דיון פתוח או מסרים

0 אור 0

New member
דיון פתוח או מסרים

שלום לכל משתתפי הפורום, רציתי לשתף אותכם במחשבות שעלו בי בקשר לנוהלי הפורום ואשמח לשמוע מכם. כשהתחלתי להסתובב בפורום, הבנתי שכאן לא נהוג להציע טיפולים מעל גבי הפורום. ואכן, ברור לי שממהות הרפואה המשלימה יש בעיה בלתת פתרון ללא ראית המטופל והבנה של מכלול גופו, נפשו ועולמו. אולם, אך לאחר מספר ימים, התחלתי לקבל מסרים עם שאלות. וקלטתי לפתע, שאם אני, שאיני מציגה עצמי כמומחית גדולה, מקבלת שאלות "פרטיות" ודאי שכך כל המומחים, ועל זאת רציתי לדון: 1. דיון חופשי ומפרה: כאשר אדם נשאל במסגרת הפורום תשובתו לעתים מעוררת דיון וחשיבה. מטפלים נוספים מציגים נקודות ראות שונות. אם תינתן תשובה שאינה נכונה או מסוכנת, לרוב יתפתח דיון ובו יצביעו על הטעות. לעומת זאת, בשיטה של מסר - יתכן ועניתי לאותה בחורה משהו לא נכון והיא פעלה על סמך כך. 2. הגדלת הידע: כאשר נשאלת שאלה בפורום לומדים מהשאלה ומהתשובת גם שאר המטפלים בפורום וגם "שאינם יודעים לשאול". בעוד שכאשר השאלות והתשובות הם במסר אישי אין הפריה הדדית ואנשים נוספים לא נשכרים. 3. מי הוא העונה ומה מניעיו: האינטרנט הוא אנונימי. יתכן שהצגתי את עצמי כד"ר לרפואה סינית ובעצם אני סתם ילד בן 14 שמשתעשע באינטרנט. יתכן גם שאשכנע את השואל לבוא ולקבל אצלי טיפול כי זה מה שכדאי לי כלכלית, ולמרות שלאותו אדם מתאים בכלל סוג טיפול אחר. וזה מחזיר אותי לסעיף 1. בדיון פתוח בפורום לא אוכל לגרום נזקים או "למכור" טיפול לא מתאים, כי יהיו המגיבים והמתקנים. בפורום "הבית" שלי, בו התחלתי להסתובב בפורומים (למי שמתעניין - דרום אמריקה) - היה נהוג שאין עונים לאדם תשובה פרטית, אלא רק בפורום. אולי מוטב שכך ננהג גם כאן? אשמח להתייחסותכם לנקודות שהעליתי ודיון בנושא.

בובי

New member
אני מאוד מסכים איתך

ויצא לי לדבר על דוד במסרים על זה והוא הציע לי לפתוח דיון בנושא. לדעתי ממש סירסנו את הפורום ואי אפשר לדון ברצינות על שום דבר. אני מבקר גם בפורומים אחרים כמו צלילה וכדומה ושם ממליצים במפורש על מועדונים כולל טלפונים וגם המועדונים מציעים דילים מיוחדים כולל טלפונים בידיעה שאם הדיל הוא לא משהו כולם ירדו עליהם בצורה רצחנית כך שממש חבל לי שהפורום שלנו נסגר והרבה אנשים מוכשרים עזבו אותנו לאט לאט. יום טוב לכולם

*g99

New member
תשובות פשוטות:

1.אם אינך בטוחה במתן תשובה אל תתני אותה מהתחלה..כתבי לאותו שואל שאינך בטוחה,חוץ מזה אם אדם מחליט לעשות כפי שאמרת לו,זו החלטתו האישית ובעיתו האישית..את לא רופא או פרופסור עם תעודה והוכחה שנתת לו טיפול כראוי..זה חלק מלקחת אחריות על חיינו. 2.את תמיד יכולה להפנות את השואלים לפורום,ככה השואל יקבל הרבה תשובות,את ואחרים ילמדו מהתשובות הרבות.. עכשיו לגבי שאר הדברים,כל פורום והנהלים שלו,אני לא חושבת שיש טעם להתחיל בשאלות של "למה"..זה הנוהל שנקבע ע"י המנהלת ולמי שזה לא עונה על צרכיו (לא מתאים לו) יכול לבחור מקום אחר. זו דעתי..אולי רק שלי ואולי של אחרים..

