דיוני סדרות #63

Lion_Heart

Well-known member
חח, האמת שלא דחוף לי עד כדי כך. ואני שוקלת ברצינות לחזור לישון קצת כי היה לי הספק טוב הבוקר (ניקיתי את הארגז חול של החתולים והכנתי עוגה. זה המווון :-P:)
ואני רוצה לראות היום את האלמנה השחורה סוף סוף, אז לא יודעת מתי המילטון יקרה
אז...ספרי עוד, איזו עוגה? שוקולד? לימון? ונילשוקולד? ציפוי היה ? קצפת היתה? , צלחת לחברי הפורום היתה? שלא תביני לא נכון, בתסריט הזה העוגה באה בתור קינוח למזנון שבו כל חבר פורום תורם משהו שהוא הכין , מעין POT LUCK...בערך , אני מביא סלט ירקות,סלט פסטה קר , טחינה, וביצים קשות, אלא אם כן מדובר בארוחת צהריים \ערב ואז אנטי פסטי , ובשרים...צריך לתכנן מחדש לגמרי, תחליטו כבר

אה, כן, המילטון מאגניב

Lhuna3

Well-known member
איזה קטע שאתמול ראיתי סופסוף המילטון והיום בדיוק הגעתי במרתון 2 של בברוקלין 99 לפרק עם לין מנואל מירנדה חחח

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קודם כל תרגעו ברור שאהבתי את זה.
פיו, לא רציתי לחסום אותך לנצח
בשירים הראשונים התעורר אצלי חשש שבאמת חסר לי הרקע שצופים אמריקאים מגיעים איתו ואני לא מבינה את כל הרפרנסים. היו שם למשל שמות ששמעתי בעבר אבל לא ידעתי עליהם כלום, כמו אהרון בר ולה פאייט (יכול להיות שהם הוזכרו פעם בדיאלוגים בסדרה הבית הלבן או משהו). אפילו עצרתי רגע וגיגלתי who was Alexander Hamilton אבל כמובן שמעבר לפסקה הראשונה התעצלתי לקרוא וחזרתי למחזה.
בסופו של דבר אני מרגישה שבאמת למדתי פרק על המהפכה האמריקנית בצורה מעולה, צריך ללמד ככה את כל הפרקים בהיסטוריה.
מצחיק אותי שחשבת שאת אמורה לדעת מי האנשים האלו. אני די בקיא וקורא על היסטוריה ואני בתיכון עשיתי עבודה גדולה על הקמת ארה"ב. ורקפיתי לפני כמה שנים בסדרה Turn שעוסקת במלחמת העצמאות האמריקאית. אבל עדיין לא ידעתי שום דבר כמעט על אף אחד מהם (חוץ מוושינגטון כמובן שעליו ידעתי לא מעט). על לאפייט דווקא ידעתי קצת מזה שלמדתי על המהפכה הצרפתית, אבל לא ידעתי שום דבר על הזמן שלו באמריקה.
השירים באמת כתובים מושלם וכל כך מדויק ומוצלח, אי אפשר להכחיש את זה. אין בהם מילה אחת מיותרת או רגע משעמם שאת אומרת "אוקיי הבנו, נקסט". והשחקנים-זמרים מושלמים. אהבתי במיוחד שמירנדה מצליח לשחק רגעים כמו בכי בצורה טבעית בתור השיר. אהבתי גם את העיוורון לצבעים לכאורה בליהוק |כן| (לכאורה כי אני מניחה שבעצם זה מכוון מאוד. בכל אופן הכי נחמד זה ששחור משחק את ג'פרסון ומתייחסים לזה שיש לו עבדים) והמוזיקה היא הרבה היפ הופ שזה תמיד כיף. המלך ג'ורג' היה כאילו אתנחתא קומית אבל יותר משהצחיק אותי התפעלתי מכמה שהוא שר יפה. זה מרשים גם שהמחזה כולו מוזיקלי, אין שם דיאלוגים מחוץ לשירים (אולי פה ושם משפט או שניים). אני לא זוכרת אם יצא לי לראות עוד מחזמר כזה (מנסה להזכר אם עלובי החיים היה).
נכון נכון ונכון. בעיקרון ברור שלקחו הרבה שחקנים שחורים בכוונה, אבל נראה לי שזה יותר בגלל שאולי היה להם יותר ניסוי עם הסגנון המוזיקלי.
עם אלייזה ואנג'ליקה דווקא הלכו על אחת שחורה ואחת לבנה וזה גורם לי לחשוב שבאמת בחרו פשוט שמי שהכי טוב/מתאים מוזיקלית לתפקיד.
אגב, גם וושינגטון החזיק הרבה עבדים וקראתי משהו עם השחקן ששיחק אותו שבו הוא מתייחס לזה.
אני מסכים שאין רגע דל. זה הכל מוזיקה, אבל הכל מקדם את העלילה.
[והזוי לי כל כך שהם באמת... סגרו סכסוכים בדו-קרב יריות|פנים| זה מרגיש לי כמו משהו שהיה אמור להיות המצאה של סיפורי אגדות על אבירים אבל אני יודעת שזה באמת היה במציאות, אבל וואו זה כל כך דפוק, הם היו אנשים אינטלגנטיים, בשביל מה לעשות דבר כל כך טיפשי??]
זה באמת כל כך דפוק. והקטע הוא שלפחות בשלב הזה, זה היה נגד החוק. אבל אנשים עדיין עשו את זה המון.
זה לא יכול להכנס אצלי למקום של הסרט "שיער" שנמצא עמוק בתוך הלב שלי שנים רבות... אבל כן זה מחזה מבריק ומהנה מאוד וגם מצליח לרגש, ואני מניחה שעוד אחזור לקטעים ממנו.
הקטע הוא שזה לא באמת מתחרה עם שיער כי הם כל כך לחלוטין סוגים שונים של מחזות זמר.
וזה לא שראיתי את זה ומיד חשבתי שזה המחזמר הכי אהוב עלי אי פעם. אבל בפעם הרביעית או משהו כזה שראיתי את הכל קלטתי עד כמה זה מושלם ברמה ששום דבר אחר לא יכול לעמוד בה. אני באמת כל כך הרבה ספגתי בצפיות חוזרות.

