דיון
...

דיון ../images/Emo9.gif...

המממממ... מה דעתכם על נפילות (מהסוס): א. כואב, מיותר ומסוכן (ולמה?).... ב. חיוני לרכיבה (המילה הכי מתאימה שהצלחתי למצוא!), מלמד ותורם (ולמה?)....

Princess Miyu

New member
לדעתי זה כואב אבל חיוני ותורם חח../images/Emo9.gif

אני נפלתי כמה פעמים מסוס, פעם ראשונה זה היה בפעם הראשונה בערך שעליתי על סוס, בשיעור רכיבה, הסוס נבהל ממשהו עמד על שתי רגליים אחוריות אני עליו, התגלגלתי אחורה ונפלתי על החול
פעם שניה, אמרו לי לחבק את הצוואר של הסוס וככה עשיתי וזה לימד אותי איך להתנהג במצב של "סוס נבהל-עומד על שתי רגליים אחוריות"
והייתה תקופה שבפניות חדות בדהירה הייתי עפה מהאוכף ונופלת על הקרקע
למדתי להיצמד לאוכף בפניות ועכשיו הפניות שלי מעולות
נפילות זה דבר חיוני תורם ומלמד אם לא נפלת פעם אחת זה לא אומר אתה רוכב מקצועי או רוכב מעולה, נפילות זה חלק חשוב ברכיבה לדעתי, לדעת איך ליפול ואיך למנוע נפילות מיותרות ופציעות מיותרות

ניצקוש

New member
מיככ חבל שלא הצלחנו לתפוס את הנפילה

שלי מריין..חחח.. היא הייתה כזאת חייתית!!
כל הגב שלי הלךך שם על הסטנד

../images/Emo28.gif../images/Emo33.gifכמה נחמד,

דיון רלוונטי בשבילי
הממ אני חושבת שזה די שילוב של הכל. מצד אחד, נפילות זה לא דבר נעים וכיפי, אני חייבת להודות, וזה יכול להיות מסוכן. מצד שני, אני לא אגיד *חיוני* לרכיבה אבל זה כן מלמד משו. נגיד היום אחרי שנפלתי, אז ידעתי בדיוק מה לשפר ולתקן כדי שזה לא יקרה שוב. ונפילה יכולה להוריד את הבטחון העצמי, אבל באותה מידה גם להעלות אותו, כי אתה קם ואומר לעצמך "היי, נפלתי, אבל אני בסדר." אז הממ.. נפילה זה קצת מהכל [או משו כזה
] דיון נחמד

טוב אז אצלי:

אני חושבת שנפילות יכולות להיות דבר ממש מסוכן אבל גם מאוד חשוב לרכיבה ואני אתן דוגמא אישית.... אני נפלתי כבר הרבה פעמים אז עכשיו אני יודעת שגם אם אני ארכב על סוס סרבן (בקפיצות) או סתם פחדן הדבר הכי נוראי שיכול לקרות לי זה ליפול וליפול זה כלום ובגלל זה אני כבר לא פוחדת כמעט ואחרי נפילות אני ישר ממשיכה לרכב... בקיצור אולי מהרבה נפילות אפשר להבין שזה לא כל כך נורא ואולי להפסיק לפחד בקטע הזה. וברגע שלא מפחדים מנפילות אז לא פוחדים שהסוס יסרב ובעצם לא פוחדים יותר (וזה טוב בעיקר בקפיצות)... חפרתי

ניצקוש

New member
לדעתי אחרי 3-4 נפילות שנותנות

את הביטחון נגד הפחד הזה של ליפול מהסוס זה כבר מיותר ויכול להיות גם מסוכן.. אבל אין מה לעשות זה חלק מהעיניין כי סוס הוא לא מכונה ונותן קצת אקשן לקפיצות

Princess Miyu

New member
3-4 נפילות ומקבלים מספיק נסיון לדעת

איך לא ליפול ואיך לקבל יציבה על הסוס וכו'... אני נפלתי בסביבות ה5 פעם ואחרי הפעם האחרונה שנפלתי, ידעתי בדיוק איך מי מה מו לעשות כדי לשמור על עצמי על הסוס ולא ליד הסוס או למצוא את עצמי לבד בשטח והסוס חוזר בלעדיי לחווה חחח

אי אפשר להגיד על נפילה שהיא מיותרת

כי לכל נפילה יש סיבה, אף אחד [כמעט
] לא נופל להנאתו
זה מסוכן - כן כואב - לי כן אבל זה תלוי מיותר? לא
זה מלמד ותורם כי לכל נפילה יש סיבה, וצריך לשפר את מה שגרם לנפילה! נניח שנפלתי כי קמתי לפני הסוס - אז אני צריכה לעבוד על זה
כי לא נופלים סתם

horse girl1

New member
זה נראה כילו רצית לעשות פעלול../images/Emo79.gif

כמו שאלה בתחרויות אופנועים שעושים כל מיני דברים

../images/Emo135.gif../images/Emo122.gif../images/Emo3.gif

נפילות מלמדות
דווקא יש נפילות שממש לומדים מהם גם אני לצערי (או לשמחתי??) למדתי מאחת כזאת ואם לא הייתי נופלת אז הייתי יכולה להשאר עם אותה טעות עד שהייתי קולטת...אז לסיכום זאת הייתה נפילה במקום [= נפילות סתם כאלה שקורה חח
כולם בני אדם נכון? אז לפעמים קורים
אז אי אפשר להסביר איך נופלים את הנפילות האלה או שפשוט נופלים אותם או שעשינו טעות קטנה בטעות נפילות בכוונה/תאונות/
יש מקרים שהם תאונות עם הסוס אבל ממש תאונות שגורמות לדברים בלתי הפיכים וזה לא כמו שתי הנפילות כנ"ל
יש עוד כמה רק לא חשבתי עליהם.. לסיכום נפילות זה

אממממ

כואב: אמממ לפעמים.... מיותר: לא.... כי לומדים מזה.... מסוכן: אממממ כן..... חיוני לרכיבה: כןןן.... מלמד: מאוד מאוד.....כי אם אני נופלת בגלל שהסוס נבהל מכל מיני דברים אז אחר כך אני לומדת איך לשמור אותו......או שנפלתי מפניות חדות.... אז אני לומדת איך לא ליפול בפניות.... ותורם: כן כי את פחות מפחדת מהכל..... ולומדת!

stary1

New member
../images/Emo55.gif

אני אישית חושבת שהנפילות תורמות בצורה מסוימת לרוכב ללמוד לייצב את עצמו,ללמוד לפול נכון
וללמוד להמנע מהן. מצד שני..נפילות הן גם דבר מאוד מסוכן ויכולות להביא את הנופל למצבים לא נעימים
בקיצור..תיפלו!רק תשמרו שהנפילות יהיו "רכות"XD

HaDaSoOsA

New member
ממממ...../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

ב.חיוני לרכיבה מלמד ותורם כי אחרת רכב לא ידע איך "ליפול נכון"... לא יודעת איך להסביר... והוא תמיד יפחד מהנפילה ואחרי שנופלים רואים שזה לא כזה נורא... וסתם לא יודעעת מה להסביר זה פשוט נראה לי ככה...

למעלה