דיון

helen12004

New member
כל כך מסכימה

כשאני חושבת על המצב שקיים- שלאומים ודתות גורמים לכל-כך הרבה מלחמות וויכוחים, אני לא יכולה להשמנע מלחשוב עד כמה אנחנו לא מפותחים. כדי להתקדם לשלב הבא, צריכה להיות חברה מאוחדת. איך בני האדם יוכלו להתחזק ולהתפתח אם הם הורגים אחד את השני בגלל שטויות- פרי דימיונם? כשאני שומעת את עצמי חושבת על זה...זה נראה לי נאיבי בצורה בלתי רגילה. הרי אין סיכוי שהמצב הזה ישתנה במספר המאות הקרובות...אני אפילו מתביישת להציג את דעתי בנושא, כי זה נשמע כל-כך לא מציאותי. כפי שנתן (TAURUS) אמר,יכול להיות שזה באמת טבע האדם, ומחשבות אלו הן חלומות אוטופיים ותו לא. אולי זה באמת יקרה פעם...רק שהדימיון שלי לא מגיע כל כך רחוק נב. לימדתם אותי מושג חדש- קוסמופוליטי. זה בן אדם ששולל לאומים ודתות? כלומר מקבל את כל התרבויות? נב.2 כל הפטריוטיות הזאת שכופים עלינו בבית הספר מחליאה אותי. למה לעזאזל ליהודי צריך להיות יחס מועדף? מה כל כך מיוחד בארץ ישראל? זוהי עוד חלקת אדמה על הפלנטה השלישית מהשמש.

T a u r u s

New member
מה שמנסים להסביר בביה"ס ולא מצליחים

זה שמדינת ישראל, שנמצאת על חלק משטחה של ארץ ישראל ההיסטורית, היא ביתו של העם היהודי - כלומר, מקום שבו לא יצעקו לך או לנכדים שלך או לניני נינים שלך "Juden Raus".

SpyKid

New member
א. יש עוד מקומות שלא יצעקו את זה

(כל מקום כמעט, בעצם), וכתוצאה מה"הסבר" הזה בבי"ס ילדים מתחילים לחשוב שכל העולם שונא אותם ושרק פה טוב. ב. במקום לצעוק לך או לנכדים שלך או לנינים שלך את זה, יש גזענות כלפי אנשים אחרים. בקיצור, מש"ל.

T a u r u s

New member
זה רחוק מלהיות מש"ל

א. אמרתי שזה מה שרוצים להסביר בבית הספר ולא מצליחים. ולעיתים יוצא להם ש"כל העולם שונא אותם ושרק פה טוב". זה לא המסר הנכון. את המסר הנכון לא מצליחים להעביר. מה גם שילדים בביה"ס זה לא מדד לכלום. ב. נכון, יש גזענות כלפי אנשים אחרים בישראל, ויש לטפל בגזענות הזאת בחומרה. אני מסכים גם שבמקום להעביר שוב ושוב מסר פטריוטי מעוות צריך להקדיש הרבה יותר מאמצים בשביל להוקיע את הגזענות כלפי אנשים אחרים שבהחלט קיימת. אבל מה פה מש"ל? אמנם הביצוע מעוות, אך הכוונות טובות.

SpyKid

New member
ושוב, אינני מסכימה איתך.

מה שאתה מגדיר כמסר הנכון, אני מגדירה כמסר שגוי (ואני חושבת שאין טעם להמשיך להתכווח בנושא, שכן שנינו הבנו את השקפת העולם אחד של השני). אני מסכימה עם זה שצריך לטפל בגזענות בחומרה, אבל אי אפשר לומר בקשר לכל מעשה רע "אבל הכוונות היו טובות...".

T a u r u s

New member
אגב, קוסמופיליטי זה יותר לא-לאומי

זה יותר בהיבט של חוסר זיקה לעם ולמדינה מאשר בהיבט של רב-תרבותיות.

helen12004

New member
תודה

רק עכשיו קלטתי שהשיר של ג'ון לנון בחתימה שלך מדבר בדיוק על זה... יפה :) ג'ון לנון לא הופיע ברשימה של האנשים החשובים שהיו קוסמופוליטיים (בלינק מוויקיפדיה)

SpyKid

New member
כן ../images/Emo13.gif

צודקת... איך לא שמתי לב לזה (עכשיו בדיוק קראתי על האנשים ברשימה ההיא). יכול להיות שמופיעים שם רק אנשים שהצהירו מפורשות על האידאולוגיה שלהם, ויכול להיות שהוא לא הצהיר על הרעיונות שלו חוץ מאשר דרך השירים...

s h u r i k

New member
מצד אחד

לאומים ודתות = תרבויות שונות, באמת גורמות למלחמות. אבל מצד שני אני חושב שהתרבויות השונות מונעות יותר מלחמות ממה שהן גורמות. הפילוסוף הצרפתי רוסו טען כי בני האדם הם טובים מטבעם, והתרבות היא שמקלקלת אותם. לדעתי ההפך הוא הנכון: לבני האדם יש גם צד רע, והתרבות היא שמשתלטת על הצד הרע ועוצרת אותו. ושוב, לדעתי, וסילי גרוסמן מבטא את זה בצורה הכי טובה: גרוסמן נכנס לברלין עם הכוחות הסוביטים. בגן החיות של ברלין הוא מצא "כלובים שבורים, פגרים של קופים, של ציפורים טרופיות ושל דובים.... בחזיתו של כלוב ובו גורילה מתה שוחח עם המטפל הזקן, שעשה את שלושים ושבע השנים שחלפו בטיפול בקופים. "האם הגורילה הייתה פראית?" שאל גרוסמן. "לא, היא רק שאגה בקול רם," ענה המטפל בקופים. "בני האדם הם הרבה יותר פראיים." (נפילת ברלין, ע"מ 378)

כמובן שלפגוע באנשים חפים מפשע

זה לא הוגן. אבל כמו שאמא שלי הייתה אומרת לי: "החיים לא הוגנים". כל בני האדם אגואיסטים מטבעם, לכן ברגע שיש חשש לחייהם הם פועלים מבלי לחשוב על התוצאות, מטרתם היחידה היא להציל את עצמם, ולא משנה בכמה אנשים הם יפגעו בדרך. כשיש מוצא אחר אז בוחרים בו.. אבל גם זה תלוי בסוג האדם/ממשלה. עכשיו לגבי המלחמות של ההשתייכות למדינה. ברגע שיש מלחמה בין מדינה אחרת למדינה שלך, באותו רגע חשוב לך יותר שהמדינה שלך והאנשים בה ינצלו, כי אתה חלק ממנה.. אם קורה משהו למדינה אתה נופל יחד איתה. זהו אינסטינקט הגנה (גם אגואיסטי אבל לא במובן הרע של המילה.) מידי. אם כל המדינות על פני כדור הארץ היו מתאחדות למדינה אחת כל זה לא היה נושא לדיון בכלל. אבל בעולם מלא אינטרסים, ושיש בו שנאת חינם הדבר הזה לא נראה לי אפשרי. אבל זה גם לאו דווקא היה דבר טוב, הרגשת השייכות למדינה מסויימת היא הרגשה נחמדה מאוד. ונכון, יש גם את הצד הרע של השייכות הזאת, המלחמות, אבל כמו בכל דבר יש גם רע וגם טוב וצריך ללמוד לחיות עם זה כמה שזה נראה לא הוגן.. אני מקווה שהבנתי את השאלה שלך...

למעלה