די שכנעת אותי לנסות גם, אבל אני לא יודעת מתי
יופי.
תעזבי את כל מה שאת עושה ולכי לראות עכשיו
המילטון זה עדיפות מעל הפורום;-)
שום דבר הוא לא מעל הפורום,
אבל חלק מהדברים החשובים מאוד לפורום זה אהבת המילטון.
בכל מקרה, אין שום דבר בטלוויזיה כרגע שהוא יותר חשוב מהמילטון.
חח, האמת שלא דחוף לי עד כדי כך. ואני שוקלת ברצינות לחזור לישון קצת כי היה לי הספק טוב הבוקר (ניקיתי את הארגז חול של החתולים והכנתי עוגה. זה המווון :-P:)
ואני רוצה לראות היום את האלמנה השחורה סוף סוף, אז לא יודעת מתי המילטון יקרה
הכנת עוגה במקום לצפות בהמילטון?!?
(האם זאת לפחות עוגת שוקולד, כי אם זאת לא עוגת שוקולד אז זה לחלוטין לא מוצדק)
ועם כל הכבוד שיש לאלמנה השחורה (ויש) המילטון יותר חשוב.
אוקי תשכחי את מה שאמרתי
תעזבי את המילטון לכי לראות האלמנה השחורה עכשיו.
(אבל שינה זה תמיד טוב אז לכי לישון קודם)
יעל, את מפוטרת מתפקידך בתור מעודדת המילטון

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עוד מישהו צופה בסדרה הישראלית Hit & Run בנטפליקס?
אני כבר ראיתי שני פרקים ואני אוהב. יותר טוב ממה שציפיתי.
זה מהיוצרים של פאודה. ובכיכוב ליאור רז.

