דיון....

TauraMan

New member
לחלק הראשון אני לא מסכימה../images/Emo20.gif

החלק השני נכון בכל סיטואציה.. ענף הסוסים הוא ענף מסחרי. נכון! אנשים מתפרנסים מזה, אנשים חיים בשביל זה, כל רוכב עושה הבדל, כל סוס עושה הבדל. לכל סוס מגיע יחס מעולה אבל נכון, אני אשמור הרבה יותר על סוס שעלה לי 40 אלף דולר מאשר סתם סוס דפוק שלא יודע אפילו לעבוד. זאת עובדה, כמה שתנסו להיות צדיקים אתם לא תצליחו..

לא לזה התכוונתי...

ברור שתשמרי יותר על הסוס הטוב ותשקיעי בו יותר אבל זה לא אומר שתלכי ותתחילי לומר.. "צריך להיפטר מהסוס הזה(הסוס הגרוע) צריך לשלוח אותו לזוגלובק" או" איזה סוס מטמטם אפילו למכור אותו לא שווה לי למה אני אקבל עליו בקושי 1000 ש"ח" על זה אני מדברת...

TauraMan

New member
למה לא?../images/Emo20.gif

סוס שאני משלמת עליו את האוכל ואת הטיפול הוטרינרי ולא נותן לי שום דבר בחזרה למה שאני לא אגיד עליו משהו כזה?

כי גם אם הוא לא עשה לך טוב הוא גם

לא עשה לך שום רע! והוא בעל חיים בדיוק כמוך! וכמו שאת לא היית רוצה שיגידו לך דברים כאלה כשאת לא ממש טובה במשהו אז את אל תגידי את זה לסוס!! ולא זה לא שהוא יעלב או משהו כי גם אם הוא לא מבין מה את אומרת עצם ההתיחסות הזאת לסוס זה כבר רע!

zohark

New member
אמממ

תראו. לא צריך להתיחס באופן רע לסוסים, אבל למנהל חווה יש עסק מסרחי ותחרותי אם הוא יירצה או לא, ובגלל שבארץ אין יותר מדי משקיעים לחוות, צריך לשמור על יעילות, ובשביל זה צריך לעשות כמה דברים: לדאוג שכל סוס ירוויח לפחות את הפנסיון שלו, ולא להחזיק סוס, שאפשר לעשות את העבודה שלו בעזרת סוס שגם ככה מאכילים. כל סוס שלא מרוויח את הטפול בו צריך להמכר ובמקומו לקנות סוס שבעזרתו יוכלו להרוויח יותר. אורוות שעושות את הפעולות האלה יוכלו להרוויח יותר וככה לטפל יותר טוב בסוסים שיש להם. בתמורה לטיפול הטוב, הסוס נותן את כל מה שהוא יכול. זה מין עסקת חליפין כזאת. בגלל זה אני לא אוהב בתי סר לרכיבה ואני מחזיק סוסה משלי. היא מקבלת את הטיפול הכי טוב שיש ועדיין לא קורעת את התחת כמו סוסים אחרים, אלא עובדת פעם ביום, ורק עם רוכב אחד, קבוע.

אבל אני מדברת על ססים שכן עובדים...

רק הם נגיד פחוד חביבים לילדים או שהם לא טובים בתרגילים מסוימים....ובגל זה מתייחסים אליו ממש לא יפה...לא בטיפול.. פשוט ביחס....כמו שהסברתי קודם...

למעלה