דיון - פרטיות ברשת

shoosh2607

Member
מנהל
דיון - פרטיות ברשת

כידוע, בפורומים יש אפשרות לשמור על אנונימיות מוחלטת. אף אחד לא יודע מי אתה ולמעשה ניתן גם להמציא זהות.
לעומת זאת, ברשתות החברתיות בכלל ובפייסבוק בפרט אין פרטיות (בהנחה שלא פותחים חשבון מפוברק, מה שלמעשה אסור עפ"י חוקי פייסבוק). אנחנו נחשפים שם לגמרי, עם כל הפרטים האישיים.
מה עדיף לדעתכם?
אני חושבת שלכל פלטפורמה היתרונות והחסרונות שלה.
אם אני מחפשת עבודה למשל, אין לי בעיה להיחשף אולם אם אני רוצה לשאול שאלה רגישה אני מעדיפה את הפלטפורמה האנונימית.
מצד שני, בפורומים אני אף פעם לא יודעת מי עונה לי ומה באמת האינטרס שלו. בפייסבוק הכל גלוי.
אני אשמח לדעת מה אתם חושבים.
שיהיה יום נפלא

BobboVilla

New member
קודם כל, בפייסבוק לא "חייבים" להיחשף יותר מדי

אפשר שלא לפרסם דברים כמו עיר מגורים, או איפה למדת, או אפילו לשים תמונה שלך. אני האחרון בערך שיגיד שבפייסבוק אפשר לשמור על פרטיות, אבל מי שמעלה דברים בלי לבדוק דברים כמו הגדרות פרטיות (כלליות או של הפוסט) לא יכול אחר כך לבוא ולהתלונן שיודעים עליו הרבה/יותר מדי.
&nbsp
אני חושב שחיפוש עבודה זה מקרה מיוחד, ואמנם זה יותר מתאים בעיני לאתר ייעודי כמו לינקדאין, אבל באמת עדיף לעשות את זה במקום שבו יודעים מי אתה ומה עשית. כמובן שחייבים לזכור שיותר ויותר מעסיקים בודקים מועמדים ברשתות החברתיות השונות, וצריך להעלים/למחוק דברים שיכולים להיות בעייתיים.
&nbsp
אני (בטח יפתיע אותך לגלות
) מעדיף לשמור על פרטיות/אלמונימיות באינטרנט, לפחות עד כמה שאני מסוגל. בעבר אני פתחתי כמה בלוגים, ואת כל השמות אני החלפתי, כולל אפילו של ארגונים שונים, הכל כדי שלא יהיה מצב שמישהו ידע לקשר בין התוכן (שהיה לפעמים אישי ו/או פוגעני) לבין מי שאני "בחיים האמיתיים". אני חושף פרטים אישיים (ומספר טלפון ואימייל אלו גם כן פרטים אישיים) רק בפני אנשים שאני מרגיש שהגענו לרמה מסוימת של "קירבה" או "אינטימיות" (בהיעדר מילים מתאימות יותר).

shoosh2607

Member
מנהל
טלפון ומייל גם אני לא נותנת

העניין הוא שבפייסבוק, גם אם אתה מסתיר דברים, עדיין יש את השם שלך ודברים שאי אפשר להסתיר.
אז מה עדיף?

BobboVilla

New member
"עדיף" זה סובייקטיבי ואישי. אולי אפשר לשאול מה *כדאי*

לדעתי צריך לחשוב על כל פעולה שאת עושה ולשאול כמה שאלות:
&nbsp
1. מה אני חושף? האם אני חושף מידע אישי (שם, טלפון, תמונה, כתובת ומתי אני יוצא לחופשה)?
2. למי אני חושף את המידע הזה? למשפחה והחברים הקרובים שלי, ל"חברים" שלי ברשת החברתית, או לכל אדם שהוא?
3. איפה אני חושף את המידע הזה? האם זה אתר מבוסס או אתר קטן ולא מוכר? האם יש מדיניות פרטיות, ומה היא אומרת? האם מדיניות ו/או הגדרות הפרטיות השתנו, ואני צריך תמיד להיות בכוננות כדי להגיב לפעם הבאה שיתבצע שינוי שעלול לפגוע בי?
4. האם הכלי שבו אני משתמש לוקח מידע שאני לא נותן לו באופן יזום? זה רלוונטי בעיקר לאפליקציות ולהרשאות שלהן, אבל לא רק. תיוג אוטומטי של תמונות על פי זיהוי פנים זה משהו שיכול להיות בעייתי. שליחת המיקום ו/או האמצעי שבו אני משתמש כדי להעלות את המידע יכול להיות בעייתי (נניח אם העלית תמונה של תאונה כשאת נוהגת, או רשום שאת נמצאת בצפון כשהודעת בעבודה שאת חולה).
&nbsp
כמו שאמרו לי הרבה פעמים - מי שרוצה לשמור על אנונימיות לא יכול להיות מחובר. עצם החיבור, ולא משנה באיזה כלי, חושף אותך. ההחלטה הנכונה (בעיני) היא לשקול את הסכנות מול הרווחים, כפי שהם נתפסים בעיני האדם. למשל צילום והעלאה של האוכל הנפלא במסעדה כלשהי יכול לבוא לפני שיקול של "אני לא רוצה שהאוכל יתקרר", או חשיפה של הילדים בגיל צעיר יכול לנבוע מהרצון להשוויץ בתחפושת יפה שהכנת לבד.

