דיוני סדרות #150

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תן לי לנחש, הנקודה שלגביה אתה לא מסכים זה שפיצה שמתחדשת כל הזמן זה לא שווה כי אתה מעפן שלא אוהב פיצה:-P:
חחחחחח
לא חשבתי על זה, אבל כן, הייתי יכול לחשוב על דברים טובים יותר שיתחדשו

בשורות טובות עונה 3 פרק יחיד/פרק סיום/סרט סיום/איכשלא מגדירים את זה
שם טוב
בתכלס בתכלססססססססססססססססססס לא היו צריכים להמשיך מעבר לעונה הראשונה המושלמת.
כן, בתכלס השאר הייתה תוספת שכבר לא ממש ידעו מה לעשות איתה.
אבל לא נורא
למרות שזה היה חביב וממש אהבתי את הסוף.
כן, בסופו של דבר אהבתי את זה. לא נראה לי שזה ישאר איתי.
אני לא יכול לומר אם זה היה יותר טוב מהעונה השניה כי אני לא ממש זוכר שום דבר ממנה
הסדרה הזאת ככ מכוונת נוצריות זה מצחיק. כאילו לכולם ככ ברור איכשהו שישו הוא זה שיביא שלום עולמי בנאום לכולם. כי פשוט כולם נוצרים בעולם חחחח ולא יהודים, מוסלמים, בודהידסטים ועוד הרבה דתות קטנות. (אני אפילו לא מדברת על אתאטיסטים).
כאילו בכללי כל הקונספט של גן עדן גיהנום וכו מאד נוצרי בסדרה הזאת מאז ומתמיד.
לא באמת מפריע לי סתם משעשע.
חחחחח
זה מצחיק אותי כי אני כל כך עמוק בעולם של מיתולוגיה יוונית שהמיתולוגיה הנוצרית הייתה בשבילי משב אוויר רענן.
בכל ספרי פרסי ג'קסון שקראתי (כמעט 8) זכורה לי רק פעם אחת שהייתה התייחסות לכך שהרבה אנשים מאמינים בדת של אלוהים אחדולא ממש הבהירו אם הם פשוט טועים לחלוטין (כי יש הרבה אלים שכולם מכירים)
ולפחות עם הסיפור שיש בסדרה הזאת הרבה דברים מתקשרים לסיפורים שלנו - כלומר יש את גן עדן ואדם וחווה, היה בעונה 2 את איוב.
והאם מיכאל ומלאכים אחרים מוזכרים בתנך שלנו? אני לא יודע...
הדינמיקה בין מייקל ודיוויד נהדרת כרגיל.
לרגע בלבלת אותי כי חשבתי על מייקל המלאך.
אבל כן, כל הדבר הזה היה שווה בעיקר בשביל הדינמיקה הזאת
חחחחחחחחחח כשכולם התפוגגו זה היה מאד אנדגיים:-D מיסטר ג'יזס איי דונט פיל סו גוד:-D
חחחחחחחח :-D :-D :-D
כמובן שהפינה היחידה שנשארה עד הסוף זה בדיוק הרחוב שלהם באנגליה.
גם הצחיק אותי שישו חילק ״לחם וגבינה״ וזה היה פיצה:-D
פלוס מאד אהבתי את הרעיון של פיצה שלא נגמרת.
היה לי חבל שישו פשוט נעלם אחרי שהוא התחיל באמת לעזור לאנשים. דווקא אהבתי את קו העלילה איתו וזה היה מאוד חמוד איך הוא ניגש לאנשים. ואז זה כאילו בסוף היה חסר משמעות לחלוטין לעלילה.

ואם כבר קו עלילה לא ברור ומיותר - כל הקטע עם המאפיונר שלקח לקראולי את הבנטלי.
אם כי הקטע שהבת שלו באה להתעמת איתם ואז המלאכית הזאת נכנסת ואז השד, והאינטראקציה איתם - זה היה מצחיק.
והסוף ובכן זה די פילוספי. אבל בתכלס.... הם יוצרים את העולם שלנו הנוכחי? זה הקטע?
זה היה נחמד. והתחלתי לקלוט שזה מה שהם הולכים לעשות כמה זמן לפני שזה קרה, אבל עדיין נחמד.
ואהבתי שאלוהים בסופו של דבר היא די חראית.
גם אהבתי את ההתייחסות לכך שכל המאבק של אלוהים בשטן הוא בעצם סוג של משחק סוליטר של אלוהים כי אלוהים יוצר את הכל ומחליט על הכל. (אני פשוט ראיתי יותר מידי סדרות שבהם המאבק בין אלוהים והשטן זה חלק מהעלילה וזה תמיד מטריד אותי)
אבל... זה לא יעזור להם. הרי גם ככה בני אדם המציאו את הדת, והם יעשו את זה שוב ביקום החדש שנברא כביכול והכל יהיה אותו דבר. עם המלחמות וההרג בשם הדת והכל.
זה מה שאני חשבתי בהתחלה אבל אז אני דווקא תהיתי אם אולי אנחנו חיים בעולם הישן שבו יש אלוהים ולכן יש דת, אבל בעולם החדש שנוצר ואנחנו רואים קצת ממנו אין דת בגלל שאין אלוהים.
עוד אופציה (כן אני חושב על זה יותר מידי) זה שאנחנו באמת חיים בעולם ללא אלוהים שהם יצרו, אבל נותר זיכרון עמום אצל אנשים לעולם הישן שבו באמת היה אלוהים ולכן המציאו את הדת כי זכור לאנשים שבאמת היה אלוהים.
מרגיש לי שיש פה רעיונות לנסח אבל אני לא מספיק פילוספית בשבילם:-D
כן.
בעיקר התעכבו על העניין של זה שאלוהים יצר בני אדם שעושים דברים לא טובים ואז הוא כועס עליהם על זה.
שבהתחלה עיצבן אותי שקראולי שאל את זה כי היה נראה לי שאלה טובה יותר ויותר במקום היא "למה אלוהים יצר מלאכים שעושים דברים לא טובים ואז הוא כועס עליהם" וזה בעצם מתקשר לעימות/קשר ארוך השנים בין קראולי ואזריפל.
אבל בעצם הסיבה שקראולי שואל לגבי בני אדם היא כי בעצם הוא אחד המלאכים (אם כי לשעבר) היחידים שבעצם היה לו אכפת מבני אדם.
והסוף הסוף שהם מוצאים אחד את השני בכל יקום בצורה האנושית שלהם וסופסוף הם ביחד היה אדורבל מממשששש והאמת ריגש אותי אפילו יותר משציפיתי🥹
אז לפחות הסיום ממש היה מקסים.
כמובן גם כל הקשר בינהם לאורך הפרק עם זה שקראולי כועס על אזריפל, אבל הגן על החנות שלו במשך שנים.
ואזריפל בסוף מבקש סליחה ועושה את ריקוד ה"אתה צדקת"
וכמובן הכי באמת בעולם החדש המפגש ואז קפיצת זמן לזה שהם חיים יחד באושר. ❤️❤️❤️❤️

ומסתבר שבסצנה בסוף במסעדה שבה הרבה מהדמויות מהעונה היו, אז מי ששותה בירה עם ישו זה אדם, הילד מהעונה הראשונה (שהוא כבר פחות ילד)

ובדקתי עכשיו מי שיחק את ישו ואני מרגיש כמו אידיוט שלא קלטתי שזה שחקן שמשחק תפקיד לא קטן בפרק של הסדרה Half Man שאני רואה ממש בימים אלו.

עוד משהו קטן - היה סאונדרק ממש טוב

didalf

Well-known member
זה מצחיק אותי כי אני כל כך עמוק בעולם של מיתולוגיה יוונית שהמיתולוגיה הנוצרית הייתה בשבילי משב אוויר רענן.
יופי לך:-D

ולפחות עם הסיפור שיש בסדרה הזאת הרבה דברים מתקשרים לסיפורים שלנו - כלומר יש את גן עדן ואדם וחווה, היה בעונה 2 את איוב.
נו ברור כי הנצרות היא ריפ אוף של היהדות:-D

לרגע בלבלת אותי כי חשבתי על מייקל המלאך.
חחחחחחחחח נכון
זה תמיד מצחיק אותי שיש דמות בשם של שחקן אחר בסדרה ואני תוהה האם זה מבלבל אותם.

היה לי חבל שישו פשוט נעלם אחרי שהוא התחיל באמת לעזור לאנשים. דווקא אהבתי את קו העלילה איתו וזה היה מאוד חמוד איך הוא ניגש לאנשים. ואז זה כאילו בסוף היה חסר משמעות לחלוטין לעלילה.

ואם כבר קו עלילה לא ברור ומיותר - כל הקטע עם המאפיונר שלקח לקראולי את הבנטלי.
כן שתי העלילות הזאת היו ממש חסרות פואנטה.
במיוחד של ישו הם איבדו אותו ואז כשהם מצאו אותו הם כזה "אה.... לא משנה ביי"

ואהבתי שאלוהים בסופו של דבר היא די חראית.
נכון
גם אהבתי את ההתייחסות לכך שכל המאבק של אלוהים בשטן הוא בעצם סוג של משחק סוליטר של אלוהים כי אלוהים יוצר את הכל ומחליט על הכל. (אני פשוט ראיתי יותר מידי סדרות שבהם המאבק בין אלוהים והשטן זה חלק מהעלילה וזה תמיד מטריד אותי)
הא מעניין, נכון.

עוד אופציה (כן אני חושב על זה יותר מידי) זה שאנחנו באמת חיים בעולם ללא אלוהים שהם יצרו, אבל נותר זיכרון עמום אצל אנשים לעולם הישן שבו באמת היה אלוהים ולכן המציאו את הדת כי זכור לאנשים שבאמת היה אלוהים.
לא, אנשים המציאו את הדת כדי לשלוט באנשים אחרים ולתת להם תשובה לשאלות שאין עליהן מענה.

בעיקר התעכבו על העניין של זה שאלוהים יצר בני אדם שעושים דברים לא טובים ואז הוא כועס עליהם על זה.
התעכבו על זה?
זה בייסקלי מה שקורה בכל התנך:-D

כמובן גם כל הקשר בינהם לאורך הפרק עם זה שקראולי כועס על אזריפל, אבל הגן על החנות שלו במשך שנים.
|לב|

ומסתבר שבסצנה בסוף במסעדה שבה הרבה מהדמויות מהעונה היו, אז מי ששותה בירה עם ישו זה אדם, הילד מהעונה הראשונה (שהוא כבר פחות ילד)
אהההההה ווי מגניב!
כאילו שמתי לב שזה דמויות מהסדרה אבל רק מהפרק הנוכחי כמו ישו והמלאכים לא שמתי לב שגם מהעבר כי מי זוכר כבר.

