דיי מזועזעת

דיי מזועזעת

הייתי היום בחווה (כמו כל יום כמעט
) והמפרזל היה עכשיו בלי שמות וזה הוא מפרזל ממש נחמד ומתייחס לסוסים ולאנשים ממש יפה וזה.. אבל היום הוא פרזל איזה סוס ערבי שהיה בחווה איזה שנה בלי לעבוד..רק יצא להליכון ושחרור במגרש מידי פעם ועכשיו מישהו קנה אותו ואני משערת שלא טילפו אותו הרבה זמן לפי המצב של הפרסות וזה.. קיצור סתם ככה הוא סוס לחוץ בטירוף..אז כשהמפרזל טילף אותו או משהו הוא ניסה למשוך את הרגל ואז אחרי כמה פעמים המפרזל פשוט הוריד לו את הפטיש של הפירזול על הצלעות!!!הוריד! לא הניח..ממש מכה ששמעו "בום" כמה פעמים..אני ראיתי 3 פעמים אבל אנלא יודעת.. קציץ עמדו שם כמה אנשים בינהם הבעלים של החווה והם לא אמרו לו כלום! אחרי זה המפרזל אמר "הסוס הזה מאז שאני מכיר אותו צריך להפליק לו כמה פעמים לפני שהוא נרגע" והם הנהנו כזה..כאילו הם מסכימים..וראית איך הסוס לחוץ..לדעתי הדרך הכי גרועה להרגיע סוס לחוץ היא צעקות או מכות..בעיקר מכות חזקות.. מה אתם חושבים?

ה צ י ף

New member
מזה??? להרגיע סוס הצעקות ובמכות?

חחחחחחחח את רק תלחיצי אותו יותר ורוב הסיכויים שקבלי ביס או בעיטה צריך לעצור להרגיע תסוס לדבר איתו ללטף אותו ותוך כדי להמשיך את העבודה ולהמשיף להסית את צומת הלב שלו והוא לא ירגיש ככה לפחות אני חושב

ה צ י ף

New member
וגם לא הבנתי את אומרת שאת מזועזעת

אבל בסוף את רושמת שזאת הדך שצריך לעשות או שלא הנבתי נכון

מהההה???../images/Emo2.gif../images/Emo107.gif

מה פתאום להרגיע סוס עם מכות? צריך לתת למפרזל מכות שירגע!!! והכי גרוע זה שעוד הסכימו איתו! סיפרת את זה למנהל של החווה או משהו?

DiMi DiMa

New member
איזה אידיוט?!?!?

ממתי מרגיעים סוס עם מכות!?!!??! שיבוא אליי אני יריג אותו..... זה מה שיצא ממנו----->

horses23

New member
../images/Emo46.gif

יוווווו....איזה מפרזל (סליחה על המילה אבל ממש ממש ממש סליחה) בן זונה!!!!! איך הוא יכול לעשות זאת???!?!?!?!?! תגיד\י...הצלעות שלו בסדר?! הם שבורות או משהו?!?!?!?!? סורי אבל....אני לעומתך אהיתי יוצאת מהחווה הזאת!!! מתעללים שם בסוסים!!!!!!!!!!!!!! וזה לפי מה שאת אומרת!! ממש בושה וחרפה!! תדברי אם מנהל החווה אם הוא יענה לך תשובה שלילית אני מציעה לפנות ל"העמותה להגנת הסוס" זה ממש מזעזע!! יוו....
זה ממש ממש מכעיס...

../images/Emo18.gif לא לא הבהרה מהר!!!../images/Emo18.gif

טוב אוקיי...מישהי גם שלחה לי מסר על זה אז יכול להיות שהיא צודקת.. יצא שכתבתי הרבה על דברים שלא אהבתי בחווה..אבל זה קורה שאת הדברים הטובים לא אומרים כי זה מובן מאליו! אז ככה- הסוסה הערבייה שדיברתי עליה לפני כמה זמן-בחווה לא יכלה לעשות כלום כי היא פרטית אז לא יכלו לרכב עליה או משהו כזה.. הקטע עם המפרזל היה באמת מוזר..כי בדרך כלל הוא אחלה..אבל בחווה ממש לא מתעללים בסוסים!!! היחס שם ממש יפה כל הסוסים מטופחים ומקבלים אוכל טוב והברשה כל יום פעמיים ביום וכו' וכו' והיחס מעולה..אני לא יודעת מה הלך שם עם המפרזל אבל זה לא סיבה לעזוב את החווה בגלל אירוע חד פעמי שכזה הסוס בסדר גמור...זה לא היתה מכה לששברה לו תצלעות אבל זו כן היתה מכה חזקה... רק רציתי לומר את זה כי החווה באמת בסדר גמור וזה..ממש לא חווה חאפרית שמתעללת בסוסים..להפך..מביאים לשם סוסים שעברו התעללות והם משקמים אותם לסוסים טובים ממש! אז זהו..הבהרתי את המצב.. אני אשאל מישהו על המפרזל..ואם זה יהיה תשובה מספקת אני אכתוב אותה פה..

אה ועוד נקודה חשובה ששכחתי../images/Emo163.gif

זה לא היה איפה שאני רוכבת בדרך כלל אלא בחווה אחרת..לא אגיד תשם זה דיי חשוב..שלא תגידו שבחווה שאני רוכבת בה מתעללים בסוסים כשאמרתי שאני בחווה כמו כל יום אז בדרך כלל אני בחווה אחרת ובאותו יום הייתי בחווה שאני לא בדר"כ בה לא חשבתי שזה חשוב אבל אני רואה שכן כי אנשים מסיקים על החווה וזה.. אז חוץ מזה שזה לא נכון שהחווה מתעללת עדיף שלא תדעו את השם...

לודמיר

New member
זה מה שאני חושבתת...

זה תלוי במצב, עם הסוס עשה את זה מפינוק, או כי הוא באמת מפחד. גם הסוס שלי מתפנק לפעמים (טוב, דיי הרבה) והוא חוטף על זה.. תלוי מה הייתה הסיבה..

fliperit

New member
מתפנק וחוטף?

מה הכוונה במתפנק? כי כשאני עובדת עם הסוס שלי והוא דוחף את הראש לליטופים (מתםנק) הוא מקבל פינוקים.. לעומת זאת, כשאני מנקה לו פרסות והוא בועט (לא בכעס (!!!), אלא בנסיון לשחרר את הרגל כמובן)- הוא חוטף.

לודמיר

New member
זה מה שאני מתכוונת... כמו שאמרת

כשהסוס שלך בועט, הוא צריך לחטוף על זה!

למעלה