דיון - קמיעות .

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
דיון - קמיעות .

היום פתחתי כאן בזוהר ובתהילים וחלק מהרמיזות של הכתוב נגעו בהסברים על סגולות (שהוצאתי חלק מהן כאן לפני אלה שפתחתי עבורם). בדרכי ,אני מקבל את גישתו של הרמב"ם לגבי קמיעות (הוא לא חיבב את הרעיון והתנגד לכך ) ,לעומתו רבנים אחרים תמכו ועסקו בכך . מהי דעתכם בנושא הסגולות ? בנושא הברכות ? בנושא הקמיעות ? איך אתם רואים זאת ,האם אתם מתחברים לנושא ? כמובן שאת שעתי אציין בסוף.

אני בדעה שאם אדם מתחבר למשהו

שעושה לו טוב על הנשמה ולא משנה במה מדובר אז זה אחלה אישית - לא נושאת קמעות מכל סוג שהוא. לא מוכנה לקבל קמיע משום אדם.... בעיקר לא מתחברת למה שמנסים למכור לנו הרבנים למיניהם.....

../images/Emo57.gifאני די ניטראלי בנושא

מצד אחד אני לא חושב שאבקה כלשהי עם סגולה "רוחנית" נקרא לזה ככה תעשה הוקוס פוקוס. אבל מצד שני... אם הזוהר אמר.. אז שווה לנסות כל עוד זה לא גובל בדברים שאסור לעשות. אני מעדיף ללכת על הכי פשוט - תהלים וחמסה ולא מפליג מעבר למחוזות אחרים.

IBP1

New member
החמסה לידיעתך לא קשורה ליהדות ....

ותתפלא לשמוע גם לא לאיסלם ... הדבר חדר ליהדות כמו השפעות אחרות ומשם לאיסלם.

דגנית

New member
אני לא כל כך מבינה בקמיעות...

אבל אוהבת קריסטלים, ועונדת כבר כמעט שנתיים שרשרת עם אבן אמטיסט.. אבן שנבחרה באהבה, הפכה לשרשרת ביום משעשע ומאז אני עונדת אותה בכייף.. אוהבת את האנרגיה שלה..

דגנית

New member
אה.. היה לי ספר פנחס קטן בתיק המון

שנים, כולל בטיול.. עד שחזרתי, והעברתי אותו למישהו אחר והספר עדיין אצלו.. את החדש שקיבלתי מתנה השארתי על המדף..

עליזה 63

New member
ואני יש לי שנים

עלי את תליון המרכבה לא מורידה אותו מרגישה ערומה בלעדיו וגם לבני יש זה מין הגנה כזאת .

גמני עונדת מרכבה../images/Emo13.gif

כי פשוט אוהבת את הסמל הזה, מרגישה כמו מזוזה על הצוואר.... ויחד עם זה, לא ממש מאמינה בכוח של הדברים הללו, מלבד הכוח והמשמעות שאנו נותנים להם.

mbar30

New member
מתחברת, אבל רק למטרה

מסוימת ולאחר שהמטרה הושגה - להניח לקמע. יש איזשהיא בעיה עם לתת לחפץ כוח, אבל כוונתי היא לקמע שיש בו קלף בלבד.

IBP1

New member
הקבלה היהודית לפי הבנתי .

הקבלה היהודית על פי הבנתי נועדה להביא את האדם להבנת עצמו ולהבאתו לשלמות אחת עם הבורא . על פי הקבלה כאשר היהודי חולה ,הסיבה היא חוסר מסויים לשלמות עם הקב"ה .השלמתו ואו ריפואו תלויים בחיבור בינו למטה לבינו מעלה. ועל כן רק הוא אחראי בעזרת הקבלה לרפא את החיבור הנ"ל . הריפוי הוא לא באמצעות קמיעים וכדומה. הריפוי הוא באמצעות הלמידה. על פי היהדות האדם עד נישואיו חצי בן אדם ובנישואיו מגיע הוא כביכול לשלמות עצמית . אך שלמות עצמית היא שלמות חלקית ולא שלמות מעמיקה .שלמות זו היא השלמות המסייעת לאדם לגבור על כל הבעיות . בחסידויות השונות נוהגים למשל להיות בשימחה .השימחה היא דרך להגיע לשלמות ,להגיע להכרה כי הכל בא ממנו ועל כן אין למושג רפואה משמעות שכן מי שאנו מעוניינים להתחבר אליו הוא הרופא של כל דבר בחיים. תפיסה זו אצלי היא מעט אחרת. האושר והעושר שלי בחיים הוא לעזור למי שטרם הגיע לשלמות זו. אני לא מסתכל על הדברים חלילה במושגים חומריים ,אלא במושגים שלהגיע לשלמות עם הבורא .מעין שלמות למטרותיו. קיים מושג הנקרא "השוט של הקב"ה " זהו מושג ביהדות המציין את הדברים הרעים הבאים לאדם באמצעות גורם רע . אני הופך עצמי לשוט הטוב בכך שאני מנסה ליצור את התפקיד הפוך. להביא לשלמות האדם עם עצמו ... המשך יבוא אחרי העבודה....

