דיוני סדרות #128

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני ממש מפשל עם התגובות סטארגייט שלי.
יש כל הזמן דברים שמפריעים לי...

פרק 5X15 ששמו בגולה הוא Summit

יש ועידת פסגה של הסיסטם לורדס של הגאולד.
דניאל נשלח להתחזות למשרת אנושי של אחד מהם, כדי לשחרר שם רעל שיהרוג את כולם בבת אחת (את הסימביוטים, ולכן גם את המארחים-האנושיים שלהם, אבל לא בני אדם רגילים ולכן דניאל כלשעצמו בטוח).
אבל אז מופיע שם גם אוסייריס, שכזכור נמצא עכשיו בגוף של שרה - האקסית היפה של דניאל.
עדיין לא הבנתי למה הוא לא שחרר את הרעל כשהיא הופיעה ויכול היה להרוג את כולם, אז מה אם היא זיהתה אותו?
האם הוא נמנע מזה רק בגלל הרגשות שלו לאקסית? אם כן אז זה מאכזב מאוד.
פרק 5X16
אז בהמשך לפרק הקודם, דניאל באמת לא הרעיל את הועידה של הסיסטם לורדס, אבל אז מסתבר שזה לטובה כי ה"בוס" של אוסייריס (ששלח אותה לועידה במקומו) הוא סיסטם לורד עתיק שחשבו שהוא מת והוא יותר גרוע מכולם אז זה היה רע אם הוא היה נשאר היחידי והיה הכי חזק.
(עדיין אני קצת מאוכזבת מדניאל שלפני שהוא ידע את זה לא ניצל הזדמנות חד-פעמית להציל את הגלקסיה, בעוד שהוא גם יודע שהאקסית שלו בעקרון "אבודה" אחרי שאוסייריס השתלט עליה. למרות שבטח הם כן ימצאו דרך להציל אותה בסוף איכשהו, אבל מנקודת מבטו כרגע זה סיכוי אפסי.)
והצוער החדש שהתקבל לאחרונה ל-SG נפצע קשה והנחש שהיה של מארטוף נכנס אליו אבל לא יכל להציל אותו ושניהם הקריבו את עצמם בשביל להציל את כל השאר.

אה וגם מסתבר שהגאולדים, או לפחות הסיסטם לורדס... אוכלים נחשי-גאולד? זה כאילו שהם קצת קניבלים, לא? לא ברור מה הקטע שלהם, אבל לפי דניאל זה כנראה קשור איכשהו לעובדה שהטוקרה גילו שאוכלוסיית הגאולדים הפסיקה לגדול.
אז יצא לדניאל טוב שהוא לא הרג את כולם בגלל הקטע של הסיסטם לורד החזק יותר. אבל תכלס הוא עשה את זה כדי לא להרוג את שרה.
חוצפן באמת.
אבל הבחור היה צריך להעמיד פנים שהוא עבד של יו ולשחרר כל מיני רעלים. הוא בטח לא דמיין שזה מה שהוא יעשה עם התואר שלו בארכיאולוגיה או מה שלא.
הגיוני שהקטע של אכילת גוואולד אחרים זה קטע של להפגין כוח שהם טובים יותר מסתם גוואולד.
והם גם כאלו קנאים שהם בטח לא רוצים מתחרים צעירים.
פרק 5X17
מצילים את כדוה"א מאסטרואיד שהולך להשמיד אותו.
בסוף מסתבר שזה היה אסטרואיד מלאכותי שיצרו הגאולדים בשביל לתקוף את כדוה"א בלי שהאסגרדים ידעו שהם מפרים את ההסכם.
מה אם הסרט ארמגדון היה פרק של SG1
אבל מורכב יותר כי אסור לפוצץ את האסטרואיד הזה אז "מעלימים" אותו דרך כדור הארץ.
ואיכשהו אנשים לא שמו לב...
סטארגייט SG1 - פרק 5X18
The Warrior
יש מנהיג חדש וכריזמטי לג'אפה המורדים בגאולד, שמגייס צבא וכו', טילק רוצה לעבוד בשבילו ורק ג'ק לא בוטח בו כי השיטות שלו די קיצוניות.
בסוף טילק מגלה שהוא רמאות והוא בכלל גאולד בעצמו והורג אותו.
זה די מגניב אבל שכבר יש כל כך הרבה ג'אפה שלא מאמינים שהגוואולד הם אלים ככה ששוה לגוואולד להעמיד פנים שהוא מנהיג ג'אפה.
השחקן ששיחק אותו שיחק בכל מיני דברים כמו באטלסטאר גלקטיקה
סטארגייט SG1 - פרק 5X19
Menace
מוצאים על איזה פלנטה הרוסה רובוטית שמסתבר שהיא זאת שיצרה את עכבישי החלל הרפליקטורים.
היא יצרה אותם בתור צעצועים והם יצאו משליטה והרגו את כולם והתפשטו ביקום. מסכנה.
דניאל מנסה להתידד איתה וכמעט מצליח אבל היא יוצרת רפליקטורים בבסיס שלהם וג'ק בסוף יורה בה. דניאל כועס עליו מאוד.
(מעבר ליחס האישי שלו אליה, היא יכלה להיות המפתח למצוא דרך להביס את הרפליקטורים).
אוי השחקנית שמשחקת אותה שיחקה את ססיל ב"הפלאש". שזה מרגיש מוזר כי שם היא הייתה בערך האמא החורגת של הפלאש וכאן היא כאילו כמעט ילדה.
זה די מצחיק לגלות שהמקור של האיום הענקי של הרפליקטורים זה רובוטית עם ADHD.
ומוזר שאפשר בכזאת קלות לחסל אותה. רציתי לומר שזה לא הגיוני שכל כך קל לחסל אותה, אבל קשה לחסל את מה שהיא יצרה, אבל בעצם קל לחסל רפליקטורים. הבעיה היא שהם משכפלים את עצמם כל הזמן.
5X20 The Sentinel
האלו שג'ק הביא למאסרם מהיחידה של ה-NID הרסו בטעות את המכשיר שמגן על פלנטה של אנשים תמימים, כדי ללמוד איך הוא עובד, אז מוציאים אותם מהכלא בשביל שיתקנו, ומסתבר שהם הרגו את ה-caretaker שזה הבנאדם שצריך לגעת במכונה בשביל שהיא תעבוד.
הדבר המעניין בפרק היה שבסה"כ הטיעונים שלהם די משכנעים בעיני, והם נראו כאנשים לא רעים, שבאמת האמינו שהם פשוט חייבים לעשות הכל בשביל להציל את כדוה"א, ובסוף גם אחד מהם הקריב את עצמו בשביל להציל את הפלנטה ההיא.
כן, בהחלט אפשר להבין את הטיעונים שהגיוני לנצל מציאת טכנולוגיה בשביל להגן על כדור הארץ.
אבל עדיף להיות חכמים כמו דניאל וקרטר בשביל לעשות את זה נכון.
5X21 Meridian
דניאל מת והופך לישות אור.
(אני בטעות נחשפתי לספוילר אז ידעתי שזה יקרה וגם שהוא איכשהו ימות אבל לא בדיוק ימות).
מה שכן, אני יודעת מהפרק עם החבר של סמנת'ה שיש לו אפשרות אם הוא בוחר לחזור לגוף אנושי, אז אני תוהה אם זה באמת יקרה ואם כן אז מתי, כלומר האם הוא ממש יחזור בתחילת עונה 6 או שבאמת עזב את הסדרה :( ואז לכל היותר אפשר לצפות לו בתפקידי אורח פה ושם בתור הישות אור, או שיחזור מתישהו רק לפרק או שניים...
מניחה שאגלה בקרוב.
אוי, חבל שנחפש לספוילר על זה.
מסכן שזה גם מוות ארוך ומייסר. אם כי אני מניח שאם זה היה מוות מהיר אז לא היה לו זמן להתעלות.
ואיזה מניאקים האלו מהפלנטה האחרת שהאשימו אותו בעוד שהוא הציל אותם.
5X22 Revelations
SG1 עוזרים לאסגרדים לחלץ את ת'ור שנשבה ע"י אנוביס ואת היימדאל שבמשימה להציל אסגרדי קדום שבהקפאה (כי האסגרדים הולכים להכחד אם הם לא יפתרו את הבעיה שלהם שהם כבר דורות רבים מתרבים רק בשכפולים עצמיים).
בסוף הפרק הרוח של דניאל עושה עליהם קצת רוח.
בדרך כלל כשמישהו עושה עליך רוח זה אומר שהוא הפליץ עליך. אולי זה בעצם מה שדניאל עשה. (אם ג'ק היה מתעלה הוא בטח היה עושה את זה)
האסגרד הכל יכולים האלו כל הזמן צריכים את העזרה של בני האדם. נראה לי שהגיע הזמן לדרוש איזה משהו מגניב כמו ספינת חלל.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוף דניאל באמת עזב את הסדרה ;-(
והמחליף שלו הוא ג'ונאס, החבר שלו מהפלנטה ההיא שחרצה את גורלו. שהוא גם חמוד וחתיך, זה נכון, אבל הוא לא דניאל :-(
אני לא זוכר שאמרת על דניאל שהוא חמוד וחתיך... :cautious:
אבל כן, ג'ונאס הוא גם לא רע.
אגב, קורין נמק (השחקן שמשחק אותו) התפרסם בגיל צעיר כשהוא שיחק בתפקיד הראשי בסדרה Parker Lewis Can't Lose
1718132303742.png
תכל'ס מה שמחזיק אותי בסדרה זה שכבר די נקשרתי לדמויות אז זה מאוד עצוב לי.
לפחות לא לקחו לך את אוניל
בפרקים האלו היה גם את המדען המעצבן שפתאום נהיה קצת חמוד ופחות מעצבן, חלק מהזמן.
ולפחות הוא לא הפך לדמות ראשית במקום דניאל.

