דייהסו טריוס

nalush

New member
דייהסו טריוס

חברים שלום אני חדש בתחום ואני רוצה לשאול איך הטריוס החדשה של דייהסו בשטח. אם ברכב זה ניתן לבצע טיול בשטח ואם כן אם הוא מוגבל רק במישור או משהו כזה. אני שואל שאלות בסיסיות כי אני לא יודע כלום בתחום. איך היכולות של הרכב תודה מראש

ברור שניתן לטייל.

אפילו עם רכב פרטי ניתן לטייל בשטח מבלי לגרום לו כל נזק ואפילו נכתבו סיפרי מסלול במיוחד למטרה זו. לגבי הג'יפים הרכים כמו הטריוס למיניהם, אפשר לטייל איתם יופי ב 95% מהמסלולים שמיועדים לרכב 4X4, כל מה שמוגדר כקל עד בינוני בדר"כ. למסלולים הקשים שדורשים הילוך כח ומהלך מיתלים תצטרך למצוא דרך מסביב למיכשולים (תמיד יש) או פשוט לצבור מיומנות בניה במדרגות. מהניסון שלי עם הג'יפים הרכים, הבעיה העיקרית איתם היא בירידות קשות בהם יחסר לך הילוך הכח לבלימת מנוע, אבל אם תקפיד לצאת למסלולים הקלים יותר לא תהיה לך כל בעיה.

nalush

New member
הילוך כח

כמו שכתבתי אני חדש ובטח בהתחלה אני יתחיל עם מסלולים קלים ובנוניים. אבל ראיתי את הגיפ באולם תצוגה והוא נראה לי כמי פרביית בצורה של גיפ. השאלה שלי אם הטריוס מספיק גבוהה בשביל טיול בשטח ואם הצמיגים מתאימים, והאם העובדה שהוא תמיד עובד 4X4 זה בסדר ( לא יודע אני חדש) האם הטריוס מתאים לנסיעה מהירה בשטח או לטיול שטח נחמד על 30 קמ"ש? ועוד משהוא קטן... מה תפקידו של הילוך כוח ומה עושים אם אין אותו?

טיריוס....

אני מבין שאתה מדבר על החדש. אז כך, לגבי כביש. הוא לא כ``כ יציב בכביש. מאחור הוא לא יהיה נוח לשלושה נוסעים. שורש השאלה הוא, האם אתה מתכוון לקנות אותו בשביל טיולי שטח אינטנסיביים? או כרכב כביש שפעם ב.... יורד לאיזה שטח קל?

nalush

New member
מטרת הגיפ

כן אני מדבר על חדש. וכן אני מתכוון לכביש שפעם ב... יורד לשטח ועוד שאלה קטנה. אני מתעניין בטריוס החדשה בגלל מחירההזול יחסית. אבל יש עוד אפשרות שהיא לקנות גיפ יותר טוב בשנתון יותר נמוך. אז כאן יש לי שני שאלות.... א. איזה גיפ קטן יחסית כדיי בסכום של בין 100000 ל 120000. ב. גיפים הם בדרך כלל בשטח והבלאי גבוהה. האם זה לא קניה של רכב הרוס? תודה

kfirba

New member
...

יש לך כמה אפשרויות: קינג קצר 2001 יונדאי טראקן 2003 אני עם יותר נטייה לקינג אפילו שהוא שנתון פחות- פשוט רכב כייפי. ואין פה שום קנייה של רכב הרוס, מחפשים רכב שמור זה הכל, וכמובן עושים בדיקה.

kfirba

New member
טריוס

תגדיר לי "טיול בשטח" ל מה אתה מתכוון? האם לשבילים כבושים בשביל להגיע למקום מסוים שממנו הולכים ברגל? האם לעלות מדרגות סלעים? כל אחד והגבול שלו. תגדיר את שלך ואני יגיד לך אם הטריוס מספיק לך. בכל מקרה הוא לא ליותר משבילים כבושים מה גם שמרכז הכובד שלו גבוהה והוא צר דבר שלא משפר לו את היציבות, בנוסף אם בנית על כך שיכנסו 3 אנשים בוגרים בספסל האחורי אז טעית, בקושי שניים. הילוך הכוח למעשה הילוך low. כאשר אתה נמצא בארבע על ארבע במצב low הרכב הופך את יחס העברת ההילוכים לקצר זאת אומרת שאם עד היום נסעתי בהילוך ראשון עד 20 קמש כדי שיהיה טורים(יחד עם הטורים בא הכוח), במצב low הילוך ראשון אתה מקבל את אותם טורים אבל במהירות הרבה יותר נמוכה, על מנת לעבור מכשולים טכניים(דבר שעושים לאט ולא במהירות). מקווה שהבנת.