עוד משהו קטן - היה סאונדרק ממש טוב
בהחלט.
מצחיק שבספר זה שהבנטלי מנגנת רק קווין זה סוג של עונש אבל כיום זה דבר נהדר:-D

דיברגנט חדש

Well-known member
איזה יופי, עלה לי באלגוריתם את הסדרה מבית הנייר :)
לא ידעתי שעשו סדרת המשך לברלין שהוא אח של הפרופ' מסדרת המקור והתחלתי לראות את ברלין והגבירה עם ההרמין.
אני זוכר שאת הסדרה ברלין לא כ"כ התלהבתי כשם שהתלהבתי מהמקור וזוהי סדרת המשך שלה.

דורי 1981

Well-known member
סדרה מעולה שכתב ארז דריגס (חבר ללימודים אגב) החתום על חזרות עם נועה קולר.
בפרק הראשון, מראים איך שלושה אחים מצליחים לריב בשבעה על אביהם ומגלים שהוריש בהם לא להם, אלא לנערת ליווי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Lion_Heart

Well-known member
סדרת גיבורי עך חדשה שבוססה על פי רעיון ישן של סטן לי...ורואים את זה , קבוצה של לא יוצלחים מקבלת כוחות על המפתיע ו... הדמות הראשית ניהנת מהכוחות שלה כל כך שזה ממש מרענן , היא פשוט רוקדת לה באושר שהיא מגלה שהיא "גיבורת על"...

dilly snake

Well-known member
צריך לומר שהתכנית של דייזי לא הייתה 100% מטומטמת. למרות שזה יכל להשתבש במיליון דרכים.

בהתחלה זה היה ממש מוזר שדייזי אמרה שהיא קיבלה מחזור ולא היה VOICE OVER שיאכיל אותנו בכפית מה קורה.

ואז כמובן שישר שלחו אותה לרופא שיניים הסוטה והבנתי מה היא מנסה לעשות. זה נקודה אחת שבה דברים יכלו להשתבש, מה היה אם הוא היה תוקף אותה באמת? מה היה קורה אם הוא היה שם את היד שלה על הפין שלו כמו עם הולדה?
דבר שני אחרי שהיא ביימה תקיפה, מהיה היה קורה אם היו מאמינים לו ולא לה? ראינו את תרבות האונס של גלעד שאומרת שהכול על הבנות, אז מה היה קורה אם מישהי מהדודות הייתה אומרת שדייזי הביאה את התקיפה על עצמה כי היא מקנדה ומופקרת?? וגם אם לידיה מאמינה לאגנס והולדה שהן "ילדות מבית טוב" לא הייתה ערובה שזה תקף לדייזי. מי אמר שלא היו מענישים את דייזי?

לידיה והקומנדר מחכים עד לאחרי החתונה של בקה, אבל מי אמר הוא לא היה מנצל את הזמן הזה להמשיך לתקוף? ואם בינתיים מחביאים את זה, אז מה יוצאת פקודה לא לשלוח לסוטה הזה בנות בינתיים?

אוקיי, בסצנה עם המזמרה חשבתי שבקה הולכת לעשות משהו פסיכי כמו לגזור את השיער ואז היא פשוט נכנסה להרגה אותו, ברחה לבית של אגנס ואז אגנס סיפרה להורים שלה, שסיפרו לגארת שהסגיר אותה.

אז עכשיו גארת יתחתן עם דייזי? :-D :-D

חשבתי שבקה תצליח לברוח לקנדה עם גארת או משהו. אבל מצד שני, לא שאני לא מצדיקה את זה שהגיע לאבא של בקה לחיות(ורוב הסיכויים שעם החיבה של גלעד להרוג אנשים היו תולים אותו בסופו של דבר) אבל גם כן מגיע לה איזה שהוא עונש.

הסדרה הזאת מפתיעה לטובה, גורם לך לחשוב אם כל האנשים שיודעים מה לעשות הלכו לעבוד על הסדרה הזאת והשאירו לאליזבת' מוס לשחק עם הסדרה האם ולהחריב אותה בקטע מעצים או משהו כזה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
צריך לומר שהתכנית של דייזי לא הייתה 100% מטומטמת. למרות שזה יכל להשתבש במיליון דרכים.
התוכנית היא לדעתי ממש טובה. אני פשוט מופתע שזה יחסית עבד כמו שהיא רצתה
בהתחלה זה היה ממש מוזר שדייזי אמרה שהיא קיבלה מחזור ולא היה VOICE OVER שיאכיל אותנו בכפית מה קורה.
באופן כללי בפרק הזה כמעט אין קריינות. נראה לי רק בהתחלה כשדייזי מתכננת את התוכנית ובאמת כבר לא כשהיא מכריזה על המחזור שלה.

היה מצחיק כשהיא שוכחת את הציטוט הזה שהן אמורות לומר ופשוט אומרת "קיבלתי את המחזור שלי"
ואז כמובן שישר שלחו אותה לרופא שיניים הסוטה והבנתי מה היא מנסה לעשות. זה נקודה אחת שבה דברים יכלו להשתבש, מה היה אם הוא היה תוקף אותה באמת? מה היה קורה אם הוא היה שם את היד שלה על הפין שלו כמו עם הולדה?
דבר שני אחרי שהיא ביימה תקיפה, מהיה היה קורה אם היו מאמינים לו ולא לה? ראינו את תרבות האונס של גלעד שאומרת שהכול על הבנות, אז מה היה קורה אם מישהי מהדודות הייתה אומרת שדייזי הביאה את התקיפה על עצמה כי היא מקנדה ומופקרת?? וגם אם לידיה מאמינה לאגנס והולדה שהן "ילדות מבית טוב" לא הייתה ערובה שזה תקף לדייזי. מי אמר שלא היו מענישים את דייזי?
היה לי ברור מיד שזה מה שהיא מתכננת. אני פשוט הופתעתי שכל כך מהר שלחו אותה לרופא שיניים (כלומר לגניקולוג מרגיש יותר נכון)
לגבי מה היא הייתה עושה אם הוא היה תוקף אותה באמת - נראה לי שהיא הניחה שהוא באמת יתקוף אותה. אז זה היה פחות הצגה. אבל בכל מקרה אם הוא היה תוקף אותה אז היא הייתה עושה אותו דבר, אבל עם פחות שקרים.
בכל מקרה נראה לי שדייזי סמכה גם על כך שהיא עושה את זה עם כמה אנשים בעדות מיידית וגם שהיא יודעת שהדודות יודעות שהיא לא משקרת. שזה אירוני כי היא בעצם כן שיקרה, אבל הדודות יודעות שהרופא שיניים כן באמת עשה דברים כאלו.
וזה מרגיש רע כשהיא מדברת על חווית התקיפה שהיא לא באמת עבדה. זה כן נראה לי טוב כי היא דאגה שהוא יענש על דברים שהוא עשה, אבל זה גם הרגיש רע. במיוחד מול אגנס שחושבת שדייזי באמת הותקפה.
לידיה והקומנדר מחכים עד לאחרי החתונה של בקה, אבל מי אמר הוא לא היה מנצל את הזמן הזה להמשיך לתקוף? ואם בינתיים מחביאים את זה, אז מה יוצאת פקודה לא לשלוח לסוטה הזה בנות בינתיים?
אני מניח שזה די פשוט לא לשלוח אליו נערות יותר. אבל גם יכול להיות שזה פשוט לא כל כך מעסיק אותם. בטח לא את הקומנדר.
אוקיי, בסצנה עם המזמרה חשבתי שבקה הולכת לעשות משהו פסיכי כמו לגזור את השיער ואז היא פשוט נכנסה להרגה אותו, ברחה לבית של אגנס ואז אגנס סיפרה להורים שלה, שסיפרו לגארת שהסגיר אותה.
אני חשבתי שהיא הולכת להתאבד. ממש לא חשבתי שהיא תתקוף את אבא שלה. אבל באמת נראה לי שזה בא מתוך האהבה שלה אל אגנס.
אז עכשיו גארת יתחתן עם דייזי? :-D :-D
אוי זה יהיה... בעייתי. אבל אולי גם טוב.
כלומר בתור זוג הם יהיו אליבי אחד לשני בכל מיני הזדמנויות והם לא יכריחו את השני לעשות דברים בעייתיים. אבל אני מניח שגארת' קיווה שדייזי תתחתן עם קומנדר ואז תוכל לרגל עליו.
חשבתי שבקה תצליח לברוח לקנדה עם גארת או משהו. אבל מצד שני, לא שאני לא מצדיקה את זה שהגיע לאבא של בקה לחיות(ורוב הסיכויים שעם החיבה של גלעד להרוג אנשים היו תולים אותו בסופו של דבר) אבל גם כן מגיע לה איזה שהוא עונש.
אוי מסכנה בקה.
וכל כך חבל לי שאגנס סיפרה להורים שלה, אבל תכלס מה עוד היא יכלה לעשות. זה באמת יהיה מטורף לנסות לברוח.
קיוויתי שגארת' באמת יציל אותה, אבל הוא לא יסכן את המעמד שלו בשבילה כשמבחינתו יש את המטרה הגדולה של להיות במקום טוב לרגל על גלעד.
אבל מה הקטע עם זה שאלו שלקחו אותה לבשו מסכות שחורות לחלוטין. לא זכור לי שאי פעם ראינו משהו כזה.

מעניין אותי אם זה יגרום לכך שאגנס פחות תסמך על אבא שלה.

עוד קטע משמעותי - נראה שאולי אגנס באמת חושדת שדייזי היא לא נערת פנינה בגלל שההתנהגות שלה לא מתאימה.

