keren or5
Well-known member
אה, באמת? ולא צריך לשים כרטיס אשראי? יש לך במקרה להביא לי לינק לאתר?יש שבוע חינם באזמון!
אה, באמת? ולא צריך לשים כרטיס אשראי? יש לך במקרה להביא לי לינק לאתר?יש שבוע חינם באזמון!
גם לא מובן לי, איך דקסטר לא שם כאשר יצאו סדרות בת של הסדרה הואיל והיא כ"כ הצליחה.א. זו רשימה טובה ואני די מסכימה איתה, למרות שבאפי לא שם (שודרה באותן שנים כמו אוז 1997-2003).
ב. זה נחמד שאפשר לסמן שם מה צפית ואז זה סופר לך לבד.
אני צפיתי ב-19 מתוך 26 הסדרות, כאשר סימנתי גם כאלו שפרשתי מהן אבל צפיתי בהן "מספיק" מבחינתי.
צפה בקובץ המצורף 122495
לא יודעת אם צריך לשים אולי כן ואז לזכור לבטל? תבדקיאה, באמת? ולא צריך לשים כרטיס אשראי? יש לך במקרה להביא לי לינק לאתר?
אם מחשיבים גם כאלו שראיתי מהן איזה חצי פרק אז נראה לי שאני יכולה לסמן את כולן.גם אני ראיתי יותר ממך! אם מחשיבים אפילו רק את אלו שראיתי במלואם לפחות פעם אחת (15), ואם כולל את אלו שראיתי את כולם + אלו שראיתי חלק מהם זה 23 ואני עוקפת את כולם
![]()
אני אגיד את האמת, בזמן שהשלמתי ספציפית את הסופרנוס זה היה בעיקר כי הייתה לי רשימה של סדרות ש"חייבים לראות" והסופרנוס הייתה מן הסתם מאוד גבוה ברשימה. אבל אני יודעת בוודאות שלא היה לי סבלנו להשלים אותה בשנים האחרונות מאותה סיבה. אני דיי שונאת את הדמות הראשית ואת רוב הדמויות באופן כללי, ואני במיוחד מועצבנת מזה שהיא התחילה את הטרנד של האנטי גיבור כי בעיני עם הזמן הוא הפך לבעייתי ורעיל והיום אני ממש לא מסוגלת יותר לראות סדרות שעושות את הטרופ הזה בקטע הרגיל שלו (בעיני יש סדרות שעושות אותו עם טוויסט וזה שונה בעיני ואותם אני ממש אוהבת), אבל כשראיתי אותה לראשונה עוד לא היו הרבה סדרות כאלה, אז היום הייתי באה אליה עם מטען אחר לגמרי (וצפייה בפרקים רנדומלים שתפסתי בהוט מדי פעם שנה שעברה בהחלט איששה את ההרגשה הזאת).
האמת שדיי כנ"ל עם מד מן, שהיום לא נראה לי שהייתה לי סבלנות לראות אותו מסיבות מאוד דומות לסופרנוס, וגם צפייה בפרקים רנדומלים בה בהוט בשנה שעברה אישרה את מה שחשבתי.
