דיוני סדרות #93

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מה דעתכם על כל עוד בלבב?
לא שמעתי על הסדרה עד עכשיו.
ועכשיו הסתכלתי וחיפפתי קצת על הפרק הראשון והשני וגם חיפפתי על ביקורת בוואלה.
אז נראה די טוב ומעניין.

למי שרוצה לדעת זה על מסע לפולין של קבוצת בני נוער.
יש קצת שטויות של בני נוער, אבל עושה רושם שזה בעיקר מעביר את החוויה של המסע ממספר נקודות מבט.
הנה הפרק הראשון:

snirf

Active member
לא שמעתי על הסדרה עד עכשיו.
ועכשיו הסתכלתי וחיפפתי קצת על הפרק הראשון והשני וגם חיפפתי על ביקורת בוואלה.
אז נראה די טוב ומעניין.

למי שרוצה לדעת זה על מסע לפולין של קבוצת בני נוער.
יש קצת שטויות של בני נוער, אבל עושה רושם שזה בעיקר מעביר את החוויה של המסע ממספר נקודות מבט.
הנה הפרק הראשון:

בגלל שזה רק 4 פרקים ונוגע בנושא השואה יש לי חשק לצפות...אולי מתישהו

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קלטתי היום שיש לא מעט דימיון בין הסדרה Heartstopper לבין הסדרה Young Royals
כלומר מצד אחד זה ברור שיש דימיון כי במרכז שניהם יש זוג הומואים צעירים בתיכון,
אבל מצד שני על פני השטח הן גם מרגישות שונות לחלוטין.
כי Heartstopper היא סופר Wholesome וסופר Feel Good
בעוד שYoung Royals היא בכלל לא זה וגם ממש לא זה
אז זה עלה לי למחשבה בעיקר בגלל הפוסט טאמבלר שאני מצרף,
אבל זה גרם לי גם לחשוב על כך שלוילהלם ולניק יש שיער ותסרוקת דומים.
וגם לסימון וצ'ארלי יש שיער דומה.
בשני המקרים וילהלם/ניק הוא בחור נחמד, בארון, אבל חלק מקבוצה של בחורים פופולרים ודי חראים.
בעוד סימון/צ'ארלי הוא מחוץ לארון עם חברים חמודים ומקבלים. והוא סובל מהצקות של החברים של וילהלם/ניק.

חוץ מזה אמא של וילהלם היא מלכה
בעוד שאמא של ניק היא אוליביה קולמן ששיחקה את המלכה (למעשה היא שיחקה שתי מלכות - גם אליזבת השניה וגם אן)

https://loveallthegays.tumblr.com%2Fpost%2F682722937355288576

didalf

Well-known member

חוץ מזה אמא של וילהלם היא מלכה
בעוד שאמא של ניק היא אוליביה קולמן ששיחקה את המלכה (למעשה היא שיחקה שתי מלכות - גם אליזבת השניה וגם אן)
התכוונת "בעוד שאמא של ניק היא גם מלכה". נקודה.

lemon lyman

Well-known member
בין הסדרה Heartstopper לבין הסדרה Young Royals
אינסטגרם הציע לי גם סרטונים של הסדרה הזאת ולא הבנתי שזאת הסדרה הזאת
והם(השחקנים במראה שלהם ) באמת ממש דומים לאלו מHeartstopper שלרגע חשבתי שזאת גרסה של ארץ אחרת לHeartstopper
אז פתרת לי את התעלומה |זורו|

dory30

Well-known member
פורעי החוק (Outlaws) היא סדרה אדירה עם הרבה פוטנציאל, בזכות השילוב שבין מתח לקומדיה. גם הייצוג האתני השפיע על בריטניה ורואים שם הודים, אפרו-בריטים ופולנים. אפילו יש לי משם ציטוט חודשי, אבל נשמור את זה לשאלון. בפרק הראשון, מתוודאים לרקע של כל האנשים שקיבלו עבודות שירות - ועל החיים האישיים המורכבים של מרביתם. כולם טובים והיוצר סטיבן מרצ'נט (שהיה שותף בכתיבת המשרד, ניצבים ואידיוטים בחו"ל, בין השאר) יוצא מהצל של ריקי ג'רביס ועושה יופי של עבודה.