BobboVilla

New member
תפוז מאפשר לך להיות יותר אנונימית, אבל את לא חייבת להיות ככה

לא חסרים אנשים ששם המשתמש שלהם הוא השם האמיתי שלהם, ושיש תמונה שלהם, ושהם כותבים מי הם ומה הם ומה הם עושים, או שיש קישור לעמודים עסקיים, או חושפים בצורה כזו או אחרת את עצמם.

BobboVilla

New member
כמו שטריליאן רשמה, גם בפייסבוק אפשר להסתיר את הרוב

לגבי יותר קשה יותר קל, זה כבר קשור לנקודה 3 שרשמתי למעלה - המקום שבו אני חושף את המידע.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא באמת יותר קשה... השאלה רק מה את עושה בפייסבוק

ככל שאת משתפת וחושפת יותר קל יותר לדעת מי את, זה נכון גם בפורומים.
פייסבוק מעודדת אותך לחשוף יותר ונותנת יותר כלים לכך, ללא ספק, אבל ממש לא חייבים להשתמש בהם.
לי למשל אין חברים בפייסבוק. אני מעדיפה לשמור על קשר אישי בדרכים אחרות.

shoosh2607

Member
מנהל
השימוש שלי בפייסבוק הוא עיסקי בעיקרו

לכן הדברים האלו כן חשובים לי.
אבל תסכימי איתי שזה יותר קשה בפייסבוק - לפברק שם, בלי שום פרטים, בלי כלום? יותר קשה

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הם חשובים לך זו הבחירה שלך איך, כמה ולמה להשתמש

ולא, לא מסכימה איתך שקשה "לפברק" שם (וגם לא צריך מי יודע מה "לפברק") ולא צריך שום פרטים, אז אני באמת לא יודעת על מה את מדברת. פייסבוק לא מחייבים אותך לציין שום דבר על עצמך. שוב, הבחירה בידייך...

trilliane

Well-known member
מנהל
בפייסבוק אפשר להסתיר הכול חוץ מהשם והוא לא חייב להיות אמיתי

וגם אז אפשר לדאוג שלא ימצאו אותך (בחיפוש למשל) אם כי מן הסתם מי שמכיר ידע לזהות (אלא אם החשבון פסיבי לחלוטין). מכירה לא מעט אנשים שמחוברים עם וריאציה על השם שלהם או שם אחר, ואף אחד לא באמת יכול לאכוף את זה. זה לא אומר שהחשבון "מפוברק" או שמדובר ב"התחזות"; אבל מכיוון שבפייסבוק לא דורשים תעודת זהות להתחברות (וטוב שכך...) זה המצב בפועל.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בפייסבוק את לא באמת יודעת מי עונה לך ומה האינטרס שלו...

אלא אם הוא החליט לחשוף זאת, וזה נכון גם לגבי הפורומים. זה שהגיב לך "אבי כהן" אומר לך משהו? אם הוא לא משתף זרים בפרטים האישיים שלו והוא לא מפרסם את עצמו, זה עוזר לך כקליפת השום. בסופו של דבר שופטים את המענה לפי איכות המידע שניתן, איך האדם מתנסח, עד כמה דבריו נשמעים הגיוניים ומבוססים, מה כבר ראינו שהוא כתב בעבר ואיך התרשמנו מזה. זה נכון באותה מידה גם לפורום וגם בפייסבוק.
&nbsp
גם כשאני קוראת מידע בפייסבוק (שנכתב ע"י אנשים פרטיים) אני לא טורחת לערוך מחקר על כל אחד מהם ולפשפש ולבדוק במי מדובר (יש לי חיים). זה לא משנה לי. בסופו של דבר לכולם יש "אינטרסים" במידה כזו או אחרת, ואם את לא מתכוונת לקבל עצות מקצועיות בפייסבוק או לקנות אוויר בשקל
מה זה משנה בעצם? ספקנות בריאה, ביקורתיות, צרכנות נבונה וכו' נחוצות וחשובות תמיד, גם בפגישה פנים מול פנים.