זה באמת מפתיע.גם אני ראיתי יותר ממך! אם מחשיבים אפילו רק את אלו שראיתי במלואם לפחות פעם אחת (15), ואם כולל את אלו שראיתי את כולם + אלו שראיתי חלק מהם זה 23 ואני עוקפת את כולם
![]()
איך שראיתי את זה בירוק זה היה נראה לי מוזר. איך אפשר לראות רק חלק מסדרה כל כך קצרהפליבג - עדיין לא ראיתי את עונה 2, שזה מגוחך בגלל שזה כ"כ קצר, ואני לא זוכרת מה הנסיבות שהובילו לזה שעוד לא ראיתי את זה (אבל אני רוצה להשלים)
וואי אני מכיר את העניין הזה - זה קרה לי עם לפחות שתי סדרות וזה ממש מעצבן.האמריקאים - ראיתי עד העונה האחרונה ואז לקחתי הפסקה, לא כי הסדרה לא הייתה טובה, אלא סתם כי רציתי הפסקה ותמיד רציתי להשלים את העונה האחרונה ועכשיו אני לא יודעת אם זה יקרה כי נראה לי שאני צריכה לראות הכל מהתחלה בשביל זה
לא יודע. בקושי יש לי סבלנות לחזור למשחק הדיונון, אז עוד סדרה קוריאנית עם קונספט דומה...אתמול התחלתי את מופע ה-8 אני לא רוצה לספר יותר מדי כדי לא לספלייר, אבל אני אגיד שאני בבינג' חזק ואני כנראה אסיים אותה לפחות מחר (סיימתי את פרק 5), אם לא היום, שזה מאוד מפתיע אותי שמשהו הצליח לתפוס אותי. למרות זאת לא נראה לי שזה יהיה לטעם של רוב האנשים בפורום (נגיד לא הייתי ממליצה לעדי חזיר, לדילן, לונה גבולי, ניק יכול לאהוב). הדבר הכי טוב שאני יכולה לנסות לתאר אותה זה זה שמרגיש לי שמי שאהב את משחק הדיונון יאהב גם אותו, כי יש לה קונספט דיי דומה אבל מצד שני מספיק שונה כדי להיות משהו של עצמה לגמרי (הייתי מגדירה אותה שילוב של משחק הדיונון + הסרט "הפיר", אבל זה לא יגיד הרבה לאנשים בפורום כי לא נראה לי שמישהו ראה את הסרט הזה). אה וזאת סדרה קוראינית.
זכור לי כמאוד מוזרה. אני בקושי זוכר מה בעצם היה בה.Maniac - אמה סטון כדמות דיכאונית ובעלת נטייה להרס עצמי + קונספט הזוי ומעניין- יס פליז!! בנתיים זה בין 2 התפקידים האהובים עלי שלה (ראיתי עד פרק 3)
ליסה קודרו באמת תמיד טוב.No Good Deed - סיימתי פרק ראשון. מרגיש כמו שילוב שאני מאוד אוהבת בין סדרת מתח, לבין סוג של קלילות שמזכירה קצת אופרת סבון (מזכיר לי באוירה את עקרות בין נואשות) וליסה קודרו זה תמיד טוב!
אני מקווה שהמשכת כי היא משתפרת. גם אני לא התלהבתי מהפרקים הראשונים.האיש שלי בפנים - חייבת לומר ששני הפרקים הראשונים, שזה מה שראיתי עכשיו, עכשיו לא מאוד תפסו אותי, אבל אני מאוד רוצה לתת הזדמנות ולהמשיך כי זה מייקל שור
אני כן מסכים שדקסטר לדעתי יותר ראויה מחלק מהבחירות שם.גם לא מובן לי, איך דקסטר לא שם כאשר יצאו סדרות בת של הסדרה הואיל והיא כ"כ הצליחה.
[הסופרנוס]לא יודעת אם אני מסוגלת היום להתחבר לסדרה (דרמה, קומדיה זה סיפור אחר) שבמרכזה גבר מאצ'ו אלים וקשוח. איך אני אתחבר אליו? אני לא יכולה לצפות בסדרה בלי לחבב את הדמות הראשית.
גם יש לי חשש שבמבחן הזמן היא כבר לא תהיה מרשימה כמו בזמנה.
אני לא יודע אם הפסקת לראות שרינקינגשרינקינג - פרק 2X04
Made You Look
ראיתי כבר אתמול
או וואו עקפת אותי בגדול.אני לא יודע אם הפסקת לראות שרינקינג
או שפשוט הפסקת לכתוב עליה.
קשה לי להאמין שהפסקת לצפות בה, אז אני מניח שאת פשוט מתעצלת לכתוב.
(אולי יש סיבה אחרת שאת לא כותבת, אבל אצלי זה עצלנות)
בכל מקרה אני רציתי לשלב אותה עם סדרות אחרות כדי למשוך את הזמן אבל בסוף נשאבתי לבינג' בינוני,
והיום סיימתי.
בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה.![]()
אוי לא כשמדובר בך זה מדאיגלא הפסקתי אבל אתמול והיום לא ממש צפיתי בכלום מחוסר זמן ואנרגיות.
כנ"ל.בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה.![]()
אני בעד קוריאנית, ובעד משחק הדיונון. השאלה היא עד כמה זה בגדר "אימה". יש מצב שאנסה פרק אחד.(הייתי מגדירה אותה שילוב של משחק הדיונון + הסרט "הפיר", אבל זה לא יגיד הרבה לאנשים בפורום כי לא נראה לי שמישהו ראה את הסרט הזה). אה וזאת סדרה קוראינית.