מילי08

Well-known member
אז משהו אצלה באמת לא בסדר, היא שוב בהריון.
אז בגלל זה הכניסו אותה לקומה?
אבל הצחיק אותי, מאוד, שכל כך חשבו לה להראות טוב כשהיא כביכול חצי מתה מהגז, שהשיער שלה לא רק היה חלק ולא נראה כמו אחרי טיפול בבי"ח אלא גם מסודר בצורה מחמיאה והיא אפילו היתה מאופרת למשעי כולל הריסים המודבקים. די מטופש בעיני. את שחקנית ויכולה להרשות לעצמך להראות כמו מי ששוכבת בבי"ח
ניחשתי ישר שיהרגו את הבחור ההוא בהתחלה.
ברור, גם ידעתי שיהיו שלושה כדורים כי אחד לא מספיק
היו עוד כמה דברים שניחשתי בפרק, לא שזה מפתיע.
לא מפתיע בכלל
אני חושבת שהם הולכים על רומנטיקה בין מגי ו-OA, הקטע שהוא אמר לה שהוא לא יכול בלעדיה, לא יכול לעשות את העבודה שהיא לא בסביבה היה over the top לטעמי. ומסתבר שגברים יכולים לסבול מהיסטריה מי היה מאמין.
אשכרה. זה היה סתם בכייני ומאולץ בעיני
זה כזה חמוד איך כול פעם יוצא ששתי הFBI מתואמות ביניהן, עוד פעם אנשים מהמזה"ת שעצבני על ארה"ב. בראשונה הם היו סורים, עכשיו אפגנים. ובשניהם תקיפות של מל"טים היו מעורבים.
וואלה :-D
מלוקקי והאנה הלכו יחד לעבודה, ואז מישהו ניגש ונתן להאנה מכתב ומלוקקי כמעט ירה בו.
אני דווקא מתחילה לחבב את מלוקקי, זה עולה לי בבריאות ומתחשק לי לשתות אלכוג'ל מהמחשבה.
:-D
אז פעם ראשונה שראיתי אותו כאן והוא ממש חמוד ולא מעצבן. דווקא מביא גישה רעננה לצוות
אבל למה גם הוא חייב לדבר בטון נמוך נוראאאא ובצרידות? גם קריסטין ככה ובגלל זה אני לא אוהבת אותה. זה מעצבן
קריסטין הייתה בצבא, אוקיי. אמרו את זה כבר קודם?
לא מפתיע. יש לה את הווייב הזה של האמא של המ"כיות
מעניין מה יש באמריקאים שגורם להם לשנוא את המדינה שלהם בצורה כזאת 8-* .
נראה לי שזאת אומה די מוזרה.
אה, ולהאנה יש את אחד האחים הכי מטרידים בטלוויזיה.
חח באמת? לא הרגשתי אבל גם לא נתתי לו חשיבות גדולה מידי

הבנתי גם למה אני פחות אוהבת את FBI הראשונה. יש בה משהו מאוד משוחק ולא טבעי.
גם זה שצוות שלם יכול להתמודד רק עם מקרה אחד בכל פעם ולא עובדים על דברים אחרים
וגם התגובות של המנהלים שם. אומרים משהו ואז האחר מאשר בניד ראש קטן אבל ברור ויש להם מבט מודאג נורא ותמיד יש את and catch the bastard כשתכלס הם רואים דברים כאלה כל הזמן, זה ליטרלי העבודה שלהם והייתי מצפה מהם לא להיכנס לסטרס כל פעם שיש פושע חדש

מילי08

Well-known member
אז ראיתי השבוע את הדוכסית. זה הופיע כהמלצה אחרי שבובה רוסית הסתיימה ונזכרתי שראיתי פרומו פעם ועשה רושם חמוד, אבל זה סתם מוזר.
אמא נורא מגניבה שבתוך תוכה היא דווקא די פוריטנית וילדה טובה וחכמה וגרוש פרוע. לא ברור מה המטרה של הסדרה כי היא לא באמת מצחיקה ולא אמורה להיות דרמטית.
אבל יש שם את אוון והוא סופר חמוד וייכנס לקראש החודש שלי

dilia snake

Well-known member
אז בגלל זה הכניסו אותה לקומה?
אבל הצחיק אותי, מאוד, שכל כך חשבו לה להראות טוב כשהיא כביכול חצי מתה מהגז, שהשיער שלה לא רק היה חלק ולא נראה כמו אחרי טיפול בבי"ח אלא גם מסודר בצורה מחמיאה והיא אפילו היתה מאופרת למשעי כולל הריסים המודבקים. די מטופש בעיני. את שחקנית ויכולה להרשות לעצמך להראות כמו מי ששוכבת בבי"ח
לא קומה, היא סובלת מפגיעה עצבית בגלל הגז אז כאילו עכשיו היא בשיקום עד שהשחקנית תוכל לחזור(בתחילת העונה הבאה).

גם אותי הקטע הזה שיגע, ובכלל שהן הולכות עם פזור וכובע צמר כי "זה נראה הרבה יותר טוב" או שלפעמים הן עושות מעצרים עם פן גלי מושלם. לפחות אצל מגי היא רוב הזמן עם אסוף(ולטיפ יש בכלל שיער נורא קצר) אבל זה תמיד מגוחך בעיני בסדרות אחרות.