אוי, בסוף פרק 6X02 הם מפוצצים את הסטארגייט. הם באמת צריכים להיות יותר זהירים עם הדברים האלו. מזל שלרוסים גם יש אחד.
זה האחרון?
כי היה אחד באנטרקטיקה, אבל נראה לי שזה של הרוסים הוא אחד שהיה על ספינת גוואולד שהתרסקה לאוקיינוס, לא?

פרק 6X03
הם פשוט נופלים לאוקיינוס כי הם עלו על ספינת גוואולד נטושה? מה היה הפואנטה שם?
אה, התודעה של ת'ור הייתה בספינה לא? מה קרה עם זה? (למה התקצירים לא מועילים יותר?)

פרק 6X04
אז מוצאים באנטרקטיקה מישהי קדמונית. אבל היא מדביקה את כולם במחלה ואז מרפאת אותם ואז מתה...
זה מה שאני זוכר.
היה גם טוקרה בפרק, מה הם עשו?

סטארגייט SG1 פרק 6X05 פרק שלם בלי ג'ק?! I DID NOT SIGN UP FOR THIS!! 😡
וואלה, לא זכרתי שהוא לא היה בפרק הזה.
אז מי עשה בדיחות כל הזמן?
זכור לי שזה רעיון די מגניב שבעצם כל העיירה הם גוואולד, אבל לא מודעים לזה כשהם ערים.
קצת מצחיק שבמצב כזה רוב הקבוצה הם חייזרים (טילק וג'ונאס)

פרק 6X06
לא כתבת שום דבר על הפרק שבו רואים שוב את דניאל?!?
בושה.
דניאל ממש חסר אמונה בחבריו שהוא לא חושב שהם יצליחו להציל את ג'ק.
ולעומת זאת מלא באמונה בג'ק כשהוא חושב שגם הוא יכול להתעלות.
אולי פשוט שילך לעזור לכל בני האדם בעולם להתעלות.

אבל די מגניב שדניאל משתמש ביכולות שלו כדי לשדר וייבים של כריס אוונס בKnives Out
1718133850056.png 1718133813544.png

פרק 6X07
בלה בלה הפלנטה של ג'ונאס מגעילים כרגיל.
אבל יש להם נקוודריה שזה משהו חזק יותר מנקוואדה רגילה.

ובפרק משחק דין סטוקוול שהוא די אגדה בעולם המד"ב בזכות "זינוק לאתמול"
וגם הוא היה בבאטלסטאר גלקטיקה.

פרק 6X08
6X08 The other guys
SG1 נחטפים בכוונה ע"י אנשיו של לורד גאולדי שהוא למעשה טוקרה סמוי וצריך להעביר להם מידע.
אבל 2 מדענים גיקים שעדים לחטיפה ולא יודעים על המבצע הסודי, מחליטים לנסות לחלץ אותם. יותר נכון אחד מהם מחליט, והשני המסכן נגרר אחריו בלית ברירה.
הם היו מאוד מצחיקים :-D חבל שאין אותם בכל הפרקים!
הם כמובן לא ממש יודעים מה הם עושים, אבל בכל זאת הולך להם לא רע בכלל, ואחרי שהטוקרה הסמוי נחשף ונרצח ו-SG1 באמת בצרה, אז הם באמת מצליחים לחלץ אותם.
אוי זה זכור לי כפרק מאוד מצחיק.
באופן כללי זה משהו שאני מאוד אוהב שעושים לעיתים נדירות בסדרות מהסוג הזה - ששמים דמויות שהם לרוב הדמויות משנה של פרקים בתפקיד מרכזי.
זה גם ממש מצחיק איך המדען ההוא מעריץ אותם.
אולי אני אראה את הפרק.

*אה, ועוד טוקרה מת. קצת בעייתי שראינו כל כך הרבה מהם מתים כשהבהירו לנו שיש די מעט מהם והם לא יכולים להתרבות.

6X09 Allegiance
הטוקרה והג'אפה המורדים מגיעים לאותה פלנטת מפלט, ולמרות שהם נלחמים נגד אותו אויב, יש ביניהם גם שנאה היסטורית מובנית, אז התנגשויות שבהן אוניל נאלץ לשמש מתווך/גננת.
אבל גאולד עם מתקן הסוואה מסתנן ביניהם ורוצח אנשים משני הצדדים בניסיון לסכסך ביניהם עוד יותר, עד שמגלים ומצליחים להרוג אותו - ובזכותו לבסס ברית (שהיתה מתבקשת ממילא) בין הצדדים.
שוב זה נחמד לי שיש עוד כל כך הרבה ג'אפה מורדים עכשיו.
וגם נחמד שבני אדם הצליחו בכלל ליצור ברית עם אויבים משמעותיים לגוואולד. מי זוכר את הימים שלא היו לנו בעלי ברית.
כמובן שאפשר לטעון שגם האסגרד הם בני ברית שלהם, ובהחלט בני הברית הכי חזקים. אבל הם גם נודניקים שלא רוצים לשתף יותר מידי (למרות שהם מבקשים עזרה כל הזמן)

