דיייי! הילד הזה לא מבין את המילה לא! מה לעשות

../images/Emo26.gif../images/Emo189.gifאשמח לטיפים בעניין דומה:

בהמשך לשאלה של יפעת, והעצות הטובות שקיבלה, יש לי כמה שאלות ספציפיות. יש מצבים שחוזרים על עצמם, ועד כה לא מצאתי שיטת פעולה שאני מרגישה איתה בנוח: 1. ארוחת ערב - ידיד (שנתיים ו-9 חודשים) עושה לי המון קונצים עם ארוחת ערב. אין לי ספק שהוא פשוט בודק אותי, כי אני יודעת שזה לא שהוא לא רעב. הקונצים מתחילים מזה שהוא לא בא לשולחן (ולא עוזר לי שאני "מכינה אותו מראש" שבקרוב אוכלים ארוחת ערב). בהמשך - "אני לא אוהב XYZ!" (שזה כמובן לא נכון, כי ברוב המקרים זה מה שהוא ביקש, ואני גם יודעת שהוא כן אוהב). אם הוא לא בא לשולחן - אני לא מכריחה. אני רק אומרת לו שעכשיו אוכלים ובקרוב מי שלא מגיע אני מפנה את הצלחת שלו ולא יהיה לו אוכל. הוא לא מתרגש מזה. כשהולכים לישון הוא נזכר ומתחיל לבכות שהוא רעב ושהוא לא אכל בכלל. לגבי זה שהוא מתבכיין שהוא "לא אוהב" מה שיש בצלחת - אני אומרת לו שמה שהוא לא אוהב שלא יאכל, אבל זה לא מרגיע אותו, הוא ממשיך לבכות עד שמורידים לו מהצלחת...וגם אז הוא לא נרגע (כאילו "יש לו כבר מצב רוח רע" מעצם זה ששמו לו בצלחת משהו שהוא לא אוהב לכאורה...) 2. ללכת לישון - גם פה מדובר בקונצים של ידיד. לאחרונה יש לו נוהג חדש: אחרי שמשכיבים אותו והוא כבר אחרי סיפור ואחרי "שמע ישראל", עוברות כמה דקות והוא מגיע לסלון: "סיימתי לישון", "אני לא עייף" וכו וכו. ניסיתי כמה דברים: להציע לו שאלווה אותו לחדר ואשאר איתו - לא הולך. ניסיתי להחזיר אותו למיטה ב"בכוח או בנועם" במשך כמה ימים - לא ראיתי שהמסר נקלט (וזה נמשך אפילו עד 11 בלילה וגם אני כבר ממוטטת ומעוצבנת שבמקום לעשות את הדברים "שלי" אני מתעסקת בהשכבה שלו כבר 3 שעות). ניסיתי לתת לו להמשיך להסתובב בבית בלי להתייחס אליו מתוך תקווה שהוא ישתעמם ויחזור למיטה - לא הולך. באמצע יש לו את כל התירוצים שבעולם: אני רוצה את הטרקטור ההוא, יש לי קקי, וכו וכו. 3. בכל התארגנות (לשים תחתונים/חיתול, להתלבש, להסתרק, סנגלים): ידיד בורח לי, סתם כי זה מעניין לו. נמאס לי כבר לאיים בכל פעם (אתה תלך לגן יחף, אתה תישאר עם קקי בחיתול, אתה תישאר עם קשרים בשיער...) כדי שהוא יבוא. יש דרך אחרת? יותר נעימה?

מ י כ

New member
אנחנו באותה סירה

1. ארוחת ערב-כמו שכבר אמרתי-אני לא נלחמת-אני מציעה לעזור להכין,לעזור לסדר,לשבת לאכול,ומי שלא בא לא יאכל וילך לישון רעב. אצלי זה עובד,פשוט אוכל אצלי זה ממש נון אישיו-באמת לא אכפת לי שלא יאכל. מצד שני ארוחת ערב אצלינו זה ממש נחמד,הבלאגן,כמובן חוגג,אבל אני מדברת רק עם מי שיושב ואוכל ליד השולחן,שואלת מה היה הכי כייף היום וכו' (עם שניים זה די פשוט-כי הקטן ממילא יושב בכיסא אוכל בין אם הוא רוצה ובין אם לא,אז אני פשוט מנהלת שיחה עם הקטן עד שהגדול מקנא ומצטרף...) 2.ללכת לישון-אנחנו בדיוק במאבק הזה-ואצלי מה שעובד זה שאני מקדימה אותו ונכנסת כל כמה דקות מלאת התפעלות ומחמאות על זה שהוא עדיין במיטה,אם הוא יורד לסלון,אני אומרת שאני מחכה לו במיטה,או שאני אתן נשיקה רק למי שבמיטה.זה משפר אבל עדיין לוקח שעה וחצי עד שהם נרדמים... 3.בן כמה ידיד?הוא לא יכול להתארגן, חלקית לפחות,לבד? אצלי לא מקבלים "גמד" לשתיה עד שלא מוכנים לגן.