0 אור 0

New member
G99

אל תעבירי ויכוח מפורום לפורום. אני פתחתי את הדיון הזה על פי הצעתו של דוד כפרי אשר עדכן על כך את מנהלת הפורום הנוכחית, וזאת בעקבות שאלה שהעליתי אליו במסרים. כך שמדובר פה בנושא נטו לדיון לגיטימי ולא במאבק כוחות.

*g99

New member
אני לא מערבת שום דבר

עניתי לך על שתי נקודות שהעלת ואין להם כל קשר למה שאת ואני התכתבנו במסרים. מה שכתבתי על כללי הפורום שהמנה/ת מחליטים זה דעה שלי אישית,נכון שעל זה התכתבנו במסרים,אבל זה לא קשור,זו עדיין דעתי. גם אם גולש אחר היה מציע דיון זה, הייתי מגיבה אותו דבר. פתחת בדיון שהנושא מציק לך וזו זכותך,אולי גם תגרמי למנהלת לשנות את דעתה..אני לא "נגד" ההודעה שלך,אני בסה"כ הבעתי את דעתי.

0 אור 0

New member
מה דעתך על השאלה של הדיון הפתוח?

ברור שאם יש לי אחריות מקצועית, אני לא אענה על מה שאיני יודעת. ברור שאם השואל מודע ומבין - לעולם לא יקבל עצה ויפעל לפיה בלי לבדוק. אך אם תסתכלי בדיון הקודם שהיה בפורום - הביאו פה מספר דוגמאות אבסורדיות לאיך אנשים פעלו לפי המלצה לטיפול. ואני מרחיבה את הדיון ההוא בעצם בכך שאני מציגה מה עלול לקרות כאשר התשובה היא לתת את ההמלצות במסרים. הטענה שלי - או ליתר דיוק מחשבה/תהיה - שהסיכון בעצם גדל, ולכן עדיף שהשאלה והתשובות ינתנו בפורום עצמו ויהנו ממאגר ידע גדול יותר.

*g99

New member
אני בעד שהשאלות ישאלו ע"ג הפורום

ולא במסרים,זה נותן תשובות יותר לשואל ולקוראים,הן כקוראים והן כמטפלים. העצות פה ניתנות מכל הלב והרצון לעזור פה הוא רב,אך שוב לא לשכוח שהאיבחון לרוב דורש ראיה פיזית של המטופל ומעקב רציף,זה לא ממש המקום שיכול לתת את כל התשובות,ולא בכל המקרים התשובות יכולות להינתן דרך פה,אז מי שלוקח סיכון צריך לקחת בחשבון שזה לא כמו טיפול בארבע עניים כפי שצריך להעשות.

*g99

New member
נ.ב.

חשוב לי להגיד, כמנהלת פורום ולא כגולשת אני יודעת שיש דברים שקוראים לא רואים ולא מבינים למה כתבתי כלל זה או אחר..יש דברים שאנו הקוראים לא נבין מה עומד מאחורי כל החלטה והחלטה..אולי עכשיו יתבהר לך למה אני עקשנית כ"כ לגבי הנושא של לכבד את מה שהמנהל/ת מבקשים.

0 אור 0

New member
ברור ומקובל

אני רק חושבת שגם אם אדם פגע שלא ביודעין ובתום לב בחוקי הפורום, אז רצוי להדבר אתו ולא פשוט להעיף אותו. בדרך כלל, כשאדם נכנס לפורום חדש. תחילה הוא מקשיב וקולט את רוח הפורום, ורק לאחר מכן הוא מחליט שהפורום מתאים לו ומרגיש חופשי לכתוב ולהתבטא. בתוך התהליך הוא מכבד באופן טבעי את חוקי הפורום או עוזב ובזאת את מאד צודקת. אולם, זכרי שכאן מדובר בפורום שהרגשתי בו "בבית" ולפתע נכנסה מנהלת חדשה. כשאת מנסה להטמיע כללים חדשים לא זו הדרך לדעתי - ולכן גם אני תפסתי צד של עקשות כנגד העקשות של הצד השני (ולמרות שבאופן כללי זה נראה לי די מטופש להכנס למריבות - ובפרט מעל גבי האינטרנט).