Cure - פרק 6X10
פרק מורכב ומעניין.
SG1 מגיעים לפלנטה עם ציוויליזציה אנושית פחות מתקדמת, אבל גם לא מאוד מאחור.
מה שכן יש להם להציע זה תרופה כלשהי שלכאורה מרפאת את כל המחלות.
בתמורה הם מבקשים ידע איך להגיע דרך הסטארגייט לפלנטות מסויימות מאוד - דווקא כאלו של גאולדים, על אף שאלו המקומות הכי מסוכנים.
מתחילים לחקור מה הסיפור שלהם ומגלים את הקץ': את התרופה הנ"ל הם מפיקים מצאצאי נחשי-גאולד.
ואת הצאצאים הנ"ל הם "מפיקים" ממלכת-נחש-גאולד (איכ) שהם מצאו לפני שנים רבות ושומרים בשבי אצלם באקווריום.
הבעיה עם התרופה, היא שכמו שאנו יודעים שעושים הסימביוטים של הגאולד עם הגוף המארח שלהם, היא הורסת ומחליפה את המערכת החיסונית לחלוטין. אז כל עוד לוקחים אותה היא מרפאת ביעילות כל דבר כמעט, אבל אם מפסיקים אז מתים, כי המערכת החיסונית הטבעית לא משתקמת.
אז מי שהתחיל לקחת את התרופה, שזה אלפי אנשים אצלם, חייב להמשיך לכל חייו או שימות.
ומצד שני מלכת-הגאולד שיש להם כבר זקנה מאוד ושחוקה ועומדת למות, אז הם חייבים להשיג חדשה מאחד מעולמות הגאולדים.
SG1 מביאים לעזרה את אנשי הטוקרה כדי שינסו למצוא לאנשים האלו פתרון אחר - אנטידוט כלשהו כדי שאלפי האנשים שלא יהיה להם יותר את התרופה יוכלו לחיות בלעדיה. אבל זה מתברר כלא פשוט, כי משהו פגום בצאצאים שמהם התרופה הופקה.
ואז מתברר גם משהו שמסבך עוד יותר את העניינים: מסתבר שהמלכה הזקנה הזאת היא בעצם המייסדת של הטוקרה, שחשבו שהיא נהרגה לפני המון שנים.
אז הטוקרה גם כועסים מאוד שהאנשים בפלנטה הזאת השתמשו בה ככה כל השנים, ודורשים שישחררו אותה מיידית.
בעוד אנשי הפלנטה מתחננים להבנה שאין להם ברירה כי בלעדיה המונים ימותו, אחת מהטוקרה לא מחכה ומקריבה את עצמה (כלומר הנחש שלה מקריב עצמו) בשביל לתת את הגוף המארח למלכה הזאת.
כשהיא בגוף האנושי, היא מסבירה שהיא עצמה פגמה בצאצאים שלה בתקווה שיפסיקו להשתמש בה ובהם למחקר ותרופות, אך זה לא עזר.
אבל היא מבינה שמה שהם עשו לה לא היה בזדון כי הם לא ידעו שהיא תבונית (לא נכנסים לויכוח אם זה עושה את זה פחות רע...)
אז היא בוחרת למרות הכל לעזור להם - ולהעביר לטוקרה את הידע איך להתגבר על הפגם ולסנתז אנטידוט מתאים, ומבקשת שמעשה החסד הזה יהיה מורשתה.
באמת פרק מעניין.
אם אני זוכר נכון לטוקרה לא הייתה בעיה עם זה שאנשי הפלנטה הזאת השתמשו ככה במלכת גוואולד. מבחינתם הגוואולד הם רעים מטבעם ולכן זה צדק שישתמשו בהם ככה. רק כשהם מגלים שהמלכת גוואולד היא בעצם האמא שלהם הם משנים את הדעה שלהם.
ובסופו של דבר שני הצדדים מבינים אחד את השני. שמחתי שזה לא הגיע למצב שהטוקרה נלחמים בהם כדי לשחרר את המלכה שלהם או שהאנשים האלו נלחמים כדי לשמור אותה בשבי.
כמובן שאנחנו לא בטוחים מה היה קורה אם לא היו מכריחים אותם להגיע לפתרון המהיר שהיה.
אבל אני זכרתי שבסוף לטוקרה לא הייתה דרך לעזור לאנשים שלקחו את התרופה הזאת ושהם עזבו את זה בכך שהם יודעים שכל אלפי האנשים האלו ימותו.

Lhuna3

Well-known member
אני ממש מפשל עם התגובות סטארגייט שלי.
יש כל הזמן דברים שמפריעים לי...
דברים חצופים!
כן, בהחלט אפשר להבין את הטיעונים שהגיוני לנצל מציאת טכנולוגיה בשביל להגן על כדור הארץ.
אבל עדיף להיות חכמים כמו דניאל וקרטר בשביל לעשות את זה נכון.
קשה להגיד מה נכון יותר.
בסדרה אנחנו יודעים ש-SG1 תמיד יצליחו, אבל בתכלס זה הרבה פעמים בזכות מזל ובזכות זה שקרטר גאונה בצורה לא מציאותית, ובמציאות, שבה אין לכדור הארץ Plot armor, אני לא יודעת אם סביר היה לקחת כאלו סיכונים ולא לשחק מלוכלך בשביל לשרוד נגד אויבים כאלו.
בדרך כלל כשמישהו עושה עליך רוח זה אומר שהוא הפליץ עליך. אולי זה בעצם מה שדניאל עשה. (אם ג'ק היה מתעלה הוא בטח היה עושה את זה)
|פנים|
האסגרד הכל יכולים האלו כל הזמן צריכים את העזרה של בני האדם. נראה לי שהגיע הזמן לדרוש איזה משהו מגניב כמו ספינת חלל.
כן, אנחנו עוזרים להם בסוף הרבה יותר משהם לנו |שפם| אז מה הם שווים.
אם לפחות אם היו יפים כמו שהם ב-MCU.

