דיוקן עצמי

ננהננה

New member
אוקיי,

בעזרת העט ניתן לשלוט בעובי הקו בהתאם ללחץ. בעזרת העט ניתן גם לשלוט במידת "זרימת" הצבע (אם נשווה לאייר ברש). אבל אי אפשר לעשות את שניהם בו זמנית בעזרת הלוחות השכיחים והפשוטים.(עד כמה שאני יודעת, אפשר לבחור אחד מהשניים בלוחות הפשוטים, כשהשימוש הנפוץ הוא עובי קו משתנה כי את עניין השקיפות אפשר לסדר בדרכים אחרות). יש לוחות מתוחכמים שבהם ניתן להחליף עטים שכל עט הוא אחר, ואז יש עטים שהם ממש כמו אייר ברש, עם הפעולה הכפולה (ואז אתה יכול לשלוט גם על עובי וגם על מידת השקיפות בקו אחד), ויש עטים לקליגרפיה, אבל לוח עם עטים מתחלפים עולה 300$ יותר וללוחות הפשוטים אי אפשר להוסיף עטים. אבל בעט הפשוט שאני עבדתי איתו, זה ענין של בחירת ההעדפות שלך לגבי העט הדיגיטלי (עובי קו או צפיפות צבע), העדפה שנגזרת מהיכולת הטכנית של התוכנות בעצם והממברשות שאתה עובד איתן. ובתוכנות יש כל מיני מברשות וכל מברשת "מתוכנתת" לעבוד אחרת כשהלחץ על העט אינטנסיבי או כשהלחץ מתון וזה מאפשר לך דברים שונים. העטים הפשוטות הם לא כמו אייר ברש. באייר ברש אתה שולט על שלוש דברים בו זמנית - גם על עובי הקו לפי המרחק של היד של מהדף, גם על החלקות/חיספוס של הקו על ידי כמות האוויר שאתה מזרים, וגם על כמות הצבע. בעט אתה לא יכול לשנות את המרחק שלך מהלוח ולכן המקבילה לו היא הלחץ של העט, מיומנות נרכשת. ולכן על כמות הצבע ועל מידת החלקות של הקו אתה שולט בעזרת מאפיינים שונים בתוכנה. אבל בשבילי בינתיים הלוח הפשוט הוא מספיק טוב וגם השאיפות הריאליסטיות שלי לא גבוהות מבחינת החלקה, למרות שבהחלט אפשר להגיע אליה גם עם הלוחות הפשוטים, זה פונקציה של זמן ונוחות. בשביל מי שמצייר הרבה וצריך יעילות בעבודה וזמנו יקר לו אז הלוחות עם העטים המתחלפים זה דבר חשוב, אבל לא עבדתי עם אחד כזה אז לא יכולה להגיד כלום מנסיון. המברשת שאני השתמשתי בה בציור הזה, היא גם דקה יותר וגם מוציאה פחות צבע - ככל שהלחץ עדין יותר. ובלחץ גבוה היא מוציאה קו עבה וצבע רווי. וגם יש לה איכות של צבעי מים, כלומר שמסביב לגבולות הקו הצבע טיפטיפה צפוף יותר (בניגוד לאייר ברש שהקו מתפוגג בשוליים). אבל יש המון סוגי מברשות וכל אחת מהן מתנהגת אחרת, ובפוטושופ שבע הוסיפו מלא מברשות ריאליסטיות ואפשר גם לבנות מברשות לפי תכנון שלך. ויש כמובן את פיינטר שמתמחים במדיה טבעית. הסיבה שזה נראה ככה היא בשום אופן לא בגלל השמירה של הקובץ. סתם שתדע (אמיר) ש jpg שומר בשש עשרה מליון צבעים ולא כמו גיף. הדחיסה שלו זה לא בצבעים אלא במבנה שהמידע מאוחסן בקובץ. הסיבות שיש מעברי צבע