הרגשתי שדילגו על לא מעט סצינות שכאילו נחתכו החוצה ומצפים מאיתנו לדעת כאילו כבר הוזכר, עוד מישהו?
כן, בהחלט יש הרבה דברים שקופצים אליהם בלי ממש הסבר.
זה גם היה עד עכשיו כמו זה שבפרק שעבר טרו מזכירה את זה ש"בזמן שלה..." כאילו אנחנו ידענו שהיא מזמן אחר.
אני חושב שזאת דרך סיפורית להריץ את הסיפור קדימה, לא לעשות ממש אקספוזיציות אלא להתייחס לדברים כאילו כבר הייתה אקספוזיציה ולתת לצופים להבין תוך כדי. שחלק מהעניין עם זה שזה מוסיף לרמת המסתורין - הקטע הוא שזה מרגיש שיש הרבה דבירם שהם מסתורין לא מהדמויות בסדרה, אלא רק מהצופים. ואני לא בטוח אם אני אוהב את זה.
אבל הרגיש לי שקצת התייחסו לזה בקטע שבו טרו ופננס נותנות לאנשים לבחור צדדים אז טרו אומרת: "אנחנו הולכים למצוא את הגלנטי כמו שתיכננו. ואני יודעת שאני הייתי מעורפלת לגבי מה זה בעצם..."
כמו הגלנטי, שלא הוזכרו עד עכשיו בשמם ,אבל מבינים שזה האנשים של טרו מהעתיד/חייזרים/ספינה/מה שזה לא יהיה.
זה באמת הדבר העיקרי. הם הוזכר בכלל בהתחלה כל כך כדרך אגב (בזמן שפננס מסבירה על האקס-ריי של לונדון) שבכלל לא קלטתי שהייתה שם מילה שלא הבנתי (הנחתי בטח שזה איזו מילה טכנית באנגלית שאני לא מכיר וזה לא חשוב). רק כשחזרו על המילה בסצנה של טרו והרופא אז קלטתי שזה כבר נאמר וחזרתי לזה. אז קלטתי שהכוונה לספינה . כלומר באקס-ריי של לונדון ראו איפה הספינה נמצאת מתחת ללונדון והבינו כיצד אפשר להגיע אליה.
בכל מקרה יכלתי לחבר את זה גם בגלל שהפרק הקודם הסתיים בכך שמתרגמים את השיר של מרי ורואים שטרו מבינה ממי זה.
(לא הבנתי את פשר מה שהרופא אמר לטרו, שזה יהיה שווה את זה וכאילו ירפא את החטא שלהם אחרי שהיא תמצא אותם.
וגם הזונה שגורמת לאנשים לדבר אומרת "אולי הגלנטי יביאו peace ללונדון".
מה הם יודעים על הגלנטי האלה ולמה לא מספרים גם לנו?)
אני חושב שהעניין הוא שכולם (בבית יתומים) הולכים בסוג של אמונה חצי עיוורת לגבי משמעות הדבר הזה ומאמינים/מקווים שזה משהו טוב. אז הרופא מאמין שזה ריפוי מחטא, אחרים מאמינים שזה שלום. מה שטרו אומרת שזה מבטיח עתיד טוב, אבל לדעתי (וזה גם מה שמשתמע מדברים שכתבתי למעלה) גם לה אין ממש מושג.
והשיחה של לוויניה בידלו והמדען - הם רצו לשחרר את הספינה/יצור בשביל להרחיקה מהעיר, הם מפחדים ממה שזה עושה/מפיץ ומזה שזה נראה כעומד להתבקע.
במקביל נראה שלוויניה די משוכנעת שהגלנטי (בלי שהיא יודעת את השם כמובן) זה משהו רע. אם כי גם אפשר להבין מדבריה שחלק מהתקווה שלה הייתה שזה ישמש כתרופה.
עניין התרופה לנגועים עלה גם אצל קבוצת האצילים.
