דיון: רדיו ברסלב

דיון: רדיו ברסלב

היה כאן דיון עלרדיו ברסלב שגלש לפסים לא רצויים, ולכן הוא נמחק. דיברתי עם החברים שהשתתפו בו, וכולם הצטערו על דברים לא ראויים שנכתבו. לכן אני מציע שנפתח כאן דיון חדש, ברוח טובה וחברית. הענין העומד לדיון הוא: רדיו ברסלב הידוע משדר בתדר 94fm כבר שבע שנים, ומשדר גם באינטרנט בכתובת: www.radiobreslev.org בימים אלה נפתח ע"י האתר של הרב הרוש רדיו אינטרנט שמשדר בכתובת www.radiobreslev.com מטבע הדברים זה גרם לבלבול וטענות שונות, ולכן אני מציע שמי שיש לו מה לכתוב בענין ישתמש רק באשכול הדיון הזה. הודעות שירדו לפסים אישיים, חשיפת שמות, או זלזול והכפשות יימחקו.

פרסטיק

New member
תמיד אתה מצנזר את הקטעים המעניינים

........ חבל. אלו דיונים מהותיים, ואמיתיים. מה אתה רוצה להגיד שהחיים במציאות שלנו נראים כמו המחיקות שלך?

asaf2000

New member
תגובה

אני בעד להגדיל תורה ולהאדירה ובפרט ספרי רבנו ז"ל והמפרסמים של האתר של הרב ארוש עובדים חזק בפורומים לפרסם את האתר וזה באמת אתר נפלא וגדוש בתוכן. גם אתה עופר כתבת בעבר שאתה לא מוחק הודעות פרסום לאתר של הרב ארוש שמתפרסמות בפורום הזה כי אין כאן ענין של תחרות וכמה שאפשר להפיץ את תורה רבנו זה יותר טוב. אבל קצת צורם לי שהרב ארוש פתח את תחנת הרדיו-אינטרנט שלו דווקא בכתובת זהה כמעט לגמרי לאתר של רדיו ברסלב ב FM. נכון שזו מצווה גדולה לזכות יהודים ברדיו אינטרנט אבל אנשים שרגילים לשמוע את רדיו ברסלב 94 באינטרנט יכולים להתבלבל עם הרדיו החדש וזו כעין הכרזת מלחמה נגד הרדיו הישן, כאילו שבאו נגדו ובכוונה להטעות....קצת צורם לי. ואם כבר מדברים אז אם יש כאן מישהו שקשור לאתר של הרב ארוש: הדף של הרדיו מאוד כבר בדפדפן וחייבים להשאיר אותו פתוח כדי להאזין אולי מישהו יכול לסדר שיהיה אפשר שהרדיו יפתח בחלון חדש קטן כדי שיהיה יותר נוח.

yosi80

New member
לאסף ולכל שאר החברים היקרים

ראשית תודה רבה . אנחנו באמת עמלים יומם ולילה עם צוות גדול מאוד ומשקיעים משאבים עצומים לפתח בכל כוחנו את נושא היהדות באינטרנט בכלל ואת הפצת רבינו הקדוש בפרט. זה אולי המקום להדגיש שלא באתי חס ושלום לפגוע ברדיו ברסלב 94 FM המוכר והמפורסם אלא בדיוק ההיפך הגמור. לא ניתנה מעולם במה לרבינו באינטרנט (כרדיו אינטרנט) בשום דרך ובשום צורה, נכון הדבר שלרדיו ברסלב המוכר יש אתר באינטרנט אבל הוא לא בנוי מבחינה טכנית לשדר לכמות של גולשים - אלא למקסימום 5 גולשים וזה נכון לפחות לשנייה הזאת. שנים שלא חשבו ולא השקיעו אגורה שחוקה באותם מאות מיליוני גולשים שצמאים לשתות את דברי התורה של רבני ברסלב ומשתוקקים לשמוע את המוסיקה הכל-כך משמחת של החסידות המפוארת הזו. איפה היו כולם כל השנים....,. באנו, טרחנו, בנינו אתר, השקענו המון כספים בשרתים שיוכלו לתת שידורי רדיו באינטרנט לכל קצוות תבל, למאות גולשים בעת ובעונה אחת, לא הבנתי מה בדיוק צורם? , מה לא בסדר בכך? כמה אתרים עם השם breslev או breslov קיימים ? לפחות 20 אז מה למישהו יש בעייה עם חברו? כל אדם בעולם רשאי לפנות לאיגוד האינטרנט העולמי ולרכוש דומיין במידה והוא פנוי,לבנות לו אתר ולעשות בו כרצונו. יש פסול בזה? עם כל הכבוד ואני בכלל לא בא מצד הפרסום אף לא אחד מכל אתרי ברסלב בעולם טורח לפתח,לשדרג ולעדכן את אתרו יום ביומו,אם זכרוני לא בוגד בי כל שאר אתרי ברסלב בעולם לא השתנו הן מבחינת הפיתוח הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התוכן למעלה מ-4 שנים, אז שוב אנו מוסרים את כל זמננו וכספנו באינטרנט שנחשב נכון להיום להפצה מס' 1 בעולם. זו לא הייתה הצוואה של רבי נתן מברסלב זיע"א ? כולי תיקווה ותפילה שכולנו נתאחד בכל צורה ודרך ביד אחת עם הרבה מאוד כח ונאדיר את שם רבינו בעולם. אני מוכן לעזור ולשתף פעולה עם כל מי שירצה בכך. זו הייתה בקשתו של רבינו וזה מה שמיתבקש מאיתנו בימים שהמחלוקות רובצות בכל מקום. יישר כח לכולם