*g99

New member
רגע רגע..

את מערבת פה מקרה שקרה לך בפורום אחר,לא אני המנלת באותו הפורום,לא ניסיתח להטמיע שום כלל חדש. מה הקשר בין מה שאת כותבת עכשיו לבין הפורום הזה שאנו דנים בו? אני לא מעוניינת לדון פה על מה שקרה לך בפורום אחר,כיוון שזה לא עניין הגולשים פה.

avorly

New member
אם ברור ומקובל-

לא היית צריכה לנהוג כפי שנהגת, אלא לברר את הדברים. חבל מאוד שהסבר פשוט ביותר לא היה מובן. לכל פורום הכללים שלו, שנקבעים ע"י הנהלתו; ואם לא נראים לך- אולי זה לא המקום המתאים לך. פרסומת לא מקובלת בפורומי תפוז ואת יכולה לשאול אפילו את הנהלת הפורומים.

0 אור 0

New member
הסבר????

התנצלתי על שבשוגג שלחתי פרסומת וניסיתי להסביר איך זה קרה - לאחר יומיים נמחקה הודעת ההתנצלות ונחסמתי מהפורום. לא זכור לי שקיבלתי ממך כל הסבר, פניה ו/או התייחסות אחרת. אורלי, אני מקבלת את עמדתך למרות שאיני מזדהה אתה. אני אפילו מבינה חלק ממניעיך. כנראה שקבלת ניהול של פורום מהווה לקיחת אחריות גדולה ומעט מלחיצה. סלחתי לך על כל עלבון שנגרם במכוון או שלא במכוון. ניסיתי להתנצל ואין לי בעיה להתנצל שוב, אם נפגעת ממני בצורה כלשהי. הייתי רוצה גם לשכוח ולהשאיר את כל הנושא מאחורי, אך מכיוון שאת חוסמת את כניסתי לפורום, נראה לי שהכדור אצלך. חג שמח ושבת שלום, אור

avorly

New member
נחסמת וקיבלת הסבר../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

ניתבקשת לא לפרסם וענית על כך בפרסום נוסף. רצוי שתבדקי את הדברים טוב לפני שאת כותבת: "לא זכור לי שקיבלתי ממך כל הסבר, פניה ו/או התייחסות אחרת". אם רצית- יכולת לפנות ולשאול

0 אור 0

New member
מצטערת

נסחפתי ועניתי בפורום ולא במסר. אכן זו דוגמא טובה לדיון שמקומו במסרים ולא בפורום הזה. מתנצלת בפני כל משתתפי הפורום שנאלצו לחזות בדיון שאינו במקום.

דעתי האישית, עכשיו שאני לא מנהל...

זהה למה שהיתה קודם: אם מצרפים להצעה הסתייגות מתאימה, אין בעיה. הסתייגות מתאימה היא משהו כמו: "באינטרנט אין אפשרות לאבחן בצורה מדוייקת, ולכן צריך לקחת כל עצה שתקבל/י כאן בערבון מוגבל. בכל מצב שהטיפול שהוצע לך גורם לך להרגיש לא טוב, הפסק/י את הטיפול מייד ופנה/י לרופא!" ההסתייגות חייבת לבוא באותה ההודעה שבה יש הצעה לטיפול. ממה שראיתי עד עכשיו, יש כאן כאלה שדואגים לסייג כל הצעה, ויש כאלה שמסרבים לסייג את ההצעות שלהם. לא הרבה, אבל אחד מספיק. אם אי-אפשר לסמוך על המטפלים בפורום שייקחו אחריות על ההצעות שלהם, זו בעיה גדולה מאוד.

freearth10

New member
בעד דיון פתוח!