אוי לא כשמדובר בך זה מדאיג![]()
פירטתי כמה ראיתי מאלו שסימנתי בירוק, והבכל חוץ מב-"תרגיע" זה היה לפחות עונה אחת (למעשה חוץ מ-"תרגיע" ו"פליבג" כל מה שסימנתי בירוק היו לפחות 2 עונות). אני מוכנה לא להחשיב את תרגיע למרות שמרגיש לי שראיתי מספיק פרקים ממנה, ופליבג יש רק 2 עונות, אז כאילו אם הייתי רואה את שתיהן זה היה כאילו לראות את כל הסדרה. אבל גם בלי שתי אלו זה עדיין יותר יותר ממךאם מחשיבים גם כאלו שראיתי מהן איזה חצי פרק אז נראה לי שאני יכולה לסמן את כולן.
הייתי אומר שאני מעדיף כמות על פני איכות, אבל זה לא נכון - כל הסדרות שאני רואה פשוט מושכות אותי. בנות לא מושכות אותי - לא כמגדר ולא כסדרה.![]()
כי ראיתי את עונה אחת לפני שיצאה עונה 2. כן תהיו בשוק! זאת הייתה תקופה שהייתי ממש עוקבת אחרי כל סדרה שמספיק ממליצים עליה ורואה ישר. ואז כשהגיע עונה 2 אמרתי שאני אשלים אבל לא הגעתי לזה אף פעם (חלק מזה, ואל תסכלו אותי, לא כזה אהבתי את עונה 1איך שראיתי את זה בירוק זה היה נראה לי מוזר. איך אפשר לראות רק חלק מסדרה כל כך קצרה
אני סיימתי עכשיו את עונה 1 של מופע ה-8 ולאור הפרקים האחרונים נראה לי שאני לא ממליצה עליה אפילו לך (אני עפתי עליה ברמות, אבל יש לי טעם נורא מוזר לפעמים). גם אני עוד לא ראיתי את עונה 2 של משחק הדיונון, אבל מאוד אהבתי את הראשונה ואני מתכוונת לראות את השניה אבל זה לא קרה עוד.לא יודע. בקושי יש לי סבלנות לחזור למשחק הדיונון, אז עוד סדרה קוריאנית עם קונספט דומה...
זה באפל, ואני יודעת שהיו איזה יומיים של אפל בחינם אבל לא היה לי ראש לראות דברים כשזה היה, אבל אני כן מתכננת איזה יום אחד שיהיה לי כוח לראות סדרות ללכת לכל שירותי הסטרימינג שאין לי , ולנצל את החודש חינם הזה שיש בכל אחד מהם ולהשלים כמה שיותר דברים שרציתי לראות במהלך הזמן. ושודדי הזמן זה בהחלט אחד שהוא הראש הרשימה להשלים כשאני אעשה את זה. אני בעיקר רציתי לראות את זה בגלל הסרט של טרי גיליאם שזה מבוסס עליו, לא שאני זוכרת משהו מהסרט כי ראיתי מזמן, אבל אני אוהבת ממש את הסרטים של טרי גיליאם.אני ממליך על Time Bandits שהיא מככבת בה.
עוד לא, אבל אני אסיים לפחות את העונה הראשונה!אני מקווה שהמשכת כי היא משתפרת. גם אני לא התלהבתי מהפרקים הראשונים.