קטע מצחיק בתוך כל זה:
כששונמית אומרת לבנות שבוהות בהן: why don't you sketch us, it will last longer - שזה משחק על הפתגם הידוע עם לצלם, אבל הן קצת חיות בימי הביניים (למרות שבטח יש להם מצלמות, אבל אולי לא נותנים לנשים לצלם)

הסדרה הזאת מפתיעה לטובה, גורם לך לחשוב אם כל האנשים שיודעים מה לעשות הלכו לעבוד על הסדרה הזאת והשאירו לאליזבת' מוס לשחק עם הסדרה האם ולהחריב אותה בקטע מעצים או משהו כזה.
ממש טובה. אני אומר את זה כל שבוע.
אגב, את מאשימה מאוד את אליזבת מוס בבעיות של סדרת האם, האם היה לה כזה תפקיד משמעותי?

dilly snake

Well-known member
היה מצחיק כשהיא שוכחת את הציטוט הזה שהן אמורות לומר ופשוט אומרת "קיבלתי את המחזור שלי"
כן, הקטע החמוד היה שלידיה והדודות האחרות צחקו והיו סבבה עם זה.
היה לי ברור מיד שזה מה שהיא מתכננת. אני פשוט הופתעתי שכל כך מהר שלחו אותה לרופא שיניים (כלומר לגניקולוג מרגיש יותר נכון)
אבל ראו גם עם הולדה שאחת הדודות מצמידה בד כדי לראות שיש באמת דימום וזהו.
*אבל כן, גם עם ה"אמא" של אגנס יש להם קטע מוזר עם רופאי שיניים ובריאות הפה.
בכל מקרה נראה לי שדייזי סמכה גם על כך שהיא עושה את זה עם כמה אנשים בעדות מיידית וגם שהיא יודעת שהדודות יודעות שהיא לא משקרת. שזה אירוני כי היא בעצם כן שיקרה, אבל הדודות יודעות שהרופא שיניים כן באמת עשה דברים כאלו.
(y)
האמת שהיא גם מכרה את זה טוב עם הפאניקה והתפילה.
**ועוד קטע שהרופא הכחיש הוא אמר " שהוא לא נגע ב*נערת הפנינה*" הוא לא ממש הכחיש בקשר לבנות האחרות.
כלומר בתור זוג הם יהיו אליבי אחד לשני בכל מיני הזדמנויות והם לא יכריחו את השני לעשות דברים בעייתיים. אבל אני מניח שגארת' קיווה שדייזי תתחתן עם קומנדר ואז תוכל לרגל עליו.
אני מניחה שהן ינסו לחתן אותה עם הקומנדר ששמענו את הדודות מדברות עליו כבדרך אגב(זה שהן לא מצאו לו שידוך).
***חוץ מזה עדיף לשלוח את דייזי לקומנדר ולהשתמש בעובדה שהיא מסוגלת לקרוא כדי לבדוק את הניירת שלו וכאלה. כשחושבים לעומק.
וכל כך חבל לי שאגנס סיפרה להורים שלה, אבל תכלס מה עוד היא יכלה לעשות. זה באמת יהיה מטורף לנסות לברוח.
מצד שני, מה היא הייתה אמורה לעשות? להחביא אותה מתחת למיטה עד שהיא תצטרך לעזוב את הבית?
עוד קטע משמעותי - נראה שאולי אגנס באמת חושדת שדייזי היא לא נערת פנינה בגלל שההתנהגות שלה לא מתאימה.
מצד שני, דייזי מקנדה, מה אגנס כבר מבינה? ברור שהיא תתנהג אחרת מבנות אחרות.
אגב, את מאשימה מאוד את אליזבת מוס בבעיות של סדרת האם, האם היה לה כזה תפקיד משמעותי?
חלק מזה כי אני קטנונית ואני לא סובלת אותה ברמה האישית. אבל היא הייתה מפיקה אחראית והיא ביימה המון פרקים שלדעתי היו לא טובים(לדעתי 3 הראשונים בעונה 6) אני ]שוט לא אהבתי את הסגנון שלה ואני חושבת שחלק מהפרקים שהיא הייתה אחראית עליהם בעונות המאוחרות היו ממש פרודיה על מה שהסדרה הייתה בהתחלה. עם הזוויות צילום והאסתטיקה ולפעמים היו גם דברים במשחק שלה שהציקו לי.

limors2

Well-known member

סדרה באמת טובה, וכולן (או רובן) שחקניות ממש מצוינות. בקה ממש שברה לי את הלב בסצינה שהיא התעמתה עם אגנס על השקר לכאורה של דייזי, וההבנה שהיא לא שיקרה ושגם אגנס נפגעה. בכלל כל הסיפור איתן ועם ההתאהבות שלה ממש נוגע ללב. לא בקטע שיפי, אין לי טיפת רצון שהן יהיו ביחד, אבל זה ממש מתבקש שיהיה סיפור בסגנון בעולם הזה והוא ממש עצוב.

גם אני חשבתי שבקה הולכת להתאבד ורווח לי מאד שלא, והופתעתי/זועזעתי כשהיא הלכה והרגה את אבא שלה. הזעזוע פה היה אפילו יותר עוצמתי מסצינות פגיעה/תקיפה/אלימות אחרות בסדרה, כי להן עוד אפשר לצפות בעולם הזה והסצינה הזו הגיעה ממש בהפתעה.
ואיזו מסכנה עם כל האייז המקריפים שיצאו כמו שורה של מישליות (רפרנס אירוויזיון למטיבי לכת) ותפסו אותה, גם זה היה ממש נורא. היה לי ברור שאגנס לא באמת מתכוונת לברוח איתה ושהיא קראה לעזרה, אבל חשבתי שהיא באמת תקבל עזרה. זה היה מחריד, ואני מקווה שזה לא יהיה הסוף של הדמות.
ואני גם מניחה שזה יהיה טריגר להתפכחות של אגנס על העולם הזה שהיא חיה בו וצעד ראשוני לקראת האגנס שעושה voice over במבט ביקורתי לאחור, אחרי שהיא כבר יוצאת מהעולם הזה.

התוכנית של דייזי לחלוטין יכלה להשתבש במיליון דרכים, וגם עכשיו- סבבה, היא דיווחה על המטרידן בצורה מאד פומבית ולא רק מול הדודות המשתיקות, אבל מה עכשיו? היא עדיין יצאה מארון הפוריות המדמם, ועדיין ינסו לחתן אותה. מה התוכניות שלה מפה?

snirf

Active member
HALF MAN- שני פרקים ראשונים
@טוני החתול
לתשומת ליבך

וול, אז ראיתי שבכל מיני מקומות כתבו עליה שהיא כבדה...אך מעבר לכך שהפרקים ארוכים, היא כלל לא הרגישה לי כבדה למען האמת.
כפי שחשבתי עוד מטרום הצפייה- תארתי לעצמי שאני אסחף אחריה ואוהב אותה, ואכן כך- היא בהחלט מעולה! יש הייפ סביבה ובצדק.
מרגיש כמו סדרה שמבוססת על ספר, על אף שאני מניח שזה לא כך. האם זה מבוסס על חייו/בהשראה של הגיבור הראשי או משהו? הרי ראיתי שהוא יוצר הסדרה... ולא צפיתי ב-אייל קטן (רק שיחק שם או גם יצר?)

ראשית הליהוק של בני הנוער בדמותם של השחקנים המבוגרים- מוצלח! בהחלט הדמיון ניכר.
טוב אז לרובן יש בעיה קשה של אלימות...הוא ממש שולט על חייו של נייל בצורה אימתנית
הרמז המטרים למה שהולך להיות- מתחיל בכך שעוד כנייל מתבשר שהוא חוזר לגור אצלם, הוא כבר מתמלא אימה ומביע את חששותיו מול אימו...
אהבתי שכל פרק מתמקד בתקופה אחרת- הפרק הראשון בתקופת התיכון, השני קולג', והשלישי(שרק התחלתי)- סיום הקולג'...ובכל אחד מהשלבים נבנית בהדרגה השליטה של רובן על נייל.
זה התחיל מ"ביתוק הבתולין" שהוא ממש מאלץ את נייל לשכב עם בחורה בנוכחותו. טוב, נייל הצליח כי הוא "התחרמן" מהקירבה של רובן, ולכן הוא הצליח לגמור...

בתקופת המכללה גם אלבי מצטרף לסיפור. חמוד אלבי:p ואיך שהקשר בינו לבין נייל מתפתח, רק חבל שהוא בכלל זימן את רובן שיגיע גם כן...
משחק הנשיקות- אומנם זה זימן נשיקה בין נייל לאלבי, אך האמת שהיה יכול להיות יותר מעניין אם רובן היה מתנשק עם אלבי:p בשביל לנקר את העיניים/לבחון את נייל...הרי זה ברור שזה מה שרובן מנסה לעשות- להתגרות בו/לעורר בו את הגבריות שלו...מעניין עד כמה בשלב הזה הוא כבר מבין שנייל הוא גיי ופשוט מעמיד פנים שלא, או שהוא נאיבי ולא מבין את זה.
בכל אופן, כמה עצוב לראות שנייל ואלבי מתקרבים, אך נייל כ"כ חרד ופוחד מרובן שהוא מנסה להימנע מכל סיכוי שהוא יחשוד וימצא אותם יחד , ועוד הם כמעט שכבו...
מה נכנס באלבי שהוא כ"כ לחץ על נייל להתוודות מול רובן? שהוא רואה עד כמה רובן שולט בו ומשפיע עליו...במה הוא חשב שזה יתרום? זה מה שגרם לכל האירוע המזוויע הזה של האלימות הנוראית שרובן פשוט קרע את אלבי במכות:eek::eek: סצינה מזעזעת וקשה
מאוד הופתעתי שאחרי האירוע הזה- הוא עוד היה מוכן להמשיך לשמור על קשר ולהתחתן עם נייל?! משונה מאוד
רק רואים אותם בהווה מתחתנים, אך מסקרן לראות איך בכלל דרכיהן נפגשו מחדש...ומה גרם לאלבי בכלל לחזור לנייל אחרי אירוע שכזה...
עוד בהווה- הקירבה של רובן ונייל ניתנת לפרשנות גם כפרשנות מינית/גאה למי שמסתכל על הקירבה הפיזית שלהם נטו בסצינות המשותפות...כביכול מתח מיני למרות שזה לא כך מצידו של רובן הרי... ועוד בהוווה שהוא יודע שנייל גיי (מעניין לראות באיזה שלב בהמשך זה מתגלה/נחשף)
ולמה בכלל הוא הכה אותו ככה בחתונה? סביר להניח שזה כתוצאה מנקמה/מרגיש שנייל בגד בו

יאללה אמשיך השבוע

טוני החתול

Well-known member
מנהל
HALF MAN- שני פרקים ראשונים
@טוני החתול
לתשומת ליבך
ייאיי כל הכבוד שהגעת לזה
וול, אז ראיתי שבכל מיני מקומות כתבו עליה שהיא כבדה...אך מעבר לכך שהפרקים ארוכים, היא כלל לא הרגישה לי כבדה למען האמת.
אוקי, לא בדיוק אולי כבדה. אבל יש חלקים בה שהיו לי קשים לצפיה.
כפי שחשבתי עוד מטרום הצפייה- תארתי לעצמי שאני אסחף אחריה ואוהב אותה, ואכן כך- היא בהחלט מעולה! יש הייפ סביבה ובצדק.
מרגיש כמו סדרה שמבוססת על ספר, על אף שאני מניח שזה לא כך. האם זה מבוסס על חייו/בהשראה של הגיבור הראשי או משהו? הרי ראיתי שהוא יוצר הסדרה... ולא צפיתי ב-אייל קטן (רק שיחק שם או גם יצר?)
גם לי עברה מחשבה שאולי ריצ'רד גאד ביסס את הסיפור של הסדרה הזאת על חייו. (הוא יצר את שתי הסדרות)
אבל אז נזכרתי שזה ידוע שהסדרה אייל קטנה היא לפחות באופן חלקי אוטוביוגרפית. וזה ממש לא מסתדר ששתיהן אוטוביוגרפיות.
כלומר אני מניח שגם בסדרה הזאת דברים מסויימים הוא לקח השראה מחייו, אבל הרבה פחות מאשר באייל קטן.