Lhuna3

Well-known member
אני לא זוכר שאמרת על דניאל שהוא חמוד וחתיך... :cautious:
הוא היה חמוד ללא ספק, ובסופו של דבר גם חתיך.
אבל כן, ג'ונאס הוא גם לא רע.
אגב, קורין נמק (השחקן שמשחק אותו) התפרסם בגיל צעיר כשהוא שיחק בתפקיד הראשי בסדרה Parker Lewis Can't Lose
כן אני יודעת...
לפחות לא לקחו לך את אוניל
יש גבול.
ולפחות הוא לא הפך לדמות ראשית במקום דניאל.
האמת היא שבסוף הפרק הזה, שבאמת נראה היה שזה בינו לבין ג'ונאס, הייתי דווקא קצת בעדו! במיוחד כשקרטר נתנה לו בסוף נשיקה על הלחי ונראה היה שהדינמיקה ביניהם יכולה להיות חמודה.
אוי, בסוף פרק 6X02 הם מפוצצים את הסטארגייט. הם באמת צריכים להיות יותר זהירים עם הדברים האלו. מזל שלרוסים גם יש אחד.
זה האחרון?
כי היה אחד באנטרקטיקה, אבל נראה לי שזה של הרוסים הוא אחד שהיה על ספינת גוואולד שהתרסקה לאוקיינוס, לא?
אני כבר לא זוכרת גם, זה שהיה באנטארקטיקה נדמה לי נגנב ע"י ה-NID ולא זוכרת מה נסגר עם זה אחרי שג'ק הביא למעצרם.
פרק 6X03
הם פשוט נופלים לאוקיינוס כי הם עלו על ספינת גוואולד נטושה? מה היה הפואנטה שם?
אה, התודעה של ת'ור הייתה בספינה לא? מה קרה עם זה? (למה התקצירים לא מועילים יותר?)
נשארו 3 ג'אפה על הספינה הנטושה, והם חיבלו בה (לפני שטילק הרג אותם), ולכן היא נפלה לאוקינוס.
וכן, התודעה של ת'ור שחוברה למחשב הספינה גרמה לאנוביס לנטוש אותה, ות'ור (לפי ההשערה של קרטר) כיוון אותה לאורביט של כדוה"א בשביל ש-SG1 ימצאו אותה. ובסוף הם הורידו את התודעה שלו לדיסק און קי או משהו בשביל להחזיר לו אותה (לגוף חדש), מה שאילץ אותם לוותר על הספינה יקרת הערך, כי התודעה שלו היתה מה שעצר את מנגנון ההשמדה העצמית שהגאולדים הפעילו בספינה לפני שנטשו אותה.
אז היא התפוצצה בסוף.
פרק 6X04
אז מוצאים באנטרקטיקה מישהי קדמונית. אבל היא מדביקה את כולם במחלה ואז מרפאת אותם ואז מתה...
זה מה שאני זוכר.
היה גם טוקרה בפרק, מה הם עשו?
בסוף הפרק אוניל לא התרפא ועמד למות, ואז מגיע טוקרה עם סימביוט-טוקרה אחר שצריך גוף מארח בדחיפות כי המארח שלו מת ויש לו מידע חשוב, והם מציעים לשים אותו זמנית באוניל כדי שירפא אותו וימסור את המידע, ומבטיחים שהוא סימביוט טוב שאם לא ימצא לו אח"כ מארח-מרצון חדש הוא אפילו יקריב את עצמו בשביל לא להשאר בגוף מארח שלא מעוניין בו.
אוניל בהתחלה מגיב ב"על גופתי המתה", אבל קרטר מתחננת בפניו שזה חשוב אז הוא מסכים.
(מה שמוביל אותו לעלילת פרק 6X06... שהסימביוט הזה בעצם לא התנהג יפה ואילץ את אוניל ללכת לפלנטת גאולד כנגד רצונו, אמנם מכוונה טובה להציל מישהי...)

הפרט המעניין בפרק היה שהיא כנראה מה-ancients אבל מפותחת אבולוציונית יותר מאיתנו, ומכאן לדר' פרייז'ר וקרטר יש תיאוריה (ואנחנו יודעים שהן תמיד צודקות) שהאבולוציה האנושית התרחשה יותר מפעם אחת, ולא ממוטציות אקראיות כמו שנובע מתורת דרווין (כי אחרת לא היינו כל כך דומים לה) אלא בצורה מכוונת כלשהי.
וואלה, לא זכרתי שהוא לא היה בפרק הזה.
אגב, מסתבר שהוא נעדר מהפרק כי היתה לו (כלומר לשחקן) פגיעת ברך והיה צריך ניתוח.
אז מי עשה בדיחות כל הזמן?
:-(
זכור לי שזה רעיון די מגניב שבעצם כל העיירה הם גוואולד, אבל לא מודעים לזה כשהם ערים.
קצת מצחיק שבמצב כזה רוב הקבוצה הם חייזרים (טילק וג'ונאס)
אני לא אהבתי את הפרק, ולא רק בגלל שהיה נטול אוניל, אלא שהוא היה כמו פרק של תיקים באפילה, סתם חוקרים תעלומה של משהו מוזר שקורה בעיירה בכדוה"א.
פרק 6X06
לא כתבת שום דבר על הפרק שבו רואים שוב את דניאל?!?
בושה.
אכן בושה.
דניאל ממש חסר אמונה בחבריו שהוא לא חושב שהם יצליחו להציל את ג'ק.
כי הוא לא יודע שזה הכל סדרה והם הגיבורים שלה.
ולעומת זאת מלא באמונה בג'ק כשהוא חושב שגם הוא יכול להתעלות.
זו באמת אמונה תמימה מאוד.
אולי פשוט שילך לעזור לכל בני האדם בעולם להתעלות.
רובנו לא ראויים לזה.
אבל די מגניב שדניאל משתמש ביכולות שלו כדי לשדר וייבים של כריס אוונס בKnives Out
צפה בקובץ המצורף 106032 צפה בקובץ המצורף 106031
חחחחחחח
האמת זה מאוד מתסכל שאסור לו לעזור באופן ממשי.
תהיתי בסוף הפרק אם הוא כן עשה משהו בשביל לעזור כשהוא אמר לג'ק שהוא צריך היה ללכת "לעשות משהו" אבל זה לא הובהר בסוף.
באמת פרק מעניין.
אם אני זוכר נכון לטוקרה לא הייתה בעיה עם זה שאנשי הפלנטה הזאת השתמשו ככה במלכת גוואולד. מבחינתם הגוואולד הם רעים מטבעם ולכן זה צדק שישתמשו בהם ככה. רק כשהם מגלים שהמלכת גוואולד היא בעצם האמא שלהם הם משנים את הדעה שלהם.
נכון.
ובסופו של דבר שני הצדדים מבינים אחד את השני. שמחתי שזה לא הגיע למצב שהטוקרה נלחמים בהם כדי לשחרר את המלכה שלהם או שהאנשים האלו נלחמים כדי לשמור אותה בשבי.
כמובן שאנחנו לא בטוחים מה היה קורה אם לא היו מכריחים אותם להגיע לפתרון המהיר שהיה.
זו בהחלט היתה דילמה מוסרית מה לעשות במצב כזה.
שוב אני אגיד שלפעמים חבל לי שברוב הפרקים פותרים להם את הדילמות המעניינות בצורה "קלה", כלומר לא יודעים מה לעשות, אבל אז איכשהו נוצר פתרון ככה שכולם מרוצים ולא חייבים באמת לקבל החלטה קשה.
(יש מעט פרקים שבהם זה לא קורה)
בגלל זה אני מעריכה יותר סדרות כמו ה-100 למשל, שבהן נאלצים כן לקבל את ההחלטות הקשות ולחיות איתן אח"כ.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בגלל זה אני מעריכה יותר סדרות כמו ה-100 למשל
אני לחלוטין מסכים שסטארגייט SG1 היא לא טובה כמו באפי או ה100. היא גם פחות מעניינת מרוב סדרות מסע בין כוכבים. אבל היא כן באופן די עקבי מספקת בידור וסיפורים מעניינים מבחינת רעיונות מד"ב, גם אם לא מעמיקה בהם מאוד.
בסדרה אנחנו יודעים ש-SG1 תמיד יצליחו, אבל בתכלס זה הרבה פעמים בזכות מזל ובזכות זה שקרטר גאונה בצורה לא מציאותית, ובמציאות, שבה אין לכדור הארץ Plot armor, אני לא יודעת אם סביר היה לקחת כאלו סיכונים ולא לשחק מלוכלך בשביל לשרוד נגד אויבים כאלו.
כי הוא לא יודע שזה הכל סדרה והם הגיבורים שלה.
דניאל באמת היה צריך להבין את הקונספט שהם גיבורים של סדרה משל עצמם שבה הם תמיד מנצחים.

... עכשיו שאני חושב על זה יכול להיות שאנחנו חיים בסדרה שבה הגיבור שלה הוא ביבי. זה מאוד מדכא.

