דיוני סדרות #151

דיברגנט חדש

Well-known member
החלטתי לנסות את TRAVELERS (נטפליקס).
ניק אם תרצה להצטרף אני אהיה מוכנה להאט קצב... ההתחלה של זה נראיית לי מאוד מסקרנת.
האם אתם מתכוונים לאשתו של הנוסע בזמן (The Time Traveler's Wife) ששאלתי אתכם בתגובה #16 שלי בשרשור דיוני סדרות #95?

Lhuna3

Well-known member
(בעצם את לפעמים כותבת ב2 בלילה)
אני, מה פתאום? :p

TRAVELERS
פרק 1X02
Protocol 6
אוקיי אז זה נראה שהמטרה של הקבוצה הזאת היא למנוע פיצוץ של אנטי-חומר שעומד לקרות עוד מעט בגלל תקלה בתפקוד של מתקן ההכלה שלו תוך כדי העברה.

חוץ מזה הנוסעת בגוף של האמא הצעירה והנוסע בגוף של הסוכן FBI הם זוג.
האמת שפער הגילאים קצת מטריד אותי, למרות שזה כאילו מתורץ ע"י זה שהוא צעיר בגוף מבוגר (לכן הוא שואל אותה מה דעתה על גברים מבוגרים), אבל עדיין בין השחקנים יש פער מטריד...

המבצע הולך מאוד חלק ויפה, מרדימים לכמה דקות את הנהג, גונבים את האנטי חומר במתקן הכלה תקין שהכינו מראש, ומחליפים אותו במשהו שיוצר פיצוץ הרבה יותר קטן, שהורג רק את הנהג שהוביל אותו במקום 11,000 אנשים. (האם הנהג אכן מת? ראינו אותו לרגע עוד חי אחרי הפיצוץ אז לא בטוחה.)
והם גונבים את האנטי חומר.

אבל מסתבר שזו היתה רק המשימה הראשונה שלהם.
האם בכל פרק בעצם תהיה להם משימה של מניעת אסון שהם יודעים עליו שתרם להרס העולם?
אבל בעצם אם הם שינו עכשיו את ההיסטוריה באופן משמעותי, אז זה לא אומר שהם כבר לא יכולים לסמוך בכלל על הידע שלהם מכאן והלאה?

בעתיד כנראה לא שותים חלב פרה. הנוסע של "מק'לרן" כמעט מסתבך קצת עם "אישתו".

ואז דברים מתחילים להסתבך כי הם אמורים למסור את האנטי-חומר לנוסע מצוות אחר, אבל הנוסע הזה לא מגיע ל"יעד" שלו כי הבנאדם הזה מת מכדורים שלקח ולא מיריה עצמית כפי שהם חשבו... אז הוא אמור יהיה להגיע לאדם יעד אחר (מכאן אנו לומדים שהנוסע מהעתיד לא מת אם הגוף יעד שלו מת, אלא יכול לחזור לעתיד ומשם לגוף יעד אחר? כי בעקרון נראה היה שהוא כן עבר אליו רגע לפני היריה המיועדת, ומת קצת מאוחר יותר במשרד שלו).
אבל יש מידור מאוד גדול בין קבוצות הנוסעים ולכן הם לא יודעים איך ליצור קשר עם הקבוצה השניה ויש להם לא הרבה זמן עד שהמיכל שלהם גם יפסיק לעבוד.

ודברים מסתבכים עוד יותר כי הצבא (או איזה ארגון שזה) שהעביר את החומר במקור מבין שהפיצוץ היה קטן מדי ולא היה שם אנטי חומר והמפקד שם מתכוון לחקור את זה, וגם הנהג רק בתרדמת והוא בטח עוד יתעורר בסוף העונה או משהו ויספר על הבחורה שהופיעה לעצור אותו שם וזה שהורדם...

אני לא מבינה למה מרסי נשארת עם דיוויד העובד הסוציאלי, היא אמרה לו שהיא תצטרך את עזרתו במשהו כלומר יש לה תוכנית, אבל למה היא צריכה דווקא אותו בהתחשב בזה שהיא אפילו לא ידעה נכון מי הוא, וגם זה שהיא מראה לו "ניבוי עתיד" לא נראה לי כמו משהו שמשרת את המטרות שלה אם היא לא מתכוונת לגלות לו שהיא מהעתיד, זה ברור שזה רק יגרום לו לשאול יותר שאלות.

