דיוני אירוויזיון 2007

inoyh

New member
למה ארוויזיון והומואים זה קשור?

מישהו יכול להעיר את עיני? מה קשור? - אני מצפה לתשובה, זה מעניין. שבת שלהומו לכולם...

io4minyan

New member
בחר מה שמתאים לך

1. בגלל הזמרים המסוקסים שעומדים עם טייץ שקוף וגונחים אל המיקרופון ( כי לשיר הם לא תמיד יודעים ) 2. בגלל שההומואים מאוד מזדהים עם רדידות שמובססת על גימיקים וחולצות פאייטים 3. בגלל שחפוז בן 2 דקות ו-36 שניות שמייצג תרבות של מדינה שלמה, נותן משמעות חדשה למה שקרה בשבוע שעבר בשירותים של "אויטה" 4. בגלל העונג להיזכר בטיול חובק אירופה שעשינו ולשמוע בכל כך הרבה שפות "דאוז פואה" 5. כל התשובות נכונות

kattom69

New member
4

io4minyan

New member
וידוי הקרפד

בביצה אחת, על עלה גדול הצף במים העכורים / ישבו כמה קרפדים נחשבים בעיני עצמם ובעיני האחרים / קרפדים משכילים. מביני עניין. אינטלגנטים ובעלי אינטלקט / קרפדים שמשוכנעים שהם חוד החנית. שהם סמני תרבות. שהם האנינות והמופת / והביעו דאגה רבה לנוכח החרפה הגדולה. לנוכח הבזיון / לאן הדרדר הציבור הזה? איך הפך להיות מסומם אירוויזיון? / איך התמכר לתכנית המטופשת הזו ? למרבץ האיולת , נטול התכלית והאיכות ? / היה מי שלגלג שאפשר לקבל על ההתמכרות הזו אחוזי נכות / והעיתונאית שפכה הגיגיה על העם. על טעמו הרע / הן את הספר המדהים שכתבה, אף אחד לא קרא / ומבקר הטלויזיה גיחך שהתחרות הזו כל כך רדודה / שאי אפשר להטביע בה, אפילו צפרדע גמדה / ושכיווני הצריכה של דרי הביצה הזו, הם בשבילו מסתורין וחידה . יש המון טמטום בתוכנית הזו. היא כל כך מטופשת ונמוכה / לא ראוי להביט בה, אם אתה מחשיב את עצמך / היא כמו הטלה-נובלות שעלילתן הזויה ושחקניהן – דוגמנים חסרי כשרון / היא כמו "כוכב נולד" . היא כמו כל תוכניות הריאלטי המפגרות / אין בה שום גירוי לשכל. אין בה שום דבר מאתגר / והתלבושות שם מזעזעות. כל אחד מנסה להיות חריג ומיוחד יותר / האחת התחפשה לטווס, שניה נראית כמו וספה והשלישי כמו שיבוט שנכשל / והקולות - כמו געיית הפרה. כמו גניחות השיגול. כמו צווחות של גלאי עשן . / מלים איומות. אמירה דלה . צלילים אפורים . מנגינה סתמית / אז מה הפלא שזה הפך להיות מושא משיכה למתרוממים / גם הם בשוליים הזולים של התרבות. גם הם מוטציה צבעונית ועלובה / גם הם מבקשים את המוחצן והריק כדי להפיק ממנו פסטיבל / הקשב להם. הבט איך מריעים לזיוף. לחרפה הקרויה מופע / גברים בשמלות חושפים עכוז . נשים מגדלות שפם / ונפעמים מריקוד הפראים הששים אלי- קרב או מניעת הנידון לפני מותו / רגע עצמנו עין והתרבות שלנו ירדה לזנות. ירדה לאשפתות / והקרפדה המארחת קמה להביא עוד יין אקסלוסיבי לשתות. והנציגים שלנו. אוי לבושה. אוי לכלימה / המזל הגדול הוא שרובם באו מגלות תימן / ותמיד אפשר לומר שהם לא בדיוק הנציגים שלי / הרי גדלתי על ערש בטהובן וצייקובסקי ולא על מהוואל וסלסולים / וככל שהשנים קרבות - הבזיון השתכלל. הפך מטורף יותר וביזארי / קוקסינלית ושני כושים עבריים. פינג-פונג והדגל הסורי / טל סונדק ו"אין דבר", ליאור נרקיס ו"מלים לאהבה" נקראו לדגל / שרית והנר שלא דלק לה בגלל האנטישמיות או האנגלית העילגת / ודוד דאור שגילה שזה לא מספיק להאמין. כי צריך לדעת במה / אז מה אם יש לו קול גדול. הוא צריך נוכחות על הבמה / ושירי ... מה היא לבשה שם ? מדוע הוילון היה כל כך שקוף ? / היא נשלחה לשיר מהפה ולא לייצא לאירופה את כל הגוף / ובטלר השזוף למהדרין איך זחל על הפסנתר ושר, שוב, על אהבה / והטיפקס משדרות שרו כל הכפתור האדום ורקדו כאילו לקחו מהלבן / תענוג לראות איך המדהימים האלה מביאים לנו כל כך הרבה גאוה... וראשן אחד קטן או צפרדעון בהתהוות שלא נרדם / יצא מהעלעל שהתכרבל בתוכו ושחה בשקט לידם / צד יתוש או שניים. לעס. לגם מהמים הדלוחים / והקשיב לכל השיחה. לאבחנות. לתובנות. לויכוחים / לרעד בקול כשקרקרו על משוא פנים ועל הנידוי והחרמה / על הזעם מהקיפוח. על העלבון מההתעלמות. על הכרזת המלחמה / על השתלטות הגוש המזרחי. על אובדן האיזון בכוחות / על הגזענות המגעילה. על ההצבעות הפוליטיות. על הסרחון / והוא לא הבין איך זה שהקרפדים החשובים האלה. היהירים. המתנשאים / שלא יאה להם לצפות האירוזיון המטומטם הזה . שלא רואים / מעודכנים בכל הפרטים, איך זה שהם כל כך בקיאים ? ... *** נרקיס זקן אחד, ששמע את השאלה שבלב. את תהית הילדים / והוא יודע דבר או שניים על הטבע הקרפדי / הסביר : ככה זה קרפד. כדי להרגיש מיוחד וחשוב / הוא צריך להימנע מהנאות חולין. מזיקוקי דינור. מכישוף / הם מחפש את השנינות ואת התחכום. סרט פולני בשחור-לבן / או הצגת תיאטרון נטושה שהקהל אליה לא בא / הוא ימליץ על ספר מייגע שמכר שניים וחצי עותקים / ועל ציור שנראה כמו מה שכלב תועה הקיא / ולעומת זאת, אותן 3 דקות של שיר וקצב, ריגוש וצבעים / הן גלויות מדי ונגישות מדיי. לקרפדים כמוהו זה פשוט לא מתאים / ואם תשאל מאין , בכל זאת, הוא בקיא בפרטים עד תום / זה בגלל שבחושך-בחושך , כשאף אחד לא רואה, הוא מריץ קלטות / ורואה אירווזיון ו"כוכב נולד", טלה נובלות וכל מה שטיפשי ונבוב / מתענג על רגעי האושר. כואב ובוכה כשעצוב / ומוחק חיוך ומוחה דמעה וחוזר להשמיץ . הוא חייב לשמור על הדימוי של הקרפד החשוב