ברור, גם ידעתי שיהיו שלושה כדורים כי אחד לא מספיק
נכון, זה תמיד דרמטי, over kill , והגוף מתעוות באוויר רגע לפני שהוא נופל לקרקע כאילו הוא באמצע התקף.

אז פעם ראשונה שראיתי אותו כאן והוא ממש חמוד ולא מעצבן. דווקא מביא גישה רעננה לצוות
זה בגלל שראיתי אותו בחוק וסדר ושם הוא היה הנמסיס של סטייבלר וממש ממש דוחה, אז קשה לי והוא עדיין עושה קרינג' רציני חצי מהפעמים.

אבל למה גם הוא חייב לדבר בטון נמוך נוראאאא ובצרידות? גם קריסטין ככה ובגלל זה אני לא אוהבת אותה. זה מעצבן
אני אוהבת את קריסטין. אבל אני חושבת שככה הוא תמיד מדבר, הוא תמיד קר ורע ומסתורי.

גם זה שצוות שלם יכול להתמודד רק עם מקרה אחד בכל פעם ולא עובדים על דברים אחרים
אבל ככה זה תמיד כולם עובדים על אותו התיק כול שבוע, ככה זה 90% מהמקרים.

ם כאלה כל הזמן, זה ליטרלי העבודה שלהם והייתי מצפה מהם לא להיכנס לסטרס כל פעם שיש פושע חדש
:-D אבל ככה יש דרמה וכול רצח זה מינימום ההתחלה של 9/11 מההתחלה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי, הגיע הזמן שאני אכתוב כמה מילים על Moon Knight אחרי שנמנעתי מזה כל העונה.
כבר יצא הפרק החמישי וביום רביעי ייצא הפרק השישי והאחרון לעונה.
אז קודם כל דברים שאפשר לכתוב עליהם מחוץ לתיבה:
אוסקר אייזיק הוא מעולה בתפקיד הראשי
אית'ן הוק מרתיע בתפקיד הרע
ו...
יש הרבה קטעי אקשן טובים, אם כי חלק הרגישו לי קצת משעממים.
החלק היותר טוב של הסדרה הוא הפסיכולוגי. זה איפה שהסדרה מיוחדת, אם כי אני חושש שלהסביר יהיה ספוילרי.
עוד משהו: הגיבור של הסדרה הוא יהודי, אבל הוא מקבל את כוח העל שלו מאל מצרי.

והנה פאנל קומיקס שלו עם הPunisher שדי מבהיר את הטיפוס שלו:
1651439938874.png

עכשיו למה שקורה בסדרה עצמה:
אז הסדרה עשתה עבודה נחמדה של להכיר לנו את הדמויות.
כאשר בפרק הראשון אנחנו בעצם מכירים רק את סטיבן גרנט שממש לא מבין מה לכל הרוחות קורה לו כשהוא מאבד הכרה.
בפרק השני אנחנו לומדים יותר על מארק ספקטור למרות שעדיין כמעט כל הפרק הוא מנקודת המבט של סטיבן. אבל סטיבן מגלה יותר על מארק, כולל זה שלמארק יש חליפת קסם שמרפאה אותו. ושהוא נשוי לאישה בשם לילה.
אהבתי את זה שכשסטיבן קורא לחליפה היא לא החליפה שאני הכרתי מהקומיקס (ושראו טיפה בפרק הראשון) אלא חליפת עסקים לבנה כולל מסכה על כל הפנים. סטיבן גם מקבל את הכוח שבא עם החליפה, אבל אין לו את יכולת הלחימה של מארק.
בסוף סטיבן מסכים להעביר שליטה למארק שמביא את החליפה האמיתית והורג את היצור שהארו שלח. אבל מארק מסרב להחזיר לסטיבן שליטה על הגוף.

הפרק השלישי הוא כבר בעיקר מנקודת המבט של מארק בזמן שהוא במצרים מנסה למצוא את הארו. ומארק סובל כמו סטיבן מזה שהאישיות השניה שלו תופסת את ההגה לפעמים לקצת זמן. סטיבן מעדיף לפתור דברים בדרכי שלום.
*אם כי בשלב מסוים מארק מאבד את ההכרה וכשהוא חוזר הוא מגלה שהוא הרג אנשים וסטיבן אומר שזה לא היה הוא. כלומר יש עוד אישיות שאנחנו עוד לא הכרנו (ושבאופן מתסכל עדיין לא הכרנו אפילו בפרק 5)
בפרק הזה גם מכירים קצת את המאלים המצריים האחרים. מסתבר שלקונשו יש כוחות חזקים, אבל הוא יודע שאם הוא ישתמש בהם האלים האחרים יכעסו עליו. הוא עושה ליקוי חמה רק כדי לתפוס את תשומת ליבם כדי להזהיר אותם לגבי הארו, אבל זה לא עובד כי מסתבר שהארו הוא שקרן (וקל לעבוד על האלים המצריים).
אחר כך קונשו מעביר את שמי הלילה אחורה אלפי שנים כדי שיוכלו לפענח מפה של הכוכבים שצוירה לפני אלפי שנים. (אני די בטוח שיש תוכנטות מחשב שיכולות לעשות את זה גם, אבל קונשו בטח לא יודע את זה). בתור עונש קונשו מוקפא באבן ככה שבעצם הוא לא קיים כבר בשני הפרקים הבאים.

