אני ממש מפשל עם התגובות סטארגייט שלי.
יש כל הזמן דברים שמפריעים לי...
חוצפן באמת.
אבל הבחור היה צריך להעמיד פנים שהוא עבד של יו ולשחרר כל מיני רעלים. הוא בטח לא דמיין שזה מה שהוא יעשה עם התואר שלו בארכיאולוגיה או מה שלא.
הגיוני שהקטע של אכילת גוואולד אחרים זה קטע של להפגין כוח שהם טובים יותר מסתם גוואולד.
והם גם כאלו קנאים שהם בטח לא רוצים מתחרים צעירים.
אבל מורכב יותר כי אסור לפוצץ את האסטרואיד הזה אז "מעלימים" אותו דרך כדור הארץ.
ואיכשהו אנשים לא שמו לב...
השחקן ששיחק אותו שיחק בכל מיני דברים כמו באטלסטאר גלקטיקה
זה די מצחיק לגלות שהמקור של האיום הענקי של הרפליקטורים זה רובוטית עם ADHD.
ומוזר שאפשר בכזאת קלות לחסל אותה. רציתי לומר שזה לא הגיוני שכל כך קל לחסל אותה, אבל קשה לחסל את מה שהיא יצרה, אבל בעצם קל לחסל רפליקטורים. הבעיה היא שהם משכפלים את עצמם כל הזמן.
אבל עדיף להיות חכמים כמו דניאל וקרטר בשביל לעשות את זה נכון.
מסכן שזה גם מוות ארוך ומייסר. אם כי אני מניח שאם זה היה מוות מהיר אז לא היה לו זמן להתעלות.
ואיזה מניאקים האלו מהפלנטה האחרת שהאשימו אותו בעוד שהוא הציל אותם.
האסגרד הכל יכולים האלו כל הזמן צריכים את העזרה של בני האדם. נראה לי שהגיע הזמן לדרוש איזה משהו מגניב כמו ספינת חלל.
יש כל הזמן דברים שמפריעים לי...
פרק 5X15 ששמו בגולה הוא Summit
יש ועידת פסגה של הסיסטם לורדס של הגאולד.
דניאל נשלח להתחזות למשרת אנושי של אחד מהם, כדי לשחרר שם רעל שיהרוג את כולם בבת אחת (את הסימביוטים, ולכן גם את המארחים-האנושיים שלהם, אבל לא בני אדם רגילים ולכן דניאל כלשעצמו בטוח).
אבל אז מופיע שם גם אוסייריס, שכזכור נמצא עכשיו בגוף של שרה - האקסית היפה של דניאל.
עדיין לא הבנתי למה הוא לא שחרר את הרעל כשהיא הופיעה ויכול היה להרוג את כולם, אז מה אם היא זיהתה אותו?
האם הוא נמנע מזה רק בגלל הרגשות שלו לאקסית? אם כן אז זה מאכזב מאוד.
אז יצא לדניאל טוב שהוא לא הרג את כולם בגלל הקטע של הסיסטם לורד החזק יותר. אבל תכלס הוא עשה את זה כדי לא להרוג את שרה.פרק 5X16
אז בהמשך לפרק הקודם, דניאל באמת לא הרעיל את הועידה של הסיסטם לורדס, אבל אז מסתבר שזה לטובה כי ה"בוס" של אוסייריס (ששלח אותה לועידה במקומו) הוא סיסטם לורד עתיק שחשבו שהוא מת והוא יותר גרוע מכולם אז זה היה רע אם הוא היה נשאר היחידי והיה הכי חזק.
(עדיין אני קצת מאוכזבת מדניאל שלפני שהוא ידע את זה לא ניצל הזדמנות חד-פעמית להציל את הגלקסיה, בעוד שהוא גם יודע שהאקסית שלו בעקרון "אבודה" אחרי שאוסייריס השתלט עליה. למרות שבטח הם כן ימצאו דרך להציל אותה בסוף איכשהו, אבל מנקודת מבטו כרגע זה סיכוי אפסי.)
והצוער החדש שהתקבל לאחרונה ל-SG נפצע קשה והנחש שהיה של מארטוף נכנס אליו אבל לא יכל להציל אותו ושניהם הקריבו את עצמם בשביל להציל את כל השאר.
אה וגם מסתבר שהגאולדים, או לפחות הסיסטם לורדס... אוכלים נחשי-גאולד? זה כאילו שהם קצת קניבלים, לא? לא ברור מה הקטע שלהם, אבל לפי דניאל זה כנראה קשור איכשהו לעובדה שהטוקרה גילו שאוכלוסיית הגאולדים הפסיקה לגדול.
חוצפן באמת.
אבל הבחור היה צריך להעמיד פנים שהוא עבד של יו ולשחרר כל מיני רעלים. הוא בטח לא דמיין שזה מה שהוא יעשה עם התואר שלו בארכיאולוגיה או מה שלא.
הגיוני שהקטע של אכילת גוואולד אחרים זה קטע של להפגין כוח שהם טובים יותר מסתם גוואולד.
והם גם כאלו קנאים שהם בטח לא רוצים מתחרים צעירים.
מה אם הסרט ארמגדון היה פרק של SG1פרק 5X17
מצילים את כדוה"א מאסטרואיד שהולך להשמיד אותו.
בסוף מסתבר שזה היה אסטרואיד מלאכותי שיצרו הגאולדים בשביל לתקוף את כדוה"א בלי שהאסגרדים ידעו שהם מפרים את ההסכם.