SmartToyBoy

New member
מצטער שאין לי זמן

לכתוב כ"כ כמו פעם בפורום. אני מגיע די מאוחר (ועייף), וגם אז לפעמים יש הודעות יותר דחופות לכתוב... בכל מקרה, לדברים החשובים באמת: ראיתי חלקים קטנים מאוד אתמול..... היה די זוועה באופן כללי (קצת רוק, קצת מוזיקה צוענית באדיבות אירלנד, עוד ריקודים הזויים באדיבות מדינות נוספות, ומופע "החייזרים באים"
בהשתתפות האוקריאינים). בסך הכל אני מקווה שהשיר שזכה אולי מסמל שאנחנו חוזרים לשירים נורמליים שזוכים באירוויזיון (ולא הפליט ידידי, לורדי זה לא היו נחמדים !). חוץ מזה ש (שוב!שוב!שוב!) זו מדינה מהגוש המזרחי לעזאזל (מה קורה לכם שם באירופה???) וגם - שהפזמון של השיר מכיל את האקורדים והמקצב של "אהבה קטנה" של שירי מימון ! ושהזמרת בוצ'הההה
. חוץ מזה - הכל בסדר חחחחח היה נחמד ! המלצותיי לשנה הבאה - לשלוח את: א. נינט ב. סקעת ג. מסיקה ד. עברי לידר ה. שבק ס' ו. עמיר בניון ז. הנרי וניקה (בגלל הגימיק) ח. אביב גפן או קומבינציה של כמה מהם. אולי זה יעזור

io4minyan

New member
אולי הגייזמרים שישירו אריאל זילבר

מילים: יענק'לה רוטבליט | לחן : גדעון אלרן אני שוכב לי על הגב מביט על התקרה רואה כיצד חולפים ימי בבטלה גמורה אני שוכב לי על הגב חושב, חולם, הוזה והחיים יפים, יפים ממש כמו מחזה בלי להיות או לא להיות אני פשוט ישנו בלי שום דבר אשר כדאי למות למענו בלי תקוה ובלי יאוש אני פשוט צופה כמו תייר על העולם והוא כל כך יפה היו לי פעם עקרונות מכרתי את כולם עיסקה מוצלחת בשבילי טובה גם בשבילם עכשיו כשלא נשאר יותר במה להאמין אני שוקע לעיתים בהזיות על מין בלי להיות או לא להיות... אז אני שוכב לי על הגב...

א... א... א...