פרק 4 היה מבחינתי ברובו הפרק הכי פחות מעניין. רובו הרגיש כמו סרט אינדיאנה ג'ונס, שכן היו סרטים טובים אני מניח, אבל זה לא עבד לי כאן.
יש מרדף להגיע לקבר של הפרעה שהיה הקול של עמית. מסתבר שזה היה אלכסנדר מוקדון. סטיבן מגיע ראשון לקבר ואז לילה. אבל לילה גילתה שמארק היה קשור למוות של אבא שלה ומעוצבנת עליו ולכן הם לא מספיקים לברוח לפני שהארו מגיע. ואז הארו יורה בסטיבן/מארק.
ואז זה נעשה טוב. כי מארק מוצא את עצמו בבית חולים פסיכיאטרי שבו הארו הוא האחראי. מארק מצליח לברוח ממנו ואז בתוך סרקופג, הוא מוצא את סטיבן... כאילו זה לא היה ברור שמשהו מוזר קורה. יש עוד סרקופג שהם לא פותחים (בטח שם האישיות השלישית שעוד לא פגשנו).
ואז הם מוצאים את עצמם מול אשת היפופטוטם! וצרחות.

פרק 5 דווקא מסביר די בקלות את עניין אשת ההיפופוטם. זאת תאורת (בדקתי איך כותבים את שמה בעברית), אלת הפריון וההריון המצרית. לא ברור אם היא אלה של פריון אז למה היא מדריכה נשמות בדרך לעולם הבא, אבל זה מה שהיא עושה. היא צריכה לבדוק את הלבבות של סטיבן ומארק מול נוצה (הכל דברים שאני בערך זוכר מהתקופה בילדות שהייתי מאוד בקטע של מיתולוגיה מצרית). אבל המשקל לא מתאזן מה שאומר שהם צריכים לגלות יותר אחד על השני.
זה מוביל אותנו למסע מעניין בזכרונות של מארק. שם אנחנו מגלים על הטראומה של המוות של אחיו הצעיר והטראומה האפילו יותר גדולה של זה שאמא שלו התחילה להתעלל בו נפשית ולהכות אותו לאחר מכן. ובגלל הטראומה הזאת הוא פיתח את האישיות המפוצלת שלו כשהוא בעצם יצר את סטיבן.
לא ברור עד כמה סטיבן בעצם היה קיים בעולם של מארק עד שכשאמא שלו מתה והוא הפך להיות סטיבן יותר מהזמן. וזה בעצם הסיבה למצב שהוא נמצא בו בתחילת הסדרה.
אני חשבתי כמה פעמים בפרקים הקודמים על מי היה המקורי - סטיבן או מארק. מכמה סיבות זה היה הגיוני שמארק הוא המקורי. בין היתר כי מארק יודע על סטיבן ולא ההפך. אבל לא הצלחתי להבין אם ככה איך זה שלסטיבן יש חיים משלו. ובעיקר איך הוא מדבר עם אמא שלו בטלפון (איך היא לא קוראת לו מארק ולמה לא מוזר לה שיש לו מבטא שונה). אז מסתבר שכל הפעמים הרבות שראינו את סטיבן מדבר בטלפון הוא מדמיין את השיחה.

פרק 5 נגמר באופן שאני ממש לא מבין איך יהיה זמן לסיים הכל בפרק האחרון.
סטיבן נפל מהספינה למדבר המתים וקפא. מארק צריך איכשהו לחזור לעולם החיים, אבל גם להחזיר את קונשו לפני כן כי אחרת הוא יהיה בגוף מת. ואז הם צריכים עוד לעצור את הארו.

בעניין הזה, הדמות של הארו מאיימת באופן מוצלח. ואני אוהב את זה שהוא מבין את מה שמארק/סטיבן עוברים כי הוא בעצמו היה אווטאר של קונשו. אבל כל הסיפור עם האלה עמית פחות תפס אותי. כאילו יש בעיקרון משהו מעניין ברעיון של להרוג את כל מי שיעשה משהו רע בחייו. אבל זה אומר שהכל כתוב מראש וזה נראה לי דפוק. חוץ מזה שיש הרבה אפור בעולם אז זה בעייתי. אבל בכל מקרה זה ברור שהתוכנית של הארו לא תעבוד ולא פתאום ימותו כולם בMCU שיעשו משהו רע בעתיד.