לא ברור מה קרה לאסף בפרק (אסף=הדמות של ליאור אשכנזי) - ראו אותו עומד ברחוב מול מכונית שמתניעה ואז עברו לראות את אשתו יוצאת לחפש אותו אבל לא ראו מה היא מצאה.
ובכלל איך הוא מתקשר לסיפור? הרי ברור שהוא לא אחראי למוות שלה כי ראינו אותו מופתע מזה. אבל איכשהו בטח יש לו קשר למה שקורה איתה.
לא נראה לי הגיוני שהסיפור הוא באמת פשוט איזה מישהו בשם אייזק ששגב גרם לכך שהגיע לכלא כי נראה לי שזה חייב להיות משהו מורכב יותר וקשור יותר אליה.
גם יש את כל המוזרות עם זה שההורים של דני לא הגיעו להלוויה שלה.

Aranel Nenharma

Well-known member
יעל, את מפוטרת מתפקידך בתור מעודדת המילטון
הנה כמה סרטונים שקשורים להמילטון כדי להראות את התמיכה שלי בו

ממליצה לכם ממש לחפש ביוטיוב ham 4 ham
בהצגות ברודווי יש הגרלה לקבלת כרטיסים במחיר מוזל . בגלל הפופולריות של המילטון היה להגרלות ביקוש גדול ולין החליט בזמן שאנשים מחכים להגרלה כל פעם לעשות משהו מיוחד בדלתות של הכניסה האחורית לאולם.

didalf

Well-known member
עם אלייזה ואנג'ליקה דווקא הלכו על אחת שחורה ואחת לבנה וזה גורם לי לחשוב שבאמת בחרו פשוט שמי שהכי טוב/מתאים מוזיקלית לתפקיד.
השחקנית של אלייזה היא ממוצא אסייתי (נראה לי פיליפיני בדקתי ואבא שלה סיני).

מצחיק אותי שחשבת שאת אמורה לדעת מי האנשים האלו.
|כן|:-D
השמות היחידים שהכרתי זה וושינגטון וג'פרסון וגם עליהם לא ממש ידעתי משהו.

הנה כמה סרטונים שקשורים להמילטון כדי להראות את התמיכה שלי בו

ממליצה לכם ממש לחפש ביוטיוב ham 4 ham
בהצגות ברודווי יש הגרלה לקבלת כרטיסים במחיר מוזל . בגלל הפופולריות של המילטון היה להגרלות ביקוש גדול ולין החליט בזמן שאנשים מחכים להגרלה כל פעם לעשות משהו מיוחד בדלתות של הכניסה האחורית לאולם.
חחח אני מכירה את הרוב.
הסקיילר סיסטר עם הבנים הוא האהוב עליי|מאוהב|:-D

נערך לאחרונה ב:

Aranel Nenharma

Well-known member
הסקיילר סיסטר עם הבנים הוא האהוב עליי|מאוהב|:-D
זה גם האהוב עלי
ולמי שלא יודע אז מופיעים שם
בתור אנגליקה זה גונתן גרופ ששיחק את המלך גורג השלישי המקורי על במות ברודווי
אלייזה - בריאה דרסי גיימס ששיחק את במלך גורג בהצגות off Broadway לפני שההצגה עלתה לברודווי והוא גם חזר שחק את המלך בשלב כלשהו בברודויי
ופגי זה אנדרו ראנלס שהחליף את גונתן לתקופה מסויימת בתור המלך

