דיוני סדרות #93

Lion_Heart

Well-known member
אני זוכר את זה באופן מעומעם.
קצת כמו חדר בריחה
אז כן, יש דבר כזה בלונדון וזה כל כך כיף!
כל ארבעת האיזורים , הייתי דיי מוצלח וזכיתי ב 3 קריסטלים(הקבוצה זכתה ב 7 סך הכל)
למרות שלא זוכים בכלום , ואם רוצים לקחת הביתה קריסטל זה 10 לירות (קניתי 3)

limors2

Well-known member
לא, אבל זה נראה לי מאוד דומה לתוכנית הישראלית שנקראה "המבצר" בהנחיית אקי אבני. אולי זה המקור שלה.
היא עדיין משודרת בצרפת, אגב. או לפחות הייתה לפני כשנתיים כשהייתי שם. אותו מבצר, אותם גמדים ונמרים

מילי08

Well-known member
הלכתי להדחיק את הפרק, מישהו יודע איך מוחקים זיכרונות? אני רוצה לחיות בעולם שהפרק הזה לא קיים.
אוי תגאלי את עצמך מהיסורים האלה? הסדרה כנראה תחיה לנצל אבל את יכולה להיות חזקה יותר!
ghosts הבריטית
נראה לי @מילי08 כבר המליצה על הסדרה הזו ואני לא רק ממליצה עליה אלא מכריחה את כולם לצפות בה כי זו פשוט סדרה מושלמת!!!!! ונראה לי כולם ימצאו מה לאוהב בה
חובה להפריד בינה לבין הגרסה האמרקאית שלה, הגרסה האמריקאית חמודה ועד לפני שבוע ראיתי אותה אבל אז השבוע עשיתי בינג של הסדרה הבריטית (3 עונות של 6 פרקים) והאמרקאית נראת לי כמו חיקוי זול
אני לא באה להגיד משהו רע על הגרסה האמרקאית, פשוט הבריטית כל כך הרבה יותר טובה
אז אם אתם לא צופים בשום גרסה, לכו לבריטית ואם אתם צופים באמריקאית ממש ממליצה לכם לצפות בבריטית ולגלות עולם אחר ונפלא
בדיוק!! כל הכבוד שהקשבת לי
המשכת לראות את האמריקאית? ממש לא מתחשק לי כי נראה לי שהיא מחווירה ביחס למקור
אני צריך כפתור שהוא כמו לייק אבל מביע את התחושה של "נכון, אבל אני כבר כמה שנים ממליץ על זה וכולם מתעלמים ממני"
:-D
אין מה לעשות, בגנים שלנו לא להקשיב לגמרי למנהלים. א בל אני עובדת חרוצה וכן ראיתי בזכותך
והרגע גילתי שיש לעונה 2 ו 3פרקי ספיישל כריסמס
יא, לא ידעתי. לא חושבת שהיה אצל הדודים שלי
אני חושבת שהכל מתחיל בשחקנים, בגרסה הבריטית הם הרבה יותר אמינים וכנראה זה כי השחקנים גם יצרו את הדמויות אז הם מכירים אותם יותר
אם ניקח לדוגמא את הקפטן/ אייזק בגרסה האמריקאית הוא דמות של גנרל חלשלש לעומת הדמות בבריטית שם הוא דמות בטוחה בעצמו שיודע מה הוא עושה
גם יש בבריטית דמויות שלא קיימות באמריקאית שהן הרבה יותר טובות מהדמויות שקיימות באמריקאית ולא בבריטית
בדיוק
היא עדיין משודרת בצרפת, אגב. או לפחות הייתה לפני כשנתיים כשהייתי שם. אותו מבצר, אותם גמדים ונמרים
הייתי רואה עם אבא שלי את המקורית וממש אהבנו. אבל אני לא זוכרת אם זה היה בצרפתית