מילי08

Well-known member
ו...
החלק היותר טוב של הסדרה הוא הפסיכולוגי. זה איפה שהסדרה מיוחדת, אם כי אני חושש שלהסביר יהיה ספוילרי.

צפה בקובץ המצורף 46860
מגניב, עושה לי חשק לראות. את ה punisher תיכננתי פעם לראות ואז היה נראה לי לא כיף לצפות ברוצח שיורה באנשים גם אם הוא מצדיק את עצמו בשקר כלשהו

dilia snake

Well-known member
אז בסוף פרק 300 זה בכלל שבוע הבא, סתם מענישים אותנו ונותנים השבוע 2 פרקים. אם אתם לא מסוגלים לעמוד ב-20 ומשהו פרקים בין ספטמבר למאי תורידו את מספר הפרקים או תכנסו ליוני, זה לא שלמישהו אכפת.

בכול אופן לא היה לי אינטרנט עד עכשיו אז הינה הסיכום לפרק הראשון מהשניים.

אתם יודעים שהספינה שלכם שוקעת שהקאסט הקבוע כול הזמן נעדר, זה לא מעניין אותי למה. אבל העובדה היא שקנזי לא הייתה בכלל, דיקס היה אבל רוב העלילה שלו בכלל הייתה קשורה ברובה לעלילת האומנה 8-{ וקאלן היה רק בהתחלה ובסוף אבל בלי קשר לעלילה של הפרק.

אבל לפחות סבטינו היה והוא תמיד כיף טהור. ועכשיו הוא עזב את ה-CIA והצטרף למרשלים, אז זה אפילו היה יותר מעניין.

ידעתי ישר שהבוס הזה קשור לרצח, זה תמיד הבוס. אלוהים עד שהם עושים עלילות שנוגעות לצי זה מעפן.

ומה יש להם כול הזמן עם טילים לאחרונה? לנו יש את כיפת ברזל ואנחנו לא באובססיה כזאת. האם זה בכלל משהו פאלי-תת הכרתי? זה נראה מוזר, שמישהו יתקשר לד"ר פרויד ויבדוק מה הקטע.

ספינה על שם אישה(מתה, אבל אישה) וכול הדיבורים על "למכור את מישל", אלוהים הפטריארכיה עובדת שעות נוספות והקרינג'! הקרינג'!

ובסוף היה את דיקס והאדמירל מדברים על אבהות ועל זה שהאדמירל לא דיבר כבר עשור עם הבן המכור שלו לסמים ואיך אין רישיון להורות ביולוגית ואיך דיקס ירה באבא שלו כדי להגן על אימא שלו ואז הם לא דיברו המון שנים ועכשיו דיקס מתחרט. אז א' הייתי צריכה אחרי זה משהו לבחילה, וב' עכשיו אנחנו יודעים שהם יחזרו לסיפור הזה מתי שהוא בעונה 14 ונפגש עם הבן שלו, כי העונה הזאת הם כבר לא יספיקו.

אני גם צריכה לראות את השני, אבל אולי זה יהיה מאוחר יותר או מחר, אני רוצה לזוז עם הספר ואני לא יודעת כמה אני אוכל לקרוא בשאר השבוע.

טוב אז השחקנים של דיקס וקנזי כתבו וביימו את הפרק, עכשיו אין לי בעיה עם שחקנים שמביימים פרקים. אבל הפרק הזה היה עלבון ויותר מהכול הרגיש כמו תיאטרון קהילתי בעיירת פיתוח בשנות ה-70'.

המשחק הפרק היה מ-ז-ע-ז-ע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ומזל שכריס לא היה ונחסך ממנו הצורך להתבזות בצורה כזאת.

אני לא מבינה למה הם חושבים שלהראות את הדמויות מתווכחות בצורה ילדותית מול אזרחים או אנשי מקצוע אחרים(טכנאי מז"פ, חבלנים) זה מצחיק כי זה היה קרינג'י. וזה קרינג'י, בכול פאקינג פעם. זה לא מקצועי, זה רע ואתם אמורים לנהל חקירה שאמורה תיאורטית להגיע לבית משפט! אתם באמת חושבים שזה יראה טוב מול המושבעים שהטכנאי מז"פ יתחיל לתאר איך התנהגתם תוך כדי חיפוש?

כול הפרק היה מלא במוזיקה וערוך בצורה מניפולטיבית.

בניגוד לסבטינו בפרק 18, טליה הייתה מיותרת לא היה לה שום קשר עם הקאסט הוותיק והיא לא הוסיפה כלום, חוץ מקרינג'.

