דיון

דיון../images/Emo88.gif

סתם כי משעמם...
אז מה דעתכם..? שצריך לרכב עם יפה, עם סגנון. או שצריך לסיים את המסלול נקי ולקחת מקום 1? אני מדברת על קפיצות כי ברור שבדרסאז' צריך לרכב יפה... ובמערבית אין לי מושג לדעתי: צריך לרכב עם סגנון, לא אכפת לי בתחרויות נגיד לקחת מקום ראשון וזה אכפת לי לרכב יפה ושיהיה טוב... כאילו אני לא אומרת שצריך רק לרכב יפה ושילך לי חרא, אני אומרת שאני אצליח אבל שאני ארכב יפה. בשיעורים עודד עובד איתנו על סגנון הרבה, נגיד קופצים נמוך אבל עובדים על סגנון- או שלא קופצים בכלל.... למשל ילד אחד שהתחרה (אני לא הייתי אבל סיפרו לי) הוא התחרה על קלי, שהיא בטטה והקאנטר שלה לא נוח, והוא זכה איתה מקום ראשון, אז כאילו וואו כל הכבוד וזה אבל הוא רכב כמו אינדיאני(כמו שעודד אמר:D) וגם השופטת שאלה אותו מי זה התלמיד הזה... יש אנשים שלא רוכבים יפה(למשל אני!), כאילו לא יודעת.... בקיצור תגידו את דעתכם!

Blue Eyessss

New member
לדעתי..../images/Emo47.gif

קודם כל אחלה דיון... ולדעתי תחרויות הנקודה המרכזית היא לא לרכב בשביל לקחת ראשון.. אלא לרכב כדי לצאת החוצה ולהתחרות ולהשפט ושיראו אותכם ויתנו לכם משוב על הרכיבה...אבל בקפיצות יש את כל המקצים האלה של הג'אמפאוף והנוקאווט והקפיצה לגבוה וכל זה שדורש מהרוכבים קצת יותר מסגנון...כמובן שהשאיפה היא לרכב הכי נכון...אבל יש עוד דרישות וזה כל אחד עם השאיפות שלו למקצה ומה הוא רוצה להוציא מזה... בגלל זה אני חושבת שהמקצה הזה של האקוויטיישן(ככה קוראים לזה?!) זה אחלה מקצה וצריך לפתח אותו יותר בארץ..

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifהאקוויטיישן

זה באמת מקצה טוב... האמת היא שבדיוק חשבתי על זה היום. לטעמי, כשמפרידים בין המקצים - יש גם מעין הפרדה בתפיסת הרעיון; זה מקצה אקוויטיישן? צריך לרכב פה יפה - זו המטרה, ככה מנצחים... בעוד שאם זה לא - המטרה [הניצחון] מקדשת את האמצעים - ורכיבה נכונה היא "לא כ"כ חשובה" - ברור שרכיבה נכונה היא תמיד חשובה, אבל לא תמיד הכרחית לניצחון. אני חושבת שאם היו, באיזשהו מובן, מאחדים בין המקצים - כך שחוץ מהמקצים ה"רגילים" כביכול - יהיו גם חוקים של רכיבה נכונה, גישה נכונה למכשולים, מספר צעדים בין מכשול למכשול וכו' - זה יקדם מאוד את הענף.

נמנמנממממ משעמם

קודם כל בלי קשר לתחרויות... אני לא חושבת שיפה זה בהכרח טוב.. אני מעדיפה לרכב כמו הצרות של הבנאדם הכי מסכן בעולם..כל עוד זה טוב ואני מוציאה מהסוס את המיטב בדרך הכי נכונה שיש. בתחרויות ובמסלולים ואפילו במכשולים בודדים באימון או משהו, אני מעדיפה לרכב נכון ומצידי להפיל כל פעם...כל עוד אני אוציא מעצמי ומהסוס את הכי טוב. בגלל זה כשאומרים לי שהיה לי מסלול יפה ואני לא מרוצה ממנו אני מבקשת שיחסכו את הדיבורים האלה... כי תכלס רק אני, הסוס והמאמן שלי יודעים מתי עשיתי הכי טוב ומתי אני יכולה להתגאות ברכיבה, גם אם היא מכוערת..חח ואני הכי מסכימה עם נטנט בכל..

ש נ י ס

New member
משו קטן....