ואתה חייב חייב חייב לראות אייל קטן

אני לא יכול להגיב המון כי
ראשית הליהוק של בני הנוער בדמותם של השחקנים המבוגרים- מוצלח! בהחלט הדמיון ניכר.
טוב אז לרובן יש בעיה קשה של אלימות...הוא ממש שולט על חייו של נייל בצורה אימתנית
הרמז המטרים למה שהולך להיות- מתחיל בכך שעוד כנייל מתבשר שהוא חוזר לגור אצלם, הוא כבר מתמלא אימה ומביע את חששותיו מול אימו...
אהבתי שכל פרק מתמקד בתקופה אחרת- הפרק הראשון בתקופת התיכון, השני קולג', והשלישי(שרק התחלתי)- סיום הקולג'...ובכל אחד מהשלבים נבנית בהדרגה השליטה של רובן על נייל.
זה התחיל מ"ביתוק הבתולין" שהוא ממש מאלץ את נייל לשכב עם בחורה בנוכחותו. טוב, נייל הצליח כי הוא "התחרמן" מהקירבה של רובן, ולכן הוא הצליח לגמור...
וואי זה היה קטע מטורף.

וזה גם חלק מהאלימות העצומה של רובן מול ניאל. וזה ממש היה לי קשה. היו הרבה חלקים בפרק שהייתי ממש בלחץ ממה רובן יעשה.
בתקופת המכללה גם אלבי מצטרף לסיפור. חמוד אלבי:p ואיך שהקשר בינו לבין נייל מתפתח, רק חבל שהוא בכלל זימן את רובן שיגיע גם כן...
משחק הנשיקות- אומנם זה זימן נשיקה בין נייל לאלבי, אך האמת שהיה יכול להיות יותר מעניין אם רובן היה מתנשק עם אלבי:p בשביל לנקר את העיניים/לבחון את נייל...הרי זה ברור שזה מה שרובן מנסה לעשות- להתגרות בו/לעורר בו את הגבריות שלו...מעניין עד כמה בשלב הזה הוא כבר מבין שנייל הוא גיי ופשוט מעמיד פנים שלא, או שהוא נאיבי ולא מבין את זה.
בכל אופן, כמה עצוב לראות שנייל ואלבי מתקרבים, אך נייל כ"כ חרד ופוחד מרובן שהוא מנסה להימנע מכל סיכוי שהוא יחשוד וימצא אותם יחד , ועוד הם כמעט שכבו...
מה נכנס באלבי שהוא כ"כ לחץ על נייל להתוודות מול רובן? שהוא רואה עד כמה רובן שולט בו ומשפיע עליו...במה הוא חשב שזה יתרום? זה מה שגרם לכל האירוע המזוויע הזה של האלימות הנוראית שרובן פשוט קרע את אלבי במכות:eek::eek: סצינה מזעזעת וקשה
זה היה נוראי. הייתי מזועזע.
והייתי בשוק כשקלטתי שאלבי בכלל שרד את זה כי איך שהוא הכה אותו זה היה נראה שאלבי ימות.

אלבי ממש חמוד
(אגב, ראיתי את השחקן שבוע שעבר שוב בעונה 3 של בשורות טובות)

אבל זה באמת היה מאוד מטריד שאלבי החליט להוציא את ניאל מהארון בפני אחיו. כלומר אני כן חושב שזה משהו שהיה עושה טוב לניאל, אבל זה מאה אחוז צריך להיות החלטה שלו. ובטח לא החלטה של מישהו שמכיר אותו רק כמה ימים ולא יודע את מלוא הסיפור על רובן ומה הדינמיקה המשפחתית שם. שלא לדבר על זה שניאל פשוט לא מוכן לזה בעצמו.
זאת הסיבה שהייתי יכול להיות בסדר אם רובן היה מחטיף לאלבי טיפה. אבל בטח לא הגיע לו מה שרובן עשה.
מאוד הופתעתי שאחרי האירוע הזה- הוא עוד היה מוכן להמשיך לשמור על קשר ולהתחתן עם נייל?! משונה מאוד
רק רואים אותם בהווה מתחתנים, אך מסקרן לראות איך בכלל דרכיהן נפגשו מחדש...ומה גרם לאלבי בכלל לחזור לנייל אחרי אירוע שכזה...
עוד בהווה- הקירבה של רובן ונייל ניתנת לפרשנות גם כפרשנות מינית/גאה למי שמסתכל על הקירבה הפיזית שלהם נטו בסצינות המשותפות...כביכול מתח מיני למרות שזה לא כך מצידו של רובן הרי... ועוד בהוווה שהוא יודע שנייל גיי (מעניין לראות באיזה שלב בהמשך זה מתגלה/נחשף)
ולמה בכלל הוא הכה אותו ככה בחתונה? סביר להניח שזה כתוצאה מנקמה/מרגיש שנייל בגד בו
על כל זה אני לא יכול להגיב עדיין
יאללה אמשיך השבוע
יאללה תמשיך כי אני אוכל להגיב יותר ככל שתתקדם

נערך לאחרונה ב:

snirf

Active member
ייאיי כל הכבוד שהגעת לזה

אוקי, לא בדיוק אולי כבדה. אבל יש חלקים בה שהיו לי קשים לצפיה.

גם לי עברה מחשבה שאולי ריצ'רד גאד ביסס את הסיפור של הסדרה הזאת על חייו. (הוא יצר את שתי הסדרות)
אבל אז נזכרתי שזה ידוע שהסדרה אייל קטנה היא לפחות באופן חלקי אוטוביוגרפית. וזה ממש לא מסתדר ששתיהן אוטוביוגרפיות.
כלומר אני מניח שגם בסדרה הזאת דברים מסויימים הוא לקח השראה מחייו, אבל הרבה פחות מאשר באייל קטן.

ואתה חייב חייב חייב לראות אייל קטן

אני לא יכול להגיב המון כי
וואי זה היה קטע מטורף.

וזה גם חלק מהאלימות העצומה של רובן מול ניאל. וזה ממש היה לי קשה. היו הרבה חלקים בפרק שהייתי ממש בלחץ ממה רובן יעשה.

זה היה נוראי. הייתי מזועזע.
והייתי בשוק כשקלטתי שאלבי בכלל שרד את זה כי איך שהוא הכה אותו זה היה נראה שאלבי ימות.

אלבי ממש חמוד
(אגב, ראיתי את השחקן שבוע שעבר שוב בעונה 3 של בשורות טובות)

אבל זה באמת היה מאוד מטריד שאלבי החליט להוציא את ניאל מהארון בפני אחיו. כלומר אני כן חושב שזה משהו שהיה עושה טוב לניאל, אבל זה מאה אחוז צריך להיות החלטה שלו. ובטח לא החלטה של מישהו שמכיר אותו רק כמה ימים ולא יודע את מלוא הסיפור על רובן ומה הדינמיקה המשפחתית שם. שלא לדבר על זה שניאל פשוט לא מוכן לזה בעצמו.
זאת הסיבה שהייתי יכול להיות בסדר אם רובן היה מחטיף לאלבי טיפה. אבל בטח לא הגיע לו מה שרובן עשה.

על כל זה אני לא יכול להגיב עדיין

יאללה תמשיך כי אני אוכל להגיב יותר ככל שתתקדם
לאור זה שרובן קרע אותו במכות- זה ללא ספק היה נראה שהוא מת.
במיוחד אחרי החוויה הנוראית הזאת- אני עדיין מתקשה לעכל ולהבין איך אלבי עוד היה מוכן לחזור ולהתחתן עם נייל...
ואלבי הבין הרי כמה רובן שולט על חייו של נייל וכמה נייל מפחד ממנו...אז ההתעקשות לחשוף אותו בפניו- הייתה תמוהה ודי ילדותית/קפריזית למען האמת, שזה סותר את הדמות הבוגרת שהוא משדר...

והספקתי לצפות בפרק 3 + חצי מ-4.
אגיב כנראה בהמשך היום

snirf

Active member
טוב המשכתי HALF MAN פרקים 3-5 (חצי) @טוני החתול
היום מתכנן לסיים את פרק 5 וזהו אני בקצב לקראת הפרק האחרון ;-(

פרק 3
טוב כל הפרק הנ"ל היה ממש שכל מול רגש-הפעלת הלחצים שהפעילו על נייל לקראת המשפט של רובן
גם אמא שלו...גם רובן...כולם עשו לו ממש מניפולציות רגשיות כדי שישקר ויעיד לטובתו של רובן, שאלבי כביכול נגע בו.
זה אפילו היה כבר נראה באיזשהו שלב שכולם רקמו יחד אחד נגד נייל ומשקרים שאמא של רובן כביכול חולה...יותר מדי צירוף מקרים הרי שגם רובן בעצמו פתאום מעלה השערה שאמא שלו חולה ושלא היה רוצה שתסבול כשתראה אותו כלוא...
מהצד השני טוב שג'ואנה ייצגה את הצד של השכל- הצדק , ושימשה קונטרה לרובן ושאר המשפחה...ואף מגלה שנייל גיי. הוא כ"כ מתאמץ להסתיר זאת שעושה יותר מדי שטויות...
גם תמוה שלא מגנים את ההתנהגות האלימה של רובן ומצדיקים את זה כ"מחלה"-שתי האימהות...לא מדובר הרי רק במקרה אלימות פעוט אחד ...אלא במס' מקרים

התקופה הזאת היא שנות ה-90? איך אומרים שהשופט/חבר המושבעים רואים בגייז פושעים חמורים יותר מאשר קרימינלים...כלומר נטייה מינית כסטייה חמורה ביניהם יותר מאשר פשעים כאלו של אלימות...תמוה לגמרי. במיוחד שנייל כ"כ גמגם במשפט, היה נשמע לא אמין כשבכל פעם שינה את דעתו שבסוף אכן התקבלה ההחלטה שרובן אשם וייכלא לעשור? מפתיע. היה חסרה לי קצת יותר אינפורמציה כדי שתהיה יותר אמינות בנושא...
ואז מגיע ההווה הרי- שמראים את רובן שקורע במכות את נייל בחתונה שלו, אך אין סיכוי שמדובר בנקמה על המשפט...הרי עברו הרבה יותר מ-10 השנים מאז שהשתחרר...אז בטח לא מדובר בזה בהכרח. מעניין מה הסיבה ומה עוד עברו מאז...
לא ברור גם איך אפשרו לשניהם להיות לבד בחתונה לאור הסכנה הזאת...

