דיוני סדרות #135

דיברגנט חדש

Well-known member
א. זו רשימה טובה ואני די מסכימה איתה, למרות שבאפי לא שם (שודרה באותן שנים כמו אוז 1997-2003).

ב. זה נחמד שאפשר לסמן שם מה צפית ואז זה סופר לך לבד.
אני צפיתי ב-19 מתוך 26 הסדרות, כאשר סימנתי גם כאלו שפרשתי מהן אבל צפיתי בהן "מספיק" מבחינתי.

צפה בקובץ המצורף 122495
גם לא מובן לי, איך דקסטר לא שם כאשר יצאו סדרות בת של הסדרה הואיל והיא כ"כ הצליחה.

didalf

Well-known member
אה, באמת? ולא צריך לשים כרטיס אשראי? יש לך במקרה להביא לי לינק לאתר?
לא יודעת אם צריך לשים אולי כן ואז לזכור לבטל? תבדקי
בכל מקרה:

ואם את כבר שם תראי my policeman (זה הארי סטיילס גיי ועצוב|מאוהב|)
(הייתי שמחה גם את היית רואה דייזי ג'ונס והסיקס אבל פסדר לאט לאט נתחיל בפליבאג חח)
אה אה וסרט my old ass עם אוברי פלאזה סרט מקסים ממש ממש!
טוב סליחה ובאמת תראי מה שבא לך ביי:-D

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
:-0 גם אני ראיתי יותר ממך! אם מחשיבים אפילו רק את אלו שראיתי במלואם לפחות פעם אחת (15), ואם כולל את אלו שראיתי את כולם + אלו שראיתי חלק מהם זה 23 ואני עוקפת את כולם :-0
אם מחשיבים גם כאלו שראיתי מהן איזה חצי פרק אז נראה לי שאני יכולה לסמן את כולן.
אני אגיד את האמת, בזמן שהשלמתי ספציפית את הסופרנוס זה היה בעיקר כי הייתה לי רשימה של סדרות ש"חייבים לראות" והסופרנוס הייתה מן הסתם מאוד גבוה ברשימה. אבל אני יודעת בוודאות שלא היה לי סבלנו להשלים אותה בשנים האחרונות מאותה סיבה. אני דיי שונאת את הדמות הראשית ואת רוב הדמויות באופן כללי, ואני במיוחד מועצבנת מזה שהיא התחילה את הטרנד של האנטי גיבור כי בעיני עם הזמן הוא הפך לבעייתי ורעיל והיום אני ממש לא מסוגלת יותר לראות סדרות שעושות את הטרופ הזה בקטע הרגיל שלו (בעיני יש סדרות שעושות אותו עם טוויסט וזה שונה בעיני ואותם אני ממש אוהבת), אבל כשראיתי אותה לראשונה עוד לא היו הרבה סדרות כאלה, אז היום הייתי באה אליה עם מטען אחר לגמרי (וצפייה בפרקים רנדומלים שתפסתי בהוט מדי פעם שנה שעברה בהחלט איששה את ההרגשה הזאת).
האמת שדיי כנ"ל עם מד מן, שהיום לא נראה לי שהייתה לי סבלנות לראות אותו מסיבות מאוד דומות לסופרנוס, וגם צפייה בפרקים רנדומלים בה בהוט בשנה שעברה אישרה את מה שחשבתי.
|כן| גם אני מאותה סיבה לדעתי לא הצלחתי להתחבר למד מן (ראיתי 8-9 פרקים).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
:-0 גם אני ראיתי יותר ממך! אם מחשיבים אפילו רק את אלו שראיתי במלואם לפחות פעם אחת (15), ואם כולל את אלו שראיתי את כולם + אלו שראיתי חלק מהם זה 23 ואני עוקפת את כולם :-0
זה באמת מפתיע.
הייתי אומר שאני מעדיף כמות על פני איכות, אבל זה לא נכון - כל הסדרות שאני רואה פשוט מושכות אותי. בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה. ;)

פליבג - עדיין לא ראיתי את עונה 2, שזה מגוחך בגלל שזה כ"כ קצר, ואני לא זוכרת מה הנסיבות שהובילו לזה שעוד לא ראיתי את זה (אבל אני רוצה להשלים)
איך שראיתי את זה בירוק זה היה נראה לי מוזר. איך אפשר לראות רק חלק מסדרה כל כך קצרה
האמריקאים - ראיתי עד העונה האחרונה ואז לקחתי הפסקה, לא כי הסדרה לא הייתה טובה, אלא סתם כי רציתי הפסקה ותמיד רציתי להשלים את העונה האחרונה ועכשיו אני לא יודעת אם זה יקרה כי נראה לי שאני צריכה לראות הכל מהתחלה בשביל זה
וואי אני מכיר את העניין הזה - זה קרה לי עם לפחות שתי סדרות וזה ממש מעצבן.
אתמול התחלתי את מופע ה-8 אני לא רוצה לספר יותר מדי כדי לא לספלייר, אבל אני אגיד שאני בבינג' חזק ואני כנראה אסיים אותה לפחות מחר (סיימתי את פרק 5), אם לא היום, שזה מאוד מפתיע אותי שמשהו הצליח לתפוס אותי. למרות זאת לא נראה לי שזה יהיה לטעם של רוב האנשים בפורום (נגיד לא הייתי ממליצה לעדי חזיר, לדילן, לונה גבולי, ניק יכול לאהוב). הדבר הכי טוב שאני יכולה לנסות לתאר אותה זה זה שמרגיש לי שמי שאהב את משחק הדיונון יאהב גם אותו, כי יש לה קונספט דיי דומה אבל מצד שני מספיק שונה כדי להיות משהו של עצמה לגמרי (הייתי מגדירה אותה שילוב של משחק הדיונון + הסרט "הפיר", אבל זה לא יגיד הרבה לאנשים בפורום כי לא נראה לי שמישהו ראה את הסרט הזה). אה וזאת סדרה קוראינית.
לא יודע. בקושי יש לי סבלנות לחזור למשחק הדיונון, אז עוד סדרה קוריאנית עם קונספט דומה...
Maniac - אמה סטון כדמות דיכאונית ובעלת נטייה להרס עצמי + קונספט הזוי ומעניין- יס פליז!! בנתיים זה בין 2 התפקידים האהובים עלי שלה (ראיתי עד פרק 3)
זכור לי כמאוד מוזרה. אני בקושי זוכר מה בעצם היה בה.
No Good Deed - סיימתי פרק ראשון. מרגיש כמו שילוב שאני מאוד אוהבת בין סדרת מתח, לבין סוג של קלילות שמזכירה קצת אופרת סבון (מזכיר לי באוירה את עקרות בין נואשות) וליסה קודרו זה תמיד טוב!
ליסה קודרו באמת תמיד טוב.
אני ממליך על Time Bandits שהיא מככבת בה.
האיש שלי בפנים - חייבת לומר ששני הפרקים הראשונים, שזה מה שראיתי עכשיו, עכשיו לא מאוד תפסו אותי, אבל אני מאוד רוצה לתת הזדמנות ולהמשיך כי זה מייקל שור
אני מקווה שהמשכת כי היא משתפרת. גם אני לא התלהבתי מהפרקים הראשונים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
גם לא מובן לי, איך דקסטר לא שם כאשר יצאו סדרות בת של הסדרה הואיל והיא כ"כ הצליחה.
אני כן מסכים שדקסטר לדעתי יותר ראויה מחלק מהבחירות שם.
אבל באופן כללי לא הייתי מחליט מה שווה לפי רמת הצלחה וכמות סדרות בת. המפץ הגדול הייתה הצלחה גדולה ויצאו ממנה שתי סדרות בת. שלא לדבר על האנטומיה של גריי.
לא יודעת אם אני מסוגלת היום להתחבר לסדרה (דרמה, קומדיה זה סיפור אחר) שבמרכזה גבר מאצ'ו אלים וקשוח. איך אני אתחבר אליו? אני לא יכולה לצפות בסדרה בלי לחבב את הדמות הראשית.
גם יש לי חשש שבמבחן הזמן היא כבר לא תהיה מרשימה כמו בזמנה.
[הסופרנוס]
לא ממש חשבתי על זה ככה אבל אני מניח שזאת סיבה שחלק משמעותי מאוד בסדרה זה שהגבר המאצ'ו הזה הולך לפסיכולוגית. זה מאוד עוזר להתחבר אליו ברמה הרגשית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
שרינקינג - פרק 2X04
Made You Look
ראיתי כבר אתמול
אני לא יודע אם הפסקת לראות שרינקינג
או שפשוט הפסקת לכתוב עליה.
קשה לי להאמין שהפסקת לצפות בה, אז אני מניח שאת פשוט מתעצלת לכתוב.
(אולי יש סיבה אחרת שאת לא כותבת, אבל אצלי זה עצלנות)
בכל מקרה אני רציתי לשלב אותה עם סדרות אחרות כדי למשוך את הזמן אבל בסוף נשאבתי לבינג' בינוני,
והיום סיימתי.
הולי שיט הייתי כל כך מלא בדמעות בפרק הזה.
וכבר מאוחר.
כמה כסף אני יכול לשלם לך כדי שתכתבי על הפרק?
או שתהיי נחמדה ותעשי את זה בחינם כמו ליז שהסכימה להיות בייביסיטר בחינם (נראה לי, נכון?)