כאלו הם בגלל שלא השתמשתי במברשת עם שוליים ש"מתאדים" כמו מברשת אייר ברש המסורתית בפוטושופ, אהבתי את האפקט הזה של צבע. והעבודה עם המברשת הזאת התאימה לצורת החשיבה שלי, קשה להסביר דברים כאלו במילים, אבל אולי כל אחד מעבד את הדברים בראש ומחשב דברים בצורה קצת שונה ולי היה נוח עם איך שהמברשת הזאת עובדת ואהבתי את האופי של זה. חוץ מזה, משתמשים בשקיפויות שונות של הקו שבהן אתה שולט בעזרת התוכנה ואפשר למתן את המעברים גם על ידי זה ולי זה לא היה חשוב. בקיצור, העט הדיגיטלית מאפשרת לך לצייר קווים זורמים ורכים באופן טבעי, דבר שהוא לא קל עם עכבר, וזאת בעיני המעלה הגדולה ביותר של העט. בשביל מאיירים שעובדים עם תוכנות וקטוריות העט מאפשרת את הדבר החשוב ביותר שאינו אפשרי בלי עט והוא עובי קו משתנה וזורם מאוד. לדעתי תקנה לוח גראפי אם אתה מתכוון לצייר הרבה עם המחשב. כמו שבטח ראית בעבודות של אנשים מוכשרים, אפשר להגיע במחשב לעבודות ריאליסטיות לחלוטין, עם הרבה השקעה, אפילו עם עכבר בלבד! בדיוק כמו כל מדיה אחרת של עבודה. זה בסך הכל כלי עבודה מסויים. כמו אייר ברש או שמן או גואש, אפשר להגיע לכל דבר שאתה רוצה כמעט, אם אתה יודע לעבוד, כשלכל מדיה יש יתרונות וחסרונות משלה והאביזרים שאתה משתמש בהם עוזרים לך. תראה למשל את העבודות של שולי בבמה, שם הוא משתמש במברשת של אייר ברש מסורתי והמעברים רכים ככל שהוא רוצה אותם רכים. אתב בטח כבר יודע שהאביזרים הטכניים שעומדים לרשותך הם רק חלק ממה שיוצר את העבודה ומה שחשוב זה לדעת לעבוד איתם טוב כדי להביא את התוצאות למקסימום, אז לוח גרפי מקל עליך את העבודה, בדיוק כמו שמכחולים טובים וגמישים עושרים לך לעומת מכחולים עם שערות שבורות. אז אם אתה מתכנן או נהנה לצייר במחשב ונמאס לך מהתנועה הלא טבעית של ציור עם העכבר אז תקנה לוח דיגיטלי ואני ממליצה על הלוחות הקטנים יותר. הגדולים ממש לא נוחים. הלוח שיש לי הוא בהשאלה מאחי שאוהב כל מיני "גאדג´טס" גם כאלו שהוא לא תמיד צריך. היה לו פעם לוח גדול וזה היה ממש מעצבן לצייר איתו. אבל אני אוהבת דברים קומפקטיים ואולי למישהו אחר הגדולים נוחים יותר. בקשר לדרך עבודה אז חשוב להכיר את המשתנים של התוכנה, זה הכי חשוב ודרוש זמן להתרגל לעבודה עם העט. קצת קשה להתרגל לצייר כשהעיניים שלך לא רואות את קצה העיפרון, קואורדינציה עין-יד שמתפתחת (די מהר) כשאתה מבלה כמה שעות עם העט שלך מול המסך. אבל שמעתי שיש גם לוחות שהם מעין מסך שאתה מצייר עם העט ישירות על המסך. הלוח שעבדתי איתו הוא wacom בגודל של 4x5 אינץ´. אם אתה רוצה לדעת עוד דברים תשאל ואולי אני אוכל לעזור. ננה