הקטע הזה ספציפית מעצבן אותי עוד יותר, כי ספוילרים לסופרנוס אני מרגישה שכאילו ניסו להכשיר את הסדרה ע"י כך שכאילו בהפוך על הפוך טוני סובל מהתקפי חרדה והולך לטיפול, אבל בפועל האמת היא שרוב הסדרה המטפלת שלו סופר אנאייבלרית, היא לגמרי יודעת מה הוא עושה ולמרות שהיא אומרת לא מעט שהיא לא מסכימה עם המעשים שלו, היא מוכנה לטפל בו וזה במון מסויים יותר גרועה, כי כאילו נותן יותר "גושפנקה" לזה שאני רואים סדרה על אדם רע ואלים בלי מוסר למרות שדווקא מהז'אנר הזה אני הכי פחות מאשימה את הסופרנוס, כי כמו שאמרתי היא באמת התחילה את הטרנד, היא הייתה הראשונה בטרנד הזה של האנטי גיבור, ולמעשה זה היה סיכון וחתרני לעשות את הסדרה הזאת בזמן שנעשתה, כי דווקא עד אז לעשות סדרה עם דמות כ"כ לא מוסרית כדמות הראשית היה סיכון עצום, כי לרוב סדרות שמאוד הצליחו היו סדרות שהדמויות הראשיות בהן היו אנשים טובים. זו הסיבה שהצליחו להרים את הסדרה הזאת ב-HBO, שהיום היא נחשבת לתו איכות והיא מאוד פופולארית, אבל אז זה היה ערוץ כבלים נידח שלא הרבה צפו בו, וזו הסיבה שהיה אפשר לנסות בה סדרות שנויות במחלוקת כמו הסופרנוס, אוז הסמויה ועמוק באדמה.לא ממש חשבתי על זה ככה אבל אני מניח שזאת סיבה שחלק משמעותי מאוד בסדרה זה שהגבר המאצ'ו הזה הולך לפסיכולוגית. זה מאוד עוזר להתחבר אליו ברמה הרגשית.
כמו שאמרתי לניק, אחרי שסיימתי את העונה, נראה לי שאת לא תאהבי לאור מה שקורה שם לקראת הפרקים האחרונים, אבל אם בא לך תנסי (אני לא חושבת שאפשר להגדיר שם שום דבר כ"אימה", אבל יש שם קטעים שמראים אנשים עושים לאנשים אחרים דברים ממש ממש קשים על סף העינוי וזה קיצוני גם ביחס לסדרות אחרות שעושות את זה, ואני חושבת שהרבה לא יאהבו את זה).אני בעד קוריאנית, ובעד משחק הדיונון. השאלה היא עד כמה זה בגדר "אימה". יש מצב שאנסה פרק אחד.
אני רואה שכולם ממש מתלהבים מזה שעונה 2 עומדת לחזור, ואני הולכת להגיד דעה מאוד לא פופולארית אני מניחה, אבל אני לא כזה מחכה לזה בכזאת שקיקה, עד שסביר להניח שאני אצבור פרקים ואולי אעשה בינג לעונה 2 כשהיא תיגמר. אני אגיד עוד משהו שעלול לגרום לאנשים לסקול אותי עליו- אני חושבת שהקונספט המרכזי של "ניתוק" הקטע הזה של לגרום לאנשים להיות שתי זהויות שונות ע"י כך שכל פעם שהם עוברים מזהות לזהות זה מוחק להם את הזיכרון מהזהות הקודמת הוא קונספט מרתק ומקורי וייחודי ולא זכור לי סרט או סדרה שעשו משהו דומה, א-ב-ל. אני חושבת שהיה יותר מחמיא לעשות סרט או מיני סדרה לקונספט הזה ולהתמקד בו בעיקר, כי היו הרבה קווי עלילה שלא היו ממש קשורים לעניין הזה והם היו יותר בגדר טוויסטים וכאלה ואליהם לא כזה התחברתי, או לפחות לא ברמה שהם הרגישו לי משהו שונה מסדרות אחרות.וחוץ מזה לקראת יום שישי אני שואפת לראות שוב את הפרק האחרון של ניתוק עונה 1, למרות שכבר קראתי את הסיכום המקיף ומומלץ של העונה בוואלה.
אז מה את בכלל מתחרה איתי, כשאת הסדרה הכי כיפית ברשימה את לא ראית??פירטתי כמה ראיתי מאלו שסימנתי בירוק, והבכל חוץ מב-"תרגיע" זה היה לפחות עונה אחת (למעשה חוץ מ-"תרגיע" ו"פליבג" כל מה שסימנתי בירוק היו לפחות 2 עונות). אני מוכנה לא להחשיב את תרגיע למרות שמרגיש לי שראיתי מספיק פרקים ממנה, ופליבג יש רק 2 עונות, אז כאילו אם הייתי רואה את שתיהן זה היה כאילו לראות את כל הסדרה. אבל גם בלי שתי אלו זה עדיין יותר יותר ממךוגם מאלו שרשמתי שלא ראיתי- היורשים והלוטוס הלבן ראיתי פרק או שניים מכל אחת, אבל כתבתי שאני לא מחשיבה את זה ובאמת לא החשבתי. למעשה הסדרה היחידה ברשימה שלא ראיתי אף פרק שלה היא הבית הלבן.