ממ...אנשים אומרים צורה יפה... הכוונה לישיבה נכונה... ישיבה נכונה נותנת עבודה נכונה עם הסוס.. לא סתם המציאו את זה... ובקשר לדיון עצמו... צריך לעשות את הכי טוב שאתה והסוס יכולים באותו השלב שלכם...עם אתם עובדים נגיד על לסיים מסלול..בלי סירובים..צריך ליות מרוצים מזה שסיימתם בלי סירובים... אחרי שהכל יהיה טוב ותבינו ממש איך לעבוד עם הסוס בצורה נכונה..אפשר להתחיל לחשוב יותר ויותר על סגנון..וככה להשתפר בשתי הדברים..

לא הבנתי למה אמרת את זה.

מן הסתם, אם את רוכבת נכון זה יראה טוב...לאו דווקא ההפך.. אני יכולה להוציא מהסוס המון ושהישיבה שלי תראה על הפנים...

ו...

ישיבה יפה לא יכולה להוציא דברים מהסוס... רב הפעמים ישיבה יפה זה פשוט לא מספיק...בגלל זה אני לא חושבת שאנשים צריכים לשאוף לרכב יפה אלא טוב... חחח חפרתי

בהלט דיון טוב....

עכשיו תקשיבו בפיצות זה נכון וכול זה אני מדבר בתור אחד שעבר מקפיצות לדרס'ג:במבחני דרס'ג לא בוחנים אותך על איך שאתה נראה(לא מבחינת הלבוש)אלה מבחינת איך שאתה עובד על הסוס שלך מה הקשר שלך איתו וכמה טוב הוא ואתה עובדים ביחד.... למשל,אתמול היה לי שיעור כול כך טוב ואני ואני בטוח שגם ג'רום הינו כל כך מרוצים ,ואני לא בטוח איך נראתי אבל אני בטוח שנראתי כל כך רע,אבל עבדתי כול כך טוב(ואני בטוח שנראתי ממש רע שבטרט בלי ארכובות כמעט נפלתי איזהנ 06707 פעם תבינו,אני לא חייב להוכיך את עזמי לאף אחד מצידי שכול העולם יקפוץ לי,ברגע שאני עולה על הסוס אני לא דואג לכלום אני מנסה להיות 100 אחוז עם הסוס ,עם מישהוא יבוא אלי בטענות שאני נראה רע וכול זה זה ממש יענין לי את התחת כול עוד אני יודע שעבדתי ועבדתי כמו שצריך וטוב אני מרוצה מעצמי ומה שאני בעצם ניסיתי לומר זה: שבדרס'ג זה כמו קפיצות רק בלי המכשולים(בערך)לא יבחנו אותך גם עם תרכב כמו איזה כ'ח כ'ח(מבחינת לבוש) ערבי בגרנד פרי לא יפסלו אותך או לא יתנו לך להיכנס למקצה,יבחנו את אותו איש ערבי על הסגנון שלו על ההרמוניה שלו עם הסוס על איך שהוא עובד לא על שהוא נראה רע על סוס זה הי ממש שוקי!!

fliperit

New member
זה תלוי באיזה מקצה

כי רוכב טוב לא בהכרח שקול לנראה טוב על הסוס (לפחות בווסטרן). בריינינג צריך לדעת להציג- זה כן, אבל זה לאו דווקא אומר לשבת הכי יפה או להיראות הכי טוב על הסוס. זה אומר לדעת להתמקם במגרש ולרכב מקצה חכם. בפלז'ר לעומת זאת מאוד חשוב להיראות טוב על הסוס...זה מוסיף לתדמית של הסוס שלך כסוס שקל ונעים לרכב עליו- ועל זה כל המקצה. בעבודת בקר בכלל לא צריך להיראות מדהים על הסוס, אלא רק לרכב חכם.. אבל בעצם- הכל בווסטרן יותר גס, ופחות מעודן באינגליש- ואולי בגלל זה פחות משנה איך נראים בווסטרן מאשר באינגליש

לדעתי

לדעתי הסיגנון בחלק מהפעמים לא פחות חשוב יש תחרויות שהם בדיוק בשביל זה כמו האקוויטישן שם צריך לירכב יפה כדי להצליך כי ישנם אנשים שרוכבים ממש לא יפה אבל יש להם סוסים נורא טובים ומצליחים אז הם נורא מצליחים אז לדעתי סיגנון גם נורא חשוב

למעלה