קצת כללי יותר על הסדרה:
משהו שהטריד אותי למשך הרבה זמן (כלומר הרבה זמן באופן יחסי כי רק התחלתי לצפות בסדרה לפני 10 ימים)
זה שהסדרה מתחילה עם זה שג'ימי הוא אבא נעדר נוראי ומתייחסים לזה שהוא היה ככה שנה שלמה, אבל ממש בתוך הפרק הראשון הוא מפסיק להיות כזה, די בבת אחת, ולא מוסבר מה גרם לשינוי הזה. או לפחות אני ממש לא הבנתי מה גרם לשינוי הזה. כלומר זה הרגיש לי כאילו מישהו אמר לו שהתחילו לצלם סדרה אז הוא פשוט השתנה לחלוטין.
ואז יחסית בתחילת עונה 2 הייתה התייחסות לכך שמה שהשתנה זה השינוי שיטת טיפול הזאת שלו - הג'ימיינג. אבל אפילו שאמרו שזה כאילו קשור זה הרגיש לי כמו פשוט שני דברים שקרו בתחילת הסדרה כי זה תחילת הסדרה.
רק לקראת סוף העונה פול בעצם הסביר את זה שהדבר הזה שג'ימי עושה נותן לו תחושה שהוא ממש עוזר למישהו וזה כמו high בשבילו שגורם לו להרגיש טוב וככה להתמודד עם העולם טוב יותר.

אני מקווה שבעונה הבאה הוא יתחבר עם קובי סמולדרס

Lhuna3

Well-known member
אני לא יודע אם הפסקת לראות שרינקינג
או שפשוט הפסקת לכתוב עליה.
קשה לי להאמין שהפסקת לצפות בה, אז אני מניח שאת פשוט מתעצלת לכתוב.
(אולי יש סיבה אחרת שאת לא כותבת, אבל אצלי זה עצלנות)
בכל מקרה אני רציתי לשלב אותה עם סדרות אחרות כדי למשוך את הזמן אבל בסוף נשאבתי לבינג' בינוני,
והיום סיימתי.
או וואו עקפת אותי בגדול.
לא הפסקתי אבל אתמול והיום לא ממש צפיתי בכלום מחוסר זמן ואנרגיות.
ועכשיו באסה לי שכתבת על הכל יחד כי אני רוצה על כל פרק לבד וגם לא אוכל לקרוא עד שאסיים.

Lhuna3

Well-known member
למרות שאהבתי מאוד את דקסטר (בחלקה) ואני עדיין ממליצה עליה (עונות ראשונות), במבט לאחור גם אני לא הייתי שמה אותה ברשימה הזאת.
בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה. ;)
כנ"ל.
(הייתי מגדירה אותה שילוב של משחק הדיונון + הסרט "הפיר", אבל זה לא יגיד הרבה לאנשים בפורום כי לא נראה לי שמישהו ראה את הסרט הזה). אה וזאת סדרה קוראינית.
אני בעד קוריאנית, ובעד משחק הדיונון. השאלה היא עד כמה זה בגדר "אימה". יש מצב שאנסה פרק אחד.
אוי לא כשמדובר בך זה מדאיג:-0
|חיבוק| מקווה שאחזור לעצמי מבחינה זו בקרוב.

וחוץ מזה לקראת יום שישי אני שואפת לראות שוב את הפרק האחרון של ניתוק עונה 1, למרות שכבר קראתי את הסיכום המקיף ומומלץ של העונה בוואלה.