פרק 4
גם ככה הדמות של נייל לא מעוררת אמפתיה בעיניי/לא חיבבתי אותה עד כה, אך כאן בפרק 4 זה היה השיא בעיניי- התקופה שבה נייל היה בגרסא הכי גרועה שלו👎👎
בתקופה הזאת שוכב עם הרבה גברים...בסתר, בשירותים של הספריה...חי בהסתרה והכחשה עדיין, בפרנויה שרובן השתחרר מאז שמגלה שג'ואנה ראתה אותו. הפתיע גם שאומרת לנייל שחושבת שהוא השתנה.
הסצינה עם גאס מהתיכון- ממש סגירת מעגל...של מי שהטריד אותו בתיכון על היותו גיי- והנה גם הוא בעצמו כזה...
איך נייל זיהה אותו בכלל..
והנה בפרק זה התהפכו היוצרות- רובן מצליח יותר מנייל, הוא מבוסס, יש לו חיים מאושרים וזוגיים, בעוד נייל משקיף עליהם ומקנא בו על הצלחתו...מה שעוד יותר הדגיש את עליבותו בהווה.
עוד יותר הוא משתגע כשמגלה מאמא שלו שכל התקופה הזאת- רובן המשיך לשלוט בו, באופן כלכלי- מימן אותו בדרך עקיפה.
הוא עושה מעשה שטות כשמפציע בביתו של רובן...סצינת המרדף הייתה מלחיצה ומטורפת! מאוד מתעתעת- כשהתחבא, הצליח להסתתר, ובסוף רובן קולט אותו- ונייל עושה תאונה :eek: כל מהלך האירועים היה ממש מרתק, וזה המשיך לשיא- העימות שלהם בבית החולים לאחר כ"כ הרבה שנים שחלפו מאז המשפט...תוכחות אינסופיות אחד כלפי השני...ורובן שלא מפסיק להכות את נייל שממשיך לקום ולספוג את המכות כאילו הוא בובה ולא בן אדם :unsure:
הבסיס של הכל נשען כמובן על הסיפור המוכר והידוע של קנאת אחים- מי מצליח יותר וכו' , רק שבסדרה כאן זה הרבה יותר עמוק ומסועף...אך בסיום העימות נייל מתוודה שמקור השנאה שלו בו הוא הקנאה.
בסוף הם מתחבקים שזה היה יפה , מה שגורם לתהות שוב בהווה, לחתונה- אז מה קרה ביניהם שרובן חזר לנקום בו? התהפכו היוצרות בהווה - נייל בשיא ורובן שוב ירד לתחתית וזאת הסיבה לנקמה?
הכי מפתיע שהתברר שרובן הוא זה שמת בהווה ולא נייל...מסקרן לראות איך הכל התגלגל לכדי המצב הזה :-0

פרק 5-חצי
איזה כיף שהפרק נפתח בכך שרובן ונייל בתקופה טובה...מפגשים זוגיים עם הנשים, ארוחות משותפות...
רק שנייל ממשיך להיות בדמות מזוייפת- מנהל קשר עם אישה, וכביכול עבר טיפולים בשביל להדחיק את הנטייה המינית שלו...
ככל שהפרק מתקדם מגלים שהאיבה עדיין קיימת מתחת לפני השטח- כל אחד מהם "עוקץ"/פוגע בשני מתחת לחגורה- רובן רוצה את הכסף שהלווה לנייל בחזרה...מנגד נייל מנצל נקודת תורפה מאוד כואבת של רובן- שהוא עקר...אומר לו בפנים שיש לו ילד בדרך...
נייל גם גורם לריב קשה בין רובן לבת-זוג שלו...ואף שוכב איתה -שהרי הוא לא יכול היה לעמוד בפיתוי שנגלה למול עיניו, לכבוש את מה שיש לאחיו, להרגיש איך זה להיות במקום שלו...
כל האירועים שציינתי- רק הדגישו לי כמה נייל מבחיל ודוחה, לא פחות מרובן.:sick:
דווקא כל ההתנהלות הנחשית והנבזית של נייל הפרק- עוד יותר העצימה בעיניי את הגועל והאנטגוניזם שאני מרגיש כלפיו:sick:... ודווקא כלפי רובן גיליתי איזושהי חמלה וכאב...זה בעיניי לפחות
מחכה לראות את המשך הפרק...
מה שגורם לי לתהות בעקבות האירועים- האם רובן גילה ששכבו ולכן הנקמה בהווה? האם זה קשור לספר- שנייל רוכב על הדמות של רובן וכל העבר שלהם, יזכה לפרסום והצלחה על הגב שלו, וזה מה שכאב לרובן?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טוב המשכתי HALF MAN פרקים 3-5 (חצי) @טוני החתול
היום מתכנן לסיים את פרק 5 וזהו אני בקצב לקראת הפרק האחרון ;-(
יאיייי!!!!!!!!
ראיתי את ההודעה לפני כמה שעות אבל קיוויתי שעד שאני אגיע להגיב כבר תכתוב גם על סוף פרק 5.
טוב כל הפרק הנ"ל היה ממש שכל מול רגש-הפעלת הלחצים שהפעילו על נייל לקראת המשפט של רובן
גם אמא שלו...גם רובן...כולם עשו לו ממש מניפולציות רגשיות כדי שישקר ויעיד לטובתו של רובן, שאלבי כביכול נגע בו.
זה אפילו היה כבר נראה באיזשהו שלב שכולם רקמו יחד אחד נגד נייל ומשקרים שאמא של רובן כביכול חולה...יותר מדי צירוף מקרים הרי שגם רובן בעצמו פתאום מעלה השערה שאמא שלו חולה ושלא היה רוצה שתסבול כשתראה אותו כלוא...
גם אני בשלב מסויים בפרק חשבתי שהן משקרות לגבי זה שאמא של רובן חולה.
מהצד השני טוב שג'ואנה ייצגה את הצד של השכל- הצדק , ושימשה קונטרה לרובן ושאר המשפחה...ואף מגלה שנייל גיי. הוא כ"כ מתאמץ להסתיר זאת שעושה יותר מדי שטויות...
גם תמוה שלא מגנים את ההתנהגות האלימה של רובן ומצדיקים את זה כ"מחלה"-שתי האימהות...לא מדובר הרי רק במקרה אלימות פעוט אחד ...אלא במס' מקרים
וואי ההתייחסות המיוחדת אל רובן והלחץ על ניאל לשקר היה בלתי נסבל עבורי בפרק. אף אחת מהאמהות לא אמרה שום דבר לגבי זה שמה שרובן עשה היה נוראי.
גם עיצבן אותי הקטע שרובן אומר שהוא והאמהות העלו את ההשראה שניאל לא רוצה לעזור לאלבי כי ניאל נמשך אליו ושהם צחקו על זה כאילו זה משהו נלעג. כלומר זה שתי אמהות לסביות ועדיין זה שניאל אולי הומו נראה להם כמו בדיחה. ואין להן גם שום בעיה עם זה שההגנה של רובן היא בעצם להסתמך על הומופוביה. זה מתקשר למשהו שנאמר (נראה לי על ידי ניאל) על כך שלהיות הומו זה כאילו בושה יותר מאשר לסביות.
אהבתי את הקטע בארוחת הערב כשג'ואנה באה. וג'ואנה פשוט מניחה שהאמהות האלו שפויות ולא אוהבות את מה שרובן עשה. ואהבתי את זה שהיא לא מתביישת ומתפרצת עליהן. לפחות לזכותה של אמא של ניאל שהיא אמרה שהיא עדיין אוהבת אותה.
אגב, כל הקטע שאמא של ניאל כל הפרק דוחפת את ניאל להיות עם ג'ואנה די מגוחך כי הוא כל הזמן אומר לה שהם לא יחד.
התקופה הזאת היא שנות ה-90? איך אומרים שהשופט/חבר המושבעים רואים בגייז פושעים חמורים יותר מאשר קרימינלים...כלומר נטייה מינית כסטייה חמורה ביניהם יותר מאשר פשעים כאלו של אלימות...תמוה לגמרי. במיוחד שנייל כ"כ גמגם במשפט, היה נשמע לא אמין כשבכל פעם שינה את דעתו שבסוף אכן התקבלה ההחלטה שרובן אשם וייכלא לעשור? מפתיע. היה חסרה לי קצת יותר אינפורמציה כדי שתהיה יותר אמינות בנושא...
האמת ששני הדברים שציינת נראים לי די אמינים. גם זה שבשנות ה90 בסקוטלנד הייתה די הרבה הומופוביה, או לפחות מספיק כדי שחבר מושבעים יהיה נגד מישהו הומו. וגם זה שבסופו של דבר ברגע שניאל מבטל את הטענה היחידה שהייתה לרובן - זה שאלבי "מישש" אותו - אז לא הייתה שום אופציה אחרת חוץ מלהרשיע את רובן בתקיפה אלימה. כלומר זה נראה לי מגוחך שאפילו עם הטענה הזאת לא ירשיעו אותו, אבל ברגע שהעד היחיד שלו אומר שזה לא היה אז לא הייתה שום אופציה אחרת.
מה שהרגיש לי ממש לא אמין זה שרובן לא נשלח לכלא מיד אחרי התקיפה. כלומר הם אומרים בפרק שעברו איזה 3 שנים מאז התקיפה ובהתחלה אלבי היה בתרדמת איזו חצי שנה ואז הוא לא הגיש תביעה נגדו עד לאחרונה. אבל מה זה בכלל משנה? כשבן אדם תוקף אדם אחר ברמה כזאת שהוא מכניס אותו לתרדמת אז המדינה אמורה לתבוע את הבן אדם הזה ולשלוח אותו לכלא. לפי ההגיון שהם הציגו בפרק הזה, אם אלבי היה נשאר בתרדמת לעד אז רובן היה נשאר חופשי לעד.

קטע שנראה לי מאוד משמעותי זה כשניאל מתעמת עם רובן לגבי כך שההגנה שלו היא לא הגיונית כי אפילו אם אלבי היה "ממשש" אותו אז זאת לא סיבה מספקת בשביל כמעט להרוג אותו במכות. ואז רובן אומר לו משהו על כך שזאת כן סיבה מוצדקת כי לעשות דבר כזה זה הדבר הכי חמור כי זאת התקפה על הנפש שלו (אני לא זוכר איך הוא ניסח, ראיתי את זה לפני כמה שבועות). בכל מקרה הקטע הזה ממש גרם לי לחשוב שרובן עבר התקפה מינית בעבר. זה יסביר את מה שהוא תיאר על הקשר שלו עם אבא שלו (הוא אמר שהפעם היחידה שהוא זוכר שהוא בכה זה כשהוא ראה את אבא שלו חוזר הביתה אחרי שהוא היה בבית חולים)
ואז מגיע ההווה הרי- שמראים את רובן שקורע במכות את נייל בחתונה שלו, אך אין סיכוי שמדובר בנקמה על המשפט...הרי עברו הרבה יותר מ-10 השנים מאז שהשתחרר...אז בטח לא מדובר בזה בהכרח. מעניין מה הסיבה ומה עוד עברו מאז...
לא ברור גם איך אפשרו לשניהם להיות לבד בחתונה לאור הסכנה הזאת...
טוב, אם ראית כבר פרק 5 אז אתה יודע ש... עדיין אנחנו לא ממש יודעים בעצם שום דבר שמסביר את החתונה הזאת.