כן, אנחנו עוזרים להם בסוף הרבה יותר משהם לנו |שפם| אז מה הם שווים.
אם לפחות אם היו יפים כמו שהם ב-MCU.
את מנחילה את הסטנדרטים של יופי האנושיים שלך על חייזרים אפורים.
בשביל חייזרים אפורים ת'ור הוא לחלוטין חתיך. (וזה די שערורייתי שהוא כל הזמן עירום)
אני כבר לא זוכרת גם, זה שהיה באנטארקטיקה נדמה לי נגנב ע"י ה-NID ולא זוכרת מה נסגר עם זה אחרי שג'ק הביא למעצרם.
זכור לי שהצוות גילה את הסטארגייט של אנטרקטיקה שבו השתמשו הNID ואז סוכני הNID ברחו דרכו, אבל הצוות שלנו השיג את הסטארגייט.
נשארו 3 ג'אפה על הספינה הנטושה, והם חיבלו בה (לפני שטילק הרג אותם), ולכן היא נפלה לאוקינוס.
וכן, התודעה של ת'ור שחוברה למחשב הספינה גרמה לאנוביס לנטוש אותה, ות'ור (לפי ההשערה של קרטר) כיוון אותה לאורביט של כדוה"א בשביל ש-SG1 ימצאו אותה. ובסוף הם הורידו את התודעה שלו לדיסק און קי או משהו בשביל להחזיר לו אותה (לגוף חדש), מה שאילץ אותם לוותר על הספינה יקרת הערך, כי התודעה שלו היתה מה שעצר את מנגנון ההשמדה העצמית שהגאולדים הפעילו בספינה לפני שנטשו אותה.
אז היא התפוצצה בסוף.
האסגרד האלו... הוא לא יכל לבטל את ההשמדה העצמית לחלוטין?
בסוף הפרק אוניל לא התרפא ועמד למות, ואז מגיע טוקרה עם סימביוט-טוקרה אחר שצריך גוף מארח בדחיפות כי המארח שלו מת ויש לו מידע חשוב, והם מציעים לשים אותו זמנית באוניל כדי שירפא אותו וימסור את המידע, ומבטיחים שהוא סימביוט טוב שאם לא ימצא לו אח"כ מארח-מרצון חדש הוא אפילו יקריב את עצמו בשביל לא להשאר בגוף מארח שלא מעוניין בו.
אוניל בהתחלה מגיב ב"על גופתי המתה", אבל קרטר מתחננת בפניו שזה חשוב אז הוא מסכים.
(מה שמוביל אותו לעלילת פרק 6X06... שהסימביוט הזה בעצם לא התנהג יפה ואילץ את אוניל ללכת לפלנטת גאולד כנגד רצונו, אמנם מכוונה טובה להציל מישהי...)
עוד מקרה של הטוקרה מעצבנים. וגם עוד מקרה שמסתיים במוות של אחד מהטוקרה.
הפרט המעניין בפרק היה שהיא כנראה מה-ancients אבל מפותחת אבולוציונית יותר מאיתנו, ומכאן לדר' פרייז'ר וקרטר יש תיאוריה (ואנחנו יודעים שהן תמיד צודקות) שהאבולוציה האנושית התרחשה יותר מפעם אחת, ולא ממוטציות אקראיות כמו שנובע מתורת דרווין (כי אחרת לא היינו כל כך דומים לה) אלא בצורה מכוונת כלשהי.
תמיד חשדתי שדארווין מלא בשיט.
אבל דווקא אבולוציה כן יכולה להסביר איך יתפתחו חיות מאוד דומות בשני מסלולים נפרדים שלא קשורים זה לזה. אבולוציה מקבילה או אבולוציה מתכנסת.
אני לא אהבתי את הפרק, ולא רק בגלל שהיה נטול אוניל, אלא שהוא היה כמו פרק של תיקים באפילה, סתם חוקרים תעלומה של משהו מוזר שקורה בעיירה בכדוה"א.
אני לא זוכר אם הפרק הזה עצמו היה טוב, אבל אני אוהב את זה שהסדרה מידי פעם זונחת את המבנה הרגיל של מסע לכוכב אחר ועושה משהו בתוך כדור הארץ.

Lhuna3

Well-known member
... עכשיו שאני חושב על זה יכול להיות שאנחנו חיים בסדרה שבה הגיבור שלה הוא ביבי. זה מאוד מדכא.
OMG זה מרגיש יותר מידי נכון ;-(
האסגרד האלו... הוא לא יכל לבטל את ההשמדה העצמית לחלוטין?
לא כי אז לא היה להם מספיק מה לעשות בפרק.
תמיד חשדתי שדארווין מלא בשיט.
חחחחח
אבל דווקא אבולוציה כן יכולה להסביר איך יתפתחו חיות מאוד דומות בשני מסלולים נפרדים שלא קשורים זה לזה. אבולוציה מקבילה או אבולוציה מתכנסת.
זה יכול לפתח תכונות דומות אבל לא לגרום לשני מינים שונים ומורכבים להיות כמעט זהים ולהראות בול אותו דבר.

Lhuna3

Well-known member
6X11 פרומתאוס
עיתונאית מעצבנת מאיימת לחשוף וכו' בלה בלה, הרע מה-NID + הביליונר-שנהיה-גאולד גונבים את הספינה שבונים לפי טכנולוגיה חייזרית, כשקרטר וג'נאס גם עליה, אז ג'ק וטילק באים להצלה וההם מתים נראה לי, לא חשוב, בכל מקרה SG1 מוצאים את עצמם על הספינה בחלל במקום לא ידוע ביקום ואין איך לחזור הביתה, ואז מופיע מי אם לא ידידנו ת'ור, ונחשו מה אסגרד צריכים מאיתנו? שנציל את התחת שלהם שוב!
הם בנו מתקן ששולט בקצב הזמן ותכננו ללכוד בו את כל הרפליקטורים על פלנטה שהזמן בה יזוז לאט יותר וככה יהיה לאסגרדים הרבה שנים למצוא איך לנצח אותם.
אבל הרפליקטורים חכמים יותר ושינו את המתקן ככה שהזמן אצלם דווקא יזוז יותר מהר.
SG1 נשלחים לתקן את המתקן בחללית הפרימיטיבית-יחסית הזאת שנבנתה על כדור הארץ (כי היא לא תעניין את הרפליקטורים).
ועל כך... בפרק הבא.

6X12 ברירה לא-טבעית
מגיעים לשם ומגלים שהרפליקטורים (שבילו שם המון שנים מבחינתם כי הזמן זז מהר) התפתחו מאוד ויצרו מספר פריטים שלהם בצורת בני אדם, אז אפשר לדבר איתם והכל. אבל הם עדיין רוצים רק לשכפל את עצמם עד אינסוף ולאכול את כל היקום.
אבל אחד מהם נוצר בטעות יותר מידי "אנושי" והוא מבין את חוסר הצדק ומנסה לעזור ל-SG1 לברוח, כאשר קרטר מבטיחה לו לקחת אותו איתם, כי שאר הרפליקטורים ידעו שהוא בגד בהם.
אבל ג'ק, שמבחינתו מכונה זה מכונה, מחליט לא לקחת סיכון, אז הוא מורה לקרטר לבגוד באמונו ולהשאיר אותו מאחור.
שאר ה-SG1 מרגישים רע על כך שג'ק ניצל את האנושיות של הרפליקטור הזה.
(זה היה אחד המקרים הבודדים בסדרה שהתקבלה בו וגם בוצעה החלטה שמרגישה "לא מוסרית" לפחות בעיני חלק מהצוות)

6X13 מראה שלא נראה
מביאים לכדוה"א מכונה חייזרית שגורמת לכולם לראות חרקים וזוחלים ממימד אחר.

