דיון על ריפודים

meedas

New member
ריפוד

בוקר טוב המצב האידיאלי מבחינתי הוא רצפת בטון מחורצת ובעלת שיפוע קל (כדי לאפשר זרימה של נוזלים החוצה) ומעליה שכבה עבה של נסורת. חשוב מאוד להקפיד על נסורת באיכות טובה, חתיכות גדולות וכמה שפחות אבק. אין בעיה להשיג נסורת בכל כמות שצריך (מגיע בשקים לפי הזמנה מראש). אבל בהחלט פתרון לא זול. כדאי להקפיד על ניקוי מאוד סלקטיבי של האורווה כדי לצמצם הוצאות, כמובן בלי להגיע למצב שהתא נשאר מלוכלך... אפשרות נוספת היא להשתמש בקש כריפוד על הבטון. מאוד קל לנקות את התא אבל רק אם מקפידים על ניקוי חוזר כמה פעמים ביום (באחד הספרים ראיתי פעם המלצה לשישה איסופי צואה ביום..). אני לא סגורה על זה אבל נראה לי שבהתחשב במחירי הקש בארץ השנה, נסורת תהיה פתרון יותר זול. בהחלט מומלץ להשתמש בקש לריפוד תא של סוסה לקראת המלטה. משבועיים - שלושה לפני התאריך המיועד ועד כחודש אחרי ההמלטה. לדעתי (ומניסיוני) מצע של אדמה בלבד יהפוך אחרי תקופה לקשיח מאוד ולא נוח לסוס. בכל מקרה, לא להשתמש במצע של חול. סוסים מאוד אוהבים לאכול חול והתוצאה בהחלט יכולה להיות קוליק. עד כאן דעתי בנושא בהצלחה

../images/Emo45.gif צודקת...

נסורת הכי טוב לרפד את התא בתנאי שמנקים מינימום פעם ביום טוב טוב... ומוציאים את הקקי במשך היום.. ומחיר שק נסורת קיום עומד על 5 ש"ח.. והסוסים לפעמים אוכלים גם את הנסורת אבל זה הרבה פחות מסוכן מאשר לרפד אורווה בחול, כי כמו שאמרת הסיכויים לקוליק יותר גבוהים..

fliperit

New member
סוסים אוכלים נסורת

בדרך כלל כתוצאה מלחץ או רעב. סוסים שחדשים באורווה צריך לדאוג שעד שיתרגלו שיהיה להם חציר חופשי, וכך לא יאכלו את הנסורת..

PinkHorse

New member
../images/Emo127.gifעונה../images/Emo70.gif

טוב לא הכל אני יודעת..וגם לא יצא לי לנקות הרבה תאים..אבל.. אני חושבת שנסורת היא הדרך הטובה ביותר לרפד את התא... קודם כל היא מחממת, שנית..ברגע שהסוס משתין היא סופגת את השתן ואז רואים אלייה שהיא כבר לא טובה וניתן להחליף אותה+רואים יותר טוב ת'קקעות (
) של הסוס כך שאפשר לראות יותר טוב מקש עם התא נקי/לא. לשאלה של:"נסורת מעורבת עם חרא
" אז..נראה לי שלא..מנסיון של חווה מלפני הרבה זצמן..היו סוסי טיולים שעמדו בחרא הרבה וזה פשוט היה דוחה..במיוחד שנגיד עם ירד גשם אז הכל היה מי בוצי וגועלי כזה ואני לא חושבת שזה יכול לסייע לפרסה של הסוס אלא רק להזיק
ולעניין של בטון, יש אפשרות אחרת

בקשר למעורב..

אני מדברת על חרא יבש... ואז זה נותן יותר נפח לנסות וזה הרבה יותר בריא.... אמם זה רטוב מוציאים

PinkHorse

New member
את חושבת שזה בריא../images/Emo35.gif

ת'אמת לא נראה לי.. חוצמזה שחרא לא מתחמם כששוכבים עליו חח ולא יודעת..זה סתם מסריח.

אנה זה כמו בפארק...

התאים זה נסורת עם קקי יבש.. זה לא מסריח ולא כלום.. ואת לא יכולה כל פעם להוציא את כל המילוי של התא ולשים איזה5-6 שקי נסורת כי זה משהו כמו 25-30 ליום וזה יוצא המון לחודש.. מספיק לשים 2 שקי נסורת ביום ולהפוך את כל האורווה ולהוציא את הרטוב ואת הקקי ומוסיפים נסורת והאורווה נראת מדהים... אני יצלם יום אחד את האורווה של אפולו אחרי שתומס מנקה..
וד"א למה לא נשארת אתמול?? סתם צחקתי איתך... ולמה באת??

זה לא מסריח כשזה יבש...

ואםם מטפלים בזה נכון זה יותר.. ובטבע או במאה הם כל הזמן הולכים על החרא והשטן שלהם.... (אולי בחורף לא אבל בכיץ כשזה מתיבש.. אין בעיה

fliperit

New member
בטבע ומראה

הם לא עומדים על החרא שלהם, כי הם משוחררים בשטח גדול.....

../images/Emo94.gif../images/Emo45.gif

מייבשים את החרא שהתערבב עם הנסורת על משטח יבש נגיד למשך היום וכשזה יבש זה ממש אחלה של דבר להוסיף לנסורת בתאים... פשוט לא שמים את זה רטוב
וכשזה נרטב כמו כל ריפוד מחליפים.

עידוק

New member
אצלי

יש מצע של חול, וממש קשה לנקות, אבל לא נורא... אגב! ביום שבת,לא הקודם אלא זה שלפניו ניקיתי את הכלוב, זה יהיה נורא מאוד אם אני אנקה את זה רק בשבת עוד שבועיים? סה"כ הוא נמצא שם רק בלילות, וגם לא מאווווד מלוכלך רק בפינהה, איפה שהוא משתין, עד כמה זה נורא?!
אולי אני אספיק עוד לנקות היום,או במהלך השבוע... עידוק

חול זה ממש ממש לא בריא..

הם אוכלים את זה ושואפים את זה וזה נכנס להם לאוכל.. גם אם האוכל באוויר הסוס מעיף אותו כשהוא חופר.. לא מומלץ בכלל

עידוק

New member
זה לא חול

זה אדמה, כאילו טבעי, פשוט בנינו מסגרת עם גג, והאדמה נשארה, זה א לחול ים או חול 'גרגירי', זה יותר בוצי...

לפי דעתי...

הכי טוב זה נסורת. לא צריך להגזים בזה שצריך להחליף נסורת כל יום, זה תלוי בסוס. חובה לנקות את התא לפחות פעמיים ביום ולהפוך את הנסורת לפחות פעם ביום. לפי דעתי לא כדאי לשים רק נסורת בהתחלה שמים גם חול אבל לא חול כמו במגרשים אלא יותר דומה בוץ, וגם נסורת ואז אם הזמן הבוץ מתערבב עם הנסורת והשאריות של החרא שלא מוציאים כל הפירורים הקטנים ואז התא נהיה אחלה. אנחנו לא קונים נסורת, יש לנו מספר נגריות שאנחנו הולכים אליהן ולוקחים שקים של תערובת וממלאים איזה 10 שקים וחוזרים לחווה ואז עושים עוד סיבוב של עשרה שקים.

למעלה