דיון...

dressagelover

New member
דיון... ../images/Emo13.gif

העם אתם חושבים שכל סוס יכול לעשות כל סגנון רכיבה עם מלמדים אותו לעשות את זה טוב? עם כן למה... ועם אתם חושבים שלא למה?... תהנו...

DriftingAway

New member
עקרונית כן.........................

אבל רמות בסיסיות ביותר! כלומר, בקפיצות, לא כל הסוסים יכולים לעשות מסלולי גובהה וזה כבר מעבר למשהו שאפשר ללמד זה הטכניקה של הסוס, הצעד שלו מבנה וכו'.... אבל ברמות הכי בסיסיות ועם רוכב נכון כל סוס יכול ובדראסג', צריך לא רק את הפוטנציאל אלא גם את המבנה והיופי שחשובים המון בדראסג' (תקנו אותי אם אני טועה) אז שוב.. ברמות הכי בסיסיות סוס יכול לעשות רמות נמוכות בדראסג' עם רוכב נכון.. ואני לא הכי בקיאה בווסטרן אבל אני מניחה שזה פשוט חוזר על עצמו

Princess Miyu

New member
אני בדיעה שלך

עם קפיצות ברור שלא כל סוס יכול לעשות דראסז' אני גם באותה דיעה ווסטרן לדעתי... כל סוס יכול לדעת את סגנונות הווסטרן מהרמה הכי קלה להכי גבוהה

dressagelover

New member
אני לא חושבת שמה שאמרת נכון

כי בווסטרן יש סיבובים ממש קשים ולי יש Belgian Draft/ Pain והוא ממש מלך בדראס'ז והוא הגיע מאמש קנטרי והוא היה סוס עגלות... ובגלל שהוא סוס גדול הוא לא יכול לעשות סיבובים חדים! ונגיד בפינות בקנטר זה ממה כשה לו אז אני לא חושבת שכל סוס יכול לעשות ווסטרן... ובדראס'ז אני גם חושבת שכל סוס יכול לעשות את זה ואני יודעת מניסיון אישי עם Tiny

Princess Miyu

New member
בגדול אבל לא יודעת עם בכל הרמות וה

סגנונות רכיבה של ווסטרן... רוב הסוסים יכולים ללמוד ווסטרן
לא כולם, לא את כל הדברים, אבל למשל איסוף בקר.... זה מאוד פשוט, וזה קשור לווסטרן, ובטח יש עוד כמה דברים בווסטרן שסוסים יכולים לעשות ושוב אני חוזרת ואומרת, רוב הסוסים יכולים ללמוד ווסטרן, לא את כל הסגנונות הרמות אבל את הדברים הפשוטים יכולים ללמוד ואפילו לדעת בקלות

../images/Emo42.gifחחח אבל לא.

א. ראית פעם סוס ערבי או טורוברייד נכנס לעדר פרות? קודם כל נדבר על זה שהוא לא יצליח להתחקרב אליהן אלא רק ילחיץ אותן וילחץ בעצמו ב. אין הרבה סוסים שיכולים להראות בפלזר כמו קווטר/ פיינט (אולי כמה מקומיים) זה כבר עניין של מבנה ופחות עבודה ג. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שכל סוס יכול לעשו זה טרייל. ד. כל סוס יכול לעשות ריינינג השאלה איך זה יראה וכמה טוב זה יהיה זה כמו שכל סוס יכול לקפוץ השאלה איך ומה יצא מזה ואת מדברת בכל כך קלות יחסית לאחת שלא למדה את המקצוע...יפה

Princess Miyu

New member
בב' שכחת את האפלוסות, הן מעולות בזה

ערבי וטורברויד כן...שכחתי לגמרי מהם, זה יראה מוזר לראות אותם עם עדר פרות
אני כן למדתי את המקצוע אבל לא בכובד ראש, אני למדתי תקופה יחסית לא יודעת אם זה ארוכה או לא, אבל למדתי קצת ווסטרן, כולה התחלתי ללמוד מה ההבדל בין קאנטר שמאל לימין חחחחחחחח
אבל לגבי גזעי סוסים, ולאיזה מטרה יכולים לאלף אותם וכאלה....בזה אני דווקא מומחית בלי קשר ל"אי פעם רכבתי על סוס" חחח וגם נפלתי כמה פעמים מסוס שזה נתן לי קצת ידע ביציבה נורמלית
אבל זה קשור לרוכב ולידע העצמי שלו לגבי עצמו ולא לגבי דברים אחרים בסוסים

PinkHorse

New member
לא בדיוק מסכימה איתך לגביי א'.