פרסטיק

New member
הואיל וכבר קראתי את דבריך הקודמים..

והתנסתי בביקור "נימוסין" באתרך, אין לי אלא לצטט את דברי רבי הקדוש בסיפורי מעשיות: "יפה מאד היה, רק אם היו מדברים זאת בלתי פה שתוי".... ד"ש מקונילמל החסום.....

הרשי

New member
yosi80, השאלה היתה אחרת:

למה בחרת דווקא את השם רדיו ברסלב ולא לדוגמא שם כמו קול אומן או משהו דומה או איזה מילה אחרת בשביל לא ליצור בלבול?. לאף אחדזה לא מפריע כמה ערוצי רדיו ישדרו את תורת רבינו, אלא אדרבא אני אישית שמח בכל דרך נוספת בה ניתן להפיץ את אור רבינו בעולם. וכפי שכתבתי לך אשכול הקודם רדיו ברסלב ישמח מאוד לעזור לך בכל דרך, הן אם אתה זקוק למוזיקה, או כל דבר אחר לו אתה זקוק. רדיו ברסלב עד היום לא השקיע באנטרנט מכמה סיבות, בעיקר מכך שהשקיעו את מירב הכוחות בשידורי הרדיו הקיים, בתדרי fm. וזה שכעת ממש בימים אלו עובדים על השקעה ויהיה אפשרות להאזין לרדיו אלפי איש במקביל זה נעשה ללא כל קשר לאתרך החדש, ויותר מכך עד ליום ראשון בצהריים כלל לא ידעתי על קיומו של הרדיו החדש.

94 FM

New member
נכון הרשי צודק

לא לכולם יש מחשב בעיקר לעמך המובטלים וקשי היום שבקושי רדיו נורמלי יש להם ומחשב בשבילהם זה ממש בפיסגת ההר אז יותר טוב שישמעו את רבינו ברדיו כמוני למשל שאין לי מחשב בבית בקושי פלאפון

לא אוהב להתערב

וגם אין לי כ"כ זכות להתערב אבל בכל זאת אני אכתוב כמה מילים. האתר יפה,הפורומים מצויינים,אבל המוזיקה בכניסה לאתר הרדיו והתמונות עם ריקודי הטראנס קצת צרמו לי. אפשרות נוספת היא שטעיתי באתר... אני חושב שדווקא בחסידות ברסלב שעניין הניגון ו"מנגן כשר" וכולי תופסים מקום של כבוד יש מקום לעדן את המוזיקה והתמונה. גם אם יש "מאות מיליוני גולשים שצמאים לשתות את דברי התורה של רבני ברסלב ומשתוקקים לשמוע את המוסיקה הכל-כך משמחת של החסידות המפוארת הזו" והמטרה היא קרוב רחוקים. כל קובץ שאני מעלה על השרת שהושאל לי ובלינק אני יודע שתופיע המילה באנגלית " breslov" עובר בדיקה ב7 עיניים.אולי באמת אני מיושן... לדעתי המיושנת המוזיקה צריכה לתת את הטעם הטוב של פעם ולשמר ולייצג את החסידות המפוארת.

94 FM

New member
אין מה לעשות

אני אין לי מחשב אבל שמעתי קסטה של הרב ארוש ולפני הדברים היתה מוזיקה סוערת פשוט התלמידים שלו הם בעלי תשובה וזאת המוזיקה הם רגילים לה כי עדי רן אולי גם מדבר להם ישראל דגן אולי אבל לא שירים בסגנון דדי בן עמי

asaf2000

New member
תגובה

הענין בלהיות בעל תשובה זה להתנתק מכל הדברים הלא יפים של החילוניות והמוסיקה הפרועה בינהם. נכון שככה מושכים בעלי תשובה ליהדות ובשביל זה נועדו הקלטות של הרב ארוש שליט"א אבל אחרי שכבר חוזרים בתשובה לא צריך למסד את המוסיקה הזאת בתור דבר נורמלי.