keren or5

Well-known member
אם מחשיבים גם כאלו שראיתי מהן איזה חצי פרק אז נראה לי שאני יכולה לסמן את כולן.
פירטתי כמה ראיתי מאלו שסימנתי בירוק, והבכל חוץ מב-"תרגיע" זה היה לפחות עונה אחת (למעשה חוץ מ-"תרגיע" ו"פליבג" כל מה שסימנתי בירוק היו לפחות 2 עונות). אני מוכנה לא להחשיב את תרגיע למרות שמרגיש לי שראיתי מספיק פרקים ממנה, ופליבג יש רק 2 עונות, אז כאילו אם הייתי רואה את שתיהן זה היה כאילו לראות את כל הסדרה. אבל גם בלי שתי אלו זה עדיין יותר יותר ממך :-P: וגם מאלו שרשמתי שלא ראיתי- היורשים והלוטוס הלבן ראיתי פרק או שניים מכל אחת, אבל כתבתי שאני לא מחשיבה את זה ובאמת לא החשבתי. למעשה הסדרה היחידה ברשימה שלא ראיתי אף פרק שלה היא הבית הלבן.
הייתי אומר שאני מעדיף כמות על פני איכות, אבל זה לא נכון - כל הסדרות שאני רואה פשוט מושכות אותי. בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה. ;)
:-D אני לא בטוחה שהייתי ממליצה על הסדרה לאף אחד בפורום, ואני גם חושבת שהחל מעונה 3 הסדרה התחילה קצת לחזור עצמה ולהיות פחות טובה, אבל עונות 1 ו-2 היו ממש טובות לדעתי והיה שם שיפ שכ"כ אהבתי (והוא היה רעיל ברמות :-D)
איך שראיתי את זה בירוק זה היה נראה לי מוזר. איך אפשר לראות רק חלק מסדרה כל כך קצרה
כי ראיתי את עונה אחת לפני שיצאה עונה 2. כן תהיו בשוק! זאת הייתה תקופה שהייתי ממש עוקבת אחרי כל סדרה שמספיק ממליצים עליה ורואה ישר. ואז כשהגיע עונה 2 אמרתי שאני אשלים אבל לא הגעתי לזה אף פעם (חלק מזה, ואל תסכלו אותי, לא כזה אהבתי את עונה 1 |מובך|, אבל אני רוצה לראות את עונה 2 בגלל השחקן שיש שם).
לא יודע. בקושי יש לי סבלנות לחזור למשחק הדיונון, אז עוד סדרה קוריאנית עם קונספט דומה...
אני סיימתי עכשיו את עונה 1 של מופע ה-8 ולאור הפרקים האחרונים נראה לי שאני לא ממליצה עליה אפילו לך (אני עפתי עליה ברמות, אבל יש לי טעם נורא מוזר לפעמים). גם אני עוד לא ראיתי את עונה 2 של משחק הדיונון, אבל מאוד אהבתי את הראשונה ואני מתכוונת לראות את השניה אבל זה לא קרה עוד.
אני ממליך על Time Bandits שהיא מככבת בה.
זה באפל, ואני יודעת שהיו איזה יומיים של אפל בחינם אבל לא היה לי ראש לראות דברים כשזה היה, אבל אני כן מתכננת איזה יום אחד שיהיה לי כוח לראות סדרות ללכת לכל שירותי הסטרימינג שאין לי , ולנצל את החודש חינם הזה שיש בכל אחד מהם ולהשלים כמה שיותר דברים שרציתי לראות במהלך הזמן. ושודדי הזמן זה בהחלט אחד שהוא הראש הרשימה להשלים כשאני אעשה את זה. אני בעיקר רציתי לראות את זה בגלל הסרט של טרי גיליאם שזה מבוסס עליו, לא שאני זוכרת משהו מהסרט כי ראיתי מזמן, אבל אני אוהבת ממש את הסרטים של טרי גיליאם.
אני מקווה שהמשכת כי היא משתפרת. גם אני לא התלהבתי מהפרקים הראשונים.
עוד לא, אבל אני אסיים לפחות את העונה הראשונה!
לא ממש חשבתי על זה ככה אבל אני מניח שזאת סיבה שחלק משמעותי מאוד בסדרה זה שהגבר המאצ'ו הזה הולך לפסיכולוגית. זה מאוד עוזר להתחבר אליו ברמה הרגשית.
הקטע הזה ספציפית מעצבן אותי עוד יותר, כי ספוילרים לסופרנוס אני מרגישה שכאילו ניסו להכשיר את הסדרה ע"י כך שכאילו בהפוך על הפוך טוני סובל מהתקפי חרדה והולך לטיפול, אבל בפועל האמת היא שרוב הסדרה המטפלת שלו סופר אנאייבלרית, היא לגמרי יודעת מה הוא עושה ולמרות שהיא אומרת לא מעט שהיא לא מסכימה עם המעשים שלו, היא מוכנה לטפל בו וזה במון מסויים יותר גרועה, כי כאילו נותן יותר "גושפנקה" לזה שאני רואים סדרה על אדם רע ואלים בלי מוסר למרות שדווקא מהז'אנר הזה אני הכי פחות מאשימה את הסופרנוס, כי כמו שאמרתי היא באמת התחילה את הטרנד, היא הייתה הראשונה בטרנד הזה של האנטי גיבור, ולמעשה זה היה סיכון וחתרני לעשות את הסדרה הזאת בזמן שנעשתה, כי דווקא עד אז לעשות סדרה עם דמות כ"כ לא מוסרית כדמות הראשית היה סיכון עצום, כי לרוב סדרות שמאוד הצליחו היו סדרות שהדמויות הראשיות בהן היו אנשים טובים. זו הסיבה שהצליחו להרים את הסדרה הזאת ב-HBO, שהיום היא נחשבת לתו איכות והיא מאוד פופולארית, אבל אז זה היה ערוץ כבלים נידח שלא הרבה צפו בו, וזו הסיבה שהיה אפשר לנסות בה סדרות שנויות במחלוקת כמו הסופרנוס, אוז הסמויה ועמוק באדמה.
אני בעד קוריאנית, ובעד משחק הדיונון. השאלה היא עד כמה זה בגדר "אימה". יש מצב שאנסה פרק אחד.
כמו שאמרתי לניק, אחרי שסיימתי את העונה, נראה לי שאת לא תאהבי לאור מה שקורה שם לקראת הפרקים האחרונים, אבל אם בא לך תנסי (אני לא חושבת שאפשר להגדיר שם שום דבר כ"אימה", אבל יש שם קטעים שמראים אנשים עושים לאנשים אחרים דברים ממש ממש קשים על סף העינוי וזה קיצוני גם ביחס לסדרות אחרות שעושות את זה, ואני חושבת שהרבה לא יאהבו את זה).
וחוץ מזה לקראת יום שישי אני שואפת לראות שוב את הפרק האחרון של ניתוק עונה 1, למרות שכבר קראתי את הסיכום המקיף ומומלץ של העונה בוואלה.
אני רואה שכולם ממש מתלהבים מזה שעונה 2 עומדת לחזור, ואני הולכת להגיד דעה מאוד לא פופולארית אני מניחה, אבל אני לא כזה מחכה לזה בכזאת שקיקה, עד שסביר להניח שאני אצבור פרקים ואולי אעשה בינג לעונה 2 כשהיא תיגמר. אני אגיד עוד משהו שעלול לגרום לאנשים לסקול אותי עליו- אני חושבת שהקונספט המרכזי של "ניתוק" הקטע הזה של לגרום לאנשים להיות שתי זהויות שונות ע"י כך שכל פעם שהם עוברים מזהות לזהות זה מוחק להם את הזיכרון מהזהות הקודמת הוא קונספט מרתק ומקורי וייחודי ולא זכור לי סרט או סדרה שעשו משהו דומה, א-ב-ל. אני חושבת שהיה יותר מחמיא לעשות סרט או מיני סדרה לקונספט הזה ולהתמקד בו בעיקר, כי היו הרבה קווי עלילה שלא היו ממש קשורים לעניין הזה והם היו יותר בגדר טוויסטים וכאלה ואליהם לא כזה התחברתי, או לפחות לא ברמה שהם הרגישו לי משהו שונה מסדרות אחרות.

הסדר היחידה שאני ממש מחכה לה ברמה שאני לא חושבת שתהיה לי סבלנות לצבור פרקים, זה האחרונים מבניינו שאני ביסורי גמילה קשים אחרי שסיימתי את עונה 1, ואני רוצה עוד!