במטותא מנייכו לא מצאתי את הכותרת המתאימה (אולי תעזרו לי?). אז בראשית - התנצלותי על כך, שלא שמעתי ולא ראיתי את האירוביזיון העמוק. פשוט הייתי עסוק בדברים חשובים אחרים (קורה לפעמים. לא?). אינני מצטער על כך. אני עוד זוכר את הימים הטובים, שבהם עופרה חזה ז"ל זכתה במקום השני עם "חי", דץ ודצה במקום השלישי עם "כאן נולדתי", אבי טולידנו במקום החמישי עם "הורה", יזהר כהן במקום השני עם "עולה עולה", גלי עטרי ולהקת "חלב ודבש" (מה הקשר לחג השבועות?) עם "הללוי-ה" במקום הראשון ויזהר כהן עם "אבניבי" ב-מ-ק-ו-ם ה-ר-א-ש-ו-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן-ן--ן-ן....... היו ימים, שבהם אפשר היה לשמוע משהו קצת יותר לירי מאשר צרחות חסרות פשר תוך הבלטת מסרים פוליטיים או מיניים, שאין להם דבר וחצי דבר עם מוסיקה. במהלך השנים החלטנו, שאנו צריכים להתאים עצמנו לסגנון של כ-ו-ל-ם. פעם אחת זה הלך עם "ויוה" של דנה אינטרנשיונל ואולי דווקא בגלל המסר הבוטה. אני דווקא מתגעגע לימים של ישראל יצחקי, יפה ירקוני, שושנה דמארי ז"ל, יהורם גאון, חנה אהרוני, צדוק סביר, שמשון בר-נוי ז"ל, נעמי שמר ז"ל, ועוד רבים וטובים, ששמותיהם בוודאי נעלמו מאיתנו, וחלקם אולי כבר אינם חיים היום. תארו לעצמכם את יפה ירקוני שרה את "האמיני יום יבוא" בליווי אקורדיון עם מנשק'ה בהר"ב או את ישראל יצחקי שר את "יפו" או את "משמר הגבול" בליווי אקורדיון. איפה הימים ההם? אפילו יהורם גאון שר פעם בליווי אקורדיון את "קיץ אחד של כושר" ועוד. האמינו לי, שעד היום אני נהנה מהשירים הללו, כי ככל שאנו משתכללים יותר ויותר, אנו מאבדים עוד ועוד את הליריקה; את המלודיה; את השיר, שכולו רגש - שמחה או עצב אבל רגש. אם יחשוב מישהו מכם, שאני ה"משוגע" היחיד, היכנסו לחנויות המוסיקה ותראו, כיצד נחטפים התקליטורים עם ההקלטות המקוריות הישנות פעם אחר פעם. לפני שלושה שבועות ציינו את יום הזיכרון לחללי צה"ל ושבוע קודם את יום הזיכרון לשואה ולגבורה. אני זוכר, שבצעירותי הייתי שומע את "שיר הפרטיזנים" (אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה") מפי שמעון ישראלי, ולא יכולתי, שלא להזיל דמעה מרוב רגש, אף על פי שאני בן דור שני לשואה. ביום הזיכרון לחללי צה"ל הייתי שומע את יפה ירקוני עם "באב אל ואד" ומתרגש מאוד. גם כיום אינני יכול, שלא להיזכר במילות השיר בכל פעם, שאני יורד מערבה בואכה "שער הגיא" (כן! "באב אל ואד" של פעם...) ורואה את המשוריינים "וכוכב ראשון מעבר בית מחסיר" (הלא הוא המושב "בית מאיר"). תתפלאו לשצוע, שפעם נהניתי גם ממוזיקה לועזית. "שני זרים בליל" של פרנק סינטרה, "יורד (או נופל) השלג" של תום ג'ונס (מקווה, שלא טעיתי) ועוד שירים רבים וטובים, אלא שהלועזית הקדימה אותנו בכמה שנים, ואנחנו רק נגררנו אחריה והתחלנו לדמות את השירים שלנו לשלהם. השבוע יחול יום שחרור ירושלים (וכמובן אסור לשכוח את ציון מלחמת ששת הימים). הייתי אז ילד קטן אבל אני זוכר עד היום את ההתרגשות הגדולה משירה הנצחי של נעמי שמר "ירושלים של זהב". אני זוכר עד היום את השירים, שליוו את המלחמה: "נאצר מחכה לרבין", "מחר", "שארם-א-שייך", "שוב לא נלך, רחל" ו... אולי מישהו יכול להזכיר לי עוד? אני מרגיש, ששירים אלו לא נס ליחם.