גם ככה הדמות של נייל לא מעוררת אמפתיה בעיניי/לא חיבבתי אותה עד כה, אך כאן בפרק 4 זה היה השיא בעיניי- התקופה שבה נייל היה בגרסא הכי גרועה שלו👎👎
זה היה בשבילי סוג של הלם עלילתי שפתאום ניאל די נוראי. כלומר עד הנקודה הזאת היו הרבה אזורים אפורים, אבל באופן כללי זה הרגיש לי די ברור שרובן הוא הרע וניאל הוא הטוב.
כלומר מצד אחד בפרק הזה נשענו חזק על כך שניאל היה נבל אל רובן בגלל שהוא גרם לכך שהוא נשלח לכלא - וזה דבר מגוחך ומעצבן נורא. רובן נשלח לכלא בגלל שהוא כמעט רצח את אלבי. הדבר היחיד שניאל עשה זה שהוא לא שיקר עבורו (ועוד שקר שבעצם היה מחלץ את רובן על סמך הומופוביה שזה דבר שהגיוני שמשפחה שבה שתי אמהות לסביות לא היו שמחים ממנו)
אבל בכל זאת במהלך הפרק הולכת ומשתלטת תחושה שניאל הופך להיות הנבל.
בתקופה הזאת שוכב עם הרבה גברים...בסתר, בשירותים של הספריה...חי בהסתרה והכחשה עדיין,
העניין הזה בעיקר היה לי עצוב.
בכלל בהתחלה הנחתי שהוא בסצנה של הסתר, אבל בלונדון. היה מאכזב מאוד אחרי פרק 3 לגלות שהוא חזר לגלאזגו.
בפרנויה שרובן השתחרר מאז שמגלה שג'ואנה ראתה אותו. הפתיע גם שאומרת לנייל שחושבת שהוא השתנה.
אגב, די הזוי שרובן היה מחוץ לכלא וגם גר בגלאזגו שבה שניהם גרים ובמשך שנתיים הוא לא שמע שרובן יצא.
במיוחד לאור זה שהוא כל כך פרנואיד לגבי רובן הייתי חושב שהוא יבדוק מידי פעם שהוא עדיין בכלא.
הסצינה עם גאס מהתיכון- ממש סגירת מעגל...של מי שהטריד אותו בתיכון על היותו גיי- והנה גם הוא בעצמו כזה...
איך נייל זיהה אותו בכלל..
איך הם זיהו אחד את השני? הרי שניהם החליפו שחקנים :-P:
*אגב, בסוף הפרק נראה לי שראו שגאס הזה גם היה בחתונה.
הצחיק אותי הקטע שניאל אומר לגאס שהוא חשד שגאס נהנה מידי לתת wedgies
והנה בפרק זה התהפכו היוצרות- רובן מצליח יותר מנייל, הוא מבוסס, יש לו חיים מאושרים וזוגיים, בעוד נייל משקיף עליהם ומקנא בו על הצלחתו...מה שעוד יותר הדגיש את עליבותו בהווה.
עוד יותר הוא משתגע כשמגלה מאמא שלו שכל התקופה הזאת- רובן המשיך לשלוט בו, באופן כלכלי- מימן אותו בדרך עקיפה.
בעניין חוסר אמינות - זה שרובן מצליח להסדיר את החיים שלו אחרי הכלא אני מקבל. אבל זה שהוא כל כך מהר גם כנראה למד את המקצוע הזה (להבנתי מרוויחים בו הרבה כי הוא מסוכן, אבל גם צריך ללמוד ולהיות עם כשרון), קיבל עבודה למרות העבר שלו בכלא וגם הרוויח כל כך הרבה שגם הוא מימן בסתר דברים עבור ניאל וגם קנה לעצמו בית יפה. וכל זה בשנתיים רק. מרגיש לי מוגזם. אבל בסדר נניח.

הקטע שניאל מגלה שרובן בעצם שילם עבור המון דברים היה באמת קשה. אבל ניאל לחלוטין התנהג כמו ילד קטן כשהוא זורק דברים על הרצפה.
גם מסתבר שהוא כל הזמן מסתבך בצרות ומסתמך על זה שאמא שלו תציל אותו ואז אחרי זה הוא בא בטענות על כך שהיא עשתה את זה בעזרת כסף מרובן.

אגב, אמא שלו גם די נוראית. גם זה שהיא מגעילה אליו לגבי המפגשי סקס שלו עם גברים וגם זה שהיא מקטינה אותו לגבי דברים אחרים כמו זה שהוא היה בmadhouse במילים שלה.
הוא עושה מעשה שטות כשמפציע בביתו של רובן...סצינת המרדף הייתה מלחיצה ומטורפת! מאוד מתעתעת- כשהתחבא, הצליח להסתתר, ובסוף רובן קולט אותו- ונייל עושה תאונה :eek: כל מהלך האירועים היה ממש מרתק, וזה המשיך לשיא- העימות שלהם בבית החולים לאחר כ"כ הרבה שנים שחלפו מאז המשפט...תוכחות אינסופיות אחד כלפי השני...ורובן שלא מפסיק להכות את נייל שממשיך לקום ולספוג את המכות כאילו הוא בובה ולא בן אדם :unsure:
וואי כל הסצנה עם זה שהוא בא לבית שלו ואז מתחבא (בבית ילדים קטן)
וכמובן השיא זאת הסצנה המעולה בבית חולים עם כל כך הרבה טלטלות. אלימות פיזית, אלימות מילולית. תקיפות אישיות.
עיצבן אותי שבסוף רובן דורש מניאל להתנצל - כי שוב ניאל לא עשה משהו לא בסדר לדעתי במשפט - אבל לפחות אחרי שניאל מתנצל אז גם רובן מתנצל. הוא לא מפרט, אבל באמת שיש כל כך הרבה שהוא צריך להתנצל עבורו.
באותה סצנה גם ניאל חושף עד כמה הוא סבל פרנויה בגלל שהוא פחד מרובן, עד לזה שהוא הגיע לבית חולים לחולי נפש ועבר ניתוח כי הוא בלע עטים.
הבסיס של הכל נשען כמובן על הסיפור המוכר והידוע של קנאת אחים- מי מצליח יותר וכו' , רק שבסדרה כאן זה הרבה יותר עמוק ומסועף...אך בסיום העימות נייל מתוודה שמקור השנאה שלו בו הוא הקנאה.
כנראה השיא של הסצנה הזאת זה באמת כשניאל אומר שעד כמה שהוא שונא את רובן הוא היה עושה הכל כדי ללכת יום אחד בנעליים שלו.
בסוף הם מתחבקים שזה היה יפה , מה שגורם לתהות שוב בהווה, לחתונה- אז מה קרה ביניהם שרובן חזר לנקום בו? התהפכו היוצרות בהווה - נייל בשיא ורובן שוב ירד לתחתית וזאת הסיבה לנקמה?
הכי מפתיע שהתברר שרובן הוא זה שמת בהווה ולא נייל...מסקרן לראות איך הכל התגלגל לכדי המצב הזה :-0
מאוד היה מעניין לגלות שרובן מת. אם כי איךשהראו את הסצנה אני ניחשתי שזה יהיה הוא בעצם מתחת לסדין.
אבל יכול להיות שנגלה שגם ניאל מת.

snirf

Active member
גם אני בשלב מסויים בפרק חשבתי שהן משקרות לגבי זה שאמא של רובן חולה.
זה הרגיש ככה אבל בסוף מסתבר שהיא באמת חולה...
וואי ההתייחסות המיוחדת אל רובן והלחץ על ניאל לשקר היה בלתי נסבל עבורי בפרק. אף אחת מהאמהות לא אמרה שום דבר לגבי זה שמה שרובן עשה היה נוראי.
גם עיצבן אותי הקטע שרובן אומר שהוא והאמהות העלו את ההשראה שניאל לא רוצה לעזור לאלבי כי ניאל נמשך אליו ושהם צחקו על זה כאילו זה משהו נלעג. כלומר זה שתי אמהות לסביות ועדיין זה שניאל אולי הומו נראה להם כמו בדיחה. ואין להן גם שום בעיה עם זה שההגנה של רובן היא בעצם להסתמך על הומופוביה. זה מתקשר למשהו שנאמר (נראה לי על ידי ניאל) על כך שלהיות הומו זה כאילו בושה יותר מאשר לסביות.
אהבתי את הקטע בארוחת הערב כשג'ואנה באה. וג'ואנה פשוט מניחה שהאמהות האלו שפויות ולא אוהבות את מה שרובן עשה. ואהבתי את זה שהיא לא מתביישת ומתפרצת עליהן. לפחות לזכותה של אמא של ניאל שהיא אמרה שהיא עדיין אוהבת אותה.
אגב, כל הקטע שאמא של ניאל כל הפרק דוחפת את ניאל להיות עם ג'ואנה די מגוחך כי הוא כל הזמן אומר לה שהם לא יחד.
כן, זה מאוד תמוה ומשונה שהן בעצמן לסביות אבל יורדות על נייל/לא מקבלות את זה שייתכן והוא גיי...וגם כל הסיפור סביב אלבי
קטע שנראה לי מאוד משמעותי זה כשניאל מתעמת עם רובן לגבי כך שההגנה שלו היא לא הגיונית כי אפילו אם אלבי היה "ממשש" אותו אז זאת לא סיבה מספקת בשביל כמעט להרוג אותו במכות. ואז רובן אומר לו משהו על כך שזאת כן סיבה מוצדקת כי לעשות דבר כזה זה הדבר הכי חמור כי זאת התקפה על הנפש שלו (אני לא זוכר איך הוא ניסח, ראיתי את זה לפני כמה שבועות). בכל מקרה הקטע הזה ממש גרם לי לחשוב שרובן עבר התקפה מינית בעבר. זה יסביר את מה שהוא תיאר על הקשר שלו עם אבא שלו (הוא אמר שהפעם היחידה שהוא זוכר שהוא בכה זה כשהוא ראה את אבא שלו חוזר הביתה אחרי שהוא היה בבית חולים)
כשהוא דיבר על הנפש- גם אני חשבתי על זה. השאלה אם אבא שלו הטריד אותו מינית בעבר או שפשוט עבר התעללות מינית כילד...ומתי נגלה את כל זה? רק בפרק האחרון?