Lhuna3

Well-known member
פירטתי כמה ראיתי מאלו שסימנתי בירוק, והבכל חוץ מב-"תרגיע" זה היה לפחות עונה אחת (למעשה חוץ מ-"תרגיע" ו"פליבג" כל מה שסימנתי בירוק היו לפחות 2 עונות). אני מוכנה לא להחשיב את תרגיע למרות שמרגיש לי שראיתי מספיק פרקים ממנה, ופליבג יש רק 2 עונות, אז כאילו אם הייתי רואה את שתיהן זה היה כאילו לראות את כל הסדרה. אבל גם בלי שתי אלו זה עדיין יותר יותר ממך :-P: וגם מאלו שרשמתי שלא ראיתי- היורשים והלוטוס הלבן ראיתי פרק או שניים מכל אחת, אבל כתבתי שאני לא מחשיבה את זה ובאמת לא החשבתי. למעשה הסדרה היחידה ברשימה שלא ראיתי אף פרק שלה היא הבית הלבן.
אז מה את בכלל מתחרה איתי, כשאת הסדרה הכי כיפית ברשימה את לא ראית?? :p

הקטע הזה ספציפית מעצבן אותי עוד יותר, כי ספוילרים לסופרנוס אני מרגישה שכאילו ניסו להכשיר את הסדרה ע"י כך שכאילו בהפוך על הפוך טוני סובל מהתקפי חרדה והולך לטיפול, אבל בפועל האמת היא שרוב הסדרה המטפלת שלו סופר אנאייבלרית, היא לגמרי יודעת מה הוא עושה ולמרות שהיא אומרת לא מעט שהיא לא מסכימה עם המעשים שלו, היא מוכנה לטפל בו וזה במון מסויים יותר גרועה, כי כאילו נותן יותר "גושפנקה" לזה שאני רואים סדרה על אדם רע ואלים בלי מוסר
לי אני לא חושבת שזה יפריע, אני לא מתעצבנת מדברים כאלה, הגיבורים שלי יכולים לעשות הרבה דברים לא מוסריים ברמות שונות, כל עוד הם לא פסיכופטים (ואם הם כן פסיכופטים אז שירצחו רק פסיכופטים אחרים). אבל דמות הגבר המאצ'ו הקשוח עושה לי כבר כזה אנטי (אפילו אם הוא טוב!) שאני צריכה משהו משמעותי שיעזור לי להתחבר אליו בכל זאת. ויכול להיות שהשיחות שלו עם הפסיכולוגית באמת יעזרו לי בזה. זה לא יפריע לי אם מה שהיא עושה יהיה עקרונית גם "לא בסדר".
כמו שאמרתי לניק, אחרי שסיימתי את העונה, נראה לי שאת לא תאהבי לאור מה שקורה שם לקראת הפרקים האחרונים, אבל אם בא לך תנסי (אני לא חושבת שאפשר להגדיר שם שום דבר כ"אימה", אבל יש שם קטעים שמראים אנשים עושים לאנשים אחרים דברים ממש ממש קשים על סף העינוי וזה קיצוני גם ביחס לסדרות אחרות שעושות את זה, ואני חושבת שהרבה לא יאהבו את זה).
אוף את רק מסקרנת יותר :-D מצד אחד עינויים אני ממש לא רוצה ולא מסוגלת לראות (זה גרם לי לפרוש מסדרות) אבל דברים שמוצגים כמו במשחק הדיונון דווקא אהבתי אז אני ממש לא יודעת איך לפרש את מה שכתבת ואני כנראה אהיה חייבת בכל זאת לבדוק בעצמי.
אני רואה שכולם ממש מתלהבים מזה שעונה 2 עומדת לחזור, ואני הולכת להגיד דעה מאוד לא פופולארית אני מניחה, אבל אני לא כזה מחכה לזה בכזאת שקיקה, עד שסביר להניח שאני אצבור פרקים ואולי אעשה בינג לעונה 2 כשהיא תיגמר. אני אגיד עוד משהו שעלול לגרום לאנשים לסקול אותי עליו- אני חושבת שהקונספט המרכזי של "ניתוק" הקטע הזה של לגרום לאנשים להיות שתי זהויות שונות ע"י כך שכל פעם שהם עוברים מזהות לזהות זה מוחק להם את הזיכרון מהזהות הקודמת הוא קונספט מרתק ומקורי וייחודי ולא זכור לי סרט או סדרה שעשו משהו דומה, א-ב-ל. אני חושבת שהיה יותר מחמיא לעשות סרט או מיני סדרה לקונספט הזה ולהתמקד בו בעיקר, כי היו הרבה קווי עלילה שלא היו ממש קשורים לעניין הזה והם היו יותר בגדר טוויסטים וכאלה ואליהם לא כזה התחברתי, או לפחות לא ברמה שהם הרגישו לי משהו שונה מסדרות אחרות.
אז ככה:
א. אני כן מחכה לעונה 2, אבל בו"ז אני גם מאמינה שאני הולכת להתאכזב ממנה וזה כבר מבאס אותי.
ב. אני מאוד נגד זה שתחכי לעשות בינג' בסוף העונה, כי אני רוצה שתשתתפי איתנו בדיונים אחרי כל פרק! :-(
ג. אני איתך בעניין של קווי עלילה שלא קשורים ישירות לנושא המרכזי, וזה עניין שמציק לי בהרבה יצירות מהסוג הזה.
הסדר היחידה שאני ממש מחכה לה ברמה שאני לא חושבת שתהיה לי סבלנות לצבור פרקים, זה האחרונים מבניינו שאני ביסורי גמילה קשים אחרי שסיימתי את עונה 1, ואני רוצה עוד!
היי, כבר שכחתי ממנה אבל בדקתי עכשיו והיא צפויה לחזור באפריל הקרוב! :love:
פדרו ובלה המתוקים האלה!
1737023710234.png