לי אני לא חושבת שזה יפריע, אני לא מתעצבנת מדברים כאלה, הגיבורים שלי יכולים לעשות הרבה דברים לא מוסריים ברמות שונות, כל עוד הם לא פסיכופטים (ואם הם כן פסיכופטים אז שירצחו רק פסיכופטים אחרים). אבל דמות הגבר המאצ'ו הקשוח עושה לי כבר כזה אנטי (אפילו אם הוא טוב!) שאני צריכה משהו משמעותי שיעזור לי להתחבר אליו בכל זאת. ויכול להיות שהשיחות שלו עם הפסיכולוגית באמת יעזרו לי בזה. זה לא יפריע לי אם מה שהיא עושה יהיה עקרונית גם "לא בסדר".הקטע הזה ספציפית מעצבן אותי עוד יותר, כי ספוילרים לסופרנוס אני מרגישה שכאילו ניסו להכשיר את הסדרה ע"י כך שכאילו בהפוך על הפוך טוני סובל מהתקפי חרדה והולך לטיפול, אבל בפועל האמת היא שרוב הסדרה המטפלת שלו סופר אנאייבלרית, היא לגמרי יודעת מה הוא עושה ולמרות שהיא אומרת לא מעט שהיא לא מסכימה עם המעשים שלו, היא מוכנה לטפל בו וזה במון מסויים יותר גרועה, כי כאילו נותן יותר "גושפנקה" לזה שאני רואים סדרה על אדם רע ואלים בלי מוסר
אוף את רק מסקרנת יותרכמו שאמרתי לניק, אחרי שסיימתי את העונה, נראה לי שאת לא תאהבי לאור מה שקורה שם לקראת הפרקים האחרונים, אבל אם בא לך תנסי (אני לא חושבת שאפשר להגדיר שם שום דבר כ"אימה", אבל יש שם קטעים שמראים אנשים עושים לאנשים אחרים דברים ממש ממש קשים על סף העינוי וזה קיצוני גם ביחס לסדרות אחרות שעושות את זה, ואני חושבת שהרבה לא יאהבו את זה).
אז ככה:אני רואה שכולם ממש מתלהבים מזה שעונה 2 עומדת לחזור, ואני הולכת להגיד דעה מאוד לא פופולארית אני מניחה, אבל אני לא כזה מחכה לזה בכזאת שקיקה, עד שסביר להניח שאני אצבור פרקים ואולי אעשה בינג לעונה 2 כשהיא תיגמר. אני אגיד עוד משהו שעלול לגרום לאנשים לסקול אותי עליו- אני חושבת שהקונספט המרכזי של "ניתוק" הקטע הזה של לגרום לאנשים להיות שתי זהויות שונות ע"י כך שכל פעם שהם עוברים מזהות לזהות זה מוחק להם את הזיכרון מהזהות הקודמת הוא קונספט מרתק ומקורי וייחודי ולא זכור לי סרט או סדרה שעשו משהו דומה, א-ב-ל. אני חושבת שהיה יותר מחמיא לעשות סרט או מיני סדרה לקונספט הזה ולהתמקד בו בעיקר, כי היו הרבה קווי עלילה שלא היו ממש קשורים לעניין הזה והם היו יותר בגדר טוויסטים וכאלה ואליהם לא כזה התחברתי, או לפחות לא ברמה שהם הרגישו לי משהו שונה מסדרות אחרות.
היי, כבר שכחתי ממנה אבל בדקתי עכשיו והיא צפויה לחזור באפריל הקרוב!הסדר היחידה שאני ממש מחכה לה ברמה שאני לא חושבת שתהיה לי סבלנות לצבור פרקים, זה האחרונים מבניינו שאני ביסורי גמילה קשים אחרי שסיימתי את עונה 1, ואני רוצה עוד!
אז מה את בכלל מתחרה איתי, כשאת הסדרה הכי כיפית ברשימה את לא ראית??