didalf

Well-known member
לידיעת ניק הנודניק: ראיתי את הפרק הראשון של יאנג רויאלס.
1. השפה הזאת נוראית ועצרתי את הפרק כמה פעמים כדי לנוח.
2. הנסיך דומה קצת לג'סטין מהג"ש, בעיקר מרחוק.
3. מה קטע שאנשים מדברים שוודית ואנגלית או שוודית וספרדית במקביל? כאילו אחד מדבר שפה X והשני עונה לו בY והם מחליפים שפות גם תוך כדי שיחה8-* אבל בכל פעם שעברו לאנגלית או ספרדית הרגשתי הקלה קצת אז זה נחמד.
4. אני אמשיך כי אובייסלי הקטע בין הנסיך וסימון נראה חמוד והגיפים שניק שם בשרשור סיכום חודש.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לידיעת ניק הנודניק: ראיתי את הפרק הראשון של יאנג רויאלס.
יאיי
1. השפה הזאת נוראית ועצרתי את הפרק כמה פעמים כדי לנוח.
אני שומע מה שאת אומרת וזה נשמע כמו ווא ווא ווא (או איך שלא עושים קול של תינוק בוכה)
2. הנסיך דומה קצת לג'סטין מהג"ש, בעיקר מרחוק.
באמת, בכלל לא עלה לי המחשבה
3. מה קטע שאנשים מדברים שוודית ואנגלית או שוודית וספרדית במקביל? כאילו אחד מדבר שפה X והשני עונה לו בY והם מחליפים שפות גם תוך כדי שיחה8-* אבל בכל פעם שעברו לאנגלית או ספרדית הרגשתי הקלה קצת אז זה נחמד.
כן, זה קצת מעצבן. כלומר בכלל לא מפריע לי כשיש דיבורים בספרדית כי אני לא שם לב להבדלים בין שפות זרות כמעט בכלל. אני ידעתי שהאמא דוברת ספרדית כי זה צוין בכתוביות.
וזאת הייתה הבעיה הגדולה שלי עם הבחורה שמדברת אנגלית - שבגלל שראיתי עם כותביות באנגלית אז החלקים שלה לא הופיעו בכתוביות וזה בילבל אותי. אבל עברתי לסוג כתוביות אחר (אני מניח שמיועד לחרשים) ואז זה היה לי בסדר.
4. אני אמשיך כי אובייסלי הקטע בין הנסיך וסימון נראה חמוד והגיפים שניק שם בשרשור סיכום חודש.
כאילו ברור

מילי08

Well-known member
תעזבי את המילטון לכי לראות האלמנה השחורה עכשיו.
בכל מקרה, אין שום דבר בטלוויזיה כרגע שהוא יותר חשוב מהמילטון.
ראיתי האלמנה. אני מודה שעדיין לא דחוף לי מאוד לראות המילטון, בעיקר כשהגעתי לשלב שאין לי כוח לדודים, ואני מעדיפה לא לעבוד קשה מידי בשביל התכנים שלי.
עם האלמנה לקח לי זמן ואחת הבעיות המעצבנות זה שהדודים שלי לא מצאו לי תרגום באנגלית, והתרגום בעברית היה עצלן ודילג על משפטים שלמים :-/.
בקיצור, דונט הולד יור ברת' בינתיים. כל עוד יש לי מה לראות, המילטון הוא בעדיפות נמוכה...
(ולפני שעחו"ס תרים ראש עלי, אני אזכיר שהיא עדיין לא ראתה באפי. אז נה. B-|)
הכנת עוגה במקום לצפות בהמילטון?!?
(האם זאת לפחות עוגת שוקולד, כי אם זאת לא עוגת שוקולד אז זה לחלוטין לא מוצדק)
ברור שעוגת שוקולד. בחושה, פשוטה, חנק. אבל שוקולד