אבל מורכב יותר כי אסור לפוצץ את האסטרואיד הזה אז "מעלימים" אותו דרך כדור הארץ.
ואיכשהו אנשים לא שמו לב...
זה די מגניב אבל שכבר יש כל כך הרבה ג'אפה שלא מאמינים שהגוואולד הם אלים ככה ששוה לגוואולד להעמיד פנים שהוא מנהיג ג'אפה.סטארגייט SG1 - פרק 5X18
The Warrior
יש מנהיג חדש וכריזמטי לג'אפה המורדים בגאולד, שמגייס צבא וכו', טילק רוצה לעבוד בשבילו ורק ג'ק לא בוטח בו כי השיטות שלו די קיצוניות.
בסוף טילק מגלה שהוא רמאות והוא בכלל גאולד בעצמו והורג אותו.
השחקן ששיחק אותו שיחק בכל מיני דברים כמו באטלסטאר גלקטיקה
אוי השחקנית שמשחקת אותה שיחקה את ססיל ב"הפלאש". שזה מרגיש מוזר כי שם היא הייתה בערך האמא החורגת של הפלאש וכאן היא כאילו כמעט ילדה.סטארגייט SG1 - פרק 5X19
Menace
מוצאים על איזה פלנטה הרוסה רובוטית שמסתבר שהיא זאת שיצרה את עכבישי החלל הרפליקטורים.
היא יצרה אותם בתור צעצועים והם יצאו משליטה והרגו את כולם והתפשטו ביקום. מסכנה.
דניאל מנסה להתידד איתה וכמעט מצליח אבל היא יוצרת רפליקטורים בבסיס שלהם וג'ק בסוף יורה בה. דניאל כועס עליו מאוד.
(מעבר ליחס האישי שלו אליה, היא יכלה להיות המפתח למצוא דרך להביס את הרפליקטורים).
זה די מצחיק לגלות שהמקור של האיום הענקי של הרפליקטורים זה רובוטית עם ADHD.
ומוזר שאפשר בכזאת קלות לחסל אותה. רציתי לומר שזה לא הגיוני שכל כך קל לחסל אותה, אבל קשה לחסל את מה שהיא יצרה, אבל בעצם קל לחסל רפליקטורים. הבעיה היא שהם משכפלים את עצמם כל הזמן.
כן, בהחלט אפשר להבין את הטיעונים שהגיוני לנצל מציאת טכנולוגיה בשביל להגן על כדור הארץ.5X20 The Sentinel
האלו שג'ק הביא למאסרם מהיחידה של ה-NID הרסו בטעות את המכשיר שמגן על פלנטה של אנשים תמימים, כדי ללמוד איך הוא עובד, אז מוציאים אותם מהכלא בשביל שיתקנו, ומסתבר שהם הרגו את ה-caretaker שזה הבנאדם שצריך לגעת במכונה בשביל שהיא תעבוד.
הדבר המעניין בפרק היה שבסה"כ הטיעונים שלהם די משכנעים בעיני, והם נראו כאנשים לא רעים, שבאמת האמינו שהם פשוט חייבים לעשות הכל בשביל להציל את כדוה"א, ובסוף גם אחד מהם הקריב את עצמו בשביל להציל את הפלנטה ההיא.
אבל עדיף להיות חכמים כמו דניאל וקרטר בשביל לעשות את זה נכון.
אוי, חבל שנחפש לספוילר על זה.5X21 Meridian
דניאל מת והופך לישות אור.
(אני בטעות נחשפתי לספוילר אז ידעתי שזה יקרה וגם שהוא איכשהו ימות אבל לא בדיוק ימות).
מה שכן, אני יודעת מהפרק עם החבר של סמנת'ה שיש לו אפשרות אם הוא בוחר לחזור לגוף אנושי, אז אני תוהה אם זה באמת יקרה ואם כן אז מתי, כלומר האם הוא ממש יחזור בתחילת עונה 6 או שבאמת עזב את הסדרהואז לכל היותר אפשר לצפות לו בתפקידי אורח פה ושם בתור הישות אור, או שיחזור מתישהו רק לפרק או שניים...
מניחה שאגלה בקרוב.
מסכן שזה גם מוות ארוך ומייסר. אם כי אני מניח שאם זה היה מוות מהיר אז לא היה לו זמן להתעלות.
ואיזה מניאקים האלו מהפלנטה האחרת שהאשימו אותו בעוד שהוא הציל אותם.
בדרך כלל כשמישהו עושה עליך רוח זה אומר שהוא הפליץ עליך. אולי זה בעצם מה שדניאל עשה. (אם ג'ק היה מתעלה הוא בטח היה עושה את זה)5X22 Revelations
SG1 עוזרים לאסגרדים לחלץ את ת'ור שנשבה ע"י אנוביס ואת היימדאל שבמשימה להציל אסגרדי קדום שבהקפאה (כי האסגרדים הולכים להכחד אם הם לא יפתרו את הבעיה שלהם שהם כבר דורות רבים מתרבים רק בשכפולים עצמיים).
בסוף הפרק הרוח של דניאל עושה עליהם קצת רוח.
האסגרד הכל יכולים האלו כל הזמן צריכים את העזרה של בני האדם. נראה לי שהגיע הזמן לדרוש איזה משהו מגניב כמו ספינת חלל.