עד היום הזה, ומתרגש בכל פעם, שאני שומע אותם מחדש. קראתי כאן מספר הודעות של גולשים חדשים, המתלבטים בין אמונתם הדתית לבין נטייתם המינית. לא הגבתי עליהן הן מחמת צוק העיתים והן מחמת זאת, שכבר הגיבו עליהן אחרים ובדרך כלל דעתי לא הייתה שונה. העליתי עניין זה רק משום ההרגשה שלי, שיש צורך בהפרדה בין הנטייה, שלא תמיד היא בת שינוי, לבין האמונה, שאף היא איננה ניתנת לשינוי. כך גם במוזיקה. אינני חושב, שעליי להעריץ זמר/ת רק בגלל נטייתם המינית הידועה. אפילו אני מתנגד להחצנת הנטייה. זוהי איננה עניינו של איש. מוסיקה היא מוסיקה ונטייה מינית היא עניין אישי, שאין לו דבר וחצי דבר עם עניינים אחרים. אגלה כאן עוד כמה "סודות" מימים אחרים. פעם, כשח"כ נחשד בשוחד, כל המדינה געשה: "איך נפלו גיבורים ויאבדו כלי מלחמה?" היום - החכי"ם עומדים בתור לחדרי החקירות ובראשם ראש ממשלתנו ואיש איננו מתרגש. ח"כ ערבי חשוד בעבירות חמורות על בטחון המדינה ו... "הכלבים נובחים והשיירה עבורת". כאשר ראש הממשלה הקודם עמד בפני אפשרות הגשת כתב אישום חמור נגדו, היה צריך לבצע את אותו מהלך נוראי, שבגללו הגענו עד היכן שהגענו במלחמת לבנון השנייה, רק כדי להיחלץ מההשפלה הנוראה של ראש ממשלה, המושלך לכלא, וכל יפי הנפש משמאל, מהתקשורת וממערכת המשפט הריעו לו: "הידד!". פעם זה לא היה כך. נסו לנבור בארכיוני העיתונים של שנות החמישים והשישים טרום עידן האינטרנט (ואפחילו טלוויזיה עוד לא הייתה לנו), ואם תמצאו שם כותרת על מעשה אונס, הרי זו בוודאי כותרת מרעישה. רצח בימים ההם היה דבר, שזיעזע את כל המדינה. כיום הרצח המזעזע היחיד היה של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. סמים?! אם אינני טועה, עד שנות השבעים איש לא שמע עליהם. הסם היחיד, שאני היכרתי בצעירותי, היה סם הרדמה, שקיבלתי בבית חולים או במרפאת קופת חולים לצורך ביצוע ניתוח או טיפול כירורגי אחר. אז מה קרה מאז? פשוט לא יכולנו לעמוד בפיתוי הגדול. כל העולם "מתקדם" מעבר לקצב ה"הורה", ה"טנגו" וה"ואלס" ושאר המקצבים הסלוניים וריקודי העם ואנחנו לא יכולנו לעמוד מנגד. פעם בימי הזיכרון שמעתי שירי זיכרון מלאי רגש. כיום ניתן לשמוע "שירי דיכאון". אז מה לי ולאירוויזיון? רגע לפני שיחליט מאן דהוא להעלותי על ה"מוקד", אני מבקש להבהיר, שלכל הדברים הנ"ל אין שום קשר ליחסי האישי כלפי איש. אני מעריך כל אחד ואחד (וגם אחת) לפי אמונתו ורצונו ולא התכוונתי אלא להעלות כאן כמה הגיגים בקשר לתחרות, שלא "זכיתי" לשמוע, וספק, אם הייתי יודע עליה דבר אלמלא הוזכרה כאן בפורום. בכל זאת אולי אזכה גם לכמה ניצוצות של רגש.