6X14 עשן ומראות
הסנטור הרע רץ לנשיאות, וג'ק מתנקש בחייו לנגד עינינו.
כמובן שזה לא באמת ג'ק אלא מישהו מה-NID שגנב את טכנולוגיית ההתחזות החייזרית שראינו באחת העונות הקודמות. וגם הסנטור לא באמת מת.

6X15 גן עדן אבוד
ג'ק ומייבורן מוצאים את עצמם לכודים ומבודדים על פלנטה (אוקיי ירח) שמייבורן חשב לברוח אליה כי היתה בה איזו חברה אוטופית פעם, אבל כולם שם כבר מתו מזמן כי איזה גאולד כנראה עשה שם ניסוי והביא לשם צמח שעשה את כולם פאראנואידים עד שהם הרגו אחד את השני.
אז גם ג'ק ומייבורן אוכלים מזה ונהיים פאראנואידים וכמעט הורגים אחד את השני.
בסוף כמובן מוצאים אותם, וג'ק מחליט שמייבורן שילם את חובו לחברה מספיק ומאפשר לו ללכת אל הטוקרה שימצאו לו איזו פלנטת מפלט.

6X16 מטאמורפוזה
נירטי שוב עושה ניסויים באנשים הנודניקית הזאת.
נראה שבסוף הפרק הזה היא מתה סופסוף (אבל אולי הסימביוט כן שרד, לא יודעת).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
6X11 פרומתאוס
עיתונאית מעצבנת מאיימת לחשוף וכו' בלה בלה, הרע מה-NID + הביליונר-שנהיה-גאולד גונבים את הספינה שבונים לפי טכנולוגיה חייזרית, כשקרטר וג'נאס גם עליה, אז ג'ק וטילק באים להצלה וההם מתים נראה לי, לא חשוב, בכל מקרה SG1 מוצאים את עצמם על הספינה בחלל במקום לא ידוע ביקום ואין איך לחזור הביתה, ואז מופיע מי אם לא ידידנו ת'ור, ונחשו מה אסגרד צריכים מאיתנו? שנציל את התחת שלהם שוב!
הם בנו מתקן ששולט בקצב הזמן ותכננו ללכוד בו את כל הרפליקטורים על פלנטה שהזמן בה יזוז לאט יותר וככה יהיה לאסגרדים הרבה שנים למצוא איך לנצח אותם.
אבל הרפליקטורים חכמים יותר ושינו את המתקן ככה שהזמן אצלם דווקא יזוז יותר מהר.
SG1 נשלחים לתקן את המתקן בחללית הפרימיטיבית-יחסית הזאת שנבנתה על כדור הארץ (כי היא לא תעניין את הרפליקטורים).
ועל כך... בפרק הבא.
אבל כדור הארץ (טכנית ארה"ב) בנו ספינת חלל ענקית!!!!
זה דבר די ענק ומשהו שאני זוכר שמאוד הפתיע אותי. אותך לא?
מה שמצחיק זה שיש עלילה גדולה של הפרק עם החוטפים האלו וגוואולד וכל זה, אבל אז מטפלי בזה די בקלות ויש פתאום את העלילה עם האסגרד.
תכלס אם האסגרד היו מגיעים מוקדם יותר אז הם בכלל היו מטפלים בבעיה של הגוואולד האלו.
ואז האסגרד לוקחים את הספינה חזרה לכדור הארץ בשניה ומשגרים את הגוואולד ובני האדם ה"רעים" למטה כאילו הכותב של פרק 6X12 ממש לא רוצה להתעסק בכל הבלגן של פרק 6X11.
ונראה לי שבעצם חלק גדול ממה שאת כותבת כאן נאמר/קורה רק בפרק 6X12.
6X12 ברירה לא-טבעית
מגיעים לשם ומגלים שהרפליקטורים (שבילו שם המון שנים מבחינתם כי הזמן זז מהר) התפתחו מאוד ויצרו מספר פריטים שלהם בצורת בני אדם, אז אפשר לדבר איתם והכל. אבל הם עדיין רוצים רק לשכפל את עצמם עד אינסוף ולאכול את כל היקום.
אבל אחד מהם נוצר בטעות יותר מידי "אנושי" והוא מבין את חוסר הצדק ומנסה לעזור ל-SG1 לברוח, כאשר קרטר מבטיחה לו לקחת אותו איתם, כי שאר הרפליקטורים ידעו שהוא בגד בהם.
אבל ג'ק, שמבחינתו מכונה זה מכונה, מחליט לא לקחת סיכון, אז הוא מורה לקרטר לבגוד באמונו ולהשאיר אותו מאחור.
שאר ה-SG1 מרגישים רע על כך שג'ק ניצל את האנושיות של הרפליקטור הזה.
(זה היה אחד המקרים הבודדים בסדרה שהתקבלה בו וגם בוצעה החלטה שמרגישה "לא מוסרית" לפחות בעיני חלק מהצוות)
זה מעניין שהקטע הזה של מכונות שעוברות "אבולוציה" עד מצב שבו הם נראים כמו בני אדם זה חלק משמעותי מהעלילה של הסדרה באטלסטאר גלקטיקה, וכמו שציינתי היו לא מעט שחקנים שהופיעו בסדרה שהופיעו אחר כך גם בבאטלסטאר גלקטיקה (היו גם הרבה מקרים של שחקנים ששמתי לב אליהם ולא ציינתי). ולמעשה את אחד מהרפליקטורים האנושיים האלו בפרק הזה שיחק השחקן טמהו פניקוט שהיה לו תפקיד ראשי מאוחר יותר בבאטלסטאר גלקטיקה.
וכן, באמת החלטה מאוד בעייתית מוסרית. אפשר להבין את ג'ק, אבל גם בהחלט בעייתי.
אוי ויש להם את הקטע המטריד שהם מחדירים אצבעות לתוך המוח של חברי הצוות... (קצת מזכיר את גלורי אולי)
(והאם כבר הגענו למספר דו ספרתי של פעמים שבהם SG1 הצילו את האסגרד?)
6X13 מראה שלא נראה
מביאים לכדוה"א מכונה חייזרית שגורמת לכולם לראות חרקים וזוחלים ממימד אחר.
זכור לי כפרק קצת מצחיק, אם כי גם די חסר טעם.
זה תמיד נחמד לי כשהם גורמים לכך שאנשים רגילים בכדור הארץ רואים דברים חייזריים והם צריכים לשכנע אותם שהם דמיינו משהו או משהו כזה.
זכור לי עכשיו שהיה איזה מישהו שנחשף לדבר הזה וברח כי הוא האמין (ודי בצדק) שזאת איזושהי קנוניה.
6X14 עשן ומראות
הסנטור הרע רץ לנשיאות, וג'ק מתנקש בחייו לנגד עינינו.
כמובן שזה לא באמת ג'ק אלא מישהו מה-NID שגנב את טכנולוגיית ההתחזות החייזרית שראינו באחת העונות הקודמות. וגם הסנטור לא באמת מת.
חחחחחח
הוא לא עשה את זה וזה לא נעשה.
אז למה רצו להרוג אותו? או שהוא היה חלק מהתוכנית?
6X15 גן עדן אבוד
ג'ק ומייבורן מוצאים את עצמם לכודים ומבודדים על פלנטה (אוקיי ירח) שמייבורן חשב לברוח אליה כי היתה בה איזו חברה אוטופית פעם, אבל כולם שם כבר מתו מזמן כי איזה גאולד כנראה עשה שם ניסוי והביא לשם צמח שעשה את כולם פאראנואידים עד שהם הרגו אחד את השני.
אז גם ג'ק ומייבורן אוכלים מזה ונהיים פאראנואידים וכמעט הורגים אחד את השני.
בסוף כמובן מוצאים אותם, וג'ק מחליט שמייבורן שילם את חובו לחברה מספיק ומאפשר לו ללכת אל הטוקרה שימצאו לו איזו פלנטת מפלט.
האם אתה באמת פרנואיד אם באמת אתה נמצא בפלנטה (ירח) עם מייבורן?
6X16 מטאמורפוזה
נירטי שוב עושה ניסויים באנשים הנודניקית הזאת.
נראה שבסוף הפרק הזה היא מתה סופסוף (אבל אולי הסימביוט כן שרד, לא יודעת).
אה זה הפרק שיש כל מיני מוטנטים. אבל פחות חתיכים מהאקס מן.
ונירטי מתעניינת בגנטיקה של ג'ונאס.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני מאוד מאוד ממליץ על מיני סדרה, בת שלושה פרקים בשם Lost Boys and Fairies
זאת מיני סדרה בריטית על זוג גברים שמנסה לאמץ ילד.
והולי שיט הסדרה הזאת תופסת אותך בfeels.
אני נשאבתי פנימה ומצד אחד לא יכלתי לעצור ומצד שני הייתי חייב לעשות הפסקות התרעננות.