היי אור! אני בעד דיון פתוח שיכול לתרום לכולנו! ואני חייבת לאמר שהיתה תקופה בה אנשים נכנסו וכל אחד הציע את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב. אנשים הרבה פעמים ניתחו את הבעיה ומזה אני למדתי המון. הבעייה היא שהניתוחים האלה אולי עוזרים למטפלים, אבל לא תמיד לבן אדם עם הבעיה, כי באמת אם לא רואים את האדם ואיך הוא מדבר, הולך... לא רואים את התמונה השלמה, אז כבעייה תאורטית זה אחלה דיון, אבל זו לא יכולה להיות תשובה לשואל, כי הרושם יכול להיות מוטעה אפילו רק בגלל הבעייה שאין מספיק נתונים. אז אני באמת בעד דיון פתוח, אבל מצד שני המסרים היא תקשורת מאוד ידידותית ואני לא חושבת שהיא באה במקום הפורום אלא כתומכת בפורום. לפעמים אנשים נכנסים ומציגים בעיה מסויימת ומישהו עונה. ובעיה דומה מאוד היתה כאן כבר. אני לא רואה הרבה טעם בלטחון זאת שוב ושוב, ומצד שני רק הפנייה לעמוד... בו התנהל דיון נראה לי גם כן לא לעניין. לכן אני מידי פעם בפעם עונה לשואל במסרים, כי אותו דווקא מאוד מטרידה בעייה מסויימת שלה הוא מחפש תשובה ולכן הגיע לכאן. בנוסף לפעמים מה שאני רוצה לאמר הוא די אישי ולא בטוח שכל אחד רוצה ומוכן לשמוע את התשובה על גבי הפורום. הבעייה הנוספת היא ההמלצות לטיפול. לי מאוד קשה עם התשובות: יש לך בעיה x פנה לטיפול y במיוחד כאשר אותו טיפול מוצע כמעט לכל בעיה ובצדק, כי אותו טיפול בעצם לא טוב רק לבעיה מסויימת, אלא לטיפול באדם על כל מגוון, בעיותיו, רצונותיו, יכולתו וכו. ושכל אחד יציע את מרכולתו: זה גם לא הפתרון האידיאלי כי גם טיפולים אחרים יכולים לעזור. ולכן אני כן בעד החלפת דעות ורעיונות ודרכי טיפול לא לאדם הספציפי אלא יותר כהצגת בעיה שממנה ניתן ללמוד. את התכלס ניתן לעשות במסרים, כי הרי בסופו של דבר רק טיפול של ממש יעזור.

*g99

New member
אני מסכימה איתך,

לגבי המטפלים,זוכרת את פורום "יעוץ למטפלים אלטרנטיבים"?,זה בעני יכול להיות נפלא אם נבנה אותו שוב,ניקח מס' מטפלים בתחומים שונים (שיש להם לא רק ידע אלא גם נסיון ממשי) וזה יכול להיות פיתרון מסוים עבור המטפלים. לגבי הפורום הזה,זה עבודה של המנהלת וההחלטות שלה..קשה לי להיכנס לנעליים שלה כרגע.

freearth10

New member
לא צריכים לבנות משהו שכבר קיים

יש לנו כאן מטפלים שמבינים עניין. שכל אחד יכול לתרום כאן את חלקו. ומכל אחד אנחנו יכולים ללמוד משהו. אני ממש לא מסכימה שהמנהלת היא זו שצריכה להכתיב את הדרך בה יתנהל הפורום, כי הפורום הזה הוא לא שלה, אלא של כולנו וכולנו אחראים לו. ואם לא נתרום כולנו את חלקנו בפורום הזה ונשאיר את הכל למנהלת - אני אפילו לא רוצה לחשוב על התוצאות...

*g99

New member
לא ממש הבנת אותי..

ברור שהגולשים הם אלו שעושים את הפורום,המנהלת נותנת קו,אופי לפורום. יש מקום שהמנהלת תחליט על דברים מסויימים כי אם לא אז תעשה זאת,לא יהיה סדר. אם נניח המנהלת החליטה שאסור לפרסם אתרים מלבד "תפוז" (וזו דוגמא בלבד) אז היא צריכה לעמוד על כך,וזה לק קל ולנהל פורום שכזה זה דורש המון..וצריך ללכת איתה ולהבין את הכללים שהיא כן מציבה.

למעלה