אונס, גניבות ושחיתות

היו קיימים תמיד. להזכיר לך את המלך ששלח את בעלה את המאהבת למות בקרב? רק שהתקשורת ההמונית היא שהביאה אותם לידיעת הציבור. עכשיו, כשמפוצצים את המורסות - המוגלה נחשפת. זה הכל.

אין חולק על כך

ואולי המצב הרוחני בעבר היה גרוע עשרת מונים מזה של היום. עבודה זרה (בלי מירכאות) הייתה חלק מתרבות העם היהודי. לענייננו. בהודעה ציינתי, שאחוז מקרי העבירות החמורות היה שולי וזניח לעומת זה של היום ולכן הם זכו לכותרות מרעישות. כיום אלו הפכו לחדשות שגרתיות. שום מחקר לא יוכיח זאת. לצערנו הרב קורים גם בחברה הדתית עבירות חמורות. אבל בינינו: האם תוכל לחשב את הייחס? לא אומר, שהחברה החילונית רעה, חלילה, ואתה יודע היטב את דעתי. אני רק סבור, שהנהירה אחרי המותרות והתענוגות הצמיחה גם את הקלקקולים ואת הביאושים. אני בטוח, שיש עוד רבים כמוך, חילוניים, שיודעים היטב את הגבולות למרות הכל, אבל בכל זאת כדאי לעשות "חשבון נפש" של התרבויות השונות והייחס הכללי שלהם לחברה (אפילו כלפי עצמם, שהרי לא תמיד הדתיים מצטיינים הייחס הולם כלפי החברה החילונית).

