אני לא חושב שרק בעזרת צום נזכור
הרי אף פעם לא שכחנו לרגע והמודעות ליום הזה לא פחתה מעולם, והרי אף פעם לא צמנו עד היום ביום השואה. לעומת זאת משנה לשנה פחות ופחות אנשים צמים ביום כיפור או בשאת הצומות. אניל משל לא יודע מהו צופ גדליה למרות שהוא מתקיים, כך שאין קשר בין צום לבין זכרון. אני גם לא אענה את הקיבה שלי בשביל בית צום לזכר בית המקדש (י' בטבת נדמה לי) כי ביננו זה בסך הכל מבנה שנהרס.. נמאס כבר לבכות על כל אבן וכל קיר, אני מעדיף להתאבל על המתים שלנו ולא על אבנים. אני לא בטוח שהדתיים עושים פחות להנצחת השואה למרות שלא בדקתי את זה. הרי בני עמם הם הקרבנות, וכי למה שלא יעשו לזכרם ? לעומת זאת, אם הזכרנו דתיים, לי אישית נורא מפריע ש"מנהיג" רוחני כמו עובדיה יוסף , גדול מפיצי השנאה של דורנו, ממשיך גם היום, 7 עשורים אחרי השואה, להטיף לפילוג שנאה והפרדה בקרב עם ישראל. משמיץ את החילוניים והחינוך שלהם, משמיץ את השמאלנים, האשכנזים, חובשי הכיפות הסרוגות, את בית המשפט ואת כל מה שמייצג את החוק במדינה. ביום הזה חייבים להוקיע אותו ואת דומיו. ביום הזה יותר מתמיד עלינו להטיף לאהבת ישראל ולקירוב לבבות. ללא הבדל בין עדה, צבע ומוצא. לעמוד על המאחד שביננו ולא על המבדיל. 6 מיליון מתו לנו בגלל שנאת חינם . לא רוצים שגם בתוכנו יהיו כאלה שתורמים להפצת השנאה !