*סוגיית התרופה לכוחות על זה משהו שנגעו בו בכל מיני מקומות שונים. זה עלה בקומיקסים של אקס מן בעבר ובסרט אקס מן השלישי באופן ספציפי. זה גם עלה בסדרה של הפלאש. תמיד יש את הטיעון נגד שמדבר על הזכות להיות מה שאתה ושהכוחות של אדם הם חחלק ממנו שיש לו זכות בסיסית אליהם (בקומיקס לפחות נעשתה השוואה לרעיון של תרופה להומוסקסואליות) אבל מנגד יש אנשים שהכוח שלהם ממש מזיק לחיים שלהם. כמו למשל לוסי שרוצה שתוכל לגעת במישהו (בדומה לרוג מהאקס מן). אבל גם הילדה הענקית. היא בחיים לא תוכל להיות עם מישהו אם כולם קטנים ממנה.
חזרה לעניין האם הגלנטי הם משהו טוב או רע - אני באמת לא בטוח מה יהיה נכון. למרות שטרו היא הטובה של הסדרה והיא חושבת שהגלנטי הם טובים, אני לא בטוח שזה יתברר כנכון.
גם כמובן הגיוני שזה יתברר כמשהו אפור מאוד.
וכמו הקטע של זאתי עם הכוח של הזכוכית והחבר שלה.
זה האמת לא מרגיש לי שדילגו ממש על משהו - ראינו בפרק הקודם שהיא מקנאה שהוא לומד להיות עורך דין והיא לא יכולה. ועכשיו נוסף על זה הריב על נושא ההוצאה הפומבית להורג.
וכמו זה שמלאדי שואבת כוח מכאב.
זה באמת הגיע לי כאילו משום מקום. דובר בעבר על העיניים שלה. מה הקטע של השואבת כוח מכאב?
וכמו זה שנימבל (הגיי שיוצר דיסקים באוויר) עכשיו ממש איתן שם.
כן, ממש לא ברור. אני מאוד שמח שזה המצב.
לפחות ראינו שלא סתם נתנו לו להצטרף אלא עשו לו בדיקה של שיחה עם דזרה.
אולי הוא פשוט שם כי משלמים לו. זה היה הרושם מזה שהוא קפץ לקבוצה של פננס בשביל כסף.
ומה הקטע עם האסייתית המבוגרת?
והבחור השחור עם הזיזים על היד שלו?
עושה רושם מקצת שראינו שהאסייתית היא פשוט חזקה מאוד. אז היא סוג של תחליף לאליס.
השחור עם הזיזים הוא באמת לא ידוע לי. אבל צריך קצת ניצבים עם דברים מוזרים.
הנסיך אלברט מאוד מודאג לשלומה של מלאדי בכלא.
ואחד הלורדים שם דיבר כאילו המטרה שלהם היא lasting peace. שלום עם מי?
נראה לי שזה יותר עניין של דאגה לכך שיש שלטון חוק כראוי. זה לא המערב הפרוע של ארה"ב, זאת מדינה עם חוקים מאוד ברורים.
הlasting peace נראה לי עם האנשים הנגועים. זה לא שהכוונה שלהם היא להרוג את כל האנשים הנגועים. אבל הם רוצים שהם יהיו במצב שהם לא עושים מהלכים משלהם. הכוונה היא שהנגועים יהיו בשלום עם הממשל, עם האימפריה.
מאסן יותר קיצוני בעמדותיו ולכן אנחנו ראינו שהוא פונה למלך הקבצנים לא על מנת שישמור את השלום (כפי שהקבוצה שלו הורתה לו לבקש) אלא שיעשה כאוס ויתסיס נגד הנגועים.
ניק קודם כל כשמגיע מגיע, ומגיע לך קרדיט על זה שחשבת בפרק שעבר שמלאדי שנתפסה היא לא היא!