keren or5

Well-known member
אז מה את בכלל מתחרה איתי, כשאת הסדרה הכי כיפית ברשימה את לא ראית?? :p
:-D תדעי לך שזה גם היה פעם ברשימות שלי של סדרה להשלים, אבל זה לא היה מספיק גבוה כך שהגעתי אליה בזמן שהייתה לי אנרגיה להשלים סדרות, ועכשיו אני בשלב שזנחתי את המשימה הזאת לגמרי. כמות הסדרות הקיימות שמעניינות ו/או גם "נחשבות" ועושה לי פומו לא לראות היא כבר מזמן כ"כ ענקית שזנחתי את המשימה הזאת לגמרי, ואני לא אומרת שאני לא אראה סדרות ישנות יותר בחיים, אבל ספציפית הבית הלבן זה כ"כ הרבה פרקים (ועוד בעונות שהיו משהו כמו 20 ומשהו פרקים בעונה |מזיע| שלא נראה לי שאני אסכים לקחת על עצמי את הפרויקט הזה אף פעם.
לי אני לא חושבת שזה יפריע, אני לא מתעצבנת מדברים כאלה, הגיבורים שלי יכולים לעשות הרבה דברים לא מוסריים ברמות שונות, כל עוד הם לא פסיכופטים (ואם הם כן פסיכופטים אז שירצחו רק פסיכופטים אחרים). אבל דמות הגבר המאצ'ו הקשוח עושה לי כבר כזה אנטי (אפילו אם הוא טוב!) שאני צריכה משהו משמעותי שיעזור לי להתחבר אליו בכל זאת. ויכול להיות שהשיחות שלו עם הפסיכולוגית באמת יעזרו לי בזה. זה לא יפריע לי אם מה שהיא עושה יהיה עקרונית גם "לא בסדר".
אני לא יודעת אם להמליץ לך לנסות את זה לפחות או לא, גם כי באמת יש אנשים שחושבים שזו סדרת חובה ואולי את תחשבי ככה, וגם אני לא יכולה להגיד שאין בה בכלל דברים טובים, יש הרבה רגעים ממש חזקים וטובים בה. כמו שאמרתי זה יותר פשוט התחושה שיש לי כלפיה אחרי המון שנים, שגם הרבה יותר ברור ההשפעות שלה על הטלוויזיה בכלל, שזה מטען שלא היה קיים אצלי בזמן שראיתי אותה (לא ראיתי אותה בזמן אמת, אבל מספיק מוקדם בשביל לא להיות מודעת שהיא יצרה את הז'אנר של האנטי גיבור.
אני אישית גם לא שפטתי את הדמות של הפסיכולוגית אגב, וזה נכון שזה שהוא הולך לפסיכולוגית עוד מהפרק הראשון, כי הוא סובל מהתקפי חרדה ממה שהוא עושה, זה גם באיזה מקום בא כן קצת לנסות לערער על היצוג של הדמות המאצ'ו הקשוח שהועדר בסרטים עד אז (ובפרט בסרטי מאפיה כמו הסנדק למשל).
למשל יש סצנה שאני כן מאוד אוהבת- שבה טוני עצמו מתייחס לייצוג הזה והוא מתעצבן על כך שבסרטים יש את הטיפוס "הגברי השקט הקשוח ושלא מתלונן, והוא מתעצבן על עצמו שהוא לא כזה והוא תופס את עצמו באיזה מקום כחלש בזה שהגוף שלו מגיב בהתקפי חרדה וקשיים פסיכולוגים למה שהוא עושה, ובעיני זו סצנת מטא סופר מעניינת, כי טוני בעצם בוחן את משווה את עצמו לגארי קופר, שחקן ששיחק טיפוסים קשוחים גבריים וכביכול כאלה ש"יכלו" לשאת את העול של החיים האלימים והקשים, וזה שטוני שופט את עצמו לפי הטיפוסים שהוא רגיל לראות בסרטים וכך הסדרה בעצם שואלת את עצמה, האם אין שקר כלשהו בייצוג הזה, והאם הם לא באמת כן מנסים להראות משהו אחר.
עוד קו עלילה שמרגיש לי ששם סוג של אור ביקורתי על כל העניין באופן דומה, זה ההתמכרות לסמים של כריסטופר. זה מרגיש לי כאילו שוב הסדרה באה ואומרת- אם אתה גנגסטר שמתעסק באלימות כל היום, אז אתה יכול לרמות את עצמך כמה שתרצה, אבל הגוף שלך יגיב לזה כי הגוף מגיב לזה שאתה חי בסביבה אלימה כזאת ושהעבודה שלך מלחיצה ואלימה כזאת. במיוחד זכור לי קטעים שמצד אחד עודדו את כריסטופר להיות נקי מסמים, אבל גם היו קטעים שירדו עליו שלמה הוא לא חזק מספיק לעשות סמים מדי פעם בלי להתמכר
הדברים האלה שכתבתי עכשיו האמת גורמים לי לחשוב שאולי יש ערך בלראות את הסדרה. בעצם גם לא אמרתי אף פעם שאין ערך בזה, רק שאני שמחה שראיתי בזמן שראיתי את זה בתקופה ששלא היה לי את כל המטען שיש לי עליה היום, כי כנראה היום לא הייתי מצליחה לראות אותה.
ב. אני מאוד נגד זה שתחכי לעשות בינג' בסוף העונה, כי אני רוצה שתשתתפי איתנו בדיונים אחרי כל פרק! :-(
כן זה יהיה באמת מבאס, אבל סורי אם זה היה זמין לי לצפייה ולא באפל הייתי שוקלת לראות אולי כל פרק בפני עצמו, אבל זה לא, ולא בא לי לטמא את המחשב החדש שלי עם דודים.
היי, כבר שכחתי ממנה אבל בדקתי עכשיו והיא צפויה לחזור באפריל הקרוב! :love:
פדרו ובלה המתוקים האלה!
1737023710234.png
פדרו |מאוהב| בלה |מאוהב| טוב לפחות את זה אני בטוח אראה כל שבוע, אני תוהה אבל איך לעשות את זה, בדירה הקודמת היה לי הוט אז יכלתי לראות שם, בדירה הזאת אין לי אבל אני ממש קרובה להורים שלי בקטע של מרחק הליכה, ואני תוהה אם לנצל את זה פעם בשבוע כדי ללכת אליהם רק לראות פרק, לא בטוח שהשהייה אצלם שווה את זה. אני אחשוב על זה... אולי אפילו אני אעשה צפייה חוזרת בעונה הראשונה עם אבא שלי, זה מרגיש לי כמו סדרה שהוא יאהב. אגב אחת הסיבות שאני חושבת שהסדרה הזאת כ"כ טובה היא כי ספציפית בה לפחות לפי העונה הראשונה, העלילה כ"כ מהודקת בעיני שאני לא מרגישה שיש את הדבר הזה שהתלוננתי עליו ב"ניתוק". גם כשיש כביכול עלילות שהן לא קשורות לסיפור המרכזי הן כן מתקשרות תמטית לנושא של הסדרה. טוב תקשיבו כתבתי עכשיו חפירה ענקית על עונה 1 של דה לאסט אוף אס כדי להוכיח את הנקודה שלי ואז ראיתי שזה יצא כ"כ ארוך שמגיע לזה הודעה משל עצמו. אני במצב רוח חפרני מסתבר.

keren or5

Well-known member
לא מאמינה שנמחקה לי כל החפירה, עשיתי גזור אבל אז עשיתי העתקה להודעה הקודמת כי אני מטומטמת. מישהו יודע על דרך שאני יכולה לשחזר את זה במקרה?

didalf

Well-known member
כן זה יהיה באמת מבאס, אבל סורי אם זה היה זמין לי לצפייה ולא באפל הייתי שוקלת לראות אולי כל פרק בפני עצמו, אבל זה לא, ולא בא לי לטמא את המחשב החדש שלי עם דודים.
בדירה הקודמת היה לי הוט אז יכלתי לראות שם
אז מה כן יש לך עכשיו?
אגב גם באפל יש שבוע חינם נסיון. ואז זה עולה 10 דולר בחודש שזה הכי זול מכולם אבל אם לא בא לך אז כן עדיף לך לחכות שתסתיים העונה ואז לעשות בינג' חמוד של שבוע.
אולסו איזה מחשב קנית? אני מניחה שלא מקבוק כי מי משתמש במקבוק חוץ מאנשים מאד ספציפיים אבל אם בטעות כן תבדקי אולי יש לך 3 חודשים מתנה.
לא מאמינה שנמחקה לי כל החפירה, עשיתי גזור אבל אז עשיתי העתקה להודעה הקודמת כי אני מטומטמת. מישהו יודע על דרך שאני יכולה לשחזר את זה במקרה?
אכזרי:-(
לא נראה לי שיש איך:-(

Lhuna3

Well-known member
מה?!?! :-( אז תשחזרי מהראש!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
או וואו עקפת אותי בגדול.
לא הפסקתי אבל אתמול והיום לא ממש צפיתי בכלום מחוסר זמן ואנרגיות.
ועכשיו באסה לי שכתבת על הכל יחד כי אני רוצה על כל פרק לבד וגם לא אוכל לקרוא עד שאסיים.
[שרינקינג]
אוף, באמת שלא האמנתי שאת לא מתקדמת. את הבינג'רית הידועה.
אבל בכל מקרה אני מקווה שתכתבי על כל פרק. אני אגיב בלי ספוילרים, או אם את רוצה אגיב רק בסוף.
סה"כ התחלת לכתוב על כל פרק גם לפני שאני התחלתי.