dilia snake

Well-known member
אוי תגאלי את עצמך מהיסורים האלה? הסדרה כנראה תחיה לנצל אבל את יכולה להיות חזקה יותר!
אבל זה ניסוי מרתק, לדעת איך סדרה שבעונות הראשונות שלה הייתה בטופ של הז'אנר הפכה לתאונה(וזה בשפה נקייה, אפשר גם להגיד "אשפה" "המפלצת של פרנקנשטיין" "יום כיף בצ'נוביל") כזאת. ואני לא בטוחה שפרק 19 היה קו אדום תחתון, אם הם יתאמצו אני בטוחה שהם יוכלו בקלות לרדת נמוך יותר(אם הם לא ירדו, והדחקתי).

מילי08

Well-known member
תהיה עונה נוספת? אין לי מושג.
הסיום היה קליפהאנגר אחד גדול, אבל יש קצת תחושה של מיצוי. לא יודעת אם אני ממליצה או לא כי הסדרה לא מתגמלת. בהתחלה האיטיות שלה והקונספט המעורפל שלה מאוד מסקרנים אבל בשלב מסוים מצפים לקבל משהו שלא הגיע גם אחרי 3 עונות. מצד שני אוךי עונה 4 ואחרונה תסביר סוף סוף את כל מה שקרה עד עכשיו.
מי הם כל האלים? מה באמת הם מסמלים? מה הכוחות שלהם? נרמז לנו שיש להם כוחות כלשהם. לא כמו של גיבורי על אבל של אלים. ועם זאת לא ברור מהם הכוחות האלה. איך הם יודעים דברים? איך הם עושים דברים? איך יש להם בכלל ייצוג אנושי?!
אמנם אני רק בשליש של הספר אבל הסדרה שונה למדי מהספר. יש שינויים שאני מבינה, כמו להפוך את לורה לדמות ראשית כי אין מספיק דמויות נשיות ראשיות (בעצם אין בכלל. ואם יש בספר- עוד לא הגעתי לזה). אבל השחקנית ששיחקה אותה לא היתה משהו. סתם בחורה שעסוקה בלהיות מאגניבה ומלאת פוזה של i dont give a fuck. לורה של הספר בינתיים היא טיפוס הרבה יותר חביב למרות שלא מדברים עליה הרבה. גם כל מערכת היחסים בינה לבין שאדו היתה בעיקר רגילה ופחות דרמטית בספר, אבל אולי בהמשך אני אגלה דברים נוספים.
ונעלמו מלא דמויות בכל עונה. כלומר, מלכתחילה היו המון דמויות וקצת קשה לעקוב ולהבין מה המשמעות של כל אחד ומה הוא מייצג, אבל יש דמויות שנעלמו בלי סיבה. לחלקם כנראה היו סיבות לא להמשיך וחלקם פוטרו, אבל אף אחד לא חזר להזכיר אותם וזה מוזר. בעונה 3 נעלמה ניו מדיה, שלא היתה חסרה לי באופן אישי אבל עדיין היתה חסרה ונעלם מיסטר אנאנסי המעולה. מדמות משמעותית ודוחפת לא השאירו ממנו זכר ושום התייחסות. הם לא היחידים שנעלמו אבל הם היו דמויות בעלות משקל בעונות הקודמות. ואז הכניסו דמויות חדשות ומקומות חדשים ולא הסבירו לעומק את הקשר שלהם לעלילה הקודמת. למשל הקשישה ההיא מלייקסייד שמסתבר שהיא גם... משהו. אלה? השם יודע. אבל היה לה חוב לוודנסדי וכדורים לא פוגעים בה. אבל מה היא? לא הסבירו. או שציפו שאנשים יעשו שיעורי בית ויגלו בעצמם. אני לא עשיתי.
שינוי נוסף הוא כנראה שהשחורים קיבלו ייצוג מאוד גדול. גם במקרה הזה אני עדיין לא יכולה להשוות לספר, אבל בסדרה זה היה יפה. היו גם כמה סצינות מפעימות ודיאולגים (או מונולוגים של מיסטר אנאנסי) חשובים. וכמובן ששאדו מון הוא שחור כאן. הבעיה היא שכל האימג'ים שמראים לנו מידי פעם לא הצליחו להתחבר למשהו קונקרטי. בעצם זה אופייני לא רק לדמויות השחורות אלא בכלל. זה היה ערטילאי ומיוחד אבל בסוף זה גם אמור להגיד לנו משהו. ואני לא מצאתי את המשהו הזה. למעשה זאת הסיבה שהתחלתי לקרוא את הספר, כי קיוויתי שהנקודות יתחברו טוב יותר, ואני מקווה שגיימן לא יאכזב אותי.
אה וכמובן שרואים נשים חשופות חזה. ברור. ועוד בסצינות סקס כי חזה לא נחשב איבר מין אבל הוא מספיק סקסי כדי לנפנף בו כל הזמן. אבל היו גם סצינות סקס בין גברים והסדרה בגדול היתה די גיי פרינדלי