Lhuna3

Well-known member
אבל כמובן שיש כל מיני אי דיוקים ששונו בשביל זרימת עלילה אז לא כדאי ללמד ככה היסטוריה:-D (למשל אנג'ליקה כבר הייתה נשואה כשהיא פגשה את המילטון)
מאכזב חחח. אבל זה שהיא היתה מאוהבת בו (והוא קצת בה) זה ידוע שהיה נכון או גם המצאה?
יופי שמחה לשמוע|מאוהב| עכשיו תשמעי את הפסקול מליון פעם תוך כדי עבודה זה כיף.
שמעתי היום את כולו :p וזה די גרם לי לא לעבוד מספיק כי אני חייבת להקשיב למילים בשירים כאלה, אז אם יפטרו אותי בסוף את אשמה.
מצחיק אותי שחשבת שאת אמורה לדעת מי האנשים האלו. אני די בקיא וקורא על היסטוריה ואני בתיכון עשיתי עבודה גדולה על הקמת ארה"ב. ורקפיתי לפני כמה שנים בסדרה Turn שעוסקת במלחמת העצמאות האמריקאית. אבל עדיין לא ידעתי שום דבר כמעט על אף אחד מהם (חוץ מוושינגטון כמובן שעליו ידעתי לא מעט). על לאפייט דווקא ידעתי קצת מזה שלמדתי על המהפכה הצרפתית, אבל לא ידעתי שום דבר על הזמן שלו באמריקה.
אני עדיין חושבת שאמריקאים, שהם קהל היעד העיקרי, כן מגיעים לזה ברובם עם קצת יותר מושג על הדמויות האלו, ולא שזה הפריע לי בסוף להבין, אבל זה כן קצת משנה, למשל אם אתה צופה בפגישה הראשונה שלו עם בר כשהם מתידדים ואתה יודע כבר שזה יהיה מי שיהרוג אותו בסוף. יש מצב גם שיש קצת רפרנסים שפספסנו.

השחקנית של אלייזה היא ממוצא אסייתי (נראה לי פיליפיני בדקתי ואבא שלה סיני).
את טובה בלזהות אסייתיות :p אני זוכרת שאמרת לי את זה גם על שרלוט ניקדאו. אני גם בה וגם באלייזה לא הייתי מזהה את זה מהמראה, למרות שאחרי שאת אומרת אז אפשר לראות את זה קצת, ושל שרלוט באמת אפשר למצוא תמונות שזה יותר בולט:

אבל לא מאיך שהיא נראיית במסע אגדי.

didalf

Well-known member
מאכזב חחח. אבל זה שהיא היתה מאוהבת בו (והוא קצת בה) זה ידוע שהיה נכון או גם המצאה?
אני חושבת שיש מכתבים שמרמזים למשהו כזה.
בשיר take a break למשל יש חלק שאנג'ליקה מתחרפנת מפסיק לא במקום:
In a letter I received from you two weeks ago
I noticed a comma in the middle of a phrase
It changed the meaning, did you intend this?
One stroke and you've consumed my waking days
It says
"My dearest, Angelica"
With a comma after dearest
You've written
"My dearest, Angelica"

אז זה היה הפוך, היא כתבה ככה ואלכסנדר התבלבל מזה.

שמעתי היום את כולו :p וזה די גרם לי לא לעבוד מספיק כי אני חייבת להקשיב למילים בשירים כאלה, אז אם יפטרו אותי בסוף את אשמה.
אה זה שווה את זה:-P: אחרי מספיק פעמים מצליחים לעבוד עם זה.
אגב אחותי היצור המשונה הזה הייתה שומעת את הפסקול תוך כדי לימודים עם הכדורי ריכוז שלה והיא שמעה אותו הרבה ועדיין לא היה לה שמץ של מושג על מה העלילה כשסופסוף ראינו את המחזה המצולם. (ברמה שהיא חשבה משומה שזה על מישהו שמנסה להצליח בהוליווד8-*)
ואז כשראינו היא כזה המנגינות מוכרות לה אבל המילים חדשות לגמרי:-D

אני עדיין חושבת שאמריקאים, שהם קהל היעד העיקרי, כן מגיעים לזה ברובם עם קצת יותר מושג על הדמויות האלו,
אמריקאים הם סתומים לגמרי לא הייתי בונה על זה.