הטיעון המובלע שלך

כאילו חברה דתית מוסרית יותר מחילונית אינו עומד במבחן המציאות. האם אירן מוסרית יותר משבדיה? האם החמאס מוסרי יותר מגרינפיס? האם הרבנות בישראל מוסרית יותר מ"יש גבול"?

io4minyan

New member
הטה אוזן ואגלה לך סוד

יש עוד כמה שגרירים לאמונה חוץ מהאייטולות, החמאס ועסקנים פוליטיים. חוץ מזה ששמעתי שבשבדיה יש נאצים, שבגרינפיס יש פעיל שמכה את אישתו ושב"יש גבול" יש סתם אנשים משועממים שחיים בהזיה, כך שגם שם לא הכל אוטופיה

../images/Emo45.gif אלה סודות גלויים...

רק שהטיעון הזה כאילו השתייכות לדת, כת, אידיאולוגיה או העדפה מינית מייצרת אנשים מוסריים יותר - מטריד אותי כל פעם מחדש.

חברה מוסרית

תל אביבי יקר וחשוב! קרא את הודעתי פעם נוספת. אין בה ולו רמז לכך, שהחברה הדתית מוסרית יותר מהחילונית. הנה עובדה - אתה ורבים שכמותך אינם חשודים בשום עבירות מוסריות ואילו רוצח ראש הממשלה בא דווקא מקרב שורות הדתיים. מכאן אין ראייה. התייחסותי היא רק לדת היהודית, שבה האדם שומר המצוות עסוק יותר בדברים רוחניים וממילא נשאר לו זמן מועט כדי לחטוא. זאת הסיבה היחידה למיעוט העבירות המוסריות. עאם זאת אין להסיק מכך, שכל חילוני הוא בהכרח בלתי מוסרי. האמן לי, שיש לא מעט חילוניים, שאהובים עליי עד מאוד, ולעומתם לא מעט דתיים, שהייתי מעדיף להתרחק מהם. הכל יחסי. תנוח דעתך, שגם כאן בפורום אינך חשוד באי מוסריות, ואולי להיפך: אני מקווה, שלא אטעה, אם אציין לזכותך, שאינני מכיר איש מבין הגולשים, שאיננו מרוצה מנוכחותך. בכל זאת אין זו סתירה לדבריי ואין בזה כדי לפגוע בציבור החילוני בכללותו, שלמרות בכל רובו שומר חוק. העיקר, שיהיה לך ולכל משתתפי הפורום חג שבועות שמח, ומכאן התנצלות על שמסיבות, שאינן תלויות בי אני מנותק לאחרונה מעט מהפורום. אני מוצא כאן אנשים נפלאים וחברה נפלאה, ושנישאר כך תמיד.

io4minyan

New member
../images/Emo5.gif מאיפוא זה בא ???

כשאני רואה חילוני עושה מעשה של חסד, אני מניח כי הוא נובע מהפנימיות שלו כשאני רואה אדם דתי עושה מעשה של חסד, איני יודע אם הוא עושה את זה מתוך הכרת הטוב או מאימת הגמול והעונש. כשאני רואה חילוני עושה מעשה של רשעות, אני מניח שהמסכן תלוש מערכים כשאני רואה אדם דתי עושה מעשה של רשעות, הוא מבזה את אמונתו והוא מחלל שם שמיים ובכלל, די נמאס מהחלוקה המתייהרת בין החברה הדתית אפופת הקדושה לבין החברה החילונית הריקה מתוכן . אולי כשהחברה הדתית תהיה חשופה וגלויה לעין כמו החברה החילונית, נגלה שהחלוקה הסטטיסטית שאתה מסתמך עליה, אינה מדוייקת. אולי כשנוהג האוסר להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה, מימדי השחיתות והחטא ישתוו למה שמתחולל בחברה החילונית.