מסכן הנוסע עם הסמים, למה הם בחרו מישהו כזה בכלל בתור יעד?
והוא גם נפגע מהמיכל ואיכשהו קיצר את הזמן שלו.

אבל זה שהם לא מקבלים פקודות מה לעשות עם החומר אומר שהפיקוד שלהם מהעתיד יודעים שהם פתרו/יפתרו את הבעיה בעצמם ובזמן.
(יש כאן פרדוקס אבל ככה זה תמיד עם מסעות בזמן).

מחליטים להחזיר את האנטי חומר למתקן היצור המקורי שלו ומצליחים, למרות שדילייני המדענית שיצרה את האנטי חומר תופסת אותם ומשתפת איתם פעולה, והיא חושדת שהם לא סתם FBI בגלל שהטכנולוגיה של המיכל שלהם מתקדמת מדי, והיא גם משקרת למפקד מהצבא שהחומר בכלל לא היה קיים, מה שאפשר לקוות שיוריד אותו מחקירת העניין לפחות עד שהנהג יתעורר...

בסוף מגיע נוסע בגוף של ילדה להעביר למקלרן מסר מהפיקוד שמרוצים מתוצאות המבצע לאור הנסיבות ולהזהיר אותו לא להפר יותר את הפרוטוקול (פניה לא מאושרת לצוותים אחרים).
אבל משהו מוזר שם כי זה נראה שרגע אחרי המסר, שגם הועבר בקול מאוד רובוטי, הילדה כאילו חוזרת לעצמה האמיתית.
כלומר אולי זה לא נוסע רגיל, אלא צורה אחרת של העברת מסרים מהעתיד, דרך ילדים חיים?
(גם כשהם דיברו בצוות מוקדם יותר על למה לא שולחים להם שליח עם מסר אז נרמז שהיו מצפים שזה יהיה ילד, נדמה לי).

snirf

Active member
לא חיבבתי בהתחלה את השחקן. אם כי יכול להיות שזה בגלל שהיה גם הרבה יותר קשה לחבב את הדמות שלו.

מסכים
אז הסוף של פרק 4 גרם לי לחשוב שאולי זה ילך חזק על הקטע המשפטי של זה שהוא מקבל את הזכות לאמץ את אחיינית שלו למרות שהוא הומוסקסואל.
אומנם כבר בפרק 3 ומוקדם יותר בפרק 4 נגעו בנושא של האימוץ וזה שזה מורכב להומואים בפולין, אבל הסוף של פרק 4 הבהיר חזק יותר את העניין. כי בסופו של דבר יכול להיות שזה לא משנה עד כמה פיליפ יצליח להשתנות ואם הוא יצליח להתבסס, למצוא עבודה, להיות הורה טוב - לפי העובדת הסוציאלית בתור הומו מחוץ לארון אין סיכוי שהוא יצליח לאמץ. כלומר היא לא רק אומרת שהיא לא תתמוך באימוץ, אלא היא נשמעת בטוחה בזה שזה לא דבר שיקרה בפולין.
אגב, בשלב מסויים במהלך פרקים 3 ו4 עברה לי המחשבה שבעצם לא ברור למה הסדרה נקראת Proud. כלומר לפי השם נשמע שהסדרה עוסקת בזה שפיליפ הוא הומו. אבל אז נראה שהעלילה עוסקת במהפך בחיים של פיליפ שלא קשור לזה בכלל. ואז סוף פרק 4 גרם לי לחשוב שאולי באמת השם הוא חשוב כי זה כן העניין בכל הקשור לאימוץ של התינוקת.
גם אני חשבתי כך. סוף פרק 4 חידד ש- PROUD נוגע לכך שהוא גאה במי שהוא וילחם כדי להשיג משמורת כנגד כל הסיכויים וכל מי שאמר סביבו שאין לו סיכוי ושהוא צריך להסתיר את הנטייה המינית שלו כי זה לא יתקבל/מתקבל לאמץ תינוקת לבד, ועוד כשאתה גיי...
קצת עוד:
מאוד אהבתי את הקטע עם פאבל (נראה לי שזה היה שמו) בפרק 4 - הבחור שהתחיל עם פיליפ בחנות כלי העבודה ואז הגיע אליו הביתה והכין לו ארוחה ערב. קצת היה מבלבל שהוא פתאום נרתע כשהוא מבין שפיליפ מגדל את התינוקת, כי היה נראה שפיליפ הבהיר את זה עוד לפני כן, אבל בסופו של דבר הוא נשאר. הוא גם היה מאוד חמוד בבוקר למחרת, במיוחד כשהוא ניסה איכשהו כן להותיר רושם טוב על העובדת הסוציאלית.

