אני לא יודעת מאיפה להתחיל לכתוב, אז בנתיים רק אנקדות, דברים רנדומלים, ודברים שקשורים ליקום הקולנועי של וינס גליגאן (חלק דברים שחשבתי עליהם בעצמי וחלק קראתי, וחלק שניהם):
- כל הסצנה הזאת שפתחה את אחד הפרקים הראשונים עם הנמלים שאוכלות את הגלידה הייתה כ"כ מעולה, והזכירה לי את הפתיחות המוזרות שהיו לפעמים בשובר שורות. סתם הייתי חייבת לציין את זה כי זה היה כ"כ יפה. תוספת שקראתי ברשת ולא חשבתי על זה בזמן אמת- בפרק האחרון כשקים וג'ימי במלון היא שואלת אותו מה לשים לו בגלידה ואז הוא אומר לה להוריד טעם מסויים, יש מצב שזה הטעם של הגלידה שהוא הפיל לריצפה?
- התגובה האחרונה של קים עם האצבעות והפיו פיו- כמובן שזה אמור להזכיר את הסצנה האחרונה בעונה הקודמת שג'ימי אומר לה שהוא משנה את שמו לסול גודמן וקים מסתכלת עליו מפוחדת טיפה כי היא מרגישה שהוא עולה שלב בתהליך שלו, הפעם התפקידים הפוכים, וג'ימי מסתכל עליה מעט באימה כשהוא חושב שגם היא עולה רמה.
- מייק אומר לגאס לגבי נאצ'ו- שלדעתו שפחד הוא לא מניע טוב (בתגובה לכך שגאס לא רוצה לשחרר את נאצ'ו מהתפקיד שלו). אחר כך בשובר שורות כשגאס רוצה שוולטר יעבוד אצלו ו-וולטר לא רוצה, מייק שואל את גאס- למה פשוט לא להפחיד אותו? גאס עונה הפעם שהוא לא חושב שפחד הוא מוטיבציה טובה, ולכן במקום להכריח את וולט לעבוד אצלו מתוך פחד שהוא ימות אם לא, הוא, במהלך פסיכולוגי מבריק, ואחד הרגעים המבריקים של הסדרה נותן לו את הנאום של "a man provides" - ובכך נותן לו מוטיבציה אחרת להמשיך לעבוד אצלו, והוא מזהה שמוטיבציה כזאת שמגיעה מבפנים היא הרבה יותר אפקטיבית ממוטיבציה של פחד. יותר מאוחר הוא הוא ישתמש במניפולציות פסיכולוגיות כדי להעביר את ג'סי לצד שלו ולשנוא את וולט, וזה מה שהפך את גאס של ש"ש לאחד הנבלים הגדולים בטלוויזיה. כזה שיודע להשתמש בפסיכולוגיה ומניפולציות להשיג את מה שהוא רוצה במקום בהפחדה רגילה או איום להרג. מבריק. חבל שזה לא הגאס של הסדרה הזאת.
(עדיין צמרמורות כשאני רואה את הסצנה הזאת מרוב שהיא גאונית, הוא יודע בדיוק על איזה נקודה לשחק על וולט וזה הגבריות שלו. ומעבר לכך, חשבתי שזו סצנה גאונית לעלילה כולה כדי שנבין למה וולט חוזר לעשות את מה שהחליט להפסיק לעשות, הוא היה צריך את הרציונליזציה הזו).
במשך יותר פעמים ומיותר מכמה אנשים בעונה הזאת אנחנו שומעים את חוות הדעת שלהם על הזוגיות של קים וג'ימי, המסקנה היא תמיד שקים ברמה מעל ג'ימי. המנהל של מייסה ורדה אומר לקים שג'ימי הוא ליצן והיא יכולה למצוא טוב יוצר, הארוורד אומר לקים לעזוב את ג'ימי, ולאלו מתפלא איך ג'ימי התחתן כ"כ "מעל הליגה שלו". אמנם את הדבר האחרון רק ג'ימי שמע, אבל קים שומעת מכולם שג'ימי הוא לא טוב בשבילה, ורק בפרק האחרון, כשהיא מספרת לג'ימי על השיחה עם האוורד ואומרת "מי הוא חושב שהוא? בא על סוס לבן להציל אותי?!" אנחנו רואים שדווקא כל פעם שהיא שומעת את זה זה דווקא נותן לה יותר מוטיבציה להיות איתו מאשר רצון להתרחק ממנו. זה קצת פסיכולוגיה הפוכה, וקים היא קצת ילדה קטנה שההורים שלה אומרים לה שהחבר שלה לא טוב בשבילה והם אוסרים עליה לראות אותו. והיא כזה-
ואני דווקא אהיה איתו נה נה בננה!
