דיון

SupermanZW

Well-known member
אל תחפשי היגיון בכך

דתיים לא מתחתנים מתוך אהבה אלא מתוך מטרה לקיים מצווה. דתי לא יתחתן עם גויה גם אם יאהב אותה מאוד, משום שהוא מאמין שזהו חטא, מצד שני הוא יתחתן עם אישה שאינו אוהב אם רב יצליח לשכנעו שהיא האישה הנכונה עבורו. רוב הדתיים בוחרים אישה ע"פ יחוס (אם אביה נחשב גדול בתורה או תורם כספים רבים למוסדות דת אז יחוסה נחשב טוב מאוד) ולא מתוך אהבה.

beatman

Member
לא חובה

מה שציינת אלו סיבות נכונות,אמנם אהבה היא גם גורם מרכזי בחתונה.

SupermanZW

Well-known member
אהבה היא גורם מרכזי רק אצל אנשים

שפועלים ע"פ הגיונם, ולא ע"פ היגיון של אנשים שגלגל בד עוצר את האוויר מעל ראשם.

כן צודק..

אם מי אני מדברת על אהבה.... אבל בכל זאת יש דתיים לא קיצוניים שמתחתנים מאהבה..כמובן רק עם יהודים אבל מאהבה!

SupermanZW

Well-known member
ואז זה יוצא במקרה

קורים מקרים שאנשים מתאהבים במי שמיעדים להם, אך לא האהבה גרמה לבחירה גם במקרים כאלה.

טוב אז לא יודעת..

ישבתי שזה ככה רק אצל הדתיים הקיצונים והחרדים... הא.. הבוס של אבא שלי דתי אז הבן שלו התחתן מתוך אהבה...יענו הוא יצא עם בחורה דתייה איזה שנתיים ואז לפני חודשיים הם התחתנו מתוך בחירה אישית שלהם... אז זהו זה יכול להיות..

SupermanZW

Well-known member
אבל האם הוא בחר בה במקרה

או שהם הכירו בהשפעת הוריהם (לכך התכוונתי כשטענתי ליעוד שגרר בעקבותיו אהבה, ולא לבחירה ספונטנית בבן/בת זוג)?

זה אני לא יודעת...

גם ההורים שלי לא הכירו בספונטניות... הכירו בניהם... וזה לא קשור כל כך...ניראה לי..

SupermanZW

Well-known member
זה קצת קשור

אצל דתיים קיימת לעיתים כפיה מסיבות יחוס (שכבר הזכרתי קודם), במקרים אחרים זה הרבה פחות נפוץ.

beatman

Member
ברור,רוב הדתיים מתחתנים מאהבה.

מן הסתם גם לא יוצא להם להכיר לא יהודים.

SupermanZW

Well-known member
דווקא יוצא

במיוחד אם הם גרים בערים בהם חיים גם לא יהודים, אלא שאז הם מונעים מעצמם בכל כוחם יצירת קשרים רומנטים עם הלא יהודים.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

במקרים כאלו הם מתאהבים מאוחר יותר ביהודים ומתחתנים.

SupermanZW

Well-known member
או שלא

כמו רווק דתי אחד בן 39 שאני מכיר אשר לא התחתן כי לא מצא יהודיה שהתאהב בה, והיה לו רומן עם ערביה (אפילו הוא היה מופתע לגלות שהיא היתה ערביה) לפני מספר שנים.

Vrock

New member
מהידע שלך על דתיים

שאני יודע שיש לך, אתה פשוט מתעלם. זה פשוט בולשיט, רק אולטראדתיים מתחתנים בשידוך, וכמעט אף דתי לא יתחתן בשביל כסף.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת את כוונתי

כשכתבתי יחוס דווקא לא התכוונתי לכסף דווקא, עבור דתיים "גדול בתורה" הינו יחוס טוב יותר מ"עשיר" לא רק אולטראדתיים מתחתנים בשידוך, גם הרבה דתיים "לייט" מתחתנים בשידוך, וגם הדתיים שאינם מתחתנים בשידוך מחפשים יחוס (עפ"ר כלה שאביה נחשב "גדול בתורה" וכדו').

SupermanZW

Well-known member
חכה כמה שנים

רק קווה שכשתבין את הכוונה לא יהיה מאוחר מדי.

למעלה