אגב הסצנה בבוקר עם העובדת הסוציאלית כשקודם כל פאבל שם, ואז מגיעים גם החברה ההיא ואז החבר הזה שלו, זה היה כמעט קומי, פשוט במקביל גם נוראי ומותח כי זה באמת היה כל דבר הכי נורא. והרגיש לי שבמצב אחר זה היה יכול בסוף להיות בסדר ושהעובדת הסוציאלית הייתה מבינה שהיא באה בהפתעה והוא עושה את המיטב שהוא יכול וזה שהוא מוקף באנשים שיכולים לעזור לו זה טוב... אבל זה לא המצב. ובסופו של דבר זה לא היה משנה עם העובדת הסוציאלית הזאת.

אוי זה באמת היה מוגזם...שכל מה שהיה יכול להשתבש- השתבש...נכון שזה היה קומי, אבל באיזשהו מקום עצבנה אותי ההגזמה- שכולם פשוט כולם הגיעו באותו תזמון וחרבשו את הכל...גם הידיד שלו, גם השכנה...כולם פשוט כולם פלטו דברים שרק החמירו את המצב מול העובדת הסוציאלית

גם אני התחלתי להתחבר יותר לסדרה בפרק 4, האחרון שקיים עד כה.
שכן בפרק זה רואים כמה הוא מתנקה מכל דפוסי החיים שלו-הסמים האלכוהול המסיבות וכו'...ועושה כל מה שצריך סביב האחיינית שלו- החיבור ביניהם, החיפוש הקדחתני סביב משרה מלאה, הויתור על האופנוע וכמובן השיחה עם הפסיכולוגית שהייתה מרגשת.
עוד נדבך מעניין שנוסף לפרק- שהתפתח איזשהו כיוון רומנטי בינו לבין הבחור החמוד ההוא, אהבתי את זה :giggle: קודם כל אני מעדיף אותו על פני הידיד הממורמר...שנית כל ההתקדמות ביניהם התפתחה יפה- הוא ליווה אותו כשאחותו נפטרה, אח"כ בכלי עבודה, הזמין אותו להופעה, ואז הפציע אצלו בבית ובישל לו...
גם אני הופתעתי כמוך שהוא נרתע מכך שאמר שהוא מתכוון לקבל משמורת על הילדה ולאמץ אותה...פתאום לקח צעד אחורה:unsure: חבל, הרי הוא לא יצר רושם של גיי טיפוסי...
וכשהוא כמעט יצא, אהבתי שהראשי התנפל עליו בתשוקה, אך פאבל הוא זה שעידן אותו ולקח את זה לכיוון יותר רומנטי-רגוע...הלוואי שזה ימשיך להתפתח ביניהם בצורה יפה. מהמר שהוא יהפוך להיות "בן בית" ובן זוג שלו וגם יתאהב בתינוקת, ושניהם יחד ילחמו בחוסר הצדק לגבי נושא האימוץ מול בית המשפט...וזה יהיה מאבק משותף:love:

ואל תשכח גם להתייחס לHACKS וTIP TOE שכתבתי לגביהן ;)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
@snirf תזכור שאתה צריך לכתוב את שם הסדרה שאתה כותב לה בכותרת הספוילר, אחרת לא יודעים למה הספוילר (אני הוספתי כי אני יכול לערוף הודעות של אחרים)