נו וגם בסוף פרק 5 עדיין לא הראו איך נייל ואלבי נפגשו שוב, באיזה שלב ועד לחתונה הזאת... ז"א שפרק 6 ואחרון יהיה ממש עמוס!
זה היה בשבילי סוג של הלם עלילתי שפתאום ניאל די נוראי. כלומר עד הנקודה הזאת היו הרבה אזורים אפורים, אבל באופן כללי זה הרגיש לי די ברור שרובן הוא הרע וניאל הוא הטוב.
כלומר מצד אחד בפרק הזה נשענו חזק על כך שניאל היה נבל אל רובן בגלל שהוא גרם לכך שהוא נשלח לכלא - וזה דבר מגוחך ומעצבן נורא. רובן נשלח לכלא בגלל שהוא כמעט רצח את אלבי. הדבר היחיד שניאל עשה זה שהוא לא שיקר עבורו (ועוד שקר שבעצם היה מחלץ את רובן על סמך הומופוביה שזה דבר שהגיוני שמשפחה שבה שתי אמהות לסביות לא היו שמחים ממנו)
אבל בכל זאת במהלך הפרק הולכת ומשתלטת תחושה שניאל הופך להיות הנבל.
זה מעניין שאין "נבל" וודאי- אין אח טוב ואח רע...אלא לשניהם יש צדדים "רעים", וכפי שכתבתי- בעיניי כל מה שנייל עשה בפרק 5- גרם לי עוד יותר לפתח כלפיו אנטגוניזם, ודווקא לגלות יותר אמפתיה כלפי רובן על פניו....
אגב, די הזוי שרובן היה מחוץ לכלא וגם גר בגלאזגו שבה שניהם גרים ובמשך שנתיים הוא לא שמע שרובן יצא.
במיוחד לאור זה שהוא כל כך פרנואיד לגבי רובן הייתי חושב שהוא יבדוק מידי פעם שהוא עדיין בכלא.

בעניין חוסר אמינות - זה שרובן מצליח להסדיר את החיים שלו אחרי הכלא אני מקבל. אבל זה שהוא כל כך מהר גם כנראה למד את המקצוע הזה (להבנתי מרוויחים בו הרבה כי הוא מסוכן, אבל גם צריך ללמוד ולהיות עם כשרון), קיבל עבודה למרות העבר שלו בכלא וגם הרוויח כל כך הרבה שגם הוא מימן בסתר דברים עבור ניאל וגם קנה לעצמו בית יפה. וכל זה בשנתיים רק. מרגיש לי מוגזם. אבל בסדר נניח.
בדיוק, שני הדברים שציינת מעלה- לא הגיוניים... תהיתי גם איך רובן מצליח להחזיק בעבודה במשך כ"כ הרבה זמן, עם כל הטמפרמנט שלו...והנה בחצי השני של פרק 5 מקבלים תשובה שהוא בכלל פוטר מזמן ומסתיר זאת מאשתו ומכולם.
ואיך הסבירו את הכסף שהיה לו? נכנס לחובות מאשראי שקיבל. איך בנקים נתנו לו אשראי כ"כ גדול? הרי הוא חי בפאר וגם כלכל את נייל... הרי רובן הציג שמציאת עבודה הייתה לו קשה לאור עברו הפלילי, אז עם קבלת אשראי מהבנק ועוד בסכומים גדולים- לא הייתה בעיה? בעיניי זאת סתירה.
מאוד היה מעניין לגלות שרובן מת. אם כי איךשהראו את הסצנה אני ניחשתי שזה יהיה הוא בעצם מתחת לסדין.
אבל יכול להיות שנגלה שגם ניאל מת.
יש מצב לדעתי ששניהם מתים...לדעתי רובן רצח את נייל והתאבד.

@טוני החתול

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
@snirf תקרא כמובן רק אחרי שתסיים את פרק 5
איזה כיף שהפרק נפתח בכך שרובן ונייל בתקופה טובה...מפגשים זוגיים עם הנשים, ארוחות משותפות...
כן זה נראה מאוד נחמד. אבל על ההתחלה ברור שיש הרבה סדקים בזה. והראשון בהם הוא:
רק שנייל ממשיך להיות בדמות מזוייפת- מנהל קשר עם אישה, וכביכול עבר טיפולים בשביל להדחיק את הנטייה המינית שלו...
מאוד עצוב כל העניין הזה
ככל שהפרק מתקדם מגלים שהאיבה עדיין קיימת מתחת לפני השטח- כל אחד מהם "עוקץ"/פוגע בשני מתחת לחגורה- רובן רוצה את הכסף שהלווה לנייל בחזרה...מנגד נייל מנצל נקודת תורפה מאוד כואבת של רובן- שהוא עקר...אומר לו בפנים שיש לו ילד בדרך...
נייל גם גורם לריב קשה בין רובן לבת-זוג שלו...ואף שוכב איתה -שהרי הוא לא יכול היה לעמוד בפיתוי שנגלה למול עיניו, לכבוש את מה שיש לאחיו, להרגיש איך זה להיות במקום שלו...
כל האירועים שציינתי- רק הדגישו לי כמה נייל מבחיל ודוחה, לא פחות מרובן.:sick:
דווקא כל ההתנהלות הנחשית והנבזית של נייל הפרק- עוד יותר העצימה בעיניי את הגועל והאנטגוניזם שאני מרגיש כלפיו:sick:... ודווקא כלפי רובן גיליתי איזושהי חמלה וכאב...זה בעיניי לפחות
מחכה לראות את המשך הפרק...
מה שגורם לי לתהות בעקבות האירועים- האם רובן גילה ששכבו ולכן הנקמה בהווה? האם זה קשור לספר- שנייל רוכב על הדמות של רובן וכל העבר שלהם, יזכה לפרסום והצלחה על הגב שלו, וזה מה שכאב לרובן?
וואיל ניאל כל כך נבל נוראי בפרק הזה.
בגלל זה היה לי מצחיק שכתבת לגבי הפרק הקודם:
התקופה שבה נייל היה בגרסא הכי גרועה שלו
כי בפרק ההוא הוא עוד מלאך לעומת איך הוא בפרק הזה.

ולא רק אל רובן ניאל נוראי אלא גם אל בת הזוג שלו שהוא לקח מאבא שלה 30 אלף פאונד וביזבז אותם בנוסף לכל הכסף שהוא לקח מרובן בעוד הוא שיקר לה ואמר לה שהוא השתמש בכסף כדי לשלם חזרה לרובן.
מה שמפתיע בסוף זה שניאל לא שיקר לה לגבי הנטייה המינית שלו. היא ידעה שהוא היה שוכב עם גברים והיא הייתה בסדר עם זה. היא גם לא עודדה אותו בכלל לעשות את טיפולי ההמרה. היא כנראה פשוט חשבה שהוא ביסקסואל או שהיא הייתה בסדר עם מערכת יחסים לא מינית (הם אמרו משהו על כך שהם בקושי שכבו יחד פעם אחת בחצי שנה האחרונה).

וכן, הוא עוקץ את רובן שוב ושוב.
קודם כל כשרובן אומר לו שמונה אשתו אומרת סודות כשהיא שיכורה אז ניאל לוקח אותה לשתות.
ואז כשהוא מגלה שרובן לא יכול להביא ילדים לעולם ושזה מאוד קשה לו, זה מה שגורם לו להחליט לתמוך בהריון של הבת זוג שלו (עוד דבר נוראי בעצם שהוא עושה גם לה, כי לא אכפת לו מהתינוק אכפת לו שיש לו משהו שרובן רוצה ולא יכול לקבל)
ואז כמובן שהוא מגלה לרובן על ההריון ואז כשרובן לוחץ עליו על הכסף שהוא רומז שהוא יודע על כך שרובן עקר.
וכמובן אחר כך כשהוא שוכב עם מונה (שזה בטח לא כי הוא נמשך אליה) ואז איך שהוא מנסה לגרום לה להרגיש רע לגבי זה שהיא שכבה איתו.

רובן בעצמו כמובן די נוראי.
גם זה שהוא לא נותן לאשתו לקחת עבודה ומתנהג בקנאות מטורפת. גם זה שהוא משפיל את אחיו בלעבוד בשבילו. וכמובן התגובה המטורפת שלו לחלוטין כשהוא מגלה שלניאל הולך להיות תינוק.
שלא לדבר כמובן על התגובה שלו בסוף כשהוא מגלה מניאל שהיה למונה רומן עם הגבר האחר שלו ואנחנו חוזרים שוב לנקודה של סוף פרק 2 כשרובן מרביץ למישהו למוות.
אני מניח שגם במקרה הזה נגלה שרובן לא באמת הרג את הבן אדם כי אחרת לא נראה לי הגיוני שרובן יהיה חופשי שוב בזמן של החתונה של ניאל. אם כי לא ברור כמה שנים עברו עד אז.

מה שמעניין זה שמסתבר שרובן לא ביקש את ה30 אלף שהוא הלווה לניאל סתם כדי לעצבן אותו אלא כי הוא באמת זקוק לכסף.
מסתבר שהוא פוטר מהעבודה שלו כבר לפני שנה אבל הוא כל כך אהב להיות בעמדת כוח שהוא שיקר לגבי זה והמשיך לחיות בפאר ואפילו להלוות לאנשים כסף במשך שנה שלמה.
מצחיק הקטע שהוא מסביר למה הוא פוטר - משהו בסגנון "זה היה אי הבנה, כל מה שעשיתי זה לדחוף את הבוס שלי אל קיר ואז איימתי להרוג את כל המשפחה שלו."
כלומר בסופו של דבר ניאל צדק בפרק הקודם - רובן הרס את החיים שלו בעצמו.

