דיון...

Princess Miyu

New member
אני מדברת כאילו אני בעסק הסוסים מלא

זמן
אני בקושי מבינה בכל הקטע של האילוף, הסגנונות רכיבה למינהם יודעת בקושי מה זה "דרסאז'", "אינגליש" ו"ווסטרן" וכלמני מונחים ב"ווסטרן", מבינה אולי בשמות של גזעים ויודעת קצת יותר על גזעים ספיציפיים 8-| אבל... אני בקושי יודעת לרכב טיולים
בבעלותי אין סוס/ה ורק בשבתות אני "זוכה" לראות את הפשושון שלי שהוא בעצמו סוס צעיר, בשבילי סייחון מצחיק כזה עם עקשנות כמעט כמו שלי, אפילו יותר
ולמרות שאיתו אני מסתדרת כ"כ טוב...אני עדיין מרגישה די סתומה בקטע של סוסים, אנשים מדברים פה על פירזול ועל כלמני דברים מגניבים בחווה שהם לומדים בה, על הסוסים שהם חולים עליהם באותה חווה וכלמני דברים חמודים פשושיים וסוסתיים כאלה...אני עלובת נפש לידכם
***סמיילי מוריד בפניכם את הכובע*** אם ההורים שלכם לא גאים בכם במה שאתם עושים, איך שאתם מבצעים את אותם תחומים שאתם אוהבים ועוסקים בהם ולא נותנים תמיכה מספקת בשביל מה שאתם אוהבים, אז אני כן
אתם באמת מדהימים
(אין לי מושג למה בחרתי לכתוב את ההודעה הזאתי כתגובה לדיון הזה, אבל הייתי חייבת להגיד משהו טוב עליכם
)

TauraMan

New member
האמ,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

למרות שאני לא מסכימה עם כל הרעיון של לעלות על סוסים כל כך צעירים, המרכיב פה הוא לא הגיל אלא ההתפתחות. קווטרים בגיל שנתיים וקצת כבר מספיק חזקים ומספיק 'מבוססים' [עקב אוצר מילים גרוע שלי] ומספיק חזקים כדי לסחוב אדם, כמו כן ההתפתחות של הקווטר מסתיימת בגיל מוקדם יותר [להבדיל למשל מרוב סוגי הוורמבלודים אשר ממשיכים לגדול אפילו עד גיל 6 (בליידי יהיה עצום
|מאושרת|)]. לכן המדד לא צריך להיות הגיל, גיל 3 זה גיל מוסכם, אבל יש גזעים בהם זה לא בדיוק 3. אלא צריך להיות אישור מוטרינר וממפרזל שהסוס גדול וחזק מספיק בשביל להתחיל לעבוד איתו.

Princess Miyu

New member
הסוס הזה מאוד חזק, יש לו כבר כוח של

סוס בן 7 לדעתי, הוא דם חם וכשאני מדרבנת אותו או מושכת במושכות כדי שיעזור הוא בקושי מרגיש את זה

iii5

New member
בווסטרן זה שונה...

התחרות הכי גדולה והכי "נחשבת" של מקצוע הריינינג, שהוא אחד היותר פופולריים, היא לסוסים מתחת לגיל 3... האילוף של סייח לווסטרן מתחיל בגיל שנה ו-8 חודשים בערך..

TauraMan

New member
כמובן.../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אם את מלמדת סוס לעשות משהו, אין סיבה שאת הרמה הבסיסית הוא לא יעשה. ברמה הנמוכה של כל מקצועות הרכיבה הדרישה מהסוס היא לא כל כך משמעותית בצורה שהמבנה ישפיע מאוד. אבל פה נכנסת השאלה של עד כמה טוב יהיה הסוס בכל אחד מהמקצועות? יש כאן לא רק מבנה, אלא גם אהבה של הסוס למקצוע מסוים. למשל טאורה היה סוס ווסטרן פלז'ר כושל ובקפיצות הוא הצליח לא רע יחסית לגודל שלו, ואצלו זה היה הרבה מבנה. ויש סוסים שפשוט שונאים לקפוץ, פשוט ככה, ואין הרבה מה לעשות איתם חוץ מאילוף רגוע ונכון בהתחלה, ואם זה לא קורה אז די באסה, אחרת ההמשך יהיה תמיד ריבים. בקיצור, כן. כל סוס יכול לעשות את הרמה הנמוכה ביותר בכל מקצוע. 'עד כמה טוב?' - תלוי באימון של הסוס, במבנה של הסוס, ובמוכנות שלו לעשות את המקצוע [בואו נחשוב שהרוכב הוא הכי טוב שיש ולגמרי לא פקטור פה].