אוי זה באמת היה מוגזם...שכל מה שהיה יכול להשתבש- השתבש...נכון שזה היה קומי, אבל באיזשהו מקום עצבנה אותי ההגזמה- שכולם פשוט כולם הגיעו באותו תזמון וחרבשו את הכל...גם הידיד שלו, גם השכנה...כולם פשוט כולם פלטו דברים שרק החמירו את המצב מול העובדת הסוציאלית
אוי נראה לי ששכחתי שגם השכנה נכנסה בסוף. זה היה הכי נוראי. אם כי מבחינת העובדת הסוציאלית המגעילה הזאת בטח שכנה שיכורה זה פחות רע מעוד מאהב.
שכן בפרק זה רואים כמה הוא מתנקה מכל דפוסי החיים שלו-הסמים האלכוהול המסיבות וכו'...ועושה כל מה שצריך סביב האחיינית שלו- החיבור ביניהם, החיפוש הקדחתני סביב משרה מלאה, הויתור על האופנוע וכמובן השיחה עם הפסיכולוגית שהייתה מרגשת.
לגבי החיפוש משרה - זה כן בלט לי שהוא מחפש משרה אצל צלמי דוגמנים וכאלו. תכלס אם הוא צריך כל משרה אז הוא יכול ללכת לסופר ולבקש משרה. כלומר ברור שיש יתרון לעבוד אצל מישהו שמכיר אותו וגם בטח שכר טוב יותר. אבל כרגע הוא צריך פשוט הכנסה קבועה כלשהי.
לגבי האופנוע הראו יפה איך זה כואב לו אבל הוא יודע שזה הדבר לעשות. במיוחד אהבתי שהוא מבקש סיבוב אחרון על האופנוע ואז מבין אני מניח שני דברים: זה הזוי להשאיר את התינוקת עם מישהו שהוא לא באמת מכיר, אפילו לרגע. דבר שני זה שאם יקרה לו משהו כשהוא רגע עם האופנוע אז התינוקת תשאר ממש עם אף אחד.
עוד נדבך מעניין שנוסף לפרק- שהתפתח איזשהו כיוון רומנטי בינו לבין הבחור החמוד ההוא, אהבתי את זה :giggle: קודם כל אני מעדיף אותו על פני הידיד הממורמר...שנית כל ההתקדמות ביניהם התפתחה יפה- הוא ליווה אותו כשאחותו נפטרה, אח"כ בכלי עבודה, הזמין אותו להופעה, ואז הפציע אצלו בבית ובישל לו...
גם אני הופתעתי כמוך שהוא נרתע מכך שאמר שהוא מתכוון לקבל משמורת על הילדה ולאמץ אותה...פתאום לקח צעד אחורה:unsure: חבל, הרי הוא לא יצר רושם של גיי טיפוסי...
וכשהוא כמעט יצא, אהבתי שהראשי התנפל עליו בתשוקה, אך פאבל הוא זה שעידן אותו ולקח את זה לכיוון יותר רומנטי-רגוע...הלוואי שזה ימשיך להתפתח ביניהם בצורה יפה. מהמר שהוא יהפוך להיות "בן בית" ובן זוג שלו וגם יתאהב בתינוקת, ושניהם יחד ילחמו בחוסר הצדק לגבי נושא האימוץ מול בית המשפט...וזה יהיה מאבק משותף:love:
גם אני ממש אהבתי את פאבל ואני מקווה שזה יתפתח לעוד.
יחד עם זה, זה נראה לי מוגזם שזה יתפתח כל כך מהר לקשר כל כך רציני שהם רוצים לאמץ ביחד. אלא אם כן זה יהיה קרב משפטי שנמשך מעל שנה. ואני מקווה שלא. למרות שתכלס מאוד הגיוני שדבר כזה יכול להיות נורא ארוך.

ואל תשכח גם להתייחס לHACKS וTIP TOE שכתבתי לגביהן ;)
אני מקווה לאגיע גם לזה

didalf

Well-known member
(חוץ מזה זאת הייתה עדי|חזיר| שבסוף האיצה בנו ל4 פרקים ביום עם POI)

LeAnnDyIan

Well-known member
יאיי!
פרק ביום IT IS.
אוקיי יאיי! אוקיי האמת שאתמול כבר חידשתי מנוי לנטפליקס וראיתי את שני הפרקים הראשונים כדי ליישר קו אתכם. אבל בגלל שזה היה היומולדת של בייבי בוי, הייתי צריכה לראות סרטים שלו אז לא היה לי זמן להגיב.
אבל אני אגיב היום בערב לשלושת הפרקים הראשונים👍

למעלה