הדברים האלה שכתבתי עכשיו האמת גורמים לי לחשוב שאולי יש ערך בלראות את הסדרה. בעצם גם לא אמרתי אף פעם שאין ערך בזה, רק שאני שמחה שראיתי בזמן שראיתי את זה בתקופה ששלא היה לי את כל המטען שיש לי עליה היום, כי כנראה היום לא הייתי מצליחה לראות אותה.
[הסופרנוס]
וואי את קצת גורמת לי לרצות לעשות צפיה חוזרת בסדרה.
אני בספק שהיא לא עומדת במבחן הזמן.
אויש, זה מתסכל למוות.

keren or5

Well-known member
אחרי שעתיים לפחות שניסיתי לשחזר את החפירה הקודמת שלי התייאשתי, אז הנה ניסיון לשחזר אותה מהראש.
למה אני חושבת שהעונה הראשונה של הסדרה הזאת היא אחד הדברים המושלמים ביותר שנוצרו בטלוויזיה, ולמה אני חושבת שהתסריט בנוי בצורה כ"כ חכמה ויפה כשבסוף העונה מגלים איך הכל מתחבר לתמה המרכזית והיפה של הסדרה.
* אני יודעת שאת המחמאות צריך אולי לתת למי שכתב את המשחק מחשב כי אני יודעת שהסדרה היא כמעט אחד לאחד שיחזור של המשחק, אבל אני מתייחסת רק לסדרה כי לא שיחקתי במשחק ומבחינתי הסדרה עומדת בפני עצמה.
אז הסדרה הזאת לא באמת על זומבים או על אפוקליפסה או על מעקב על אנשים ואיך הם שורדים במצב של זומבים ואפוקליפסה (אם כי אני חייבת לתת שאפו אדיר לעיצוב המדהים של הזומבים בסדרה. כששמעתי שזו סדרה על זומבים חשבתי ששוב יציגו לנו את הזומבים הרגילים שאנחנו רגילים לראות, אבל העיצוב של כל מיני סוגים שונים של זומבים יחד עם ההסבר על הפטריה הזאת שגרמה למגפה הוא חדשני ומרתק זכורים לי עיצובים מגניבים כמו משהו שנראה כמו חצי בן אדם וחצי מוח שיצא ממנו החוצה למשל). הסדרה הזאת היא על מה גורם לנו לרצות לחיות? למה אנחנו ממשיכים, מה נותן לנו את המשמעות בחיים- התשובה של הסדרה היא קשרים אנושיים. שוב ושוב הסדרה מראה שיש לאנשים טעם להמשיך בחיים רק כשיש לפחות בן אדם אחד שאכפת להם ממנו.
ג'ואל מתחיל את הסדרה כאדם שמאס בחיים. אין לו משמעות. מאז שביתו נהרגה הוא חי מכוח האינרציה, הוא אפילו ניסה להתאבד אחרי שהיא מתה כמו שנגלה.
הסיפורים הצדדים גם אם לא נראים שקשורים ישירות לעלילה, קשורים כבר כמו שאמרתי לתמה שלה.
פרק 3 היפייפה ששוטח בפניינו את סיפור האהבה של ביל (ניק אופרמן) ופרנק הוא בעצם פרק שמכיל בתוכה את כל הסיפור והתהליך של העונה כולה, רק שבתפקיד ג'ואל נמצא ביל ובתפקיד אלי נמצא פרנק. ביל מתחיל את הפרק כאדם ציני שלא רוצה קשר עם העולם. הוא מסתגר בבונקר שלו וחי רק כדי לשרוד, עד שהוא פוגש את פרנק והם מתאהבים, ופתאום יש לביל סיבה לחיות- משמעות. הוא לא חי למען החיים עצמם פשוט- הוא חי כי הוא מצא את הסיבה שלו ובסוף הפרק כשהוא יודע שפרנק הולך למות הוא מסיים את חייו בעצמו. אין הרבה שאלה לגבי ההשתקפות של אלי וג'ואל בפרנק וביל- ואם הייתה המכתב שביל משאיר לפרנק בסוף הפרק מאיית לנו את זה.
זוג נוסף שאנחנו נתקלים בו בהמשך הסדרה הם סאם והנרי (הילד החירש ואחיו), שני אלו שמשתפים פעולה עם ג'ואל ואלי כדי לצאת מהעיר ולברוח מהאנשים שרוצים להרוג אותם. גם פה יש השתקפות שבה הנרי הוא ג'ואל וסאם הוא אלי. סאם הוא הסיבה של הנרי לחיות, הוא הסיבה שהוא סיכן את חייהם (לא זוכרת בדיוק, אבל הסיבה שהוא הסתבך עם המנהיגה של העיר זה בגלל שהוא היה צריך להשיג תרופה לאח שלו). בפרקים שהם נמצאים התסריט עושה לנו תרגיל ממזרי מאין כמוהו. הוא ממקד אותנו בהתרחשות, במתח של הבריחה של הארבעה מהעירייה ומהאנשים שרוצים להרוג אותם, ובזמן שאנחנו במתח מזה, המסע הושלם ונראה שכולם בסדר. יש לנו רגע של הפוגה וקטרזיס שכולם ניצלו, זה נראה אפילו טוב מדי כדי להיות אמיתי. ואז אנחנו מגלים שסאם ננשך. ובאחד הקטעים הכי חזקים בסדרה, הנרי המבולבל צריך לירות בסאם הנשוך שמנסה לנשוך את אלי. הרגע הזה כ"כ חזק כי הנרי נאלץ לירות במי שבשבילו הוא חי עד עכשיו, הבלבול בתגובה שלו כ"כ מדוייק, כאשר הוא קודם מכוון את האקדח על ג'ואל לפני שהוא יורה בסאם, כמו לא יודע איך לפעול בכלל. שניה אחרי שהוא הורג את סאם הוא נמצא במשבר פנימי כ"כ עמוק שהוא מכוון על עצמו את האקדח ויורה בעצמו, מראה לניסיון ההתאבדות של ג'ואל אחרי שאיבד את ביתו (ניסיון שנגלה עליו רק יותר מאוחר).
כשהסדרה ממשיכה ג'ואל נפצע ואז התפקידים מתחלפים ואלי היא זו שצריכה להיות המגנה והמצילה הפעם בזמן שג'ואל שוכב גוסס. יש הרבה דברים שלא כ"כ אהבתי בפרק הזה. לא הרגיש לי אמין שג'ואל היה על סוף מוות אבל באמצע הפרק הוא פתאום מתאושש מאפס למאה כך שיש לו מספיק כוחות ללכת למצוא את אלי שנחטפה ע"י הכומר הפסיכופט. גם הכומר הפסיכופט הרגיש לי כנבל לא מספיק מעניין, ומעט קלישאתי, וחשבתי שהאינטראקציה של אלי איתו היא מאוד לא חכמה מצידה וזה קצת תיסכל אותי. אבל שוב יש מהלך תסריטאי יותר גדול בפרק הזה ששוב מטעה אותנו בצורה ממזרית ונגמר בקטע האהוב עלי בסדרה אולי, כך שאני מוכנה לסלוח על כל הבעיות.
באמצע הפרק ג'ואל חוזר לכוחו, ויוצא במסע להציל את אלי מידי הכומר המטורף שרוצה להרוג אותה (וספק לאנוס אותה, זה היה קטע לא ברור). אנחנו כבר למודי הדינמיקה בניהם מהפרקים הקודמים בטוחים שאנחנו יודעים איך ישתלשלו הדברים, ג'ואל יגיע בשניה האחרונה ויציל את אלי. אבל לא, שוב מביאים לנו אותה בטוויסט, אלי מצליחה להציל את עצמה, פיזית לפחות. היא מצליחה לגבור על הכומר ולהרוג אותו, ונראה כאילו לא צריך את ג'ואל כדי כדי להציל אותה, רק כדי להבין שכן צריך אותו בשביל להציל את אלי, רק לא מבחינה פיזית, אלא נפשית. אחרי שאלי הורגת את הכומר היא יוצאת לשלג, כולה בפוסט טראומה ודיסוציאציה מהדבר שכרגע היא חוותה, היא יוצאת לבדה לעולם האכזר, וג'ואל בא בדיוק ברגע הנכון כדי להציל אותה רגשית, לתת לה את החיבוק האבהי שהיא כ"כ הייתה צריכה, שלא יתן לה לשקוע לתהומות הדיכאון שג'ואל היה בהם, וכמבון שהרגע הזה נהיה מושלם כשג'ואל קורא לה בייבי גירל, כפי שקרא לביתו ביום שהיא מתה.

