דיוני סדרות #76

Aranel Nenharma

Well-known member
אני חושבת שאף פעם לא דיברנו על זה, ועכשיו די הרבה ראו את הסדרה
פרק הסיום של עונה 3 ושל הסדרה.
הפרק שהם הולכים לפגישת מחזור של האונברסיטה ושם אייבי פוגשת את מי שהיה חבר שלה בתקופת הלימודים
בעצם הפרק נסוב סביב זה שלאייבי עדיין יש רגשות כלפי האקס שלה ובעצם שאף פעם הרגשות האלו לא נעלמו כי הם נפרדו די בכוח ולא מבחירה.
זה גם נראה שלאקס יש רגשות כלפי אייבי
אבל כמובן שכל הסדרה אנחנו חיכנו שאייבי ודילן יהיו ביחד ומה פתאום מראים לנו שיש לאייבי רגשות לאחר.
הסצנה האחרונה אם אני לא טועה זה בלילה שאייבי בסלון בוכה ודילן בא לנחם אותה, אני גם די בטוחה שאייבי מספר לדילן בדיוק שזה בגלל הרגשות שלה.

בכל מקרה, כסיימתי בהתחלה חשבתי שזה סוף מעפן כי הוא בכלל לא עסק בזוג שלנו וגם הוא בא להראות לנו שאייבי אוהבת אחר, אבל 5 דקות אחרי הבנתי שזה בעצם סוף ממש יפה. הדמות העיקרית בסדרה היתה בעצם אהבה. והם סיימו עם אמירה שאין אדם אחד שמתאים לך וזה בסדר לאהוב כמה אנשים במקביל. זה גם היה ממש מרגש שדילן בא לנחם את אייבי בידעה הזו אבל תוך כדי שהוא יודע שהיא בחרה בו כי היא באמת אוהבת אותו.

סתם תהיתי מה אתם חושבים על הסוף

didalf

Well-known member
הפרק שהם הולכים לפגישת מחזור של האונברסיטה ושם אייבי פוגשת את מי שהיה חבר שלה בתקופת הלימודים
בעצם הפרק נסוב סביב זה שלאייבי עדיין יש רגשות כלפי האקס שלה ובעצם שאף פעם הרגשות האלו לא נעלמו כי הם נפרדו די בכוח ולא מבחירה.
אבל כמובן שכל הסדרה אנחנו חיכנו שאייבי ודילן יהיו ביחד ומה פתאום מראים לנו שיש לאייבי רגשות לאחר.
הסצנה האחרונה אם אני לא טועה זה בלילה שאייבי בסלון בוכה ודילן בא לנחם אותה, אני גם די בטוחה שאייבי מספר לדילן בדיוק שזה בגלל הרגשות שלה.

בכל מקרה, כסיימתי בהתחלה חשבתי שזה סוף מעפן כי הוא בכלל לא עסק בזוג שלנו וגם הוא בא להראות לנו שאייבי אוהבת אחר, אבל 5 דקות אחרי הבנתי שזה בעצם סוף ממש יפה. הדמות העיקרית בסדרה היתה בעצם אהבה. והם סיימו עם אמירה שאין אדם אחד שמתאים לך וזה בסדר לאהוב כמה אנשים במקביל. זה גם היה ממש מרגש שדילן בא לנחם את אייבי בידעה הזו אבל תוך כדי שהוא יודע שהיא בחרה בו כי היא באמת אוהבת אותו.

באמת לא כתבתי על הסוף.
הייתה טיפה ירידה מתח מאז שהם היו ביחד סופסוף האמת. כלומר הם היו חמודים ולשמחתי לא רבו על דברים מטופשים אבל טיפה אבדה ההתרגשות של ה"נו כבררררר".
אהבתי את ההתאהבות של לוק בג'ונסי בחלק השני של העונה. שמתם לב שהוא מתאהב תמיד בנשים שדומות לו ממש? נרקיסיזם מאץ'?:-D אבל זה היה חמוד והייתי רוצה לראות עוד פרק אחד שלהם מתפקדים כזוג למרות שאולי כדאי להשאיר את זה לדמיון כטוב.