פפוניטה

New member
לא

לכל סוס יש את היכולות שלו!!!. ולא בטוח שהוא יצליח לעשות את כל הסגהוהות גם אם המאמנים הכי טובים יעבדו איתו!

Princess Miyu

New member
נשמע הגיוני

כל סוס גם נהנה מלעשות דברים מסוימים ובנוי לדברים מסוימים זה למה יש כ"כ הרבה גזעים
הסוס שלי לדעתי בנוי לטיולים, איסוף בקר ואולי ריינינג את זה אני לא יכולה לבדוק
אינגליש דרסאז' נשמע דווקא מגניב איתו כי יש לו רגליים שמתאימות לכך והוא עם מבנה מיוחד כזה, נראה גדול אבל נראה קטן משהו מגניב ביותר
חבל שאין לי תמונה להראות את המראה השונה שלו

TauraMan

New member
אני חולקת על דעתך,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

ראיתי ואני בקשר עם מספיק בעלי סוסים אשר גם עושים ווסטרן [ריינינג, פלז'ר], גם טיולים, גם משחקים [סללום מוטות, חביות], גם קופצים וגם עובדים על דרסז' בסיסי. הצלחה היא מילת המפתח אצלך. אלוף העולם בדרסאז', ספק שיוכל להתברג לאליפות בקפיצות, ואותו דבר ההפך [מפתיע יותר
], ובואי לא נתחיל לדבר על ווסטרן. אבל אנחנו לא מדברים על אלופי עולם, אנחנו מדברים על סוסים פשוטים, שאפילו לפעמים לא מתחרים, אבל עדיין יכולים לעבוד בסגנונות שונים כי זה מה שמי שאימן אותם לימד אותם. אז נכון, יש לכל סוס יכולות, אז סוס אחד לא יוכל לעשות סלייד, אחר לא יצליח פיאף, ושלישי לא יוכל לקפוץ מעל 90 ס"מ. אבל עדיין הגיוון הזה קיים, והגיוון הזה חשוב לבריאות הנפש של הסוס [לדעתי].

Princess Miyu

New member
זה גם נכון ../images/Emo4.gif כולם פה צודקים בצורה

מסוימת, רק בדברים מסוימים, אחד/ת אומר/ת שסוס מסוים טוב למשהו ספיציפי ובזה יהיה הכי טוב, זה אולי נכון, אבל אם לא מנסים ללמד אותו דברים אחרים אי אפשר לדעת אם הוא טוב בעוד דברים או לא אחד/ת אומר/ת אפשר ללמד הכל אבל זה יראה אחרת על כל סוס זה גם נכון אי אפשר להגיד שלא אני ראיתי סוסים בארה"ב שאילפו אותם כ"כ הרבה דברים, קצת דברים מאינגליש קצת מווסטרן והם מסתדרים מעולה בשני הסגנונות זה תלוי במאלף, באילוף עצמו ובעד כמה הסוס רוצה ללמוד

פפוניטה

New member
כן...אבל

זה גם תלוי ביכולת הסוס! סוס שלא גמיש מספיק! או יותר נכון בכלל לא גמיש. לא יכול לדוגמא לעשות טרייל קלאס!!!! (הזזת חלקים)! אני עבדתי עם סוסה שלא הסכימה להזיז את הצואר. או יותר נכון לא הייתה גמישה, ואיתה זה עבד. והיא הצליחה! אבל יש סוסים שלא יכלו להגיע לרמת גמישות מספקת!

../images/Emo42.gifזה לא כזה משנה

אני עשיתי טרייל קלאס על סוסה שאפילו לא ידעה לתת פרצוף
והיא הייתה אלופה בזה

../images/Emo42.gifגם אני יודעת

כי למרות שאני לא אוהבת את זה, עשיתי את זה לא מעט והסוסה הזאת היא דוגמה לזה שגמישות לא בהכרח משפיעה

אמממממ

אני חושבת שכל הגזעים יכולים לעשות את כל הסגנונת אבל יש סוגים מסויימים שלא יכולים (בגלל המבנה שלהם) לעשות תרגילים ברמה גבוהה כמו בדרסז

למעלה