ולא אהבתי את מה שהם עשו עם האדמירל, חצי מהדברים נראו מאולצים או לא מתאימים לדמות כמו שראינו עד עכשיו.

ולחשוב על כול הכסף שבוזבז על התועבה הזאת, אני מקווה שלפחות השחקנים לא קיבלו תוספת שכר על התפקיד הכפול.

הלכתי להדחיק את הפרק, מישהו יודע איך מוחקים זיכרונות? אני רוצה לחיות בעולם שהפרק הזה לא קיים.

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
ו...

צפה בקובץ המצורף 46860

עכשיו למה שקורה בסדרה עצמה:
אז הסדרה עשתה עבודה נחמדה של להכיר לנו את הדמויות.
כאשר בפרק הראשון אנחנו בעצם מכירים רק את סטיבן גרנט שממש לא מבין מה לכל הרוחות קורה לו כשהוא מאבד הכרה.
בפרק השני אנחנו לומדים יותר על מארק ספקטור למרות שעדיין כמעט כל הפרק הוא מנקודת המבט של סטיבן. אבל סטיבן מגלה יותר על מארק, כולל זה שלמארק יש חליפת קסם שמרפאה אותו. ושהוא נשוי לאישה בשם לילה.
אהבתי את זה שכשסטיבן קורא לחליפה היא לא החליפה שאני הכרתי מהקומיקס (ושראו טיפה בפרק הראשון) אלא חליפת עסקים לבנה כולל מסכה על כל הפנים. סטיבן גם מקבל את הכוח שבא עם החליפה, אבל אין לו את יכולת הלחימה של מארק.
בסוף סטיבן מסכים להעביר שליטה למארק שמביא את החליפה האמיתית והורג את היצור שהארו שלח. אבל מארק מסרב להחזיר לסטיבן שליטה על הגוף.

הפרק השלישי הוא כבר בעיקר מנקודת המבט של מארק בזמן שהוא במצרים מנסה למצוא את הארו. ומארק סובל כמו סטיבן מזה שהאישיות השניה שלו תופסת את ההגה לפעמים לקצת זמן. סטיבן מעדיף לפתור דברים בדרכי שלום.
*אם כי בשלב מסוים מארק מאבד את ההכרה וכשהוא חוזר הוא מגלה שהוא הרג אנשים וסטיבן אומר שזה לא היה הוא. כלומר יש עוד אישיות שאנחנו עוד לא הכרנו (ושבאופן מתסכל עדיין לא הכרנו אפילו בפרק 5)
בפרק הזה גם מכירים קצת את המאלים המצריים האחרים. מסתבר שלקונשו יש כוחות חזקים, אבל הוא יודע שאם הוא ישתמש בהם האלים האחרים יכעסו עליו. הוא עושה ליקוי חמה רק כדי לתפוס את תשומת ליבם כדי להזהיר אותם לגבי הארו, אבל זה לא עובד כי מסתבר שהארו הוא שקרן (וקל לעבוד על האלים המצריים).
אחר כך קונשו מעביר את שמי הלילה אחורה אלפי שנים כדי שיוכלו לפענח מפה של הכוכבים שצוירה לפני אלפי שנים. (אני די בטוח שיש תוכנטות מחשב שיכולות לעשות את זה גם, אבל קונשו בטח לא יודע את זה). בתור עונש קונשו מוקפא באבן ככה שבעצם הוא לא קיים כבר בשני הפרקים הבאים.

פרק 4 היה מבחינתי ברובו הפרק הכי פחות מעניין. רובו הרגיש כמו סרט אינדיאנה ג'ונס, שכן היו סרטים טובים אני מניח, אבל זה לא עבד לי כאן.
יש מרדף להגיע לקבר של הפרעה שהיה הקול של עמית. מסתבר שזה היה אלכסנדר מוקדון. סטיבן מגיע ראשון לקבר ואז לילה. אבל לילה גילתה שמארק היה קשור למוות של אבא שלה ומעוצבנת עליו ולכן הם לא מספיקים לברוח לפני שהארו מגיע. ואז הארו יורה בסטיבן/מארק.
ואז זה נעשה טוב. כי מארק מוצא את עצמו בבית חולים פסיכיאטרי שבו הארו הוא האחראי. מארק מצליח לברוח ממנו ואז בתוך סרקופג, הוא מוצא את סטיבן... כאילו זה לא היה ברור שמשהו מוזר קורה. יש עוד סרקופג שהם לא פותחים (בטח שם האישיות השלישית שעוד לא פגשנו).
ואז הם מוצאים את עצמם מול אשת היפופטוטם! וצרחות.