אולי הפרזתי בגיפים, אבל הרגע הזה הוא החיים שלי ואני יכולה לראות אותו בלופ יום שלם (ותהיו בטוחים שעשיתי את זה), ועוד שני פאנארטים יפים שמצאתי כשחיפשתי את הגיף:

ואם כבר הגענו לכאן, בואו נדבר קצת על הקשר בין ג'ואל לאלי. בפרק הראשון הם נפגשים. ג'ואל צריך בת, אלי צריכה אבא, זה ברור לנו שנעבור מסע ושהשניים האלה יתאהבו אחד בשני (בקטע של אבא ובת), אבל הסדרה לא נותנת לנו את זה מיד, היא בונה את זה בהדרגה, היא גורמת לרגע הזה הצדיק את עצמו, אנחנו צריכים להרוויח את האהבה שבניהם. כי ג'ואל לא בכזאת קלות יתן לעוד מישהי להיכנס ללב שלו כמו שהוא אהב את הבת שלו, כי הוא יודע כמה זה כאב לאבד אותה. הוא יודע מה הוא הפך להיות מאז שהיא מתה- צל של אדם שחי מכוח האינרציה. בפרק הראשון אנחנו רואים שבין העבודות שהוא עושה לפני שמוטלת עליו המשימה להציל את אלי, זה לעביר גופות של ילדים נשוכחים, והוא מטיל את הגופות שלהם באדישות מהמריצה, כבר כ"כ כהה רגשות.
וגם כשהוא מסכים לקחת על עצמו את המשימה של להגן על אלי ולהעביר אותה לגחליליות, הוא שומר על מרחק רגשי, מתייחס לאלי כ- "cargo", משהו שצריך להעביר ממקום למקום. וברור שהוא לא יתמסר לקשר הזה כ"כ בקלות, הוא יודע כמה זה כואב להכניס ככה מישהי ללב ואז לאבד אותה, הוא יודע שהם חיים בעולם שבו כל אחד יכול למות כל שניה, ולמה לו לקחת את הסיכון הזה? שכבות ההגנה שג'ואל שם על עצמו לאורך רוב הסדרה בניסיון שלא יהיה אכפת לו מאלי ברורות. הקשר בניהם נבנה לאט לאט, בנקודות קטנות, עוד נקודה ועוד נקודה שמשהו בקליפה של ג'ואל נסדק והוא מרשה לעצמו להרגיש עבור הילדה הזאת, אחד הקטעים הבולטים האלה הוא הרגע אחרי שאלי יורה באדם שתוקף את ג'ואל ומצילה את חייו, אבל נאלצת להרוג בן אדם. השיחה שלה ושל ג'ואל אחרי המקרה הזה בה הוא לראשונה מתרכך אליה ואומר לה בצורה אמפטית ומנחמת שילדה בגילה לא צריכה להתמודד עם דבר שכזה. הוא גם ברגע זה לראשונה מסכים לתת לה אקדח וללמד אותה איך לירות. אבל זה יקח עד הרגע הזה בסוף פרק 8, החיבוק הזה שבו ג'ואל יבין שהוא אוהב את הילדה הזאת, ושהוא ימות בשביל הילדה הזאת ושכל הניסיונות שלו לא לתת לה להיכנס לו ללב כבר לא עוזרים, הוא חצה את הקו ועכשיו הוא כמו ביל, הנרי, מבין שאין משמעות לחיים בלי מישהי לאהוב אותה. ואני לא בוכה משהו נכנס לי לעין!
ותפוז הבן אלף לא נותן לי לשלוח את ההודעה כי היא גדולה מדי אז המשך בהודעה הבאה.

keren or5

Well-known member
אני מאוד אוהבת את ההתחלה של פרק 9. אחרי סצנת הלידה שבה אמא של אלי מתה אנחנו חוזרים להווה, ואלי עדיין נמצאת חזק בטראומה ודיסוציאציה של אחרי מאורעות הפרק הקודם. אלי הילדה שלא הפסיקה לקשקש ולנסות להצחיק ולעצבן ולתקשר כל הזמן עם כל מי שרק היה אפשר, פתאום מכונסת בעצמה לגמרי. בקושי מדברת, ג'ואל עושה כל מה שהוא יכול להוציא ממנה שום את התום הילדותי שהיה לה את שמחת החיים. הוא מבטיח לה שהם ישחקו משחק שהוא מצא, ושהוא ילמד אותה לנגן בגיטרה, אבל היא מגיבה באדישות. עד שהיא רואה ג'ירפה. וזה הרגע השניה האהוב עלי בסדרה. פתאום היא רואה ג'ירפה, בס"כ ג'ירפה, אבל בשביל אלי זה עוד דבר שהיא רואה פעם ראשונה, שהיא לא חוותה לפני, כפי שהיא התלהבה מהפעם הראשונה שנסעה עם ג'ואל במכונית, כפי שתהתה איך זה לטוס במטוס, כשהם עברו ליד מטוס מרוסק. והג'ירפה הזאת מוציאות ממנה שוב קריאות שמחה ילדותיות ותמימות. והיא רצה אליה, והיא מאכילה אותה ומתחילה לצחוק שוב, כאילו חזרה אלי של פעם הילדה עם העיניים הסקרניות, שכל דבר בעולם המשהו הזה מעניין אותה, מרתק אותה, שכל בן אדם הוא מישהו פוטנציאלי ליצור איתו קשר שהיא כ"כ צריכה. וג'ואל מסתכל עליה בערגה ושוב אני לא בוכה, משהו נכנס לי לעין!

