דיון

דיון ../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif

האם אתם חושבים שיש שוני בקשר של הרוכב לסוס בין רוכבי קפיצות לרוכבי דרסאז'? האם אתם חושבים שבדרסאז' הסוס משתף פעולה מתוך רצון יותר מאשר בקפיצות? האם אתם חושבים שבקפיצות הרצון של הסוס לנצח יותר גדול? אני פשוט תוהה אם סגנון הרכיבה משפיע על הקשר בין הרוכב לסוס ועל ההבנה של הסוס מה רוצים ממנו.

aloniguy

New member
אני חושב....

שאם שני המצבים מתנהלים באותה מקצועיות אז אין הבדל בין הקשר....

אני לא בטוחה,

נראה לי שהדרישות בדרסאז' ובקפיצות מאוד שונות. ונראה לי שבדרסאז' הקשר עם הסוס יחסית יותר הדוק והמטרה בסופו של דבר היא להגיעה להרמוניה עם הסוס. ובקפיצות זה נראה לי קצת יותר לדחוף את הסוס לעשות דברים יותר מהר וחזק מאשר הקשר בדרסאז' (אני רק בהתחלה של שניהם יחסית, ואני אובת קפיצות ודרסאז' באותה מידה דווקא בגלל השוני בין שניהם)

בהתחלה את באמת

צריכה לגרום לסוס לעשות דברים. עם הזמן וההתקדמות את לומדת איך לגרום לו לעשות את זה ולא סתם לעשות. בתכלס אין קפיצות בלי דרסאז'!

aloniguy

New member
לא ממש מסכים...

תראי, נכון שהדרישות בתחרות הם שונות, אבל זה לא נכון שקפיצות זה לדחוף סוס לעשות דברים מהר יותר וחזק יותר, האידיאל הוא שהסוס יקפוץ מ"אהבה" שהכל יהיה זורם וחלק.... ותסתכלי על הרוכבים הגרמניים למשל ועוד כמה אחרים ברמות הגבוהות, הכל שקט חלק, ובהרמוניה... אם מסתכלים על הרמות הגבוהות האידיאל הוא אותו דבר, וברגע שאנשים מקצועיים ברמה גבוה ביותר רוכבים, אז גם בקפיצות וגם בדרס'ז יהיה הרמוניה ותנועה חלקה ויפה, וכמובן שבדרס'ז זה יהיה יותר בולט לעין ובאמת אם יעשו השוואה בין רוכבי קפיצות וסוסיהם לבין רוכבי דרס'ז וסוסיהם בכללי אז כמובן שתהיה יותר הרמוניה אצל סוסים הדרס'ז, כי זאת המטרה העיקרית! אבל אם מסתכלים על הרמות הגבוהות ביותר, האידיאל הוא אותו אידיאל! מה שנראה שעשית זה הסתכלת על הרמה הכי גבוה בדרס'ז, האידיאל שבענף הזה, והשוואת אותו למה שאת אולי רואה ביום יום בקפיצות.... כי מה לעשות ראיתי גם רוכבי דרס'ז שמשתמשים בכוח וכו', אז גם אני יכולתי להגיד שבדרס'ז מחפשים שהסוס יוריד את הראש למטה ובקפיצות רוצים שהסוס ינוע בקצב אחיד ורגוע אל המכשול ויקפוץ אותו בהרמוניה שלמה עם הסוס... אפילו שזה לא נכון שבדרס'ז מחפשים סוס עם הראש למטה, אבל זה דברים שיוצא לי לראות לפעמים גם אצל דרס'זניקים... פשוט אמרתי את מה שאת אמרת אבל כאילו בתמיכה לצד השני...

למעלה