dilia snake

Well-known member
אמורה להיות עוד סצנה בסוף שסטייבלר פוגש את נואה ואז מתחיל קרוסאובר בין הסדרות(לפי הריקאפ ב-TVLINE) אבל משום מה זה לא נמצא אצל אף גרסה שהגיעה לדודים, ולא נראה לי שכריסטופר מלוני מופיע בכלל בקרדיטים.

הבן של אוליביה היה הרבה הרבה פחות מעיק מבד"כ.

אז איזו ילדה בת 14 נעלמת ורוב הפרק היה דיי סטנדרטי, כולל קטע מוזר שאוליביה ורולינס הולכות לדבר עם הנערה ואז מתחיל שוטרת טובה-שוטרת רעה ואז אוליביה מגרשת את רולינס ודיי מוציאה ממנה את מה שהיא צריכה.

הפסיכי של השבוע היה גם פסיכי בעונה 5 של לוציפר(החבר של אלה).

קלדון היה הפרק כי ולסקו היה ב-OC ורק מרישקה מסוגלת לצלם שני פרקים במקביל. הלוואי והיינו רואים את קלדון יותר, כי הוא משתלב טוב בצוות, אבל אני מניחה שבגלל שגם הוא וגם פין סרג'נטים אז זה לא הגיוני. אבל אם נקבל פשעי שנאה אז אפשר לקוות, שנראה גם אותו(והיי, NBC אם אתם זקוקים למישהי שתריץ את פשעי שנאה אני הבחורה שלכם, בתור יהודייה-אשכנזיה-ישראלית).

ואו, אני חושבת שאני צריכה סיגריה ומקלחת אחרי כול המתח המיני בין בנסון לסטייבלר. למה הם מחכים עם הסקס ביניהם? עוד מעט יהיו לי כאבים בשחלות, לא שאני רוצה לראות את אימא ואבא עושים סקס, אבל בואו נגמור עם זה.

אז ולסקו היה כאן והוא הואיל כמו קליפות שום שעפות ברוח.

גם היה מתח בין ג'ט למלקיי, וזה היה מוזר. אבל אני בעדם במיוחד שבל ואשתה בדרך לגירושים בוני אופי(ככה החלטתי, וכולנו יודעים שאחוז הדיוק שלי עומד על משהו כמו 80%).

אז הילדה שנעלמה היא הבת של הבחור עם השומה המטרידה על הלחי, בסוף הוא הולך להעיד נגד דונלי ואז מגלים שדונלי כנראה חושד בסטייבלר ומנסה להפליל אותו.

בל אומרת לסטייבלר לחכות ואז הוא ובנסון הולכים לחפש את הילדה ולי יש פלשבאק לפרקים שכבר חשבתי שהדחקתי לגמרי. רק שעכשיו בנסון יותר בכירה מסטייבלר וגם יותר מבל אז טכנית היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה והיא זאת שנותנת פקודות.