miki69

New member
זהו פרייבט בתחפושת

והגדרה ש 95 אחוז מהמסלולים אפשר לעשות בלי הילוך כוח היא" 1.ץ או מטעה בלשון המעטה 2ץ או שספר הטיולים שלך הינו לרכב פרטי, כל הדרום והמזרח , כל מסלולי הטיול הטובים בצפון מחייבים הילך כוח אז..................

מתאים בהחלט לטיול שטח.

עכשיו לגבי אם זה יהיה מהר או לאט זה כמובן תלוי בדרך יותר מאשר בג'יפ. על קרקע קשה מסולעת כמו דרך הג'יפים בהרי ירושלים לא נוסעים מהר כדי לא להטלטל ברכב על שבילי חולי כמו בנגב - חולות חלוצה נוסעים מהר כדי לא לשקוע וכי הדרך פתוחה מאפשרת. בשורה התחתונה, הטריוס יעבור הכל, (כולל מעלה יאיר) השאלה מה המחיר מבחינת נזק לרכיבים וכמה תדרש לעבודות בניה מחוץ לרכב בכדי לשמור את הגלגלים על הקרקע ואת הגחון מעליה. לגבי מערכת ההנעה הכפולה של דיהטסו, אני לא ממש יכול להגיב כי אני לא מכיר את האוטו הספציפי הזה. לי יש ניסיון עם טוסון שזה בערך אותו הרעיון מבחינת יעוד הרכב, רק עם קצת יותר כח. בטוסון ה 4X4 משולב קבוע והדיפרנציאל המרכזי מחלק את המומנט 20/80 לטובת החלק הקידמי לצורך שיפור התנהגות הכביש. בשטח קשה מומלץ לנעול את הדיפרנציאל ע"י כפתור על 50/50. פטנט כזה יש גם בטריוס + משהוא שהם קוראים לו נעילת דיפרנציאל אחורית חלקית שזה שווה בדיקה מדוקדקת יותר. החסרון העיקרי של המערכת היא שצריכת הדלק בכביש גבוהה יותר, רכב קטן וחלש כמו טריוס זולל לא פחות מ 10 קמ" לליטר שזה אפילו יותר מרכב משפחתי 1600 ממוצע. כמו שכתבו קודם, הילוך כח זה כמו מעביר ההילוכים הקידמי באופניים, הוא מקצר את כל ההילוכים שנמצאים על הגלגל האחורי לצורך עליה קשה (באופניים) או בלימת מנוע משופרת בג'יפ שזה סופר חשוב בירידות ובמעבר שטח קשה.

kfirba

New member
מה זה משנה זה נבלה וזה טרפה

אף אחד מהם לא נותן ביצועים בשטח

miki69

New member
שפן אתה שוב מטעה

מבחן הדרכים שנערך לטריוס נערך על ידי 2 מחברי הטובים הטריוס עבר את מעלה יאיר א. כי נהג בו נהג מצויין ב. כי זה רכב הדגמה 3. כי זה רכב הדגמה 4. כי זה רכב הדגמה אף בן אדם שפוי לא היה לוקח את הרכב הפרטי שלו ומנסה לעשות זאת , אני יכול להעלות טריוס את מעלה זיק אז מה?? זה טוב לרכב?? אתה טועה ומטעה , אם בן אדם רוצה טיולי שבילים בלבד שיקח טריוס, טוסון אפילו אמפרזה , סבבה רוצה מעבר לזה?? רק רכב עם הילוך כוח

zepelin

New member
אם מחברים לטריוס גלגלי עזר, הוא יציב בשטח.../images/Emo13.gif

למעלה