S p a r k l e

New member
שאלה למגיב

"אחרי שכבר חוזרים בתשובה לא צריך למסד את המוסיקה הזאת בתור דבר נורמלי" לאיזו מוסיקה התכוונת ?

asaf2000

New member
../images/Emo79.gif

טראנסים כמובן

S p a r k l e

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מבקש סליחה על היציאה מעניין השרשור, אבל הנקודה עלתה דווקא כאן. מה הבעיה בטראנסים ?! ועוד אם זה ללא מילים... הרב עובדיה יוסף פסק שמותר לשמוע מנגינות ללא מילים. אמנם לדעת רבנו יש את עניין הזהירות משמיעת מנגן שאינו כשר, אבל טראנסים אינם מבוצעים ע"י כלי נגינה המנוגנים ידנית כידוע, אלא צלילים אלקטרוניים מופקי מחשב וכדומה. המוסיקה הזו פרועה ? ממש לא ! בכל אופן יש מאות תת-ז'אנרים של טראנס (כל הרכב הוא בערך ז'אנר משלו...), יש אמנם סגנונות פסיכדליים/פרועים/כסאח, אבל דווקא הסגנון בעיבודים שנעשו לרב ארוש הוא מהרגועים והיפים שיש, קרוב לצ'ילאאוט ואמביינט למי שמכיר. ואם אתה כבר מזכיר סגנונות מוסיקה שיש בעיה שיהפכו לסטנדרט, אז למען היושר ההסטורי, דווקא מוסיקת הרוק צמחה משורשים פרועים, למי שמכיר, ואני כבר לא רוצה לדבר על ה"דיסקו החסידי", שהוא חיקוי עלוב לירוד שבסגנונות הפופ הלועזי, ומזכיר לעיתים להקות בנים אנגליות למעריצות בנות טפש-עשרה, ועל ה"היפ הופ" לסוגיו שהוא ממש שאוב מ... ר"ל וד"ל. יכול להיות שזה מזכיר למישהו חוויות שליליות מעברו, אבל זו בעיה פרטית, אל תבטלו סגנונות מוסיקה. וכמובן שאין למעלה מהניגונים שהלחין רבנו בעצמו - מתוק מדבש !

פרסטיק

New member
מסכים אתך על סגנונות המוסיקה

אם בשמיעת מוסיקה להנאה אתה מדבר אין לי כלל וכלל ויכוח אתך, אני לדוגמא יכול לטייל בכל מחוזות המוסיקה ולהתענג על כולם כמובן מדובר על מוסיקה ולא על נסיונות חיקוי זולים. אבל זה לא העניין. כאשר אתה מתעסק עם השם "ברסלב" ישנה מחוייבות שאתה חייב לקחת על עצמך. ניקח למשל את הרדיו מאתר ברסלב ישראל, לגולש שאינו מכיר את ברסלב בכלל וזו לו הפעם הראשונה שהוא נתקל בברסלב "פנים אל פנים", והוא נכנס לדף הכניסה לרדיו שלהם, הרושם הראשוני הזה ישאר טבוע בו יחד עם השם "ברסלב" להרבה זמן.... אני יכול להבטיח לך שזה רחוק כרחוק מזרח ממערב, מהרושם שהיה לי מהפעם הראשונה ששמעתי את אזמר בשבחין של הרב משה ביננשטוק נ"י עם הקשר לברסלב. איי תגיד לי, כל אחד וה"כניסה שלו" לברסלב...נו, אם כך תאמר, אפנה אותך לעקשנות המפורסמת של הרב לוי יצחק בנדר זצ"ל לספר אלפי פעמים את אותו סיפור עם אותן תנועות, אותן הבעות, אותן הברות, אותו ניגון..... זו הנקודה, ועליה הויכוח. לגבי דידי ברור לחלוטין, שגם אם רדיו ברסלב המקורי ישדר מוסיקה יהודית מקורית שאינה קשורה ל"ברסלב" כלל, יהיה ברור למאזין שהוא מחובר למקור שורשי ואותנטי, את אותו הדבר איני יכול לאמר כלל, לא על הרדיו האינטרנטי המדובר ולא על האתר עצמו על תכניו. נו...ניתן להם מאה שנה של חסד.