לא הבנתי למה פשטו על הגלריה ההיא, אלא אם מנסים להאיץ תהליכים לקרת סוף העונה.

והסצנה בין בנסון, סטייבלר ודונלי הייתה מטרידה לגמרי.

ושאימא ואבא ילכו לשכב, לא אכפת לי בעבודה של מי, רק כדי שנסמן V ונמשיך הלאה. בא לי סיגריה ובחיים שלי לא לקחתי שאכטה.

Aranel Nenharma

Well-known member
בדיוק!! כל הכבוד שהקשבת לי
ברור שהקשבתי לך למי עוד אני אקשיב, לניק???
המשכת לראות את האמריקאית? ממש לא מתחשק לי כי נראה לי שהיא מחווירה ביחס למקור
אני רואה בקצב שמעלים לסלקום, ראיתי קודם את האמריקאית והיא הייתה חמודה כזו ואפילו חיכתי כל יום שני כדי לראות את הפרקים החדשים שהעלו
אבל מאז שראיתי את הבריטית ראיתי עוד 2 פרקים מהאמריקאית והיא נראית חיקוי זול כמו מהסדרות שלא ישרדו עוד עונה (למרות שהבנתי שחידשו אותה לעונה 2 ובנתתים אין חדשות לגבי עונה 4 של גרסה UK)
יא, לא ידעתי. לא חושבת שהיה אצל הדודים שלי [פרקי כריסמייס]
בקשי פרק S02E00 וS03E00
פרקים מעולים

dilia snake

Well-known member
ברור שאני לא אחכה, לחכות זה לאנשים עם שליטה עצמית.

אוקיי צריך להגיד, הפתיח הזה נוראי יותר מהפתיח של הסדרה האם.

ההפך מפרידה(The Wrong Side of Goodbye) זה אולי הספר עם השם הכי טוב בכול הסדרה הזאת, וזה גם אחד הספרים הכי אהובים עלי בסדרה ויש כאן גם אלמנטים מספר מס' 23 שעדיין לא קראתי ואני לא זוכרת מי זה הרוג'רס הזה.

עובדה כיפית האני צ'אנדלר נרצחה באכזריות בספר 4 אם אני זוכרת נכון. בטלוויזיה היא קיבלה חתיכת שדרוג רציני.

ועד כמה שאני זוכרת הקטע עם הבית ההרוס זה גם מאחד הספרים הראשונים.

במהלך הפרק היה סצנה מחקירה שנראה כמו הסוג שמגיע לג'ון אוליבר וגורם לו לגמור מהתרגשות.

מה עוד? סה"כ זה באמת מרגיש כמו עונה 8, לא משהו יוצא דופן. ואין ספק שזה יותר למעריצים של הסדרה/ספרים מאשר לאנשים חדשים.

וטיטוס ווליבר הוא הארי בוש מושלם, והיו כמה קטעים אולי בגלל שאני מכירה את הדמות כ"כ טוב מהסדרה/ספרים שזה היה כזה "עכשיו הוא יעשה ככה" והוא עשה ככה, אבל זו לא תלונה, זה מעיד על זה שהם שמרו על המאפיינים החשובים באמת של הדמות.

לא יודעת אם יש טעם לכתוב ביקורת על כול פרק.

אז לא קרה הפרק הרבה דברים בוש ממשיך לעקוב אחרי רוג'רס, ולחקור אחרי ויביאנה. מזל שאני קוראת ושוכחת כי הקטע עם החקירה אחרי דיי מעניין.

מאדי עושה כול פאדיחה קלישאתית אופיינית לטירונים. והעלילה של לא כזאת מעניינת.

הכלבה של בוש עברה ניתוח לשינוי מין ועכשיו היא כלב :-P: .

זהו.

