דיון!

איילת כ

New member
גם אני חשבתי על זה

שתלוי איך אתה מגדיר חפיפניק. איך אתה מגדיר חפיפניק????????

או.קי:

אני מגדיר חפיפניק בתור אחד שתמיד מוצא סיבות להקל, איל את מגדירה אותו?

הגדרה:

חפיפניק: חפניקקיות, חפיפות... בן אדם שלא מתייחס ברצינות, שלא משקיע, ובקיצר, מחפף, ומוצא תירוץ לכל דבר... כך הוא מחפף. הגדרת מילון שיר1 המקורית.

איילת כ

New member
O.K

חפיפניק- אדם שמקיים את המצוות בצורה לא יסודית, ועושה אותם רק כדי לצאת ידי חובה. הגדרה שלנו פחות או יותר זהה. אבל הבנאדם הזה אפילו לא מגיע להגדרה של חפיפניק- הוא ממציא לו תורה משל עצמו, עם פרשנות משלו.

בואי נגדיר את זה ככה:

אז החפיפניק בא מראש עם גישה שהוא יעשה את זה ככה ובגלל זה הוא 'משנה' חוקים בשביל שהוא יצא ידי חובה...

20דניאל

New member
טוב... תתחיל לקרוא...

קודם כל רצוי להבהיר שגם אני לא צדיק ואפילו בכלל לא... אם אתה הולך לדיסקוטקים זה לא טוב... אתה גם בטח מוריד שם את הכיפה... כי אם לא אתה מעצים את החילול ה` שאתה עושה... ו הכהנים היו הולכים יחפים בביהמ"ק שהם שטפו רגליים לפני זה... כי אחרת זה יהיה כמו עבודה זרה כמו באברהם אבינו עם המלאכים ... והחולצה שאמרת שיש ציצית למטה אני בספק אם אתה הולך אתה ברחוב כי צריך שיהיה שתי שליש גזור... אז ככה שהיא בטוח פתוחה בבטן... וגם מה שציתתת בקשר שנזיר זה דבר קדוש ובלה בלה אז תסתכל שם שהנזיר מביא חטאת מכוון שנזירות זה דבר שלילי (ברש"י נראה לי) בקיצור יש לך תפיסת עולם שאתה נתפס במשהו קטן ולא בודק את השאר... אמרתי כבר שאני לא חזק בדת?

20דניאל

New member
שכחתי

שכחתי עוד משהו... בקשר למוזיקה... אתה חי בסרט אחי... מה אתה חושב שמוזיקה לועזית יכולה לקדם אותך לנבואה? אז תסתכל מה שכתוב במסילת ישרים ותעשה את כל המדרגות עד לנבואה ואז אולי תגיע... וחוץ מזה שמעתי שעדיף לשמוע מוזיקה לועזית מאשר מוזיקה עברית כי הכל זה זבל ואם כבר זבל אז לא בלשון הקדש... ומה שאמרתה שדוד ואלשע השתמשו במוזיקה... אני בטוח שדוד לא רקד טרנסים בשביל להגיע לנבואה...

shadow dancer

New member
מסכים לכל מילה.....

בס"ד אבל כמובן שזה תלוי איזו מוזיקה עברית... (נראה לי שהכוונה שם היא לשירים חסידיים, יהודיים או משו כזה...)

צ'יקו? איזה שם מוזר...

קודם כל יש בעיה גדולה עם כל הדברים שהוא אמר בגלל בעיה של "חוקות הגויים" לענין הדיסקוטקים: האיסור הוא לא רק איסור נגיעה (שאני בטוח שגם בזה יש בעיה גדולה בדיסקוטקים) אלא גם איסור של לראות בנות רוקדות (בעיה של צניעות)... נזיר: להיות נזיר זה לא דבר טוב! להפך זה דבר רע, זה מראה שהבן אדם הוא בן אדם שצריך לתקן הרבה דברים... הנזיר ביהדות הוא לא כמו הנזירים בשאר הדתות, הוא לא איזה איש דת גדול שבגלל שהוא כל כך צדיק הוא נעשה נזיר! רש"י כותב במקום: "למה נסמכה פרשת נזיר לפרשת סוטה? לומר לך שכל הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין, שהוא מביא לידי ניאוף" מכאן אתה רואה שאמנם היין קדוש (משתמשים לקידוש ולהבדלה) אבל הוא מצד שני גם מביא לידי ניאוף וזאת הסיבה שהנזיר מתנזר מהיין! ולעניין השירים והחולצה: זה שוב אותו דבר כמו בהתחלה, זאת בעיה של חוקות הגויים

shadow dancer

New member
../images/Emo45.gifאכן....

בס"ד אנשים... חוץ מהקטע שמה שהוא אומר לא נכון... שההוכחות שלו ממש ממש מעוותות... יש לו בעיה בבסיס! אם הבנאדם מוצא לעצמו תירוצים כאלה למה שהוא עושה, ואפילו אומר על עצמו שהוא כ"כ קדוש שהוא משפיע על אחרים מ"אורו"...יש לו בעיה רצינית! אני מתלבט מה יותר גרוע- אחד שעובר על המצוות כי לא איכפת לו... או שמא אחד שעובר על המצוות ומחפש תירוצים לכך.... נראה לי שהסוג השני יותר גרוע! כי לא רק שהוא עובר עבירה... הוא גם חושב שזה נכון....

לגבי נזיר-זו מחלוקת מפרשים:

הרמב"ם או הרמב"ן אם אני לא טועה כותב שנזיר זה טוב והמפרשים נחלקו ביניהם

וגם אל תשכחו שאח"כ הנזיר צריך...

להביא קורבן חטאת. ואחד הפרשנים (או רש"י או רמב"ן, לא זוכרת כבר...) אומר שהחטאת זה בגלל החטא, כי זה לא דבר חיובי.

למעלה