מניין מכובד

א. ראה תגובתי לתל אביב 1. ב. לא התיימרתי לקבוע קביעה מדעית אבל זה הרושם שלי (מבלי לפגוע בציבור חילוני רחב, שאיננו שייך לקטיגוריה זאת). ג. אני מסכים לכל מלה ברישא של הודעתך. עכשיו צא ובדוק, כמה מתוך הציבור החילוני עוסק בחסד לשמו, וכמה מתוך הציבור הדתי. לי נראה, שהחילוני, שעושה חסד, אולי זה נובע מתוך הפנימיות שלו כדבריך, אבל לי נראה, שזה המעט, שאיננו מלמד על הכלל. לפעמים יהחיה זה מתוך שיקולים חברתיים דווקא. גם זה אינו פסול אבל עדיין איננו חסד אמיתי. לעניין מעשה רשעות של היהודי הדתי אכן זה חילול שם שמים מאין כמותו אבל גם כאן מעטים הם המקרים, הבולטים במיוחד. צא ובדוק, כמה מפעלי חסד מוחזקים ע"י הציבור הדתי דווקא: "יד שרה", "עזר מציון", "קו לחיים", "לב מלכה" ועוד רבים וטובים למען הכלל. לא ציינתי את הארגונים הקהילתיים, הפועלים למען עצמם, כי גם זה חסד, אבל מלדעתי איננו שלם. בכל זאת תמצא, שהעזרה ההדדית בקרב הציבור הדתי נובעת מתוך תלחושת הקשר בין התורה והחסד ("ותורת חסד על לשונה"). מכאן - שאלה כללית לכל משתתפי הפורום: מגילת רות למה נכתבה ומה הקשר המיוחד שלה לחג השבועות - זמן מתן תורתנו? רמז: התשובה לשאלה קשורה לדברים שלעיל. לסיכום: האמן לי, שאני מוכן להיות הראשון להתאחד עם הציבור החילוני בכל המשותף לנו אבל שתהיה זאת אחדות אמיתית. חג שבועות
שמח! רגע! מישהו יודע, מדוע נוהגים לאכול מאכלי חלב בחג השבועות?! רמז: לא קשור לשיניים.