לגבי הפרק האחרון כן באמת היה משהו טיפה מתסכל בזה שפתאום אקס מהעבר מחזיר לאיבי רגשות חזקים כי בשביל מה צפינו סדרה שלמה ברגשות החזקים שלה אל דילן????? אבל כמו שכתבת בסוף זה היה יפה "שדילן בא לנחם את אייבי בידעה הזו אבל תוך כדי שהוא יודע שהיא בחרה בו כי היא באמת אוהבת אותו." |מאוהב|

עוד משהו שרציתי להגיד זה שלוק ודילן הרגישו לי טיפה כמו הגרסה הבריאה של ברני וטד מאיך פגשתי את אמא. כאילו בשני המקרים יש לנו בחור רודף נשים והחבר הכי טוב שלו שמאד רומנטי ורק רוצה אהבה וכושל בכל מערכות היחסים שלו. אבל הבדל של כעשור פלוס (ואולי גם מדינה) בין שתי הסדרות הצליח להביא לנו דמויות כאלה שהן לא רעילות ובעייתיות. לוק אמנם רודף ונשים וקצת דוש אבל לא מסוכן כמו ברני (אני מאד אהבתי את ברני ובדיעבד הבנתי כמה הוא בעייתי וזה טיפה מתסכל כי NPH הוא עדיין מלך ועושה אותו נהדר ואי אפשר שלא לאהוב אותו). ודילן לעומת טד הוא באמת בחור טוב ונחמד שמפשל כל הזמן. ולא רק חושב שהוא טוב ושמגיע לו אהבה למרות שהוא דוש כמעט כמו ברני.

snirf

Active member
|נטפליקס|הזמן שאתה מקבל - 11 דק' ×10 פרקים (=כאורך של סרט, בינג' של יום)
יש לה קונספט מעניין שמשקף גם את נושא הסדרה- החלמה מאבל על זוגיות/אהבה שנגמרת.
הפרק הראשון הוא "דקה אחת בהווה ו10 דק בעבר" - וכך ככל שעוברים הפרקים הנפח של ההווה מקבל חלק גדול יותר מאשר העבר עד לסיום- "10 דק בהווה ודקה אחת בעבר".
אני רואה את הקונספט הזה כהקבלה לתהליך ההחלמה שבן אדם עובר בעת פרידה מזוגיות- ככל שעובר הזמן כך העבר הולך ונשכח, האדם מחלים וחוזר לחיות בהווה.
אתם בטח תוהים כמה כבר אפשר להעביר בכ"כ מעט זמן מסך? אז עובדה-הרגש עובר וזה גם מה שקסם לי בסדרה- השילוב של הקונספט שתומך בעלילה.
אהבתי ואני חושב שהיא מתאימה כסדרה לערב חורפי :-]

dory30

Well-known member
האמת שעונה 2 פחות מעניינת. ועם זאת, עדיין יש בה משהו. מקס משתחרר מהכלא, אבל לא מוצא את עצמו כעוזר של קני. במקביל, מתפתחת פרשיית משנה (שהופכת לעיקרית). רוי לינץ', הסופרנו המקומי של אברדין, מבקש ממקס ומקני להלבין עבורו כסף, שמקורו בחוב של חתנו (אדם שהיו נשוי לביתו), מהמר ומשתמש בסמים עד לפני שמת. עוד לא ברור מה הם מתכוונים למצוא, אבל יש הרגשה ששדים מהעבר קום יקומו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
סיימתי היום לראות את Only Murders In The Building
אין לי כוח להגיב הערב, אבל אני יודע שאני ארצה להגיב על דברים שנכתבו ושנכתבו עליה דברים גם בשרשור הזה וגם בשרשור הקודם.
אתם חושבים שכדאי להעביר את כל ההודעות על הסדרה לשרשור אחד כדי שגם לאנשים שירצו לראות את הסדרה בעתיד יהיה קל לקרוא מחשבות עליה?