למשל אם אתה צופה בפגישה הראשונה שלו עם בר כשהם מתידדים ואתה יודע כבר שזה יהיה מי שיהרוג אותו בסוף.
ליטרלי אומרים את זה בשיר הראשון. בסוף השיר בר אומר "And me, I'm the damn fool that shot him"

את טובה בלזהות אסייתיות :p אני זוכרת שאמרת לי את זה גם על שרלוט ניקדאו. אני גם בה וגם באלייזה לא הייתי מזהה את זה מהמראה, למרות שאחרי שאת אומרת אז אפשר לראות את זה קצת, ושל שרלוט באמת אפשר למצוא תמונות שזה יותר בולט:
לגבי אלייזה נראה לי שקראתי את זה איפשהו כי גם אני תהיתי איך זה שהיא לבנה.
ו-וואי מה יש לך פופי לגמרי נראית אסייתית. היא דומה לפיליפנית של סבתא שלי קצת|מובך|

Lhuna3

Well-known member
(ברמה שהיא חשבה משומה שזה על מישהו שמנסה להצליח בהוליווד8-*)
:-D:-D:-D
ליטרלי אומרים את זה בשיר הראשון. בסוף השיר בר אומר "And me, I'm the damn fool that shot him"
אוקיי למי שמזהה פרצופים ממבט ראשון (בניגוד אלי) אני מניחה שזה עוזר.
ו-וואי מה יש לך פופי לגמרי נראית אסייתית. היא דומה לפיליפנית של סבתא שלי קצת|מובך|
השיער מאוד משנה. בעיני כמו שהיא נראיית בסדרה יש מלא מערביות ואפילו ישראליות או מכל מקום אחר שנראות בול כמוה.

Lhuna3

Well-known member
השיער מאוד משנה. בעיני כמו שהיא נראיית בסדרה יש מלא מערביות ואפילו ישראליות או מכל מקום אחר שנראות בול כמוה.
ובאופן דומה לזה בברוקלין 99 לא הייתי חושדת במיוחד שאיימי היספאנית אם השם משפחה שלה לא היה סנטיאגו.

didalf

Well-known member
טוב האמת שמעתי מלא את הפסקול לפני שבכלל האמנתי שיהיה לי איך לצפות בזה אז אני לא יודעת איך זה לצפות לראשונה בלי להכיר כלום.

מהההה יש לה עיניים אסייתיות!! ואף!

