דיון על ריפודים

דיון על ריפודים

יש שירשור דומה אולי אבל אני עושה מחקר אישי קל ואני נורא רוצה לשמוע\לקרוא את דעתכם.. אז ככה: מה עדיף לדעתכם: נסורת - איזה נסורת? נסורת מעורב עם החרא ? אדמה \ מעורב ? קש \ מעורב ? בטון? או כל הצעה אחרת.. נא לציין למה אתם חושבים ככה. תודה רבה .. דיון מעניין לכולם :)

popi199

New member
ריפוד

לדעתי לאורווה גדולה עדיף להשאיר אורווה בלי בטון ובלי כלום, עם אדמה ואולי לעשות חלק קטן מבטון כדי שיוכלו לאכול חציר ממנו ואת התערובת לתלות באורווה. לאורווה קטנה עדיף לשים משטח גומי ועל זה נסורת גסה.

cowboy il

New member
ההבדל הוא....

בכמות הנסורת....קשה להשיג נסורת בכמות מספקת בשביל אורווה גדולה וזה גם עסק יקר....הכי זול זה אדמה (כמו בטבע) ולהקפיד על ניקיון...(יתרון לאורוות שמתוכננות לתפעול כלים כבדים(טרקטורים)) מצד שני למי שיש כסף ....רצפת עץ גבוהה מהרצפה עם חריצים לירידת שתן...ותעלות ניקוז עם השקיה בלחץ מתחת לרצפת העץ....ואז בהחלט נסורת או קש...זה אחלה וגם לא מסריח

PonshayGwen

New member
...

בקשר לריצפת עץ, זה אכן נשמע משהו טוב(ובטוח יעיל ביותר) אבל גם קצת הזוי אם אתה לא איזה עשיר מדופלם. ובקשר לזה שאמרת שהריפוד הכי טוב זה חרא ורדמה, אממ אני לא בטוח בזה, אחרי הכל זה לא טוב שהם עומדים בחרא שלהם יש רטיבות והכל, לכן כדאי לשים על האדמה קצת חציר\נסורת שיעזור לספוג+לנקות כל יום ואפילו כמה פעמיים את החרא שלא תיהייה יותר מידי רטיבות.. זאת דעתי..

PonshayGwen

New member
אופס

החלק השני של התגובה שלי אמור להיות לתגובה למטה, בטעות עשיתי תא זה באותה הודעה..

popi199

New member
גודל האורווה

באורווה גדולה (ואני מתכוונת ממש גדולה) השתן והקקי לא מציף את האורווה ואין צורך לרפד, השתן מחלחל לאדמה, אם תשאירי אדמה באורווה של 4/4 מה שיקרה זה שבסוף האדמה תפסיק לספוג והסוס יציף את האורווה. אורוות כאלה אפשר לנקות כל יומיים שלושה, תלוי בסוס. ואם יש אורווה קטנה של 4/4 אז עדיף לעשות בטון ומעל זה לשים גומי עדיף לשים בטון כדי שהגומי יישמר יותר טוב ועדיף לשים גומי כבולם זעזועים לרגליים של הסוסים ואז אפשר לשים פחות נסורת גסה מבאורווה בלי גומי, אורוות כאלה מן הסתם צריך לנקות יום יום ועדיף פעמיים ביום. החסרונות הוא שגומי זה דבר מאוד יקר.

popi199

New member
גומי

לא אמור לספוג שתן, הוא אמור להיות בולם זעזועים לרגליים של הסוסים, הרבה יותר בריא להם לעמוד על גומי מאשר על בטון. ואם מנקים פעמיים ביום כמו שצריך זה ממש לא יוצר רקבונות.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif ../images/Emo45.gif

יש לי תא גדול מאוד גדול.. חח תא רפת כזה.. והוא מרופד בחרא שלהן.. ז"א זאת אדמה עם פס בטון לחציר.. ואת האדמה מרפד החרא.. הגעתי למסקנה אחרי כל מיני נסיונות שזה הריפוד הכי טוב..

PonshayGwen

New member
ועכשיו החלק הנכון לתגובה הנכונה

בקשר לזה שאמרת שהריפוד הכי טוב זה חרא ורדמה, אממ אני לא בטוח בזה, אחרי הכל זה לא טוב שהם עומדים בחרא שלהם יש רטיבות והכל, לכן כדאי לשים על האדמה קצת חציר\נסורת שיעזור לספוג+לנקות כל יום ואפילו כמה פעמיים את החרא שלא תיהייה יותר מידי רטיבות.. זאת דעתי..

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif מממ..

אין רטיבות.. רק בפינה שהן משתינות ומחרבנות.. חרא אני מתכוונת לפירורים שנוצרים אחרי שהחרא שלהן מתייבש.. ניסיתי נסורת וחציר.. זה לא משהו.. בעיקר לא בתא כזה גדול.. ומי אמר שאני לא מנקה?!

stary1

New member
../images/Emo183.gifשירה נסחפת../images/Emo6.gif

"יש לי תא גדול מאוד גדול"

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif כן שחף..

התא שלי מאוד גדול.. סוסים עומדים בתאים 3X3 הסוסות שלי(2) עומדות בתא שהוא שלוש תאים 3X3 לפחות

stary1

New member
../images/Emo183.gifזה בגלל

שיש חוות ששמות סוסים בתאים קטנטנים
..שלך הוא תא מצוין
..אבל לא ענק

fliperit

New member
אני חושבת......

שהכי טוב נסורת....... זה סופג הייטב את הרטיבות, רך, וזול (אפשר לעשות סיבוב בנגריות ולקחת בחינם). אבל, צריך להקפיד (בכל סוג של ריפוד, לנקות את התא לפחות פעם ביום, כדי שלא תצטבר רטיבות בפרסות....) מתחת לנסורת, רצוי לשים חצץ דחוס, או אדמה (לא גומי), כדי שרטיבות תוכל לחלחל ולא תשאר על פני השטח. הערה חשובה!!!!!: צריך לשים לב, שהסוס לא אוכל את הנסורת מרוב לחץ/רעב, כי יכול לגרום לסתימת מעיים רצינית!!!

cowgirl Ms

New member
אממ.../images/Emo80.gif

לסורת יש מן אבק שיוצא ממנה, במיוחד לנסורת של הנגריות. אני לא חושבת שזה יהיה בריא כל כך לסוס לנשום את זה. אבל אולי זה לא כל כך רציני. אני יודעת שלשרקנים זה קטלני למדיי
.

fliperit

New member
צודקת.......

שכחתי לציין שיש סוסים, שמדי פעם מתפתחים שיעול, אבל אצלנו בארווה למשל, יש 22 סוסים, ורק אחת מהם משתעלת (וגם זה, רק בקיץ.....)

זה תלוי מאוד....

עד כמה דק נסירו את העץ אם לא ניסרו אותו כל כך דק לדייקנות מושלמת אז אין אבק כמעט.

למעלה