Aranel Nenharma

Well-known member
סיימתי היום לראות את Only Murders In The Building
אין לי כוח להגיב הערב, אבל אני יודע שאני ארצה להגיב על דברים שנכתבו ושנכתבו עליה דברים גם בשרשור הזה וגם בשרשור הקודם.
אתם חושבים שכדאי להעביר את כל ההודעות על הסדרה לשרשור אחד כדי שגם לאנשים שירצו לראות את הסדרה בעתיד יהיה קל לקרוא מחשבות עליה?
יאייי אני כל כך שמחה!
כן תעביר לשרשור אחד
ככה אם יהיה עונה שניה יהיה לנו קל למצוא את השרשור של העונה הראשונה

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יאייי אני כל כך שמחה!
כן תעביר לשרשור אחד
ככה אם יהיה עונה שניה יהיה לנו קל למצוא את השרשור של העונה הראשונה
העברתי. חוץ משתי ההודעות האלו שאני משאיר כדי שאם נחפש בעתיד נראה שהעברתי לשרשור ייעודי

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז לא, לא הגעתי עדיין לכישור הזמן.
ויש לי עוד את foundation וInvasion לראות היום (שתיהן באפל אז נוח לראות ברצף)
אז כנראה אגיע לזה רק מחר.

אבל מה שכן ראיתי זה את סדרת האנימציה של מארוול Hit-Monkey
לא היו לי כמעט ציפיות מסדרה על קוף שהוא רוצח שכיר, אבל זה היה ממש ממש טוב.
סיימתי כבר את כל עשר הפרקים ואני ממש מקווה שתהיה עונה שניה.

didalf

Well-known member
לחובבי מחזות הזמר שביניכם ממליצה על !tick, tick…boom בנטפליקס.
מחזמר על ג'ונתן לארסון, היוצר של רנט (אחד ממחזות הזמר האהובים עלי) לפני שהוא יצר את המחזמר הכי מפורסם שלו.
בתפקיד הראשי אנדרו גארפילד ומביים לין מנואל מירנדה.

1. מאד התחברתי לשיר על הפחד מגיל 30 הקרב:-D
2. כמו ברנט האמת פחות מתחברת לאומן העני והאידיאליסט שמזלזל בכסף בשם האומנות אבל בינתיים לא משלם חשבונות וחי בזבל, ואז כועס על אחרים כשהם מעירים לו שהוא מרושש, או על אנשים שבוחרים בלהתפרנס במקום להיות אומנים מורעבים, או על מי שניתקו לו את החשמל אחרי שהזהירו אותך!!
3. אבל כמו ברנט השירים מפצים על זה שאני לא מתחברת לאידיאלים של הדמות הראשית.
4. אהבתי כל מיני אזכורים קטנים לרנט או כאילו מאיפה הוא נולד, כי המחזה הזה נכתב לפני. כמו למשל השיר על הבוהמיה. או בכללי החיים שלו. וכל מיני דברים קטנים.
5. לין כמובן הכניס את עצמו להופעת אורח קטנטנה כטבח בדיינר:-D הייי וגם אנג'ליקה ואלייזה!! ומלא כוכבי ברוודווי איזה נאמבר מגניב!!
6. מודה קצת ציפיתי בסוף שהמחזמר הבא שהוא יתחיל לכתוב יהיה רנט ונשמע איזה קטע קטן ממנו. רציתי לשמוע את ההתחלה של סיסנז אוף לאב.
7. אני לא יודעת למה הנחתי שהוא מת מאיידס. מסתבר שהוא מת ממפרצת ביום של הצגת הבכורה של רנט, איזה עצוב:-0

נערך לאחרונה ב:

dilia snake

Well-known member
אני חושבת שהגיע הזמן לפרוש, חצי פרק בטלפון, חצי שני בקושי מעניין. לא זכרתי כלום, לא היה לי אכפת מאף אחת מהדמויות או העלילה וגם הקטעים עם סארו היו מעניינים בקושי.