- הפתיחה של הפרק של אחרי שג'ימי ומייק תקועים במדבר, שוב פתיחה עם המסך המפוצל, כשקים בצד אחד וג'ימי בצד השני, ושוב הקאבר של הלהקה לולה מארש (הישראלים) ל-something stupid, הפעם רק במנגינה, מרפרנס חזק כמובן לפרק בעונה 4 שגם נקרא something stupid, ומתחיל במונטז' עם אותו השיר עם מסך מפוצל בין ג'ימי וקים שמראה כמה הם התרחקו אחד מהשני.
- שימוש יפיפה בפריטים פיזיים גם בשביל סמל דברים שונים, וגם כדי פיזית להניע את העלילה. הכוס שקים נותנת לג'ימי עם ה"העו"ד השני הכי טוב, שוב", ירוי אחרי הסיטואציה במדבר, גם סימבולי כ"כ (הכוס מסמל, את קים, והירייה את ההשחתה שלה), אבל גם משמש כמניע עלילתי, כאשר היא מגלה את הכוס הירויה ומבינה שגי'מי לא סיפר לה את האמת בנוגע למדבר. הנייר כסף שג'ימי כ"כ לא רוצה לעטות מסיבות ברורות כשהוא ומייק תקועים במדבר הוא כמובן רפרנס לצ'אק, ולכן הרתיעה של ג'ימי לשים אותו בלילה, משמש כדרך של ג'ימי למשוך אליו את המתנקש שרוצה לחזור לפגוע בהם. ובחיי שזו אחת המחוות הרומנטיות המוזרות, אבל נשבעת שכשהוא התעטף בנייר כסף והתחיל לצעוד על הכביש כדי למשוך אליהם את היורה, הייתי לגמרי כזה- אומג! אני לא מאמינה איזה חמוד הוא. הוא שם את הנייר כסף שזה בטח משהו שכואב לו נפשית הרבה יותר מכל הכאבים הפיזיים שלו, כי הוא החליט שהוא חוזר לקים

. וכמובן יש את הפקק של בקבוק האלכוהול שקים מחביאה במגירה שלה, הפקק הוא מהבקבוק של אחד הcons הראשונים שבסדרה של ג'ימי וקים, שהם עבדו על האיש העשיר ההוא איש שם בעונה 2 נראה לי, כשהיא הייתה ג'יזל (ולג'ימי גם היה שם מונפץ אבל אני לא זוכרת). הפקק של הבקבוק הזה הולך איתה לכל מקום, וכשהיא מתפטרת מחברת עורכי הדין הזאת היא חוזרת לקחת אותו מהמגירה. הפקק הזה חשוב לה כי הוא מייצג את ג'ימי, וגם את האהבה המשותפת שלהם ל-רמאויות שזה גם חלק ממנה. אבל הוא חלק שהיא צריכה להסתיר לכן הפקק נמצא במגירה ולא על השולחן.
יש לי עוד מה להגיד אבל נגמר לי הקשב והריכוז. ורוב מה שיש לי להגיד זה על הדמות של קים, כי היא הדמות שהכי מעניינת אותי בסדרה כרגע (סליחה דמויות אחרות), אבל אולי בהודעה אחרת. אני יודעת שאתם לא כזה אוהבים סרטוני ניתוחים פה, אבל אני פשוט חייבת לשים את הסרטון ניתוח המדהים הזה לדמות של קים, כי בייסקלי אין לי הרבה להגיד מעבר אליו:
טוב זה לא מדוייק, יש לי דברים להוסיף על הסרטון ואתם בטח גם ככה לא תראו אותו אז אולי אני אכתוב עוד הודעה עם יותר פירוט על מה שאני חושבת, אולי אפילו על עוד דמויות. אבל נגמר לי הקשב והריכוז כמו שאמרתי. אז זהו לבנתיים.