IBP1

New member
המשך .

בעבר כשקיבלתי לקוחות הדבר הראשון היה להבהיר ללקוח כי מטרת בואו היא למצוא את המפריע לו להיות שלם עם עצמו . זו המטרה הנעלית של הקבלה ולפי דעתי זוהי המטרה הרוחנית של ההתפתחות הרוחנית. הגדילה הרוחנית מאפשרת לנו לראות את כל ההיבטים הפנימיים המצויים בו וללמוד לקבל את עצמו כפי שהוא שכן לפי אמונתי כולנו נבראנו ע"י הקב"ה בצורה המושלמת . אנו נבראנו ככלים מושלמים על מנת להכניס לתוכנו את האור. האור לפי הבנתי הוא אור החיים השוכן בידע הפנימי ובכל אחד מאיתנו יש חלק קטן מידע ,מאור גדול יותר שהוא החלק האלוקי ממעל עליו מדברים. כאשר אנו לומדים קבלה אנו לומדים לאזן ולהשתמש בידע ובאור שלנו לאלה שעדיין לא מצאו דרכם אל שלמות הכלי בכדי שיוכלו לעסוק בהמשך דרכם בעולם הקבלה. אני לא רואה במקובלים המחלקים קמיעות כמקובלים ולא משנה כמה ידע יש להם. איני מאמין כי קמיעות העולות סכומי כסף גבוהים יעזרו לאדם עני היושב בבית כי אין עבודה ואוכל לילדיו . אני כן מאמין כי אם אני אגיד לו "שמע אם אינך מוצא עבודה במקצוע אחד אולי רצוי שתנסה זמנית לעבוד במה שכן יש עבודה." איש לא מת מכך שעבד עבור שכר מינימום . איני מאמין בקמיעות כי הם אלה העושים את המלאכה ואיני אוהב את הסגנון הזה של השבעת מלאכים . (זה נראה בעיניי שיטה לעקוף את קביעתו של הקב"ה ) ,אני מעדיף את השיטה של התפילה והתחינה לקב"ה שישפר את מצבו של אדם. אני רואה טקסים של מקובלים (מי שמכיר את טקס השלכת הנרות לאש הנעשה במירון ע"י מקובלים ) הגזורים בכלל מעבודת אלילים . אני מאמין בתפילה ,בצדקה בגמילות חסדים .זה כן אני מאמין כי תהילים עוזר ושיר השירים עוזר . אך דחילק קמיע שבו החתמנו מלאכים לבצע את ההפך משגזר הקב"ה .ישנם קמיעים שאני באמת מקבל .ישנם תפילות הממוסגרות על מסגרת הנתלית על הקיר וכולם רואים אותה ואני מאמין שזה עוזר כי ברגע שאתה רואה כתב אתה גם קורא אותו ובכך זיכית את האחר שזו מצוה חשובה בעיניי. אך לגבות סכומי כסף גבוהים ממישהו שהוא סובל ובמצוקה קשה ,אתה מוציא מפי ילדיו את האוכל. כל הכישרון וכל האמונה שלך מיסודה לא טובה. אני לא מאמין למקובלים המחלקים קמיעות ,אני מאמין במצוות בן אדם לחברו. מעבר לכך הכל פשוט תוספות שהוסיפו אנשים שבעיניי לא היו ולא יהיו אמינים. זוהי דעתי ואם מישהו מוצא דבריי פוגעים ,מעליבים ואו לא נכונים ...... זבש"ו

עליזה 63

New member
אוהבים אותך ייצק אבל

יש איזה שהוא רב שאני אוהבת את בדרך שלו והוא מעביר תיקון בבית הכנסת ומכל הארץ באים אליו והא לא זורק נרות הוא משהו כזה פשוט על ידי תפילה של כולם ביחד מחוברות שהעוזרים שלו מחלקים באותו ערב והעוצמה של התפילו של כולם ביחד שם פשוט צמרמורות בכל בגוף והוא כן נותן קמע ולא גובה כסף תתן כמה שביכולתך ואותו רב עם תכיר איש קטן וים של צניעות ואהבת כל יהודי בל ובנפש ואהבת אמת ואם רצון אמיתי וכנה לעזור מהלב . ואיציק היתי אצל הרבה רבנים אבל אצל הרב שלמה עופר הוא חזק פשוט.

IBP1 כל מילה שכתבת אמת לאמיתה

הניצול על ידי רבנים עבור קמיעות זה דבר שעבר את הגבול מזמן.יפה אמרת ובאמת מי שיש לו בעיה זבש"ו.יום טוב.

IBP1

New member
אתם יודעים מה הקמיע הכי אהוב עלי...

יש תהילים קטנצ'יק זה הקמיע היחיד הנכנס אלי הבייתה.

למעלה