איזה עונה גרועה!
לגמרי רואים שנגמר להם חומרים לעבוד איתם, היה אפשר לצמצם את העונה לשני פרקים
זה בדיוק מה שאני לא אוהבת בסדרות שמבוססות על ספרים והם מגיעים לשלב שהם עוברים את החומר בספר
עונה ראשונה היתה חזקה כי היה בה רעיון מגובש עם סוף מוצק, העונה השנייה הצליחה לסחוב את החוזק מהעונה הראושנה, בעונה השלישית התחילו קצת לראות שהם משחקים עם רעיונות חדשים ואז בעונה הזו זה היה ממש נפילה, אני ממש לא מצפה לעונה החמישית
העונה גם ככה היתה חלשה אבל ברגע ג'ון הגיעה לקנדה זה איבד את הקסם שלה, כמעט ולא הראו סצנות בגלעד ואפקט ה"ואווו איזה עולם מחורבן" נעלם (הם פאקינג השתמשו בזום

)
גם כל הסוף היה כל כך לא מובן, הן רצחו את פרד על אדמת קנדה או על אדמת גלעד?
כי אם זה על אדמת גלעד אז איך השפחות לא פחדו לחזור לשם לטרטוריה הזו וסיכוי שיתפסו אותן שוב ואם זה היה על אדמת קנדה אז הן כולן צריכות להיות מאושמות ברצח, כי נכון שכנראה לא שופטים אותן על כל המעשים שהן עשו בגלעד כי זה היה כחלק מהגנה עצמית אבל עכשיו הן יותר לא מוגדרות כקורבנות מלחמה ואני די בטוחה שחוקי המלחמה לא מגנים עליהן כשהן אדם חופשי ולא תחת שלטון מאיים ולכן הן צריכות להשפט תחת החוק הקנדי
אני גם הייתי בשוק שהן הרגו את הדמויות האלו
לגבי אלמה, אם אני זוכרת נכון אז היא זו שהכניסה את ג'ון לכל עניין המאיי-דיי
איך שהו ג'ון "עקפה" את אלמה ונהייתה היא המומחית למאיי-דיי, אני לא מבינה את זה, הם כמעט ולא מתייחסים אל אלמה כמישהי שיש לה גם קשרים במאיי-דיי
איך הוא נהייה מפקד עם כזה כוח? הוא לא התחיל בתור הנהג של פרד? אני יכולה להבין שקידמו אותו, אבל הוא ממש נמצא שם בשלטון עם כל המפקדים שהקימו את גלעד
לורנס הוא עוד דוגמא לדמות שהם לא סגורים מה לעשות איתו והם משאירים אותו רק כי זה פאקינג בראדלי ויטפורד (האליל

)
אני גם הייתי בטוחה בהתחלה שזו קירנן שיפקה ואפילו ניסתי להזכר אם היה לה ולאלזבת סצנות משותפות במד מן, אבל אז פתאום חשבתי שאולי זו באמת מקנה גרייס והייתי צריכה להסתכל IMDB כדי להיות בטוחה מי זו כי הן באמת מאוד דומות
זה אולי החלק הכי עצבן אותי העונה, שג'ון משום מה עדיין בבירור מאוהבת בניק ולא בלוק
אני יכולה להבין שזה אולי מצב של תסמונת סטוקהולם אבל גם אחרי שהיא בקנדה זמן מה ונמצאת עם לוק?
זה היה באמת דוחה

אז מה שלי היה לא הגיוני זה למה במכולה שהמטרה שלה זה להוביל חלב יש חלונות שמכניסות אור וכנראה גם אוויר?? ולמה יש אפשרות לפתוח את המכולה מבפנים?? ואיך זה שג'ון וג'נין לא היו רטובות, הן הרי קפצו ישר לחלב, וגם אם עבר זמן והן התיבשו זה עדיין חלב וזה דביק ומסריח על הבגדים
כל היחס לפרד וסרינה בכלא הזוי לגמרי, הלוואי עליי כאלו תנאים בבית שלי

ולמה באמת כולם הריעו להם זה בא משום מקום בלי באמת הסבר, מי שרוצה שיעבור לגלעד, אני בטוחה שהם ישמחו לעוד נשים שם
אמילי היא בין הדמויות שהכי הרסו בסדרה
קודם כל זה מצחיק אותי שאלכסיס היתה מוגדרת שחקנית אורח בעונה הראשונה והיה לה חלק מאוד משמעותי בעונה, ואז היא קודמה לשחקנית קבועה והעלילה איתה פחתה מעונה לעונה
בעונה הראשונה היא היתה דמות חזקה ומרדנית, היא הייתה השפחה שגלעד פחדו ממנה, ואז לורנס החליט לעזור לה לברוח לקנדה, שזה היה לי מוזר כי הוא טען שזה כי היא כל כך מרדנית ולוחמת בשלטון (משהו שבזמנו הוא היה בעד) אז הוא העניק לה פרס על זה, ואני דווקא חשבתי שהוא היה צריך להשאיר אותה ושביחד הם היו נלחמים בגלעד מבפנים
ומאז שאמילי עברה לקנדה היא נהייתה דמות שברירת ולא בטוחה בעצמה, אני חשבתי שיראו כיצד היא נלחמת בגלעד מבחו (שתהיה כמו מוריה) אבל הם ממש הצליחו להרוס את הדמות הזו
נגיד ויש להם מעריצים, אני בטוחה שעדיין יש מתנגדים לגלעד בקנדה, איפה הם היו? למה הם לא עשו הפגנה נגדית? ולמה באמת פושעים בדרג גבוה כזה לא מלווים בשוטרים חמושים כדי שמישהו לא יפגע בהם?
גם לי זה קצת הציק שהיא ציינה שנים, 2017 זה השנה שעלתה העונה הראשונה , לא? כי גם בעונה הראשונה זה היה כאילו ג'ון כבר זמן מה עם פרד וסרינה אז לא הגיוני שהיא הגיעה אליהם ב2017
וגם זה באמת היה חלק של הקסם של הסיפור, שאין זמן מסויים, וזה כאילו יכול להיות משהו שיקרה לנו באמת בעתיד
גם לא הבנתי למה זה משמעותי כל כך שניק נשוי שוב? למה הציגו את זה בכזו דרמתיות?
חחחחח אני גם חשבתי על כך שהיא בכוונה בחרה צבע אדום

ליטרלי הדבר הכי דוחה שראיתי או שמעתי בסדרה הזו
לא רק שג'ון לא מתה, היא גם תמיד נשמרת במצב טוב
בפרק השלישי של העינויים, מה בעצם מנע מהם לתלוש לה אצבע? הרגיש לי שהם היו רחמניים מדי איתה פשוט כי לא רצו "לכער" את הדמות הראשית
הבעיה שלי עם יחס ג'ון- ניק זה שזה מרגיש שהכותבים ממשיכים עם קו העלילה הזה כי הם מקבלים פידבק מהצופים שאוהבים את הזוג הזה, וזה הכי מטריד אותי, שיש אנשים שעושים שיפ לג'ון וניק