![]()
אני לא יודעת אם להמליץ לך לנסות את זה לפחות או לא, גם כי באמת יש אנשים שחושבים שזו סדרת חובה ואולי את תחשבי ככה, וגם אני לא יכולה להגיד שאין בה בכלל דברים טובים, יש הרבה רגעים ממש חזקים וטובים בה. כמו שאמרתי זה יותר פשוט התחושה שיש לי כלפיה אחרי המון שנים, שגם הרבה יותר ברור ההשפעות שלה על הטלוויזיה בכלל, שזה מטען שלא היה קיים אצלי בזמן שראיתי אותה (לא ראיתי אותה בזמן אמת, אבל מספיק מוקדם בשביל לא להיות מודעת שהיא יצרה את הז'אנר של האנטי גיבור.לי אני לא חושבת שזה יפריע, אני לא מתעצבנת מדברים כאלה, הגיבורים שלי יכולים לעשות הרבה דברים לא מוסריים ברמות שונות, כל עוד הם לא פסיכופטים (ואם הם כן פסיכופטים אז שירצחו רק פסיכופטים אחרים). אבל דמות הגבר המאצ'ו הקשוח עושה לי כבר כזה אנטי (אפילו אם הוא טוב!) שאני צריכה משהו משמעותי שיעזור לי להתחבר אליו בכל זאת. ויכול להיות שהשיחות שלו עם הפסיכולוגית באמת יעזרו לי בזה. זה לא יפריע לי אם מה שהיא עושה יהיה עקרונית גם "לא בסדר".
כן זה יהיה באמת מבאס, אבל סורי אם זה היה זמין לי לצפייה ולא באפל הייתי שוקלת לראות אולי כל פרק בפני עצמו, אבל זה לא, ולא בא לי לטמא את המחשב החדש שלי עם דודים.ב. אני מאוד נגד זה שתחכי לעשות בינג' בסוף העונה, כי אני רוצה שתשתתפי איתנו בדיונים אחרי כל פרק!![]()
פדרוהיי, כבר שכחתי ממנה אבל בדקתי עכשיו והיא צפויה לחזור באפריל הקרוב!
פדרו ובלה המתוקים האלה!
![]()
כן זה יהיה באמת מבאס, אבל סורי אם זה היה זמין לי לצפייה ולא באפל הייתי שוקלת לראות אולי כל פרק בפני עצמו, אבל זה לא, ולא בא לי לטמא את המחשב החדש שלי עם דודים.
אז מה כן יש לך עכשיו?בדירה הקודמת היה לי הוט אז יכלתי לראות שם
אכזרילא מאמינה שנמחקה לי כל החפירה, עשיתי גזור אבל אז עשיתי העתקה להודעה הקודמת כי אני מטומטמת. מישהו יודע על דרך שאני יכולה לשחזר את זה במקרה?
מה?!?!לא מאמינה שנמחקה לי כל החפירה, עשיתי גזור אבל אז עשיתי העתקה להודעה הקודמת כי אני מטומטמת. מישהו יודע על דרך שאני יכולה לשחזר את זה במקרה?
[שרינקינג]או וואו עקפת אותי בגדול.
לא הפסקתי אבל אתמול והיום לא ממש צפיתי בכלום מחוסר זמן ואנרגיות.
ועכשיו באסה לי שכתבת על הכל יחד כי אני רוצה על כל פרק לבד וגם לא אוכל לקרוא עד שאסיים.
[הסופרנוס]הדברים האלה שכתבתי עכשיו האמת גורמים לי לחשוב שאולי יש ערך בלראות את הסדרה. בעצם גם לא אמרתי אף פעם שאין ערך בזה, רק שאני שמחה שראיתי בזמן שראיתי את זה בתקופה ששלא היה לי את כל המטען שיש לי עליה היום, כי כנראה היום לא הייתי מצליחה לראות אותה.
אויש, זה מתסכל למוות.לא מאמינה שנמחקה לי כל החפירה, עשיתי גזור אבל אז עשיתי העתקה להודעה הקודמת כי אני מטומטמת. מישהו יודע על דרך שאני יכולה לשחזר את זה במקרה?