וטעיתי ועכשיו אין לי מושג מאיזה ספר הרצח לקוח ואני מתחרפנת מזה ברמה אחרת לגמרי.

הפסקה לסטיבן קולבר ואולי אחרי זה לקרוא(אם יהיה לי כוח לפרין, יש כמה פרקים ברצף מנק' המבט שלו והוא הרבה פחות כיפי בספר 4).

אז בשלב מסוים בראש שלי סצנה מסוימת הפכה להיות מרדף מושקעת עם פרקור ובאלגן שלם ואז נזכרתי כמה זה מקורקע ומציאותי ושהארי צריך להיות בן 60 ושזה לא הולך לקרות. והיה מרדף מעפן במקום.

הPTSD של האני דיי מעניין.

וגם העלילה של מאדי שהולכת שכנראה לפתור את האנס הסדרתי הזה בעצמה(טכנית הוא עוד לא, אבל מאדי הולכת לפתור את זה בעצמה).

העלילה עם הבן של האיש הזקן הולכת להיות בדיוק כמו בספר בינתיים אולי חוץ מהאנשים שעוקבים אחרי בוש וכ'ו.

סה"כ אני עדיין חושבת שזה טוב, ואין ירידה ברמה(שזה מה שבאמת חשוב).

אז עכשיו כול פרק לצ'אנדלר יהיה התיק השבועי? בנוסף לשלוש עלילות רוחביות(ההוא שניסה לרצוח את צ'אנדלר ומאדי, ההוא שמחפש את הבן שלו, והעלילה של מאדי בתור טירונית) זה נראה עמוס מידי.

קרייט ובארל!

טוב משהו בקטעים המותחים לא עובדים, כול עוד בוש עובד על החקירות במשרד או עם צ'אנדלר או הבחור הטכני או שרואים את מאדי זה מעניין אבל כשזה מגיע לקטעים שבוש עובד בשטח ועושה דברים מטופשים או הפרק עם המעקב של קרייט ובארל זה היה נמרח ומשעמם. (ואני רגילה לאדרנלין).

אני חושבת שכרגע זה היה הכי פחות מעניין עד עכשיו, שלא נדבר על קטעים שהתעסקתי בטלפון כי הם נמרחו יותר מידי.

נערך לאחרונה ב:

מילי08

Well-known member
ממליצה מאוד לצפות ב UNDONE.
וואו. מיוחדת, מרגשת מעניינת ופשוט וואו. הסדרה מזכירה בקונספט שלה את בובה רוסית, אבל עושה את זה אחרת לגמרי
אני לא רוצה לכתוב סינופסיס כי לא בטוח שאצליח בלי ספוילרים, אני רק אומר שאל תיתנו לאנימציה (רוטוסקופ) להרתיע אתכם. יש לזה סיבה טובה.

dory30

Well-known member
גם בעונה 2 ובפורמט מעט שונה (יותר אקשן ופחות דיאלוגים),טהרן ממשיכה לספק את הסחורה. אותי מעניינות שתי שאלות- מדוע הפסיכואנליטיקאית שהתאסלמה (גלן קלוז) משתפת פעולה עם המוסד- ומדוע כמאלי מוחזר לתפקידו, בעיקר לנוכח העובדה שהוא לא ממושמע ויותר מדי עצמאי?

דיברגנט חדש

Well-known member
גם בעונה 2 ובפורמט מעט שונה (יותר אקשן ופחות דיאלוגים),טהרן ממשיכה לספק את הסחורה. אותי מעניינות שתי שאלות- מדוע הפסיכואנליטיקאית שהתאסלמה (גלן קלוז) משתפת פעולה עם המוסד- ומדוע כמאלי מוחזר לתפקידו, בעיקר לנוכח העובדה שהוא לא ממושמע ויותר מדי עצמאי?
1) אולי היא התאסלמה כחלק מתפקידה, אחרת לא הייתה מצליחה לחדור ולהיות פסיכולוגית של רעייתו.
2) כי הבינו שהוא אובססיבי למטרה כפתגם האינדיאני, לך לאן שהנשר הרעב יוביל אותך.