asaf2000

New member
תגובה

הייתה פעם תכנית בערוץ 2000 ז"ל של הרב יוסף ביטון שליט"א ששם הוא היה משמיע טראנסים וע"י זה היו חילונים נתפסים על התחנה שלו ומתקשרים לדבר יהדות וב"ה הוא היה מחזיר הרבה בתשובה בזכות זה. אחרי כמה שנים ששמעתי את התכנית הוא כבר עבר להשמיע מוסיקה מזרחית ודברים נוספים ושמתי לב שיש לו הרבה פחות מאזינים חילונים... כנראה שטראנסים זה מה שמשך אותם. שם זו הייתה תכנית חזרה בתשובה שלא מזוהה עם שום דבר אבל כמו שאמרת כשרוצים לשמוע "ברסלב" ושומעים טראנסים זה לא מסתדר ביחד.. אני לא אומר שצריכים לשים רק לחנים מסורתיים של ברסלב כי יש היום המון חוזרים בתשובה ברסלברים עם שירים שנקראים "מוסיקה אלטרנטיבית" ולדעתי זה יותר מדבר אל חילונים שרוצים להתקרב לברסלב מאשר טראנסים רועשים.

פרסטיק

New member
מאידך גיסא.......

אני חושב שישאר בי חרות עוד הרבה שנים הרושם שנטבע בי כאשר לפני כ-20 שנה בריקוד שאחרי תפילת ערבית בשול בירושלים בעיצומו של הניגון הגיע הרב משה קרמר דפק על הבימה כך שכולם הפנו את מבטם אליו, ואז שלף ופרש על הבימה כרזת פירסום להופעה הראשונה של דדי בן עמי בחאן הירושלמי..... דדי העלה אז הופעה שכללה את כל ניגוני ברסלב עם קטעי קישור מדברי רבנו, היה זה שנים מס' אחרי שדדי פרש מעולם הזוהר ד'אז בו היה לו פרסום רב כזמר מאד מוצלח. מתקופה זו הוקלטו רוב הקלטות מניגוני ברסלב בביצועו של דדי בן עמי. אני זוכר היטב, איך, כל המבטים הופנו לדדי, ואיך תוך כדי הריקוד שנפסק קמעא עזב דדי את ידי הרוקדים מלפניו ומאחוריו, וצעד באיטיות לכיוון דלת הכניסה של השול ממנה יצא, ודרכה שוב לא נכנס, שנים ארוכות לאחר המקרה המדובר. עד היום יש לי רתיעה כל זמן שאני נתקל ברב קרמר מעיצומו של הרושם הרע שהצטבר בי בעקבות מעשהו. לא הבנתי איך הוא לא מבין כמה קידוש ה' עשה דדי בהופעותיו מול קהל חילוני שברבים וטובים מהם ניצת הניצוץ שהביאם בסופו של דבר לחזור בתשובה שלימה.....והיו רבים כאלה. אז אולי כאן בעניין דנן, יש בחינה כזו גם כן, עם כל הרצון לשמור על ה"קו", אי אפשר להבין אף פעם איך רבנו פועל את פעולותיו הנוראות.... אולי.... יהי רצון שיתקיים בנו "העולם יתפלאו על האהבה שביניכם".....

asaf2000

New member
תגובה

אני דיברתי בגלל העובדה שמוסיקת הטראנס מעלה בד"כ אוסציאציות של סמים ושל מועדוני לילה... במוסיקה עצמה אין בעיה רק במה שהיא מייצגת לדעתי. אגב, איזה ניגונים מקובל שהלחין רבנו ז"ל בעצמו?

S p a r k l e

New member
אומצה אומצה ?!

א. על האסוסיאציות אין מה להתווכח כי לכל אחד יש את שלו... ב. המוסיקה היא ערך בפני עצמו, הרבה מעבר לכלי אינטרסנטי למשיכת אנשים אל דרכך. עמוק בפנים אני לא בטוח שהרבה משוכנעים כך... ג. בדור רבנו (תקופת מייסדי החסידות) לא היה לא "רוק" ולא "אלטרנטיבי", רק ניגונים שנשמעו כמו גירסאות cover לשירי עם רוסיים. לרוב - "כמו", כמו שחזנות זה לא אופרה, ומזרחית זה לא אום כולתום, אא"כ אתה לא רגיל לסגנון וזה נשמע לך אותו דבר (וגם כל הסינים נראים אותו דבר...). בקיצור - איני יודע על סמך מה אתה מורה למישהו מה לשמוע, במקרים שאין בעיה הלכתית או הוראה מפורשת של רבנו. ד. ישנם כמה ניגונים המיוחסים לרבנו ולר' נתן, על כך ירחיבו היודעים זאת. הנה הפניה לאחד מהם - "אזמר בשבחין" למילות האריז"ל (לקראת תחתית הדף): דף קטעים להאזנה משיעורי הרב גודלבסקי

asaf2000

New member
תגובה

אני לא מורה שום דבר לאף אחד רק אומר את דעתי.

למעלה