תודה על הקרדיט, אבל הוא לא מגיע לי ממש. אני חשבתי שזאת לא היא ושנגלה את זה ברגע שיאסרו אותה. לא העלתי בדעתי שזאת פשוט האישה האחרת ההיא (שהסתובבה עם הקולונל) ושהם החליפו מקום. כלומר זה בכלל לא היה שום כוח שגרם להחלפה הזאת. זה פשוט הסתמך על כך שקשה כנראה לזהות נשים מטורפות עם שיער דומה. אני מניח שאף אחד לא ממש ראה את מאלדי מקרוב לפני כן, ותמיד היה לה את האיפור השחור הזה על הפרצוף, אז פשוט לא זיהו אותה.
הגילוי הזה הוא עוד מילא. אני אומנם באותו רגע (כשמאלדי תולה את עצמה) באמת יכלתי להאמין שמאלדי מתה. אבל גם הייתי מוכן להפתעה שנגלה שהיא לא מתה. באותו זמן חשבתי שנגלה שאולי גם האקט של להחנק גורם לה להיות חזקה יותר או משהו כזה.
לא חשבתי על החלפת מקום, אבל כשהבנתי שזאת האישה האחרת אז לא הייתי בשוק גמור.
אבל מה שכן היה לי שוק גמור לחלוטין זה הגילוי שהכתבת ההיא זאת מאלדי. לכל הרוחות היא הסתובבה שם כל הפרק (וקצת מפרק קודם) ודיברה עם אנשים.
וזה גם בעצם הקישור לרצח מהפרק הראשון בתחנת רכבת התחתית שראינו ובכלל שכחתי ממנו. הרצח שהיה נראה כאילו הוא זיוף של רצח של מאלדי. וזה בעצם באמת היא עשתה.
ועוד יותר מזה - מאלדי, בתור הכתבת, כתבה את הכתבות האלו בעיתון לגבי ההוצאה להורג שלה עצמה.
והיא דיברה עם השוטר עצמו על מאלדי והרציחות, כולל זאת שהייתה כאילו מזויפת.
ולכל הרוחות אני רק עכשיו נזכר שהיא גם פירסמה ראיון עם מאלדי שהשוטר אמר שאין סיכוי שהיא יכלה לעשות ולכן בטח המציאה. אבל בעצם היא ראיינה את עצמה!
וגם רק עכשיו אני נזכר שהיא גם ביקשה טובה כלשהי מסוואן. מעניין מה זה. ובעצם אולי זה קשור לכך שהוא היה בכיכר בהוצאה להורג בלבוש מוזר.
עכשיו אני אנסה לסכם את הפרק מעבר לתשובות האלו וכבר מאוחר ואני רוצה לישון מתישהו (למרות שיש לי יום חופש) אז אני אנסה בקצרה ממש ואולי אחזור לארחיב מחר:
*אז התוכנית של מאלדי הייתה מדהימה. כולל הקטע עם הקולונל. (אני לא בטוח אם הבנתי בעצם למה הוא אמר להם לחפור באוהל).
זה שהיא הצליחה לרצוח עוד אנשים זה אולי סתם נוראי.
אבל זה שהיא התחזתה לעיתונאית וכל מה שציינתי מעל לחלוטין מעלה אותה מדרגה מבחינת דמות. זה בדיוק מה שאמרתי בעבר שהרגיש לי שיש לה פוטנציאל להיות דמות מעניינת, אבל לא עשו איתה מספיק.
*מאוד אהבתי את כל העיסוק בעניין ההוצאה הפומבית להורג. זה שזה משהו שאסרו בחוק עשרות שנים מוקדם יותר באנגליה (אבל בארה"ב זה עדיין קיים) וזה שזה סוג של צעד אחורי בעצם לתרבות מתוך מטרה לעשות הרתעה. אבל בעצם מאלדי ניצלה את זה נגדם.