SC

New member
איזה קטע בדיוק עמדתי לכתוב למוטי

שאם הוא הולך לקנות לוח דיגיטלי אז שיקנה גדול, כי זה יותר נוח. לי יש לוח גדול, אני שם אותו על הברכיים, משעין על השולחן ועובד. כל מה שננה אמרה בעניין הלוח זה נכון, אני ממליץ בחום.

moti80

New member
אני רוצה לקנות לפחות בגודל A4

אבל, איזה מהדגמים מאפשר לי את כל השליטה המירבית? או שמא זה תלוי רק בעט שאני קונה. יש עט "אייר בראש", זה תלוי רק בזה? שמש מוטי

SC

New member
זה לא העט שמאפשר את התכונות

האלו כמו שזה השכלול של הלוח עצמו והתוכנה להגדרת הלוח (הדרייבר). אני קניתי את הלוח באריג´נט וראיתי שהמלצת שבוע שעבר למישהו כאן לגשת לשם, לפני שתקנה תשאל אותם את כל השאלות האלו ואם אתה מרגיש שהפקידה שם לא ממש משתפת פעולה תעשה מחקר באינטרנט, פשוט תכנס לאתר של WACOM ננה כבר אמרה קודם שיש לוח שהוא מתפקד כמסך מגע ומציירים עליו ישירות, לדעתי עולה המון כסף.

moti80

New member
תודה רבה ננה

עזרת לי מאוד. לא נראה לי שאשקיע כרגע במסך מגע עם עט, לפני חדשיים קניתי מחשב ב 40,000 ש"ח וזה דיי גמר לי את התקציבים....מי יודע, אולי יותר מאוחר. אבל אני אקנה לי לוח גדול גווקא, כי זה יותר נוח לי. העניין הוא שאני לא יודע איזה דגם בדיוק לקנות - יש כמה דגמים שנראים אותו דבר ואני לא ממש מבין את ההבדלים בינהם. שמש מוטי

ננהננה

New member
בדקתי לגבי a3

באתר של וואקום ובאתר של אריג´נט. כל הלוחות מסוג intuos2 מתאימים לעטים נוספים ולכולם יש את אותה רזולוציה ואותה רגישות לחץ כשההבדלים בין הדגמים (מגודל a3) הם גודל משטח העבודה מסביב לשטח הפעיל {ובקשר לa4 באתר של ווקום לא מצאתי 4 סוגים של זה כמו שיש באתר של אריג´נט ואין לי מושג מה הבדלים ביניהם. באתר של וואקום יש רק שני סוגים של a4, הרגיל וזה עם משטח עבודה רחב יותר.} דבר להתייחס אליו הוא שאותו לוח גראפי (a3 בלי עט) עולה בוואקום 750 דולר ובאריג´נט 919. עט אייר ברש עולה בווקום מאה דולר ובאריג´נט 143. אז אתה יכול לקנות את הלוח והעט במחיר זול יותר מאשר רק את הלוח אם תקנה דרך הדואר. מציעה לך לעשות סקר קטן ברשת. מה גם שעל מוצרי מחשב לא משלמים מכס ככה שרק המשלוח עולה לך בנוסף וזה עדיין נכנס בפער שבין המחירים. וזה גם כיף מאוד לקבל את הפתק שחבילה הגיעה אליך וללכת לקחת מהדואר
הציפייה הזאת מאוד מרגשת
מצרפת כאן את האתרים של וואקום והקטלוג של אריג´נט ומסכימה עם שולי שהכי כדאי לשאול מה הבדלים ואתה יכול אפילו לשלוח מייל לוואקום ולשאול (יש להם שם גם פורום שמחליפים עצות וגם טיפים והנחיות.) יקר המחשב שלך אבל בטח הוא אחלה תתחדש
ננה

moti80

New member
לי דווקא הייתה בעיה עם הזמנת תוכנה

מחו"ל - זה לקח הההמון זמן ושילמתי מכס כמחיר החבילה...ממש היה מעצבן!!! בכל מקרה אני אעשה סקר קטן ונראה מה יצא. לא נראה לי גם שאקנה A3, זה יקר מידי בשבילי כרגע וA4 אני חושב שיספיק לי.... נכון שאני אוהב לצייר על קירות אבל לא צריך להגזים עם זה כאן... :) עכשיו, כשאני חושב על זה...תארו לעצמכם איזה כיף זה לקנות לוח ווקום 2X2 מטרים (כמו קיר).... שמש מוטי

moti80

New member
תגידו, יש איזשהו הבדל ממשי

בין לוח USB לבין SERIAL מעבר לפשוטת של זיהוי הרכיב ע:י הווינדוס ב USB? שמש מוטי

SC

New member
USB חיבור הרבה יותר טוב

מ SERIAL כיוון שהוא מעביר מהר יותר את הנתונים.

