולוגיים לחלוטין כמו תזונה לקויה ו/או בעיות הורמונליות. מה שהכי עזר לי עד היום זה היוגה וגם סדנאות התיאטרון שאני משתתפת בהן מפעם לפעם.

DikaOn3

New member
אני בדיכאון

הכל התעורר לפני 6-7 שנים כשמישהי שהייתי בטוח שתהיי אהבת חיי לנצח נפרדה ממני. ניסיתי להתאבד 3 פעמים, שכבתי במיטה מעל שבועיים ושתיתי רק מים. לא גילוח, לא שירותים, לא מקלחת ולא אוכל. הכל עשיתי במיטה. הייתי במצב קטטנוני. ישנתי קמתי וחוזר חלילה. החלק הטוב הוא שירדתי 12 קילו בלי מאמץ. :) אח שלי לקח אותי לפסיכאטר של קופ"ח ולקחתי טיפול תרופתי. נייסתי 4 כדורים. בוריאציות שונות ומינונים. חלקם הרדימו אותי, חלקם העירו אותי, חלק גרמו לי לא להיות מסוגל לגמור וחלק גרמו לי לאורגזמות עילאיות. הסוף נשארתי עם כדור מעולה (אפקסור) שאיתו אני יד-ביד באותו מינון כבר 6 שנים. במקביל ערכתי טיפולים פסיכולוגים וקוגינטיבים שונים והמסקנה שיש לי דיסתמיה (אישיות דיכאונית). הייתי מודע לזה אבל שנים לא ידעתי איך לקרוא לזה והייתי בטוח שאני דפוק. לא אשכח את ימי הולדת 6 ו7 שאני פורץ בבכי באמצע המסיבה ואח"כ לבד בלילה ואף אחד (וגם אני) לא מבינים למה ואח"כ מלווה אותי תחושה של עצבות שעמום וייאוש מהחיים (כבר בכיתה א!!!!) - טוב לפחות יש לזה שם. הטוב - הוא שלמדתי לחיות עם הדיכאון, למדתי לקבל את זה כחלק מעצמי וכחלק מאופיי. לפעמים אני חש נפילות אבל לא בטוח אם זה הדיסתמיה או עקבות של החינוך הפולני שקיבלתי בבית. מספיק?

תשמעי אצלי זה מופיע ברשימת המחלות

זה נמשך כבר שנים הדכאון אצלי מגיל 21 ואני כבר בת 53, חיה איתו הרבה שנים לרוב הוא נסתר היו תקופוץ קלות יותר היו קשות שהיו גם מחשבות אובדניות ואז הוסיפו אבחנה לרשימת המחלות שלי ההחמרה בדכאון עלתה שאבדתי את אלחותי בתאונת דרכים 27/1/88 המוות של האחות הקטנה שלי היה לי קשה מאד , שעד היום מחפשת אותה למרות שנפטרה לפני 22 שנים אני כלפי חוץ נראתי בסדר אבל בפנים שקעתי בתוכי, לריקודי עם שהיו התרפייה שלי לא הלכתי בגלל האבל הלכתי ללמוד סטטיסתיקה באונברסיטה הפתוחה שם הכרתי איש נחמד שאיתו ביליתי בזוגיות 10 שנים [ושגילו אצלי סרטן ב15/9/89 הוא הפך מידיד לבן זוג ועמד חצידי במהלך הטיפולים וההקרנות אני למעשה סוחבת את הדכאון הזה עד היום , יש ימים שהוא דומננטי , שאבדתי את אמי היתה קריסה קשה ומאז אני מתנדנדת , נרגעת בעזרת הכתיבה וההתחברות למוסיקה ואוכל כתום ויודעת שאחי מסתכל עלי , הוא חולה בסרטן ואני צריכה להיות חזקה עבורו , כי הוא בקש אבל בפועל חיה לבד , מאד בודדה ואיך שהוא מעבירה כל יום בשביל אותו יום והכי הכי נעזרת במזון ורפוי באמצעות התזונה , והכתיבה היא הפורקן בו אני יודעית להתרסק ובורחת ממחשבות האובדן , כי לצערי יש לי דרך , הזרקת מיניון יתר של האינסוליון יכניס אותי לקומה משתדלת לא להתלהב כי אז שוקעת בתהום , מנסה להיות רגועה ושקולה וזה עוזר

עונה בכנות למרות הקושי

*אף פעם לא הייתי שמחה ומאושרת אך רק שנה שעברה בעקבות קושי בלימודים +שברון לב(או כמו שנאמר החלום ושברו)ממש נכנסתי לתהום ופניתי לטיפול אז זהו שלא יצאתי,אני כל הזמן בלופים ,כועסת על ההורים עקב יחסם,על אנשים בכלל שנוטים לאכזב,על חוויות רעות מגברים.אני רוצה להיות עם ביטחון ושמחת חיים ולא מצליחה לשחרר,אני תמיד אהיה הילדה השמנה ,הדחויה והמכוערת רציתי לחשוב שיש עתיד אחר אבל הנה אני רואה אנשים פה שטוענים שלא יצאו מזה שנים אני רוצה להפסיק עם הכדורים,רוצה להיות קלילה עם אחרים האם זה יקרה לי?האם זה אפשרי בכלל

שנה זה לא הרבה זמן

וחלק גדול מהעניין זה פשוט ללמוד לקבל את עצמך. כמו שמישהו אמר פה, לקבל את הדיכאון. אולי אף פעם לא תהיי בן אדם עם אנרגיות מתפרצות שלא יודע מה זה עצב ליותר מחמש דקות, אבל את יכולה למצוא את המקום שלך בחיים האלה, את המטרות ואת מקורות האושר שלך, את השפיות ואת הכוח שלך, בדרך שמתאימה לאופי שלך. לא חושבת שצריך לשאוף להשתנות מהיסוד, רק ללמוד איך להפוך את הנטיות הטבעיות שלנו למשהו שמועיל ולא מזיק. זה לגמרי אפשרי, ויש מקום לכל מיני טיפוסים בעולם הזה. זה שאת מרגישה שתמיד תהיי דחויה זו רק ההרגשה שלך כרגע. היא מרגישה אמיתית נכון לעכשיו, אבל היא יכולה - בהדרגה, עם עבודה ואהבה (בעיקר שלך לעצמך) - להתחיל לאבד מממשותה. בהצלחה, ואל יאוש!

למעלה