snirf

Active member
THIS IS US- נשארו 3 פרקים לסוף
השבוע היה הפרק על מיגל ואמרתי...מה עכשיו פרק מיוחד על מיגל? עוד דרך למרוח ולמרוח?:cautious: שכחתי שבכלל לא היה פרק שהתמקד רק בו...
אבל אז
הגיע הסוף שהתברר שהוא מת...אפילו עוד לפני רבקה! אז היה בזה משהו נוגע...
בכלל הכמה פרקים האחרונים מתחילים כבר להרגיש את המלנכוליות לקראת הסוף...שנראה שכולם הולכים למות (ללוות כל דמות לקראת הסוף שלה)

dilia snake

Well-known member
טוב אז התלבטתי אם לראות קודם ג'ון אוליבר על הפלות או לראות פרק 300 של לוס אנג'לס. והחלטתי ששניהם כנראה יהיו מבחילים באותה המידה.

ואז גם תפוז מחק לי ועכשיו אני צריכה לכתוב הכול שוב
אז לא טעיתי, זה היה מבחיל.

מבדיקה שערכתי על בסיס סדרות אמריקאיות, 40% מהאמריקאים הם רוצחים סדרתיים, 40% הם חברי מליציות שמתנגדות למשטר(כמו האנשים מ-6/1) 10% הם סתם פושעים ו-10% הם אנשי אכיפת חוק ואזרחים תמימים.

אז פגשנו את אבא של סאם, לא משהו מעניין סתם קלישאות ודיאלוגים קרינג'ים ומשחק בינוני.

ואז קנזי ודיקס החליטו לאמץ נערה שכנראה יגרשו אותה לאיפה שהוא במרכז אמריקה.

קאלן סוף סוף החליט להציע נישואין לאנה, אז הוא ניגש לארקדי לבקש רשות וארקדי אומר לא, כי נישואין זה פויה? כאילו זה לא היה ממש ברור. וחוץ מזה מה הקטע? לא ידעתי שאנחנו באנגליה הוויקטוריאנית.

והאדמירל הפך סופית לסבא נרגן שלובש חליפות יקרות.

האדמירל גם מתעצבן שקאלן לא נמצא, כאילו קאלן לא בחל"ת בגלל כול הדיפ פייקים והעובדה שזה בעייתי לסמוך עליו.

אני חושבת שבתיק של השבוע היו כ"כ הרבה חורים שהוא יכול להשלים הכנסה בתור מסננת.

ומה נסגר עם הרפרנסים לסרטים שרוב הסיכויים שאף אחד לא ראה? הם מקבלים אחוזים משירות הסטרימינג של CBS או משהו אם מישהו הולך לראות את הסרטים האלו?

אני מתגעגעת לימים שסדרות שהגיעו לכאלו מספרים עשו משהו מיוחד ולא עוד פרק בינוני לאוסף.

Lhuna3

Well-known member
THIS IS US- נשארו 3 פרקים לסוף
השבוע היה הפרק על מיגל ואמרתי...מה עכשיו פרק מיוחד על מיגל? עוד דרך למרוח ולמרוח?:cautious: שכחתי שבכלל לא היה פרק שהתמקד רק בו...
אבל אז
הגיע הסוף שהתברר שהוא מת...אפילו עוד לפני רבקה! אז היה בזה משהו נוגע...
בכלל הכמה פרקים האחרונים מתחילים כבר להרגיש את המלנכוליות לקראת הסוף...שנראה שכולם הולכים למות (ללוות כל דמות לקראת הסוף שלה)
היה מוצדק לתת לנו את הסיפור שלו סופסוף, סה"כ הוא שם מההתחלה. בעיני זה אפילו היה קצת מעט מידי.

למעלה