ואז הגיע הסוף, ואיתו שלל דיונים. ראיתי כבר הסברים לגבי למה זה לא הגיוני רפואית או וואטאבר שיצטרכו להרוג את אלי בשביל החיסון, ויכול להיות שזה נכון, אבל זאת לא הפואנטה. הפואנטה היא גם לא דיון מוסרי-אתי בבעיית הטרולי- האם נכון להקריב חיים של אדם אחד בשביל רבים. הסוף קיים אך ורק כדי להשלים את המהלך של ג'ואל.
ברגע שהוא שומע שאלי הולכת למות הוא נכנס לאמוק. חוטף אקדח ויורה על כל מי שנמצא בדרכו, כי הוא לא יתן לה ללמות. לא עכשיו. לא אחרי שקיבל בחזרה את המשמעות שלו שאבדה לו אחרי כ"כ הרבה שנים. הרי הוא רק קיבל אותה עכשיו, הוא רק השלים עם זה עכשיו שהוא אוהב את הילדה הזאת ויחיה וימות בשביל הילדה הזאת, אחרי כ"כ הרבה זמן שהיה בטוח שלא ירגיש ככה שוב. ואתם רוצים לקחת לו את זה? לא במשמרת שלו. הוא יעשה הכל לשמור את אלי חיה, הוא יהרוג את כל מי שבדרך שלה והוא גם ישקר לה ולה יתן לה את האפשרות להחליט בעצמה אם היא רוצה להקריב את עצמה בשביל להציל את האנושות (וממש מעניין אותי לראות בעונה הבאה אם היא תגלה ששיקר לה ומה תהיה תגובתה). האם זה מוסרי? אפשר להתווכח עם זה או לא, אבל אי אפשר להתווכח שמבחינת התהליך שג'ואל עבר לא היה לי ספק שהוא יעשה דברים אחרת. ואוף, אני יודעת שלא ראיתי היורשים, אבל בחיי שבעיני היה מגיע לעונה הזאת לזכות בכל האמי האפשריים - על הסדרה, על המשחק של בלה ושל פדרו, ושהעונה הזאת היא יצירת מופת שהרבה שנים לא אהבתי ככה עונה של סדרה בטלוויזיה, שלחזור ולנתח אותה רק מעשיר אותה ביותר רבדים. ועכשיו ברשותכם, אני הולכת לראות את הקטעים בלופים את הקטעים האהובים עלי מהעונה.
(הפעם מאוד נזהרתי לא למחוק חלק מהטקסט בטעות |מזיע|)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני מאוד אוהבת את ההתחלה של פרק 9. אחרי סצנת הלידה שבה אמא של אלי מתה אנחנו חוזרים להווה, ואלי עדיין נמצאת חזק בטראומה ודיסוציאציה של אחרי מאורעות הפרק הקודם. אלי הילדה שלא הפסיקה לקשקש ולנסות להצחיק ולעצבן ולתקשר כל הזמן עם כל מי שרק היה אפשר, פתאום מכונסת בעצמה לגמרי. בקושי מדברת, ג'ואל עושה כל מה שהוא יכול להוציא ממנה שום את התום הילדותי שהיה לה את שמחת החיים. הוא מבטיח לה שהם ישחקו משחק שהוא מצא, ושהוא ילמד אותה לנגן בגיטרה, אבל היא מגיבה באדישות. עד שהיא רואה ג'ירפה. וזה הרגע השניה האהוב עלי בסדרה. פתאום היא רואה ג'ירפה, בס"כ ג'ירפה, אבל בשביל אלי זה עוד דבר שהיא רואה פעם ראשונה, שהיא לא חוותה לפני, כפי שהיא התלהבה מהפעם הראשונה שנסעה עם ג'ואל במכונית, כפי שתהתה איך זה לטוס במטוס, כשהם עברו ליד מטוס מרוסק. והג'ירפה הזאת מוציאות ממנה שוב קריאות שמחה ילדותיות ותמימות. והיא רצה אליה, והיא מאכילה אותה ומתחילה לצחוק שוב, כאילו חזרה אלי של פעם הילדה עם העיניים הסקרניות, שכל דבר בעולם המשהו הזה מעניין אותה, מרתק אותה, שכל בן אדם הוא מישהו פוטנציאלי ליצור איתו קשר שהיא כ"כ צריכה. וג'ואל מסתכל עליה בערגה ושוב אני לא בוכה, משהו נכנס לי לעין!

ואז הגיע הסוף, ואיתו שלל דיונים. ראיתי כבר הסברים לגבי למה זה לא הגיוני רפואית או וואטאבר שיצטרכו להרוג את אלי בשביל החיסון, ויכול להיות שזה נכון, אבל זאת לא הפואנטה. הפואנטה היא גם לא דיון מוסרי-אתי בבעיית הטרולי- האם נכון להקריב חיים של אדם אחד בשביל רבים. הסוף קיים אך ורק כדי להשלים את המהלך של ג'ואל.
ברגע שהוא שומע שאלי הולכת למות הוא נכנס לאמוק. חוטף אקדח ויורה על כל מי שנמצא בדרכו, כי הוא לא יתן לה ללמות. לא עכשיו. לא אחרי שקיבל בחזרה את המשמעות שלו שאבדה לו אחרי כ"כ הרבה שנים. הרי הוא רק קיבל אותה עכשיו, הוא רק השלים עם זה עכשיו שהוא אוהב את הילדה הזאת ויחיה וימות בשביל הילדה הזאת, אחרי כ"כ הרבה זמן שהיה בטוח שלא ירגיש ככה שוב. ואתם רוצים לקחת לו את זה? לא במשמרת שלו. הוא יעשה הכל לשמור את אלי חיה, הוא יהרוג את כל מי שבדרך שלה והוא גם ישקר לה ולה יתן לה את האפשרות להחליט בעצמה אם היא רוצה להקריב את עצמה בשביל להציל את האנושות (וממש מעניין אותי לראות בעונה הבאה אם היא תגלה ששיקר לה ומה תהיה תגובתה). האם זה מוסרי? אפשר להתווכח עם זה או לא, אבל אי אפשר להתווכח שמבחינת התהליך שג'ואל עבר לא היה לי ספק שהוא יעשה דברים אחרת. ואוף, אני יודעת שלא ראיתי היורשים, אבל בחיי שבעיני היה מגיע לעונה הזאת לזכות בכל האמי האפשריים - על הסדרה, על המשחק של בלה ושל פדרו, ושהעונה הזאת היא יצירת מופת שהרבה שנים לא אהבתי ככה עונה של סדרה בטלוויזיה, שלחזור ולנתח אותה רק מעשיר אותה ביותר רבדים. ועכשיו ברשותכם, אני הולכת לראות את הקטעים בלופים את הקטעים האהובים עלי מהעונה.
(הפעם מאוד נזהרתי לא למחוק חלק מהטקסט בטעות |מזיע|)
וואי מדהים.
תיארת את זה באופן שאני לא בטוח שחשבתי עליו תוך כדי צפיה.
עכשיו ממש בא לי לראות את זה שוב.
(אני אחכה עוד כמה חודשים כדי שזה יהיה קרוב יותר לעונה 2)

למעלה