גם אהבתי את זה שזה יוצר פילוג עצום ולא דווקא ברור.
כי הרי אף אחד לא בעד מאלדי, אבל ברגע שעושים את ההוצאה להורג הפומבית זה הופך להיות נקודת מחלוקת. (נכון שבמבט לאחור הקול החזק נגד זה היא העיתונאית שהיא בעצם מאלדי עצמה...) גם לוויניה (שהיא ממש לא טהורה) נגד זה. וגם פננס שנחטפה על ידי מאלדי.
*אהבתי את הויכוח שנוצר בין טרו ופננס. קודם כל היו שם כמה רגעים מצחיקים. כמו זה שפננס מודיעה פתאום "זה איך שנשחרר את מאלדי". ואחר כך בשלב החלוקה לקבוצות עם הנאום של פננס וזה שטרו אומרת בערך "אני לא אכריח אף אחד, אבל התוכנית של פננס מטורפת" (ואוגי מסתתר מאחורי מישהו כדי שלא יאלץ להחליט).
*מאוד הייתי רוצה לראות את מלוא התוכנית של פננס לפני שהכל השתבש. המטרייה הייתה מגניבה. נראה שהיה אמור להיות גם כדור פורח.
*אבל כמובן שאני רוצה לדעת מה קרה עם הקבוצה של טרו. בשלב מסויים כבר הבנתי שלא יהיה זמן לראות את זה בפרק הזה, אבל זה שראינו אותם אחרי שהם חזרו פצועים... האם פרק הבא יחזרו למה קרה שם? או שזה יהיה עוד אחד מהדברים שמצפים מאיתנו להבין בדיאבד.
*מה שנראה לי ברור זה שלרעידת אדמה שהייתה שם יש קשר למה שהיה עם המשימה של טרו.
*מעניין אם לוויניה הייתה עם החללית כשהם היו שם. זה בעצם מאוד מעניין שאוגי יצא למשימה נגד הקבוצה שמנהיגה אחותו בלי לדעת את זה. והיא לא יודעת שהוא חבר אל הנגועים (או שהוא בעצמו נגוע).
*מסתבר שהכוח שלו יכול להיות יעיל גם לדברים אחרים מריגול. כי הוא יכול להפעיל להקות של ציפורים שיהיו הסחות דעת טובות.
*מאוד חמוד שטרו שלחה את האסייתית שתעזור לפננס למרות שהיא בחרה בקבוצה של טרו.
*אבל תכלס עם כל אהבתי אל פננס גם התוכנית שלה התבררה בסוף כחסרת משמעות (לפחות מבחינת הצלת מאלדי - אם כי היא כן לפחות בסוף אולי הצילה כמה בני אדם מחישמול) וגם זה שהיא לקחה אנשים עם יכולות חזקות (כמו נימבל והאסייתית) אולי גרם לכך שהקבוצה של טרו לא הצליחה.
*אני חוזר על כך שהדיון של טרו ופננס על הצלת מאלדי מעולה. (אולי מחר נציל 12 ילדים. 12 חתולים?)
*אז כמה קטעים של אנשים נרמסים תחת עומס של אנשים נעים באזור מוגבל במרחב. קשה היה שלא לחשוב על כך שזה יצא בתזמון לא מכובד. (נגיד ככה אם היה משהו כמו האסון במירון בשבוע האחרון בארה"ב אז בטח היו דוחים את הפרק)
*מעניין שמאלדי (כשהיא עוד מחופשת לעיתונאית) הצילה את הבחורה ההיא מהנגועים (זאת שרוצה להיות עורכת דין).
*היה לי די ברור שלעיתונאית יש פאה, אבל עדיין לא חשבתי על זה. חשבתי שאולי היא גם נגועה והפאה מסתירה משהו (כמו שיער ירוק למשל)
*קרוסאובר עם הסדרה It's a Sin? (הצליל האחרון של הפרק הוא מאלדי אומרת La)