לא ילך
cowboy bebop עם שחקנים בני אדם- לא מגיע לרמת האנימה.
אני מכיר את השחקן מסדרות רבות וסרטים רבים בתפקידי משנה רבים. אין לו, והוא לא מצליח ליצור, את ה- "גזעיות" של הדמות המצוירת והקול המלווה אותה, זה שלא קוראים לו "ספייקאֶה" משגע אותי. הוא לא ספייק.
אף שחקן לא ממש מצליח לתת לדמויות המצוירות את העוצמה שלהן, ואני למשל נורא מאוכזב מ-פיי האמיתית.- המצוירת. זו פיי זו?! בררר
לדעתי גם האווירה, השילוב של הציור עם המנגינה של "פילם נואר" שעובד נהדר באנימה לא מצליח כאן. וג'ון צ'ו זקן מדיי, שמן מדיי ונמוך מדיי ואין על פניו את אותו עצב קיומי של מי שיודע שסופו זה רק ענין של זמן.

טוני החתול

Well-known member
מנהל

וואו, אני לא מאמין שההודעה שלך מלפני 10 ימים עדיין נמצאת בעמוד הנוכחי של דיוני סדרות.
פשוט עברנו לכתוב הרבה יותר בשרשורים האחרים.

סתם רציתי לציין את זה, אין ליל המון מה להגיב כי אני כבר לא זוכר מה חשבתי כל כך בסיום הסדרה של Lovesick
אבל זכור לי שאהבתי אותו.
אני כן קצת התאכזבתי כשהבנתי שכבר אין סיכוי כנראה שתהיה עוד עונה, אבל ייתכן מאוד שזה לטובה.
אני כן שמח שלא עשו שהפרק שדילן ואייבי הופכים להיות יחד הוא הפרק האחרון לסדרה. זה דבר שמאוד מתאים לעשות וזה היה מעצבן אותי כי אז לא היינו זוכים לראות אותם בכלל ביחד.
ואני חושב שזה יפה שזכינו לראות אותם קצת יחד. וחלק מזה שלא הכל מושלם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לגבי מסע בין כוכבים: דיסקברי 4X01
אני חושבת שהגיע הזמן לפרוש, חצי פרק בטלפון, חצי שני בקושי מעניין.
זה קצת מעצבן אותי כשאנשים כותבים את זה
כי אם חצי מהפרק היית בטלפון אז זה לא רק אשמת הפרק שזה לא תפס את תשומת ליבך ושאת לא זוכרת.
אם את נותנת צ'אנס אז את צריכה באמת לתת צ'אנס.

נכון שהפרק היה בחלק גדול ממנו אקספוזיציה למשהו. אבל זה מכין את הקרקע לדברים שיקרו מכאן הלאה.
אני עוד לא יודע אם זה יהיה משהו טוב, אבל אני כן מתכוון לראות.

מה שהיה לנו בהתחלה היה קטע די ארוך שרק ביסס את מה שהדיסקברי עשתה בזמן שעבר מאז סוף עונה קודמת - לגרום לאנשים לבטוח בפדרציה בכך שעוזרים להם ונותנים להם דיילית'יום (דלק). בקיצור עושים את החלק המשעמם באופן כללי של הפדרציה.
אומנם היה מגניב חייזרים שהפרפרים שלהם הופכים לכנפיים שלהם, אבל בכל זאת בסך הכל סוג של סיכום כזה בלי ממש פואנטה.

בהמשך לזה פוגשים את הנשיאה החדשה של הפדרציה (שמי שמבין בזה ישים לה שהיא קצת קרדסיאנית)
והיא רוצה לבוא עם הדיסקברי למשימה. קצת מעצבן כי ברור שהיא תעצבן. ואז היא בעצם מבקרת את מייקל על סגנון הפיקוד שלה וזה שהיא לא מוכנה לקבל תבוסה. אבל זה לא שהיא מפטרת את מייקל מתפקיד הקפטן של הדיסקברי, היא פשוט לא מציעה לה להיות קפטנית של ספינה חדשה. אז למי אכפת.
אני מניח שקצת נחמד שהזכירו את הקוביאשו מארו - שזה משהו שאנשים שמכירים את ההיסטוריה של הסדרות יכיר.
כן מעניין אולי שהפדרציה מפתחת דרכים חדשות למסע בחלל שלא משתמשות בדיילית'יום.

גם הקטעים של סארו בכוכב הבית שלו לא היו מעניינים במיוחד. זה פשוט מניח את הקרקע לכך שהוא יחזור לדיסקברי, מה שבטח יקרה תוך פרק או שניים. סוג של סגירת פינות עם סוף עונה קודמת.