וואי מדהים.אני מאוד אוהבת את ההתחלה של פרק 9. אחרי סצנת הלידה שבה אמא של אלי מתה אנחנו חוזרים להווה, ואלי עדיין נמצאת חזק בטראומה ודיסוציאציה של אחרי מאורעות הפרק הקודם. אלי הילדה שלא הפסיקה לקשקש ולנסות להצחיק ולעצבן ולתקשר כל הזמן עם כל מי שרק היה אפשר, פתאום מכונסת בעצמה לגמרי. בקושי מדברת, ג'ואל עושה כל מה שהוא יכול להוציא ממנה שום את התום הילדותי שהיה לה את שמחת החיים. הוא מבטיח לה שהם ישחקו משחק שהוא מצא, ושהוא ילמד אותה לנגן בגיטרה, אבל היא מגיבה באדישות. עד שהיא רואה ג'ירפה. וזה הרגע השניה האהוב עלי בסדרה. פתאום היא רואה ג'ירפה, בס"כ ג'ירפה, אבל בשביל אלי זה עוד דבר שהיא רואה פעם ראשונה, שהיא לא חוותה לפני, כפי שהיא התלהבה מהפעם הראשונה שנסעה עם ג'ואל במכונית, כפי שתהתה איך זה לטוס במטוס, כשהם עברו ליד מטוס מרוסק. והג'ירפה הזאת מוציאות ממנה שוב קריאות שמחה ילדותיות ותמימות. והיא רצה אליה, והיא מאכילה אותה ומתחילה לצחוק שוב, כאילו חזרה אלי של פעם הילדה עם העיניים הסקרניות, שכל דבר בעולם המשהו הזה מעניין אותה, מרתק אותה, שכל בן אדם הוא מישהו פוטנציאלי ליצור איתו קשר שהיא כ"כ צריכה. וג'ואל מסתכל עליה בערגה ושוב אני לא בוכה, משהו נכנס לי לעין!
![]()
![]()
![]()
ואז הגיע הסוף, ואיתו שלל דיונים. ראיתי כבר הסברים לגבי למה זה לא הגיוני רפואית או וואטאבר שיצטרכו להרוג את אלי בשביל החיסון, ויכול להיות שזה נכון, אבל זאת לא הפואנטה. הפואנטה היא גם לא דיון מוסרי-אתי בבעיית הטרולי- האם נכון להקריב חיים של אדם אחד בשביל רבים. הסוף קיים אך ורק כדי להשלים את המהלך של ג'ואל.
ברגע שהוא שומע שאלי הולכת למות הוא נכנס לאמוק. חוטף אקדח ויורה על כל מי שנמצא בדרכו, כי הוא לא יתן לה ללמות. לא עכשיו. לא אחרי שקיבל בחזרה את המשמעות שלו שאבדה לו אחרי כ"כ הרבה שנים. הרי הוא רק קיבל אותה עכשיו, הוא רק השלים עם זה עכשיו שהוא אוהב את הילדה הזאת ויחיה וימות בשביל הילדה הזאת, אחרי כ"כ הרבה זמן שהיה בטוח שלא ירגיש ככה שוב. ואתם רוצים לקחת לו את זה? לא במשמרת שלו. הוא יעשה הכל לשמור את אלי חיה, הוא יהרוג את כל מי שבדרך שלה והוא גם ישקר לה ולה יתן לה את האפשרות להחליט בעצמה אם היא רוצה להקריב את עצמה בשביל להציל את האנושות (וממש מעניין אותי לראות בעונה הבאה אם היא תגלה ששיקר לה ומה תהיה תגובתה). האם זה מוסרי? אפשר להתווכח עם זה או לא, אבל אי אפשר להתווכח שמבחינת התהליך שג'ואל עבר לא היה לי ספק שהוא יעשה דברים אחרת. ואוף, אני יודעת שלא ראיתי היורשים, אבל בחיי שבעיני היה מגיע לעונה הזאת לזכות בכל האמי האפשריים - על הסדרה, על המשחק של בלה ושל פדרו, ושהעונה הזאת היא יצירת מופת שהרבה שנים לא אהבתי ככה עונה של סדרה בטלוויזיה, שלחזור ולנתח אותה רק מעשיר אותה ביותר רבדים. ועכשיו ברשותכם, אני הולכת לראות את הקטעים בלופים את הקטעים האהובים עלי מהעונה.
(הפעם מאוד נזהרתי לא למחוק חלק מהטקסט בטעות)
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.