היא כוללת גם כמה ביצועים מהממים לשירים.

1718316373217.png

snirf

Active member
אני נשאבתי פנימה ומצד אחד לא יכלתי לעצור ומצד שני הייתי חייב לעשות הפסקות התרעננות.

צפה בקובץ המצורף 106253

מצטרף להמלצה!
עשויה טוב בדיוק כפי שבריטים יודעים לעשות- 3 פרקים שמקיפים הרבה מאוד נושאים הקשורים לחיי הלהט"ב, וכן על תחום ההורות/אימוץ בכלל...
נשאר לי פרק אחרון... @טוני החתול סיימת אותה? כי אני ממש רוצה להגיב על סוף פרק 2

Lhuna3

Well-known member
אבל כדור הארץ (טכנית ארה"ב) בנו ספינת חלל ענקית!!!!
זה דבר די ענק ומשהו שאני זוכר שמאוד הפתיע אותי. אותך לא?
לא חחחחח הגיע הזמן שנגיע לאיזה הישג משמעותי אחרי איזה 5-6 שנים של חקירת טכנולוגיות חייזריות.
מה שמצחיק זה שיש עלילה גדולה של הפרק עם החוטפים האלו וגוואולד וכל זה, אבל אז מטפלי בזה די בקלות ויש פתאום את העלילה עם האסגרד.
תכלס אם האסגרד היו מגיעים מוקדם יותר אז הם בכלל היו מטפלים בבעיה של הגוואולד האלו.
ואז האסגרד לוקחים את הספינה חזרה לכדור הארץ בשניה ומשגרים את הגוואולד ובני האדם ה"רעים" למטה כאילו הכותב של פרק 6X12 ממש לא רוצה להתעסק בכל הבלגן של פרק 6X11.
והוא צודק!
וכן, באמת החלטה מאוד בעייתית מוסרית. אפשר להבין את ג'ק, אבל גם בהחלט בעייתי.
אוי ויש להם את הקטע המטריד שהם מחדירים אצבעות לתוך המוח של חברי הצוות... (קצת מזכיר את גלורי אולי)
וואלה.
(והאם כבר הגענו למספר דו ספרתי של פעמים שבהם SG1 הצילו את האסגרד?)
לא ספרתי אבל הם חייבים לנו הרבה.
זכור לי עכשיו שהיה איזה מישהו שנחשף לדבר הזה וברח כי הוא האמין (ודי בצדק) שזאת איזושהי קנוניה.
הייתי אומרת לחלוטין בצדק.
חחחחחח
הוא לא עשה את זה וזה לא נעשה.
אז למה רצו להרוג אותו? או שהוא היה חלק מהתוכנית?
היתה ב-NID איזה חבורה פנימית שסחרו באופן בלתי חוקי בטכנולוגיות חייזריות והסנטור הזה איכשהו הפריע להם (לא זוכרת בדיוק איך) אז הם ניסו להרוג אותו.
הדבר הטוב בפרק היה שקרטר שיתפה בו פעולה עם מישהו הגון ב-NID (לשם שינוי) שבמקרה גם היה חתיך וחמוד ואני בעד שנראה אותם ביחד יותר:
1718350023544.png
(זה אחרי שהם ברחו ברגע האחרון מבית לפני שהתפוצצה בו פצצה והוא ניסה "להגן עליה" בגופו.)
האם אתה באמת פרנואיד אם באמת אתה נמצא בפלנטה (ירח) עם מייבורן?
זה שבאמת רודפים אחריך לא אומר שאתה לא פאראנואיד :p
אה זה הפרק שיש כל מיני מוטנטים. אבל פחות חתיכים מהאקס מן.
האנדרסטייטמנט של השנה.
ונירטי מתעניינת בגנטיקה של ג'ונאס.
כן יש רגע שהיא מנסה לפתות אותו להשתלט איתה על הגלקסיה, והוא לרגע מעמיד פנים שהוא מתפתה לקבל את ההצעה, רק לא הבנתי למה הוא לא ממשיך עם ההצגה (כאסטרטגיה).

Lhuna3

Well-known member
Disclosure

ממשלת ארה"ב מחליטה סוף סוף לחשוף את פרויקט הסטארגייט (שבינתיים רק הרוסים שותפים לו) בפני השגרירים של בריטניה, צרפת וסין.
אין להם ברירה כי כבר קרו יותר מידי אירועים שסיפורי הכיסוי שלהם לא מסבירים בצורה אמינה.
השגרירים בהתחלה לא מאמינים, וכשהם כן הם כמובן מאוד כועסים, ובצדק. נציג סין גם מאיים שממשלתו תחשוף לציבור את האמת.
הסנטור הרע מצטרף באיחור לדיון ומציע לשגרירים להעביר את השליטה על הסטארגייט מחייל האוויר של ארה"ב ל-NID (שהולך להיות תחת שליטתו), כיוון שהיא רשות אזרחית ולא צבאית, ותשתף גם נציגים מהמדינות האחרות.
ובעוד שאנחנו יודעים שהמניעים שלו מפוקפקים, חייבים להודות שהטיעונים שלו חזקים. הוא חושף בפניהם את כל הפעמים שהסטארגייט בניהולו של האמונד סיכנו את כדוה"א וכמעט הביאו להשמדתו, מה שנמנע תמיד רק ברגע האחרון ועם הרבה מזל.
(למרות שזה ממש לא ברור שתחת ניהול אחר לא היו קורים דברים כאלה.)
בכל אופן זה לא נעים לראות את האמונד המסכן נצלב ככה.
אבל בסוף האמונד שולף את הקלף המנצח שלו ומביא להופעת אורח את ת'ור בכבודו ובעצמו, שנותן לכולם להבין שהאסגרדים ממש לא מחבבים את הסנטור, ומעדיפים את האמונד ו-SG1 על הפרויקט, שהם מרגישים חייבים להם אישית, ושבזכותם הם יעניקו לחלליות שכדוה"א מפתחת טכנולוגיות נשק והגנה אסגרדיות.
מה שמשכנע את כל השגרירים להמליץ לממשלותיהם להסכים עם האמונד.

didalf

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 106253
איפה?