פרק 5 דווקא מסביר די בקלות את עניין אשת ההיפופוטם. זאת תאורת (בדקתי איך כותבים את שמה בעברית), אלת הפריון וההריון המצרית. לא ברור אם היא אלה של פריון אז למה היא מדריכה נשמות בדרך לעולם הבא, אבל זה מה שהיא עושה. היא צריכה לבדוק את הלבבות של סטיבן ומארק מול נוצה (הכל דברים שאני בערך זוכר מהתקופה בילדות שהייתי מאוד בקטע של מיתולוגיה מצרית). אבל המשקל לא מתאזן מה שאומר שהם צריכים לגלות יותר אחד על השני.
זה מוביל אותנו למסע מעניין בזכרונות של מארק. שם אנחנו מגלים על הטראומה של המוות של אחיו הצעיר והטראומה האפילו יותר גדולה של זה שאמא שלו התחילה להתעלל בו נפשית ולהכות אותו לאחר מכן. ובגלל הטראומה הזאת הוא פיתח את האישיות המפוצלת שלו כשהוא בעצם יצר את סטיבן.
לא ברור עד כמה סטיבן בעצם היה קיים בעולם של מארק עד שכשאמא שלו מתה והוא הפך להיות סטיבן יותר מהזמן. וזה בעצם הסיבה למצב שהוא נמצא בו בתחילת הסדרה.
אני חשבתי כמה פעמים בפרקים הקודמים על מי היה המקורי - סטיבן או מארק. מכמה סיבות זה היה הגיוני שמארק הוא המקורי. בין היתר כי מארק יודע על סטיבן ולא ההפך. אבל לא הצלחתי להבין אם ככה איך זה שלסטיבן יש חיים משלו. ובעיקר איך הוא מדבר עם אמא שלו בטלפון (איך היא לא קוראת לו מארק ולמה לא מוזר לה שיש לו מבטא שונה). אז מסתבר שכל הפעמים הרבות שראינו את סטיבן מדבר בטלפון הוא מדמיין את השיחה.

פרק 5 נגמר באופן שאני ממש לא מבין איך יהיה זמן לסיים הכל בפרק האחרון.
סטיבן נפל מהספינה למדבר המתים וקפא. מארק צריך איכשהו לחזור לעולם החיים, אבל גם להחזיר את קונשו לפני כן כי אחרת הוא יהיה בגוף מת. ואז הם צריכים עוד לעצור את הארו.

בעניין הזה, הדמות של הארו מאיימת באופן מוצלח. ואני אוהב את זה שהוא מבין את מה שמארק/סטיבן עוברים כי הוא בעצמו היה אווטאר של קונשו. אבל כל הסיפור עם האלה עמית פחות תפס אותי. כאילו יש בעיקרון משהו מעניין ברעיון של להרוג את כל מי שיעשה משהו רע בחייו. אבל זה אומר שהכל כתוב מראש וזה נראה לי דפוק. חוץ מזה שיש הרבה אפור בעולם אז זה בעייתי. אבל בכל מקרה זה ברור שהתוכנית של הארו לא תעבוד ולא פתאום ימותו כולם בMCU שיעשו משהו רע בעתיד.
ארררג אוף יש לי קצת אנטי לסדרה הזאת מצד אחד ו FOMO מצד שני.

Aranel Nenharma

Well-known member
ghosts הבריטית
נראה לי @מילי08 כבר המליצה על הסדרה הזו ואני לא רק ממליצה עליה אלא מכריחה את כולם לצפות בה כי זו פשוט סדרה מושלמת!!!!! ונראה לי כולם ימצאו מה לאוהב בה
חובה להפריד בינה לבין הגרסה האמרקאית שלה, הגרסה האמריקאית חמודה ועד לפני שבוע ראיתי אותה אבל אז השבוע עשיתי בינג של הסדרה הבריטית (3 עונות של 6 פרקים) והאמרקאית נראת לי כמו חיקוי זול
אני לא באה להגיד משהו רע על הגרסה האמרקאית, פשוט הבריטית כל כך הרבה יותר טובה
אז אם אתם לא צופים בשום גרסה, לכו לבריטית ואם אתם צופים באמריקאית ממש ממליצה לכם לצפות בבריטית ולגלות עולם אחר ונפלא

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ghosts הבריטית
נראה לי @מילי08 כבר המליצה על הסדרה הזו ואני לא רק ממליצה עליה אלא מכריחה את כולם לצפות בה כי זו פשוט סדרה מושלמת!!!!! ונראה לי כולם ימצאו מה לאוהב בה
חובה להפריד בינה לבין הגרסה האמרקאית שלה, הגרסה האמריקאית חמודה ועד לפני שבוע ראיתי אותה אבל אז השבוע עשיתי בינג של הסדרה הבריטית (3 עונות של 6 פרקים) והאמרקאית נראת לי כמו חיקוי זול
אני לא באה להגיד משהו רע על הגרסה האמרקאית, פשוט הבריטית כל כך הרבה יותר טובה
אז אם אתם לא צופים בשום גרסה, לכו לבריטית ואם אתם צופים באמריקאית ממש ממליצה לכם לצפות בבריטית ולגלות עולם אחר ונפלא
אני צריך כפתור שהוא כמו לייק אבל מביע את התחושה של "נכון, אבל אני כבר כמה שנים ממליץ על זה וכולם מתעלמים ממני"

