אני חושב שזאת דרך סיפורית להריץ את הסיפור קדימה, לא לעשות ממש אקספוזיציות אלא להתייחס לדברים כאילו כבר הייתה אקספוזיציה ולתת לצופים להבין תוך כדי. שחלק מהעניין עם זה שזה מוסיף לרמת המסתורין - הקטע הוא שזה מרגיש שיש הרבה דבירם שהם מסתורין לא מהדמויות בסדרה, אלא רק מהצופים. ואני לא בטוח אם אני אוהב את זה.
אני גם.
זה גם היה עד עכשיו כמו זה שבפרק שעבר טרו מזכירה את זה ש"בזמן שלה..." כאילו אנחנו ידענו שהיא מזמן אחר.
אפרופו זה, היה עוד רמז מעניין בפרק במשפט שפננס אמרה לטרו, משהו על כך שטרו באה לזמן שלנו כי זה מה שצריך בשביל שיהיה טוב, משהו כזה. אני צריכה למצוא בדיוק את המשפט.
מה שטרו אומרת שזה מבטיח עתיד טוב, אבל לדעתי (וזה גם מה שמשתמע מדברים שכתבתי למעלה) גם לה אין ממש מושג.
זהו, שזה מוזר לי שגם לה אין מושג. היא כאילו כן זוכרת מאיפה/מתי היא באה ואיך, אבל היא לא זוכרת/יודעת למה?
היא אמרה שהשאירו אותה שם לבד, בלי משימה מוגדרת.
ואז בשיר ה... ישות אמרה לה שהיא לא עזבה אותה מאחור, שהיא הגיעה גם לעיר אבל התרסקה.
ורגע, בעצם כשמלאדי/שרה אמרה לטרו שהיא לא מזהה אותה והשאירה אותה מאחור, אז זאת ה"ישות" שדיברה אליה בעצם? (שמלאדי אמרה בכלא שהיא רק כלי שלה)
כלומר היא לא זיהתה אותה כי שתיהן בגוף אחר?
אבל לטרו גם נמחקו זכרונות מסוימים?
אני רוצה שיפסיקו עם החידות והרמזים ויסבירו לנו מה קורה, נמאס לי לנסות לחבר את הפאזל הזה.
וזה יהיה די מתסכל אם לא נקבל איזה הסבר בפרק הבא ואז מי יודע כמה זמן עד המשך העונה...
הlasting peace נראה לי עם האנשים הנגועים. זה לא שהכוונה שלהם היא להרוג את כל האנשים הנגועים. אבל הם רוצים שהם יהיו במצב שהם לא עושים מהלכים משלהם. הכוונה היא שהנגועים יהיו בשלום עם הממשל, עם האימפריה.
אה אוקיי. הם צריכים שם את פרופ' X.
וגם רק עכשיו אני נזכר שהיא גם ביקשה טובה כלשהי מסוואן. מעניין מה זה. ובעצם אולי זה קשור לכך שהוא היה בכיכר בהוצאה להורג בלבוש מוזר.
באמת לא ברור היה מה הפואנטה שלו בסצינה אז הגיוני שאתה צודק.
(ומצד שני הסצינה של ההוצאה להורג עברה ולא ראינו אותו עושה שם משהו מיוחד, אולי פספסתי.)
*מאוד אהבתי את כל העיסוק בעניין ההוצאה הפומבית להורג. זה שזה משהו שאסרו בחוק עשרות שנים מוקדם יותר באנגליה (אבל בארה"ב זה עדיין קיים) וזה שזה סוג של צעד אחורי בעצם לתרבות מתוך מטרה לעשות הרתעה. אבל בעצם מאלדי ניצלה את זה נגדם.
גם אהבתי את זה שזה יוצר פילוג עצום ולא דווקא ברור.
כי הרי אף אחד לא בעד מאלדי, אבל ברגע שעושים את ההוצאה להורג הפומבית זה הופך להיות נקודת מחלוקת. (נכון שבמבט לאחור הקול החזק נגד זה היא העיתונאית שהיא בעצם מאלדי עצמה...) גם לוויניה (שהיא ממש לא טהורה) נגד זה. וגם פננס שנחטפה על ידי מאלדי.
זה אכן היה מאוד מעניין.
*אז כמה קטעים של אנשים נרמסים תחת עומס של אנשים נעים באזור מוגבל במרחב. קשה היה שלא לחשוב על כך שזה יצא בתזמון לא מכובד. (נגיד ככה אם היה משהו כמו האסון במירון בשבוע האחרון בארה"ב אז בטח היו דוחים את הפרק)
לגמרי חשבתי על זה גם.
*קרוסאובר עם הסדרה It's a Sin? (הצליל האחרון של הפרק הוא מאלדי אומרת La)
חשבתי גם!
ואהבתי גם את הויכוחים והתחרות על האנשים בין טרו ופננס.
*היה לי די ברור שלעיתונאית יש פאה, אבל עדיין לא חשבתי על זה. חשבתי שאולי היא גם נגועה והפאה מסתירה משהו (כמו שיער ירוק למשל)
גם לי השיער שלה נראה כפיאה, אבל מה שבלט לי יותר כמוזר היה הציצי שלה, שנראה לי גדול ומורם בצורה לא טבעית!

(ואכן בסוף רואים שהיא מוציאה ממנו ריפוד). זה גרם לי לתמוה על זה, אבל בכל זאת לא לחשוד בכלום.