אז אני אסכם לך

בכמה מילים (אשתדל), ע"פ מה שאני עוד זוכר....... ובכן, בשעה 21:45 התחיל השידור. כהרגלו בקודש, פתח את המישדר הגדול מכולם - ג'ייסון דנינו הולט בסיכומון קצרצר מארועי יום חמישי ועוד כמה בונוסים קטנטנים ולקראת סוף הספיישלון, קיבלנו תזכורת על איך להצביע. ואז זה התחיל. בשעה 22:00 ניתן האות ומיד לאחריו - הופיע הקליפ עם השיר הזוכה משנה שעברה ("רוק הללוי'ה" בביצוע "לורדי" [ואני חושב סמארטי שאולי המראה שלהם הי'ה מבעית, אבל הם הביאו סבבה של שיר.. אתה יודע ענין של טעם בסך הכל]), ומיד אח"כ שוב עלו המנחים שפתחו באופן רשמי את המופע והחלו בזה אחר זה מבצעי השירים מהמדינות הכ"כ רבות, מגוונות ושונות.. מיד בשיר השני עלו להם חבורת בלונדינים ספרדים (כאשר בסלון פה אנשים נכנסו לדריכות עד כדי כך שלא ידעו על מי להסתכל קודם...), אח"כ הגיע הבחורצי'ק, דימה, מבלרוס (שכנראה לא שייך כ"כ לקהילה, אבל הי'ה דיי חתיך לקהל האוחצ'י הישראלי שהחליטו להעניק לו בסיכום הכולל של הניקוד את ה"דוז פואה" המיוחל". בהמשך גם ראינו את מרי'ה הבוצ'ית, נוצרי'ה דתי'ה בת 22 מסרבי'ה ששרה על "תפילה" או בשפת אימה "MOLITVA" שלא הי'ה שיר "מי יודע מה" בלשון המעטה, אבל גרף את מירב הנקודות (268) ולקח את הנצחון הגדול. התנחמנו בזה שלפחות היא משלנו... פה ושם עוד נהנינו מאיזה רקדן או נגן מסוקס... ואז... הגיעה המשלחת משבדי'ה. לא הבנו אם זה הי'ה חיקוי ל"בנות פסי'ה" ז"ל או סתם מין גימיק שחסרים בו כמה וכמה תבלינים. לא הספקנו להחליט ואז הופיעה המשלחת מאוקרינה שהותירה את כולנו על הריצפה מרוב צחוק, צהלולים והתפרקות הומואית רבתי. מופע הדראג שהם נתנו (וורקה סרדוצקה) היתה מאד משעשעת וכיפית. הם אגב, הגיעו למקום השני עם ניקוד של 235 נקודות. תמו כל 24 השירים והחלה ההצבעה. כל אחד מאיתנו הצביע לגבר אליו הוא יותר נימשך... קונצנזוס לא ה'יה בסלון אתמול... ויכולנו בסופה של ההצבעה להתפנות לסעודת מלווה מלכה של מוצ"ש. הלחמניות, תוצרת הבית של המארח הי'ו מהמשובחות שאי פעם אכלתי... עם קימל... ואז התחילה ההצבעה: הי'ה מאד מאכזב לראות פרצופים חדשים של השופטים מהמדינות השונות וכל אחד רצה להוכיח לפינים עד כמה הוא התייגע ולמד 2.5 משפטים בפינית.. מין 'ליקוק' לא מוסבר.. אבל לא עוד אן מרי דוד מצרפת ולא עוד אותו ג'יימס הזקן מברטיני'ה (אגב בריטני'ה ששלחה שיר גימיקי, אך גם נחמד מאד - הגיעה למקום המחפיר הלפני אחרון עם 19 נקודות בלבד). או אז לפתע הופיע השופט המתרומם מהולנד שכבש את המסך במופע פרובוקטיבי וזה שוב הפיח בנו רוח חיים חדשה לפני שכמעט נרדמנו. בינתיים הספקתי לזהות רק את השדרן היווני שמתמיד לשדר כבר המון שנים. אח"כ עלה למסור את התוצאות מיודענו ג'ייסון דנינו הולט על רקע כיכר פריז ובית הספר לנזירים בירושלים... שדפק הופעה... ואז זה ניגמר. בשנה הבאה התחרות תהי'ה כנראה בבלגרד, בירת סרבי'ה. (בשנת 1990 יצגה אותנו ריטה עם "שרה ברחובות", גם במופע מאד ייחודי ומקורי שלה בזאגרב, היום בירת קרואטי'ה. אז בירת יגוסלבי'ה...) **************************************** לגביי הספקולציות, את מי עדיף לשלוח בשנה הבאה? אז אם ככה לומר את מה שאני באמת חושב, אז זה ממש לא משנה עד כמה יהי'ה מדהים ומהמם יהי'ה השיר שנשלח, כנראה שבעשור הקרוב לא ניזכה (אם לא נתארגן עם עוד כמה מדינות ונרים קול תרועה רמה). ישנה מגמה בולטת מאד, מסריחה מפוליטיקה אירופית(?!) שהאירווזיון ינדוד בשנים הקרובות בין מדינות מזרח אירופה ולאחר שזה ימוצא - תוחזר לעטרה ליושנה לגוש המערבי יותר....... נחכה וניראה או שקודם נצא למרד. ועד השנה הבאה - נהנה ממה שישמיעו לנו ברחבות הריקודים השונות... אופס...... יצא לי יותר מכמה מילים.... טוב נו.. הפליט משוק הדגים

יום.

New member
עוד שנה

עוד שרשור סטראוטיפ למזכרת... אלוהים אדירים למה לאנשים מיושבים בדעתם (כך אני רוצה להאמין) לבזבז מזמנם לצורך צפיה במופע האימים הזה? ישראל אפילו לא השתתפה

מאצו69

New member
איייי כואבבבב

פשוט כואבבב לדעת שיש אנשים שהם מוכנים להחליף את האירווויזיון באיזה בילוי כיף או בסרט מהנה חיחיחי האם זה סטייה? חחח נראה לי שכןןן אם יהיה לי קשר לאורוויזיון מתי שהוא (בציפיה שלא יהיה) אני ידרוש להוריד אוךתו מהמסכים כי זה עושה רק רעעע.. חעחעחעחע

למעלה