חח ובתמונה ששמת, איזה פרצוף חמודי יש לסוס הזה
.

Princess Miyu

New member
בגדול אני מסכימה עם הלוחשת לסוסים

אני אצטט
"ברמת העיקרון כל סוס מכל סוג יכול לעשות כל סגנון שילמדו אותו בדיוק כמו שכל אחד ידע לדבר בכל שפה שילמדו אותו...כמובן שיש הגבלות שונות כמו מבנה, אופי וכו' שמן הסתם יקשו על ביצוע התרגילים השונים."

Hadas Sternfeld

New member
טרייל ../images/Emo122.gif

לדעתי את צודקת לגמרי אבל בכל זאת, מעניין איך זה לפתוח שער בקר מסוס בגובה 17-18 הנדס

תגדירי לעשות..

לעשות = לשים על סוס ווסטרן אוכף אינגליש וללמד אותו לעבוד קצר וגבוהה או שזה אומר להגיע לרמה של תחרויות? בכל אופן אני בדיעה של נופרי. ברמת העיקרון כל סוס מכל סוג יכול לעשות כל סגנון שילמדו אותו בדיוק כמו שכל אחד ידע לדבר בכל שפה שילמדו אותו...כמובן שיש הגבלות שונות כמו מבנה, אופי וכו' שמן הסתם יקשו על ביצוע התרגילים השונים.

PinkHorse

New member
בערך../images/Emo3.gif.

נגיד אם לוקחים פוני קטן
, הוא לא מסוגל לעשות מסלול קפיצות גבוה (נגיד 130), יש כמובן יוצאיי דופן אבל לרוב לא. בדרסג' אני לא לגמריי בטוחה לגביי הפוני. אבל נגיד בווסטרן אפשר ללמד את הפוני לעשות רינינג אבל כמובן שזה לא ישתווה לסוסי הקוורטר המיובאים מחו"ל שיודעים את העבודה שלהם טוב מאוד. כמו שכבר אמרו פה זה תלוי במבנה של הסוס, במי שאימן את הסוס וכ'ו. ואני חושבת שזה שאומרים שסוסי קוורטר לא יכולים לקפוץ גבוה זה לא כ"כ נכון. כי יש סוסים שעם רכיבה ועבודה נכונה יכולים. חוצמזה שיש גם קוורטרים עם רגליים ארוכות. אבל בעצם כל דבר סותר את עצמו, אומרים שסוס קטן לא יכול לקפוץ מסלול גבוה וכ'ו..יש הרבה דוגמאות שבעצם סותרות את זה: נגיד אופניטה של הילה היא סוסה יחסית די קטנה והגזע שלה משמש הרבה לקפיצות, ולמרות שהיא כזאת קטנה היא קופצת ממש טוב
.

Princess Miyu

New member
אני מכירה קוואטר אומנם מעורב אבל

עם רגליים ארוכות ומבנה שיכול לעשות קפיצות דווקא די טוב
אבל אני לא אנסה את זה עליו, הוא צעיר וחבל להרוס אותו כבר עכשיו

../images/Emo42.gifלא לקווטרים, שאפשר להתחיל איתם

בגיל שנתיים וחצי+- אגב אני ראיתי סייחה אפנדיקס בקושי בת שנה וחצי שכבר מאולפת לאוכף ומתכוונים לעלות עליה בשבועיים הקרובים

Princess Miyu

New member
סוסים מתחת לגיל שלוש וחצי לא רוכבים

עליהם! (אני אפילו מעדיפה בגיל 4
) מרוב חשש שיגרם להם נזק אני מעדיפה לתת אילוף אחרי שנתיים+- שיהיה לסייח/ה קצת שקט מאנשים, לשים אותה במרעה להרגיל אותה רק לבעלים ולמאלף או משהו ואז שהיא מתרגלת רק אל אותם אנשים להתחיל באילוף
ורכיבה??? לעלות על הסייח/ה אני מעדיפה כמה שיותר מאוחר גיל 3-3 וחצי ואז להתחיל לעבוד עם אותה סוס/ה ולהרגיל אותה לכל מני דברים ששאר הסוסים עושים באותה חווה או עם אותם אנשים שבבעלותם הסוסים
8-|

למעלה