ellieg

New member
התיחסות אצלינו לנקודות דומות

1) הנוהג אצלינו לארוחת ערב היא שונה לחלוטין. מכיוון שחשוב לי עצם הישיבה ביחד ופחות מה נכנס לפה. אין אצלינו לשחק וטייל בזמן הארוחה יש 2 אופציות או לשבת ליד השולחן (אבל לא חייבים לאכול) עד שהאחרון סיים לאכול או לעלות לחדר ולהיות לבד. קרא רק פעם אחת בשלוש שנות חיים של דניאל שהיא הלכה לישון (רעבה) וביקשה אוכל מכיוון שהיא לא התיישבה בזמן ארוחה. אני מאמינה שהיא למדה מהמקרה וזה לא היה סוף העולם. גם לשירה מציק אם יש משהו על הצלחת שהיא לא אוהבת. אני מסבירה לה שהיא תשים בצד. אם הזמן הרעיון התקבל אצלה. אבל אולי היא השלימה עם המצב כי במצב שהיא רוצה להוריד פריט אחד מהצלחת יש איום של לקיחת כל הצלחת. הכוונה שלנו אפשר לפרש שוב פעם ב 2 אופציות : או הכל או כלום על הצלחת. אני אישית מרגישה שהגענו לשלב של משפחה צעירה, בת 5 נפשות עם ארוחות ערב יחסית נעימות. 2)בעלי מאוד קשוח בענין ומחזיר מיד לישון. ניסינו את הלטייל בלי להתיחס וכל עוד שאתם ערים אין סיכוי שידיד ילך לישון. 3) אני גם בשיטות שלך. אני מאמינה שיום אחד אני אשבר ואסחוב את שירה לגן בפיג'מות. עד אז תמיד יוצא שאני רודפת אחרי ילד אחד כל בוקר להזדרז ושצריך להשלים עם העודה שהחצאית האהובה בכביסה.

הרג אותי מצחוק ידיד עם ה"סיימתי לישון"

אני מתנצלת מראש שאני צוחקת ואותך זה בטוח מוציא מדעת אבל על יציאה כזאת לא שמעתי. מתנצלת גם שאין לי עצות אבל בהחלט הייתי הולכת על העניין של ללכת לגן עם פיגמה מקווה רק שלא יהיה מרוצה מהעניין ואז זה ייצור בעייה כי הוא נשמע פיקח חבל"ז.

אגב אולי זה יעזור

גם אני הייתי ילדה לא אכלנית שלא אהבה כלום ואני זוכרת את המאבקים והרדיפות של אמא שלי אחריי. מה שכן עזר זה שהיא היתה מושיבה אותי ואת אחותי (הפרש של שנתיים) ומספרת סיפורים שהיתה ממציאה ומרוב שהייתי מרותקת לסיפור לא הייתי שמה לב שאני אוכלת.

מרב.

New member
לגבי ארוחת הערב-

לפעמים מתחילים אצלינו משחקים והשתוללויות ליד השולחן. במצב כזה אני מכוונת את הטיימר של התנור ל-10 דקות (או 5 דקות אם אני רואה שהם כבר אכלו את רוב האוכל שלהם) ומודיעה שכאשר השעון יצלצל הסתיימה הארוחה, ומורידה את האוכל והכלים (אם הם "התיישרו" והפנימו ובאמת רעבים ויושבים לאכול, אתן להם עוד קצת לאכול גם אם השעון צלצל, אבל אם לא- עם הצלצול הסתיימה הארוחה). אחרי כמה פעמים כאלו גם קורן השובב (שנתיים ורבע) הפנים את המסר. שינה: להיות שקטה, נחושה ועקבית, בכל פעם כזו שהוא יורד מהמיטה, להחזיר אותו למיטה ולשנן לו שבשעה כזו הולכים לישון- בגיל שלו את יכולה אולי לומר לו שהוא לא חייב לישון, אבל חייב לשכב במיטה (יש לי אחד כזה בבית, המילה "לישון" מעוררת בו אנטגוניזם עמוק, ולכן פיתחנו מעקפי "לישון"- "אז תלך לנוח" ובמקרים קיצוניים:" אז תשכב ער במיטה", אבל הבהרתי שהוא צריך להיות במיטה). אשר להתארגנות, אני עם קורן קשוחה, כי אין מצב לוותר על חיתול, כמובן. אם הוא מתנגד אני מחליפה "לא בנועם", הוא בד"כ לא משתולל ומקבל את הדין, אבל מתעקש להתלבש לבד. מה שכן- שניהם יודעים שאת השוקו של הבוקר יקבלו רק כאשר הם מוכנים- לבושים, מצוחצחים ונעולים. יש משהו כזה שאת יכולה לתת כפיתוי או כטריגר להתארגנות מהירה? אולי לעשות "טבלת התארגנות" כשכל בוקר שהוא מתארגן מהר ומשתף איתך פעולה הוא מקבל מדבקה או סמיילי?

אצלי יש לי מלחמות עם יובל והיא בת 4.9 חודשים

והמלחמות רק מתעצמות מיום ליום אם זה על החצאית הזו או הקבקבים לגן והדיבורים הלא יפים אתאמא רעה ואני לא אוהבת אותך הלוואי שתמותי עכשיו זה כואב לי מאוד כי אני חיכיתי לה 8 שנים וזה היחס שאני מקבלת כי היא מחפשת גבולות ואני אחתשלא מוותרת כשצריך אני מעמידה אותה במקום. כל בוקר יש לנו מלחמות מה ללבוש עד שיום אחד לפני שבועיים הוצאתי אותה מהבית לקייטנה עם תחתונים ועד למעלית היא הייתה לבושה ולמחרת לא היו לי יותר וויכוחים. אין ברירה מה שאפשר לוותר אני עוצמת עין ומה שחשוב חבל לה על הזמן. היא יודעת ובכל זאת מנסה אותי כל הזמן

למעלה