Reutk

Active member
יש את זה ב-יס.
אני ראיתי בינתיים רק את הפרק הראשון.
לי לקח קצת זמן להתחבר בהתחלה, אפילו לא הייתי בטוחה אם אני רוצה להמשיך, אבל ככל שהפרק התקדם יותר ויותר נשאבתי לעלילה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Disclosure

ממשלת ארה"ב מחליטה סוף סוף לחשוף את פרויקט הסטארגייט (שבינתיים רק הרוסים שותפים לו) בפני השגרירים של בריטניה, צרפת וסין.
אין להם ברירה כי כבר קרו יותר מידי אירועים שסיפורי הכיסוי שלהם לא מסבירים בצורה אמינה.
השגרירים בהתחלה לא מאמינים, וכשהם כן הם כמובן מאוד כועסים, ובצדק. נציג סין גם מאיים שממשלתו תחשוף לציבור את האמת.
הסנטור הרע מצטרף באיחור לדיון ומציע לשגרירים להעביר את השליטה על הסטארגייט מחייל האוויר של ארה"ב ל-NID (שהולך להיות תחת שליטתו), כיוון שהיא רשות אזרחית ולא צבאית, ותשתף גם נציגים מהמדינות האחרות.
ובעוד שאנחנו יודעים שהמניעים שלו מפוקפקים, חייבים להודות שהטיעונים שלו חזקים. הוא חושף בפניהם את כל הפעמים שהסטארגייט בניהולו של האמונד סיכנו את כדוה"א וכמעט הביאו להשמדתו, מה שנמנע תמיד רק ברגע האחרון ועם הרבה מזל.
(למרות שזה ממש לא ברור שתחת ניהול אחר לא היו קורים דברים כאלה.)
בכל אופן זה לא נעים לראות את האמונד המסכן נצלב ככה.
אבל בסוף האמונד שולף את הקלף המנצח שלו ומביא להופעת אורח את ת'ור בכבודו ובעצמו, שנותן לכולם להבין שהאסגרדים ממש לא מחבבים את הסנטור, ומעדיפים את האמונד ו-SG1 על הפרויקט, שהם מרגישים חייבים להם אישית, ושבזכותם הם יעניקו לחלליות שכדוה"א מפתחת טכנולוגיות נשק והגנה אסגרדיות.
מה שמשכנע את כל השגרירים להמליץ לממשלותיהם להסכים עם האמונד.
זאת התפתחות באמת מאוד מעניינת.
חבל שבפועל זה אומר קליפ שואו (כלומר פרק שבו מראים קטעים מפרקים בעבר).

בהחלט הגיוני שתוכנית הסטארגייט לא תהיה רק תחת חיל האוויר האמריקאי. אבל נראה לי שאספו לאורך השנים מספיק מקרים שבהם הNID עשו דברים בעייתיים מאוד וממש טעויות, שלא לדבר על כמות הפעמים שהיו פעילים מושחתים מתוך הNID. (הם לא ניסו להרוג את הקינסי הזה רק לפני איזה 3 פרקים?)

הקטע של להביא את ת'ור אחרי שביססת איתו מערכת יחסים אישית זה מגניב והכל, אבל אם מסתכלים על זה מהצד מרגיש גם מאוד מאוד בעייתי. האמונד יכול בעיקרון לנצל את הקשר הזה גם בשביל עוד הרבה דברים אישיים.

זה גם קצת מצחיק שאחרי המון פעמים שSG1 הצילו את האסגרד, סוף סוף האסגרד מצילים אותם חזרה. אבל לא בקטע של להציל את כדור הארץ מאסטרואיד למשל (בטח היה אז תירוץ ללמה הם לא עזרו) אלא להציל אותם מאויבים פוליטיים על כדור הארץ.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טוב רציתי לשים כאן קליפ של השיר "אצל הדודה והדוד", אבל רעות הרסה לי :-P:
יש את זה ב-יס.
אני ראיתי בינתיים רק את הפרק הראשון.
לי לקח קצת זמן להתחבר בהתחלה, אפילו לא הייתי בטוחה אם אני רוצה להמשיך, אבל ככל שהפרק התקדם יותר ויותר נשאבתי לעלילה.
אני שמח שגם את רואה.
זה רק יותר ויותר שואב ככל שמתקדמים.

אוי, אני מקווה אבל שזה לא מצב ביס שיוצא כל שבוע פרק. ואם כן אז אני מקווה שכבר קרובים ליציאת הפרק השלישי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אגב, מישהו כאן ראה את X Men 97?

@didalf אני זוכר שראית חלק, אבל האם סיימת?

אני סיימתי בסופש שעבר וזה היה מעולה אז אני ממליץ לכולם.

1718362653082.png

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אם לא היית מתעלם מאיתנו בשרשור החודשי היית יודע:rolleyes:
X-MEN 97 - כאילו היא ממש טובה ואהבתי אבל גם ראיתי אנשים סופרררררר נלהבים ואני לא שם.
אני דווקא כן קראתי, אבל הספקתי לשכוח.

אוקי, אז כמה מילים
אז מאוד מאוד אהבתי.
אהבתי שהצליחו לשלב את העלילה עם השיבוט של ג'ין גריי והגילוי שהבן שלהם שנשלח לעתיד הוא קייבל,
ואהבתי את הסיפור של אומת המוטנטים בגנושה והרצח הנוראי שקרה שם.
(אגב הסיפור הזה קרה בקומיקס, אבל שם זה היה איזה 15 מיליון מוטנטים שמתו, לא רק כמה אלפים.

המוות של גמביט היה שובר לב למרות שהוא היה אחד הדמויות שפחות היה אכפת לי מהם. אולי כי זה היה משמעותי לרוג שאני מאוד התחברתי אליה.
בעניין הזה אהבתי את הגילוי שלרוג היה עבר רומנטי עם מגנטו.
אהבתי את הכניסה של נייטקרולר לצוות המרכזי של האקס מן.
אהבתי את זה שמורף היה חלק מהצוות (עוד לא היה מפגש שלו עם מיסטיק שנראה לי שיהיה מעניין כי יש להם בערך אותו כוח בדיוק)

אבל אולי הדבר שהכי אהבתי זה שמגנטו הופך להיות המנהיג של האקס מן ובאמת לוקח את ההחלטה של צ'ארלס להוריש לו את כל רכושו כמשהו שהוא צריך להיות מספיק טוב עבורו.

אבל זה גם מוביל אותי לדבר שהכי עיצבן אותי בעונה - זה שבסוף העונה הוא כאילו הופך להיות נבל שוב.
בעיקר כי אף אחד לא נותן לו קרדיט על כך שהוא הציל את כל אוכלוסיית המוטנטים בכדור הארץ על ידי כך שהוא גרם לאומגה-סנטינלס להפסיק לעבוד,
ועוד יותר כשסייקלופס ועוד כמה אנשים טוענים שהם הגיעו בכלל למשבר הזה בגלל שמגנטו הפך להיות מנהיג האקס מן. מגנטו היה מנהיג מעולה ומה שקרה היה בגלל התוכנית הזדונית של בסטיאן. ומה שהיה ממש נוראי זה הגילוי שהאו"ם בעצם אישרו את התוכנית של בסטיאן.

מעבר לכך הסדרה הרגישה גם מאוד אקטואלית בשבילנו כאן בארץ. כל העניין של סובלנות מובילה להשמדה. עד כמה זה מוצדק להיות אלימים נורא בשביל להגן על הצד שלך

עדי, האם הרגשת שחסר לך מידע כלשהי שלא זכרת מסדרת האנימציה הישנה?
למשל האם זכרת שהפרופסור לא באמת מת? כי רוב העונה כולם התייחסו לזה כאילו הוא באמת מת.

למעלה