moti80

New member
טוב, נעשה החודש עוד איזה 2 ציורי>

קיר, ונקנה משהו טוב....פשוט צריך להתאפק ולא לקנות החודש!!! מוטי...לא!!! פשוט לא לקנות החודש!!!!

moti80

New member
כן, בדיוק סיימתי לראות את מה שהעלת

ל "במה" - הרוב שמה צוייר דיגיטלית....אהבתי מאוד, במיוחד את הג´ירפות והפיל!!!! שמש מוטי

SC

New member
כן כמעט הכל שם צוייר בלוח הדיגיטלי

ואני עדיין לא ממש שולט בלוח, כך שטרם ניצלתי את המירב שבו. אהבתי במיוחד את האופן בו ניתן להכין סקיצות ורישומים בלוח, כמעט כמו הדבר האמיתי.

moti80

New member
אני מוצא בזה יתרון חשוב ביותר>

אפשר לעשות UNDO!!!!! אתה מבין כמה זה גאוני????? במציאות אי אפשר לצערנו..... זה פשוט יתרון ע-צ-ו-ם. :))) שמש מוטי

eranoz

New member
פוטושופ 7 טרף את הקלפים מחדש

חייבים לחפור בו מדובר ב-2 חזיתות: חזית אחת זה כל נושא ה-brushes שהקונספט שלו הורחב ושונה מקצה לקצה שמבחינתי זו ממש משאלה שהתגשמה. הרעיון להסתכל על המברשת כעל האובייקט עם תכונות שונות שבכולם ניתן לשלוט רעיון שלקוח מעולם התכנות חזית שנייה היא טכניקה ציור שמסתייעת בריבוי layers זו אופציה שמשתמשים בה בעיקר בעבודות גרפיות זה לא משהו חדש בכלל ובכלזאת לפי דעתי בציור, עדיין לא ברור לגמרי מה ניתן לעשות איתה ותאמינו לי שניתן אני התנסתי על קצה המזלג בטכניקה הזאת כאשר ציירתי את אחת הדמויות לתערוכה הירוקה ציירתי משיכת מכחול בשיכבה חדשה מעל ה-bacckground ואז לאחר מכן יכולתי להפעיל עליה איזה פילטר שבא לי לשנות אותה כאוות נפשי ורק לאחר שאני שבע רצון מהתוצאה רק אז הדבקתי את משיחת המכחול על שאר הציור זה הרבה מעבר ל-undo עבודה סיזיפית אבל היא מביאה אותך לתוצאות מירביות מהתכנה וממך ועוזרת להתגבר על מוגבלות האפשרויות של הלוח של כל לוח ולו גם המשוכלל ביותר העתיד מצתייר מצוין שלכם ערן נ.ב. קראתי נכון מוטי???? 40000 ש"ח למחשב שמע זה דורש הסבר

moti80

New member
קראת נכון, אני עוד החזקתי את עצמי

זה מחשב מאוד מיוחד שישמש אותי בקרוב מאוד לשימוש מקצועי יותר בתוכנה בשם "MAya". הנה קצת נתונים על המפלצת הגרפית: 2 מעבדי פנטיום 4 XEON 1 במהירות 1.5 ג´יגה כל אחד. זיכרון פנימי של 1 ג´יגה (כמובן זיכרון של 800MHZ) הארד דיסק סקאזי 18 ג´יגה במהירות 15,000RPM + 80 ג´יגה 7200RPM כרטיס מסך 3D Labs WildCat II 5000 (עלה יוותר מ 1500 דולר המפלצת הזו). כרטיס מסך לוידאו G-Force 2 MX 400 64MB מסך 21 אינצ´ סוני שטוח לחלוטין - פשוט אורגזמי!!! מסך 17 אינצ´ אוריון (כן...כן, אני משתמש בשני מסכים). צורב די וי די של 5 ג´יגה לדיסק. אמ...יש גם כרטיס קול טוב מסדרת LIVE ומערכת רמקולים של 4 רמקולים וסאב רצחני. זהו נראה לי....מקווה שלא שכחתי משהו. שמש מוטי

למעלה