אם אני קורא ומבין אותך נכון...
אני קורא משהו מעבר למילים שנאמרו על ידייך, משהו שחוויתי אותו בעצמי, ולכן יכולתי "לראות" אותו גם במילים שכתבת, זאת אומרת במה שלא כתבת...קוראים לזה "ריק קיומי" או במילים אחרות המחשבה המובילה את החיים היא " בשביל מה אני חיה? ". בקיצור, מהי משמעות החיים, קודם כל בשבילי ? ( כלומר בשבילך ) . הרי אין משמעות לחיים בצורה כללית, אלא לכל אדם יש את המשמעות שהוא מוצא לחיים שלו, לחיים שלך ושלי ושל כל אדם אחר בנפרד. אני מזמן לא חושב שהפתרון לאתגר שבפנייך הוא טיפול פסיכולוגי, תרופות מאזנות או סדנאות סופ"ש, גם לא בשינוי מחשבתי ( מה שנקרא לעבור למחשבה חיובית/אופטימית). אני חושב שהאתגר שעומד בפנייך, נראה לי ככה, ואני מקווה שאני לא מדבר באוויר, הוא לעמוד מול המראה שנצבת מולך כשאת מתבוננת בחיים שהיו לך, ולהתמודד עם מה שהמראה הזו מראה לך... אפשר לקרוא לזה להכיר את עצמך מחדש, לראות מה יש, מה חסר, אילו חלומות יש לך, במה את טובה, ועוד, אבל בעיקר למצוא...לחפש את ה"ניצוץ". ככה אני קורא למה שיכול לתת משמעות לחיים שלנו. זה הניצוץ בעיניים שרואים אותו כשאנחנו מאוהבים במישהו/י, או שאנחנו מרגישים טוב עם משהו שעשינו, עם משהו שהיננו, עם משהו שהגיע עכשיו ופתאום מגיעה המחשבה...שהיינו צריכים את הדכאון והשאלות הקיומיות האלו, כי בלעדיהן לא היינו יוצאים לאותו מסע של גילוי עצמי... וכן, זה לוקח זמן...וזה לעולם לא נגמר, זו משימה לכל החיים, וזה קשה...אבל זה כדאי...זה החיים שלנו...תופעה חד פעמית בהיסטוריה של האנושות, לא היה ולא יהיה אחד שהוא בדיוק כמונו...והאפשרויות קיימות, הן תמיד היו ויהיו שם, צריך "פשוט" לקבל את האומץ והכוח הפנימי לחפש ולגלות אותם, גם בתוכנו, וגם מחוצה לנו, בעולם הגדול והמפחיד, שלא יודעים איך ולמה ומדוע, ובכל זאת ממשיכים ומנסים, ואחרי נפילות קמים וממשיכים, ושוב מחפשים, שוב ושוב, עד שמוצאים...מה מוצאים? כל אחד מוצא משהו אחר במסע שלו, וכמובן שלא ניתן לדעת מראש. הרי כבר אמרו חכמים - זו לא המטרה שחשובה, זו הדרך...ובמשפט הזה גנוז כל כך הרבה. יש עוד כל כך הרבה מה להגיד. השאלה אם זה מדבר אלייך...אפשר לפתח זאת יותר לעומק...