ובאופן דומה לזה בברוקלין 99 לא הייתי חושדת במיוחד שאיימי היספאנית אם השם משפחה שלה לא היה סנטיאגו.
זה אני נוטה להסכים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יש עוד כמה דברים שהלוח זמנים בהם שונה ואיזה אנשים בדיוק תקשרו עם איזה.
אבל בגדול המחזמר די נאמן למציאות. המילטון ביסס אותו על ספר ביוגרפי שנכתב על המילטון.
זה די ברור שהרבה מזה התבסס על מכתבים שנשמרו. שימי לב שעוסקים די הרבה במכתבים שנשלחו. כמו שעדי ציינת עם זה אלייזה מדברת על מכתב שהמילטון שלח לה שהייתה בו רמיזה למשהו יותר. אני לא אתפלא אם גם המכתב שוושינגטון שולח אל המילטון הוא משהו אמיתי. אז אולי לא הכל מדויק, אבל אני מניח שהרבה ידע בא ממכתבים ולכן עוסקים בהם.
ומקום נוסף שמתעסקים במכתבים זה בעניין אלייזה ששורפת את המכתבים שהמילטון שלח אליה ואומרת let future historians wonder how Eliza reacted - אז אני מניח שזה מקרה שבאמת לא היו להם המכתבים, אבל או שידוע שהיא שרפה אותם או שעצם זה שלא מצאו אותם זה רמיזה בפני עצמה.
אני עדיין חושבת שאמריקאים, שהם קהל היעד העיקרי, כן מגיעים לזה ברובם עם קצת יותר מושג על הדמויות האלו, ולא שזה הפריע לי בסוף להבין, אבל זה כן קצת משנה, למשל אם אתה צופה בפגישה הראשונה שלו עם בר כשהם מתידדים ואתה יודע כבר שזה יהיה מי שיהרוג אותו בסוף. יש מצב גם שיש קצת רפרנסים שפספסנו.
אמריקאים הם סתומים לגמרי לא הייתי בונה על זה.
אני לחלוטין נוטה להסכים עם עדי. את ראית פעם ראיונות רחוב עם אמריקאים ששואלים אותם על דברים. הם לא מצליחים למצוא את ארה"ב במפה של העולם. כמובן שבדברים כאלו מראים את המקרים הקיצוניים. ואני מניח גם שקהל שהולך למחזמר הוא באופן כללי יחסית יותר משכיל בממוצע. אבל עדיין...
זה היסטוריה של משהו שקרה לפני מעל 200 שנה. ולפני המחזמר המילטון היה דמות עבר שאף אחד לא התעניין בה. (אפילו בסוף עוסקים בכך שאת כל האבות המייסדים האחרים זוכרים יותר ממנו). הוא היה שר האוצר הראשון. זה לא בדיוק מעניין (אני איכשהו מנחש שאין לך מושג מי היה שר האוצר הראשון של ישראל).
ובאופן כללי אני מתעניין בהיסטוריה, אבל אני לא זוכר עכשיו סתם כך מי היה ראש הממשלה אחרי שרת ואני לא זוכר מה בעצם היא הפרשה עם רצח ארלוזורוב. ואת רוב האנשים שתשאלי ברחוב ידעו פחות ממני בעניין הזה. תלכי עכשיו לרחוב ותשאלי אנשים מתי מת הרצל או מי היה הנשיא הראשון של המדינה והמון אנשים לא יתנו תשובות נכונות.
אז לא, אני חושב שהמחזמר ממש לא נועד לאנשים שיודעים משהו על היסטוריה.
*אגב, נוצר דיון שלם לגבי האם ההצלחה האדירה של המילטון הייתה טובה לשיפור כמה שהציבור האמריקאי מתעניין בהיסטוריה. אני כבר לא זוכר כל כך כי קראתי על זה לפני המון זמן, אבל מצאתי מאמר על זה:
אני גרוע בפרצופים , אבל השחקנים כל כך שונים אחד מהשני (בעיקר בשיער שזה הדבר שהכי עוזר לי להבדיל בין אנשים) שזה היה קל במקרה הזה.
ו-וואי מה יש לך פופי לגמרי נראית אסייתית. היא דומה לפיליפנית של סבתא שלי קצת
אני לא יכול להגיד לגבי הדימיון לפיליפינית של סבתא של עדי, אבל זה מאוד ברור שפופי היא אסייתית. כמו שעדי אמרה - העיניים.
*אגב, זוכרים שאמרתי שסבתא שלי מתה לפני איזה 30 שנה - אחותי חברה בפייסבוק של הפיליפיני שלה ועדיין בקשר איתו מידי פעם. (טכנית הוא כבר לא פיליפיני שלה, אנחנו חתמנו על מסמכי שחרור שלו והוא רשמית אדם חופשי)

מזכיר לי שבסיינפלד איליין יצאה עם בחור ושניהם חשבו שהם במערכת יחסים מעורבת גזעית - הוא חשב שהיא היספנית והיא חשבה שהוא שחור (באופן מוזר, גם זה קורה). הם שניהם מאוד התאכזבו לגלות שהם סתם שני אנשים לבנים.

didalf

Well-known member
(טכנית הוא כבר לא פיליפיני שלה, אנחנו חתמנו על מסמכי שחרור שלו והוא רשמית אדם חופשי)
:-D:-D

מזכיר לי שבסיינפלד איליין יצאה עם בחור ושניהם חשבו שהם במערכת יחסים מעורבת גזעית - הוא חשב שהיא היספנית והיא חשבה שהוא שחור (באופן מוזר, גם זה קורה). הם שניהם מאוד התאכזבו לגלות שהם סתם שני אנשים לבנים.
חע וזה מזכיר לי קטע בקומיוניטי שבריטה חשבה שיש לה חברה לסבית ושהיא הו כה ליברלית כי זה לא מפריע לה, אבל הבחורה השניה הייתה סטרייטית שחשבה שבריטה לסבית ושהיא (הבחורה השניה) ליברלית כי זה לא מפריע לה. ואז שתיהן התאכזבו לגלות ששתיהן סטרייטיות.