אז בהחלט מעניין מה עוד יקרה שיוביל לסצנה בחתונה של ניאל ואלבי.
בכלל מאוד הפתיע אותי שאלבי לא הופיע בכלל בפרק הזה.
כלומר בקפיצת זמן שנותרה לנו עד הסיום (אולי כמה קפיצות זמן) אני מניח שנגלה איך ניאל יוצה סופית מהארון וחוזר להיות עם אלבי.
אני מניח שרובן הלך לכלא אבל עבר מספיק זמן כדי שהוא ייצא.
ואני מניח שהספר האוטוביוגרפי של ניאל יצא.
אז למה רובן כועס על ניאל, האם הוא מאשים אותו בכך שהחיים שלו נהרסו? האם הוא כועס כי ניאל חשף דברים עליו בספר שלו? האם הוא יודע שניאל שכב עם מונה? האם זה שילוב של כל הדברים האלו?

snirf

Active member
וכן, הוא עוקץ את רובן שוב ושוב.
קודם כל כשרובן אומר לו שמונה אשתו אומרת סודות כשהיא שיכורה אז ניאל לוקח אותה לשתות.
ואז כשהוא מגלה שרובן לא יכול להביא ילדים לעולם ושזה מאוד קשה לו, זה מה שגורם לו להחליט לתמוך בהריון של הבת זוג שלו (עוד דבר נוראי בעצם שהוא עושה גם לה, כי לא אכפת לו מהתינוק אכפת לו שיש לו משהו שרובן רוצה ולא יכול לקבל)
ואז כמובן שהוא מגלה לרובן על ההריון ואז כשרובן לוחץ עליו על הכסף שהוא רומז שהוא יודע על כך שרובן עקר.
וכמובן אחר כך כשהוא שוכב עם מונה (שזה בטח לא כי הוא נמשך אליה) ואז איך שהוא מנסה לגרום לה להרגיש רע לגבי זה שהיא שכבה איתו.
בעיניי כל ההתנהגות של נייל בפרק 5 הייתה נוראית.
הרי הוא חשב שרובן עושה לו "דווקא" כשמבקש ממנו את הכסף בחזרה, כשבעצם- זה כי הוא בחובות וחייב להחזיר כסף...כך שכל השתלשלות האירועים שקרתה בהמשך, כל המהלכים של נייל- היו נבזיים ומגעילים. כל הפרק הוא מעין כדור שלג של שקרים והרס- גורם לסכסוך מכוער בין רובן לאשתו, פוגע בנקודה מאוד רגישה של רובן- העובדה שהוא עקר (כן, הוא הצליח לקבל את האמפתיה והכאב שלי כלפיו- כמה שהוא אוהב אותה, כמה שכואב לו נושא הילד, ובגלל זה הוא רכושני וחשדן)-
ועוד בהמשך הוא שוכב איתה- נטו בשביל להרגיש שכבש משהו של רובן ולהיות במקום שלו.
גם מה שמעניין- שבהמשך מתברר שהיא לא סתם "ניתקה את הרגשות" אחרי ששכבה עם אח שלו...היא כבר בגדה בעבר...כך שרובן לא חשד סתם. אפשר להבין עם האופי שלו- שהוא כזה פרימיטיבי שהוא לא מאפשר לאשתו לפתח את עצמה בתחום הריקוד...זה יותר מובן/מתקבל בעיניי איכשהו לעומת כל ההתנהגות וההתנהלות של נייל בפרק הזה. נייל הרבה יותר נוראי לעומתו. :sick: :sick:
גם- הרצח הנוכחי הוא לגמריי אשמתו של נייל...שסיפר לרובן כשיודע כמה הוא רכושני וקנאי...והנה ההיסטוריה חוזרת על עצמה- בדיוק כמו שקרה עם אלבי...לדעתי הוא כן רצח אותו/שגם הוא יהיה בקומה...כך או כך- הוא בטח ייכנס לכלא , והפעם הבאה שהוא ונייל ייפגשו זה רק בחתונה...

מה שמעניין זה שמסתבר שרובן לא ביקש את ה30 אלף שהוא הלווה לניאל סתם כדי לעצבן אותו אלא כי הוא באמת זקוק לכסף.
מסתבר שהוא פוטר מהעבודה שלו כבר לפני שנה אבל הוא כל כך אהב להיות בעמדת כוח שהוא שיקר לגבי זה והמשיך לחיות בפאר ואפילו להלוות לאנשים כסף במשך שנה שלמה.
מצחיק הקטע שהוא מסביר למה הוא פוטר - משהו בסגנון "זה היה אי הבנה, כל מה שעשיתי זה לדחוף את הבוס שלי אל קיר ואז איימתי להרוג את כל המשפחה שלו."
כלומר בסופו של דבר ניאל צדק בפרק הקודם - רובן הרס את החיים שלו בעצמו.
כן, כתבתי בהודעה הקודמת שלי שזה הגיוני שלא הצליח להחזיק במקום העבודה...אבל נורא לא הגיוני- שבמשך כ"כ הרבה זמן הצליח להחזיק חיי פאר שכאלה.
אז בהחלט מעניין מה עוד יקרה שיוביל לסצנה בחתונה של ניאל ואלבי.
בכלל מאוד הפתיע אותי שאלבי לא הופיע בכלל בפרק הזה.
כלומר בקפיצת זמן שנותרה לנו עד הסיום (אולי כמה קפיצות זמן) אני מניח שנגלה איך ניאל יוצה סופית מהארון וחוזר להיות עם אלבי.
אני מניח שרובן הלך לכלא אבל עבר מספיק זמן כדי שהוא ייצא.
ואני מניח שהספר האוטוביוגרפי של ניאל יצא.
אז למה רובן כועס על ניאל, האם הוא מאשים אותו בכך שהחיים שלו נהרסו? האם הוא כועס כי ניאל חשף דברים עליו בספר שלו? האם הוא יודע שניאל שכב עם מונה? האם זה שילוב של כל הדברים האלו?
אז פרק 6 ואחרון יהיה ממש עמוס!
אני מניח שבכלא הוא יגלה איכשהו שהוא שכב עם מונה... וגם אם לא- אז לדעתי הספר הוא זה שגרם לרובן לחזור ולנקום בו. שנייל כביכול השתמש בסיפור של רובן ורכב עליו כדי לקבל תהילה והצלחה (הרי תיאר שבפעם הקודמת שהיה בכלא- קרא ספרים, אז בטח במאסר הנוכחי- הספר החדש של אחיו הגיע לידיו)

מתי הפרק האחרון?
@טוני החתול

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את הפרק הראשון של Spider-Noir
ואין לי יותר מידי מה לומר
אבל כן ממש אהבתי את זה.
אני כל כך אוהב את ספיידרמן ולקבל גרסה שלו בסדרת לייב אקשן זה מדהים.
וניקולאס קייג' מעולה בתפקיד.

בפרק הראשון יש גם הרבה דמויות משנה וכמובן לא מעט אקספוזיציה (צריך להציג את הדמויות, צריך להציג את העולם) אבל גם ישר נכנסים לאקשן. ורוב האקשן הוא כזה של בלשים פרטיים, אבל יש גם יותר.

אגב, החליטו לתת לצופים שתי גרסאות של הסדרה - בשחור לבן (כיאה לז'אנר) ובצבעוני. אני בחרתי בצבעים.
1779900797599.png

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את פרק סיום העונה של The Testaments
ולשם שינוי אני כותב לפני עדי|נחש|

ממש אהבתי
לרגע פחדתי שמיידיי החליטו להרוג את דייזי בגלל שהיא מסכנת אותם (לא שחשבתי שהם יצליחו) אבל אני שמח שהם רק רצו להוציא אותה כי היא עושה צרות.
ואני גם שמח שהיא הצליחה לשכנע את ג'ון להשאיר אותה שם (אם כי זה די בגלל שהיא הזכירה את הבת שלה)
ואני גם ממש שמח שדייזי עכשיו רוצה להשאר - זה היה די מתסכל כשרוב העונה היא רק רצתה לברוח משם ולא יכלה.

אז שילוב של פעולות מציל את החיים של בקה.
אגנס עושה את ההקרבה של לספר לווסטון שהיא בעצמה הייתה קורבן של רופא השיניים. זה גורם לכך שהוא עוזר לבקה, ומחזיר אותה זמנית לבית שלה, אבל במקביל זה גורם לו לבטל את האירוסים.
אומנם קצת קשה לי לראות את זה שהוא מבטל את האירוסים בתור דבר רע בשביל אגנס, אבל היא עדיין בתוך המשחק הזה למעמד בעולם הזה וזה בהחלט פגיעה מהבחינה הזאת. חוץ מזה שהיא צריכה לסבול את פולה הנוראית עדיין.

במקביל אגנס ודייזי גם מזכירות לוידלה וללידיה שהן אמורות להגן על הבנות.
אני מודה שלא צפיתי את הטוויסט שהם החליטו ביחד להפיל את הרצח על אמא שלה שכמובן הייתה מוכנה למות בשביל הבת שלה.

וככה בקה ניצלת. ואגנס אפילו דואגת שגארת' יתחתן איתה למרות הכל.
אומנם היא עושה את זה כדי להגן על המעמד שלה כי היא בטח לא יכולה לדמיין גורל נוראי כמו להיות רווקה,
אבל הגיוני שזה באמת מציל אותה כי מי יודע מה היו עושים איתה אחרת. ולעומת זאת גארת' הוא באמת אדם טוב שלא יכריח אותה לשכב איתו.

בחתונה נראה שהדודה אסטה מזריקה משהו לבקה. אני מניח שזה חומר הרגעה. אפילו אם היא לא הייתה לסבית (כנראה) זה מטורף להתחתן כשבמקביל מוציאים את אמא שלה להורג.
ובנוסף בקה מחליפה נשיקה עם אגנס ואני בדיוק פתחתי בטאב מקביל מאמר שבו יוצר הסדרה מסביר את משמעות הנשיקה הזאת:

ואחרי כל זה שוק נוסף - כשדייזי מספרת לאגנס מי אמא שלה באמת. וזה שהשם שלה היה האנה.
ואז מסתבר שבין החפצים השמורים של אגנס יש ציור שהיא ציירה וחתמה עליו בשם האנה.
התגובה של אגנס היא מאוד הגיונית. זה היה מוזר אם היא לא הייתה נחרדת לגלות שאמא שלה היא טרוריסטית.
עוד יותר שוק היה לי כשהיא סיפרה ללידיה שהיא יודעת את זה. ולידיה מודה שהיא הכירה את ג'ון.

ואז המכתב לג'ון בסוף העונה היה דרך מעולה לחתום את העונה לדעתי ולהכין לבאות:
דייזי מתכוונת להפוך את הבנות הצעירות של גלעד לצבא שנלחם מבפנים.
Nothing can be more powerful than a teenage girl
זה קצת צ'יזי, אבל זה גם גם מגניב.
ובהחלט קיבלנו את התחושה לזה עם הברית המשולשת בסוף בין אגנס, דייזי ושונמית.
אני מניח שזה יכלול גם את החברות הנשואות כמו הולדה ובקה.

אבל מה הקטע עם זה שאלו שלקחו אותה לבשו מסכות שחורות לחלוטין. לא זכור לי שאי פעם ראינו משהו כזה.
מהפרק הזה הבנתי שה"עיניים" האלו שלקחו את בקה בפרק הקודם וראינו שוב בפרק הזה אלו נשים שמתפקדות כ"עיניים". כנראה גם במצבים כאלו הם מעדיפים שאלו יהיו נשים שיתעסקו עם נשים.

למעלה