דייגים זה עם נחמד ?

דייגים זה עם נחמד ?

היי אני גולש חדש כאן, נדבקתי לא עלינו בנגיף הדיג. והספקתי לשאוב הרבה מידע מהפורום ובעיקר בזכות המאמרים המצויינים כאן . יש לי רק בעייה אחת ( יש לי הרבה.. ) דייגים על חוף הים לא משתפים מידע . כל אחד שומר את הסודות שלו לעצמו ועונה בקוצר רוח אופייני אם בכלל . פה בפורום שברתם לי סטיגמה ארוכת שנים על דייגים . פה סוף סוף מדברים מדריכים ומפרטים . חשבתי לנצל את הבמה הזו בשביל להציג כמה מהשאלות שלי . שאלות של טירון קטן ומושתן. אם אני הולך למרינה הרצליה , 1) מה אני יכול לדוג שם אם בכלל .. ? 2) בכינרת השתמשתי עם מלכודת ( קפיץ אליו מחוברים 7 קרסים מספר 7 ) ומצוף מוארך כזה . אורך החוט או התלאי ( ז"א מהמצוף עד סוף החוט כולל הקרסים והמלכודת הוא בערך מטר \ מטר וחצי ) האם זה מועיל במרינה הרצליה ? או שעדיף לדוג בלי מצוף ועם משקולת כבדה יותר ? אני זורק בערך ל 20 מטר מהחוף . 3) אני מצליח לדוג שם רק ארסים מעפנים . מה עושים כדי לדוג דגים רציניים יותר ? בורי? סרגוס ? ( אני לא חולם על אינטייאס) כפי שאתם רואים הידע שלי קטן ודל אז אנא שתפו מידע כי חוץ מלדוג בכינרת ובפארק הלאומי נסיון הדיג שלי מאד מצומצם ! יש לי חכת רולר 4.5 מטר רולר = streamaster 4500 חכה : dolphin lotus length: 4.5 m section: 8 c/w : 200-300c מז'ה לעזאזל הקטגוריות הללו ? אשמח לקבל הסבר . ^ אני נוכן לקנות ציוד השאלה היא האם החכה והרולר שלי מוכרות כרציניות או שזה סתם חארטה בשקל ? בברכה מראש לכל המגיבים היקרים !

alonps

New member
תשובה או אין נביא בעירו

1. במרינה בהרצליה יש דגים כמו בכל חוף. נתפסו שם בורים סרגוסים טוניות לברקים גומברים ואפילו אינטיאסים. 2. אפשר לדוג במלכודת במרינה (מומלץ כלפי חוץ כדי שלא לגרום נזקים לסירות). אינני מבין לשם מה המצוף. 3. תפיסת דגים היא תוצאה של התמדה ולמידה. נסה ללמוד להכין פתיונות שונים / קרסים אחרים... 4. הציוד שלך די בסיסי, אולם תוכל לדוג איתו את הדגים הנפוצים ללא בעיה. תרגום המונחים: length = אורך section= חלקים (חכה טלסקופית המורכבת מ8 חלקים)... c/w : 200-300c משקל הטלה (עופרת) לא ברור לי מה זה ה c בד"כ מצויין בגרמים. 2 הערות. א. לא החכה והרולר עושים את הדייג או את משפיעים על הדגים לבוא. ב. למה דווקא מרינה הרצליה? יש הרבה חופים ושוברים שמהם גם אפשר לדוג.

alonps תודה רבה על התשובה

אלון אין נביא בעירו ובטח שלא בים . אני לא ממש דג במרינה אלא! אני דג בחוף הים שלצד המרינה . דהיינו זורק את החכה מהשובר גלים אל הים הפתוח . המצוף שעל החוט הוא סתם תוצאה של קבעון שקשה לי להשתחרר ממנו ( כילד דגתי המון בירקון) כדי "לראות את האכילות". אבל אני אפטר ממנו כנראה בדיג הבא. בהתאם להמלצות המומחים פה עכשיו כמה שאלות.. 1) לגבי המלכודת האם היא אפקטיבית לחוף הים ? או שכדאי לדוג בבוס פשוט בטווח של עד 7 מטר מהחוף ? 2) על איזה חוף באיזור המרכז אתה ממליץ ? איזור החוף שעל יד מרינה הרצליה לא נוח, סלעי ודי מסוכן לציוד ולאדם . 3)חוט 0.40 מספיק לדיג באיזורי החוף ? ובמרחק של נניח 40 מטר במים ? מפלצת לא תקפוץ לי על החוט ותנסר אותו ? או שכדאי להצטייד בחוט עבה יותר ? 4) מהו הריג המומלץ לדיג בחוף ? בתודה מראש לכל המגיבים היקרים ושוב תודה רבה מראש.

למעלה