shoosh2607

Member
מנהל
עונה לך על שתי ההודעות

1. זה לא נכון שהשם לא חייב להיות אמיתי. נכון שיש אנשים שפועלים אחרת אולם אם תעשי כאן חיפוש תראי לא מעט שפייסבוק דרשו מהם צילום ת.ז. על מנת לאמת את זהותם. כך שזה אפשרי אולם זה סיכון.
2. אין אפשרות (כבר ממזמן) לא לעלות בחיפוש. אפשר שלא תעלי בחיפוש ע"י מייל או טלפון אבל לא ע"י שם.
3. לגבי ה"לא יודעת מי עונה לי" - נכון בחלקו כי שוב, בפייסבוק יש יותר סיכוי (לא תמיד אבל קיים) שאני אדע מי עומד מאחורי התשובה שקיבלתי.
אני אתן לך דוגמא - אני חברה בקבוצה של מנהלי עמודים עיסקיים בפייסבוק. כשאני שואלת שם אני יודעת מי עונה לי, מה הידע שלו וכן הלאה. נכון, אפשר לשקר אבל זה לא קורה בדר"כ.
4. זה תלוי מה אני מחפשת - כשאני מחפשת מידע על הנושא עליו כתבתי בסעיף 3, אז כן, אני כן אבדוק מי זה ומה זה.
השאלה שלי היתה - האם את מעדיפה את האנונימיות?
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
בקצרה

1. בפועל לא חייב, עובדה. שמעתי אכן על אנשים שדרשו מהם פרטים, כנראה עשו משהו ש"עצבן" את פייסבוק, כי במקביל יש אין ספור כאלה שלא פועלים בשמם האישי המלא והחשבון שלהם חי וקיים. אגב, גם אם פייסבוק יסגרו את החשבון, לא רואה בכך "סיכון"... מכירה גם אנשים שפתחו חשבון חדש. בקיצור, לא ביג דיל.
&nbsp
2. יש אפשרות, ראי סעיף 1.
ואגב, גם אם נרשמים עם שם אמיתי, לא בעיה לכתוב אותו כך שרוב האנשים לא ידעו למצוא (שלא לדבר על אנשים עם שם נפוץ ואז זה מחט בערמה של שחת). מי שלא רוצה להימצא בקלות יכול לדאוג לכך די בקלות.
&nbsp
3. יותר סיכוי, ועדיין, זה בשליטתו ולא בשליטתך. אם הוא רוצה שתדעי תדעי כך או כך, ואם לא אז לא (ולשקר אפשר תמיד, גם בפייסבוק). בכל מקרה אם הוא אדם פרטי לא תוכלי לוודא את זהותו (הרי גם פייסבוק לא מוודאים בד"כ) וגם אם תדעי פרטים אישיים עליו, מה זה באמת משנה?
&nbsp
4. תבדקי איך? אם הוא לא חושף מידע בכלל (או מידע רלוונטי בפרט) והוא לא אדם ידוע ומוכר, זה לא באמת משנה (אלא אם את מתכוונת לשכור חוקר פרטי). כאמור, אני לא רואה טעם בכך. אם הוא מישהו באינטרנט שאמר, הוא מישהו באינטרנט שאמר, גם אם הוא מפרסם על עצמו כל מיני דברים וגם אם אני רואה תמונה שלו עם הילדים. לא רלוונטי.
&nbsp
אני בהחלט מעדיפה את האנונימיות, אבל הסיבה שאני לא חובבת פייסבוק לא קשורה לאנונימיות (בסה"כ אפשר לשמור לא רע על אנונימיות בפייסבוק כל עוד לא מנצלים את הפונקציות שמוותרות עליה...) אלא למנשק עצמו (וגם לחוסר אהדתי לחברה).

BobboVilla

New member
הערה לא קשורה - אפשר כבר (שוב?) להשתמש ב"ממשק"

החל מחודש שעבר.

זה לא היה בקצרה לטעמי

זוכרת שחסמת אותי למסרים אישיים ללא סיבה מוצדקת?

אנונימית?! אני יודע עלייך דברים...

אני רואה שאת גם לשונאית, אה?!...

איזור חיפה+הידע הקיים אצלי+לשונאית!!! = את גרה ב... _deny

ואת גם עמתעצבנת בקלות ואת גם לא מספרת בדיחות.
נו, צדקתי?

AYELET1

New member
מה הסיכון? שיסגרו את החשבון בפייסבוק?

ביג דיל...
אז יסגרו.
נראהמ לי שאפילו אבי לן פתח חשבון חדש

&nbsp

למעלה