אבל תכלס הדבר העיקרי זה שמשהו גרם לתחנת חלל קטנה להסתחרר בטירוף.
וכנראה אותו דבר אחר כך העיף את כוכב הבית של בוקר ממקומו והרג את כל האנשים שעליו (אני מניח שכולם מתו כי אני מניח שזה מה שקורה כשמעיפים פלנטה ממקומה.
אז האם זה איזו תופעת טבע?
*פתאום עלה לי רעיון שאולי זה בכלל תוצאה של ניסוי שהפדרציה עצמה עשתה בניסיון להמציא תעופה מסוג שונה בחלל.
בכל מקרה - האם זאת תהיה עלילת העונה? רדיפה אחרי תופעה כלשהי שהורגת המון אנשים?

אוקי, אז גם אני לא הכי אופטימי, אבל אני בא פתוח לראות מה יהיה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא ילך
cowboy bebop עם שחקנים בני אדם- לא מגיע לרמת האנימה.
אני מכיר את השחקן מסדרות רבות וסרטים רבים בתפקידי משנה רבים. אין לו, והוא לא מצליח ליצור, את ה- "גזעיות" של הדמות המצוירת והקול המלווה אותה, זה שלא קוראים לו "ספייקאֶה" משגע אותי. הוא לא ספייק.
אף שחקן לא ממש מצליח לתת לדמויות המצוירות את העוצמה שלהן, ואני למשל נורא מאוכזב מ-פיי האמיתית.- המצוירת. זו פיי זו?! בררר
לדעתי גם האווירה, השילוב של הציור עם המנגינה של "פילם נואר" שעובד נהדר באנימה לא מצליח כאן. וג'ון צ'ו זקן מדיי, שמן מדיי ונמוך מדיי ואין על פניו את אותו עצב קיומי של מי שיודע שסופו זה רק ענין של זמן.
עוד לא התחלתי לראות, אבל לא יהיו לי את הבעיות שלך כי אני לא ראיתי את המקור.
זה תמיד בעייתי לראות עיבוד כי תמיד עושים את ההשוואות וקשה לקבל אותם.

עוד לא התחלתי לראות, אבל לא יהיו לי את הבעיות שלך כי אני לא ראיתי את המקור.
זה תמיד בעייתי לראות עיבוד כי תמיד עושים את ההשוואות וקשה לקבל אותם.
כן, אבל אין לי לפחות אפשרות קוגניטיבית לא לערוך השוואות, זה מתבקש אצלי, לפחות.
תדווח כשתתחיל לצפות בה. אולי משהו בדיווח שלך ישנה את עמדתי.

dilia snake

Well-known member
זה קצת מעצבן אותי כשאנשים כותבים את זה
כי אם חצי מהפרק היית בטלפון אז זה לא רק אשמת הפרק שזה לא תפס את תשומת ליבך ושאת לא זוכרת.
אם את נותנת צ'אנס אז את צריכה באמת לתת צ'אנס.
למה זו אשמתי שאיבדתי עניין תוך כדי ולא אשמתם שהפרק לא היה מספיק מעניין?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
למה זו אשמתי שאיבדתי עניין תוך כדי ולא אשמתם שהפרק לא היה מספיק מעניין?
כי ברגע שהתחלת להיות בטלפון אז כבר אין לפרק סיכוי
ולפעמים צריך לתת לסדרה את הזכות לעשות פרק לא משהו ולא ישר לנטוש אותה.

dilia snake

Well-known member
כי ברגע שהתחלת להיות בטלפון אז כבר אין לפרק סיכוי
ולפעמים צריך לתת לסדרה את הזכות לעשות פרק לא משהו ולא ישר לנטוש אותה.
או שניסיתי לתת לזה במשך חצי שעה ניסיון, לפני שויתרתי והבנתי שאני לא מתחברת לשום דבר כולל דמויות שאני עוקבת אחריהם כבר שלוש עונות. זה לא שהחלטתי שאני שונאת את זה, משהו לא עבד לי בפרק. זה לא שאני נוטשת אותה אחרי חמש דק'.

למעלה