טוני החתול

Well-known member
מנהל
והרגע גילתי שיש לעונה 2 ו 3פרקי ספיישל כריסמס
גם לעונה 2 היה פרק ספיישל כריסמס?
עכשיו אני צריך לבדוק אם ראיתי אותו בכלל כי לא זכרתי שהיה.

אם כבר מדברים
אז קצת השוואה בין Ghosts הבריטית וGhosts האמריקאית
הסדרות מתחילות באופן מאוד מאוד דומה.
אומנם רוחות הרפאים הן לא אחת לאחת אותן דמויות, אבל לרובם יש מקבילה די ברורה.

מה שהרגיש לי חזק שבאמריקאית הכותבים השתעממו עם הסטטוס קוו מהר מאוד וחיפשו דרכים לעשות את זה "מעניין" יותר.
למשל הכניסו את הקטע עם אמא של סאם שעולה לעולם הבא אחרי שהיא משלימה עם סאם. ואז הבעל של הטי נשאב למטה לגהנום.
הטי נכנסת כדיבוק לגוף של ג'יי.
להרבה יותר מרוחות הרפאים יש כוח כלשהו (כמו זה שפלאוור גורמת לאנשים להיי)
יש באופן כללי הרבה יותר דמויות של רוחות רפאים חדשות מידי פעם (כמו הבעל של הטי, זאת מהמרתף, החיילים הבריטיים שבצריף החצר)
הבחור הצבאי בארון באמריקאית מתחיל לקבל את הנטייה המינית שלו עד שהוא אפילו יוצא מהארון

אבל נראה לי שהדבר הכי בולט זה שבגרסה האמריקאית כולם הופכים עד סוף העונה להרבה יותר נחמדים, מקבלים זה את זה.
הטי הופכת לאישה תומכת ונחמדה שאוהבת את המחזמר המילטון.
ואפילו מסתבר טרוור (חסר המכנסיים) הוא בעצם בחור די טוב.

Aranel Nenharma

Well-known member
כבר מדברים
אז קצת השוואה בין Ghosts הבריטית וGhosts האמריקאית
הסדרות מתחילות באופן מאוד מאוד דומה.
אומנם רוחות הרפאים הן לא אחת לאחת אותן דמויות, אבל לרובם יש מקבילה די ברורה.

מה שהרגיש לי חזק שבאמריקאית הכותבים השתעממו עם הסטטוס קוו מהר מאוד וחיפשו דרכים לעשות את זה "מעניין" יותר.
למשל הכניסו את הקטע עם אמא של סאם שעולה לעולם הבא אחרי שהיא משלימה עם סאם. ואז הבעל של הטי נשאב למטה לגהנום.
הטי נכנסת כדיבוק לגוף של ג'יי.
להרבה יותר מרוחות הרפאים יש כוח כלשהו (כמו זה שפלאוור גורמת לאנשים להיי)
יש באופן כללי הרבה יותר דמויות של רוחות רפאים חדשות מידי פעם (כמו הבעל של הטי, זאת מהמרתף, החיילים הבריטיים שבצריף החצר)
הבחור הצבאי בארון באמריקאית מתחיל לקבל את הנטייה המינית שלו עד שהוא אפילו יוצא מהארון

אבל נראה לי שהדבר הכי בולט זה שבגרסה האמריקאית כולם הופכים עד סוף העונה להרבה יותר נחמדים, מקבלים זה את זה.
הטי הופכת לאישה תומכת ונחמדה שאוהבת את המחזמר המילטון.
ואפילו מסתבר טרוור (חסר המכנסיים) הוא בעצם בחור די טוב.
אני חושבת שהכל מתחיל בשחקנים, בגרסה הבריטית הם הרבה יותר אמינים וכנראה זה כי השחקנים גם יצרו את הדמויות אז הם מכירים אותם יותר
אם ניקח לדוגמא את הקפטן/ אייזק בגרסה האמריקאית הוא דמות של גנרל חלשלש לעומת הדמות בבריטית שם הוא דמות בטוחה בעצמו שיודע מה הוא עושה
גם יש בבריטית דמויות שלא קיימות באמריקאית שהן הרבה יותר טובות מהדמויות שקיימות באמריקאית ולא בבריטית

למעלה