יש עוד כמה דברים שהלוח זמנים בהם שונה ואיזה אנשים בדיוק תקשרו עם איזה.
אבל בגדול המחזמר די נאמן למציאות. המילטון ביסס אותו על ספר ביוגרפי שנכתב על המילטון.
זה די ברור שהרבה מזה התבסס על מכתבים שנשמרו. שימי לב שעוסקים די הרבה במכתבים שנשלחו. כמו שעדי ציינת עם זה אלייזה מדברת על מכתב שהמילטון שלח לה שהייתה בו רמיזה למשהו יותר. אני לא אתפלא אם גם המכתב שוושינגטון שולח אל המילטון הוא משהו אמיתי. אז אולי לא הכל מדויק, אבל אני מניח שהרבה ידע בא ממכתבים ולכן עוסקים בהם.
ומקום נוסף שמתעסקים במכתבים זה בעניין אלייזה ששורפת את המכתבים שהמילטון שלח אליה ואומרת let future historians wonder how Eliza reacted - אז אני מניח שזה מקרה שבאמת לא היו להם המכתבים, אבל או שידוע שהיא שרפה אותם או שעצם זה שלא מצאו אותם זה רמיזה בפני עצמה.
היו גם הרבה מכתבים בין המילטון לבין ג'ון לורנס, יש הטוענים שאפילו רומנטים (ואובייסלי כרגיל עם אומת האינטרנט יש מלא שרואים בזה שיפ לגיטימי גם במחזה וגם במציאות:-D)

חחח מעניין אותי אם את אכן כ"כ גרועה כמו שאת טוענת והצלחת לפספס שחלק מהשחקנים משחקים דמות אחת במערכה הראשונה ואחרת בשניה (לורנס/פיליפ, לאפייט/ג'פרסון, הרקולס מוליגן/ג'יימס מדיסון, פגי/מריה ריינדולס). [אני מקווה שאת מגזימה ואת לא כזאת גרועה וכן שמת לב]

חחח לגבי זה + זה שאמריקאים הם סתומים:

Lhuna3

Well-known member
חחח מעניין אותי אם את אכן כ"כ גרועה כמו שאת טוענת והצלחת לפספס שחלק מהשחקנים משחקים דמות אחת במערכה הראשונה ואחרת בשניה (לורנס/פיליפ, לאפייט/ג'פרסון, הרקולס מוליגן/ג'יימס מדיסון, פגי/מריה ריינדולס). [אני מקווה שאת מגזימה ואת לא כזאת גרועה וכן שמת לב]
לא רק שאני לא מגזימה, את רוב השחקנים שציינת פה סיכוי טוב שאני לא אזהה אם אראה אותם עכשיו במשהו אחר או ברחוב מולי. (אני גם לא בטוחה מי זה לורנס ומי זה מוליגן, אולי אחרי צפיה נוספת.)
אני באמת לא מזהה פרצופים, זה לא בצחוק. שיער כמו שניק כתב עוזר לפעמים, חלקית.

וכן זה ברור שהרבה אמריקאים הם בורים (כמו הרבה ישראלים), ובכל זאת אני גם בטוחה שרבים כן יודעים לפחות בכלליות על האנשים האלו ושאמרו להם את זה בבי"ס.

didalf

Well-known member
לא רק שאני לא מגזימה, את רוב השחקנים שציינת פה סיכוי טוב שאני לא אזהה אם אראה אותם עכשיו במשהו אחר או ברחוב מולי. (אני גם לא בטוחה מי זה לורנס ומי זה מוליגן, אולי אחרי צפיה נוספת.)
אני באמת לא מזהה פרצופים, זה לא בצחוק. שיער כמו שניק כתב עוזר לפעמים, חלקית.

וכן זה ברור שהרבה אמריקאים הם בורים (כמו הרבה ישראלים), ובכל זאת אני גם בטוחה שרבים כן יודעים לפחות בכלליות על האנשים האלו ושאמרו להם את זה בבי"ס.
טובנו, לפחות את מזהה כבר את לין מנואל מירנדה.

למעלה