והנה כמה מילים על אלדד, ולמה הוא משועמם
היום שמעתי שיחה של אלדד עם מרטין על כך שהוא היה ילד מחונן.
הוציא במבחני הדסה את הציון הגבוה ביותר, אבל לא ממש ידעו מה לעשות איתו.
לא לימדו אותו איך ללמוד. לכן הוא בבית הספר היה מסיים חוברת שלילדים אחרים היה לוקח חודש
והוא היה משתעמם נורא בכיתה ואי לכך הוא גם היה מפריע. גם ריטלין לא עזר לו.
ככה יוצא שמגיל מאוד מאוד צעיר הוא משועמם. הוא לא יכול להתרכז במשהו שלא מעניין אותו.
אני כל כך מבינה אותו כי יש לי ילד כזה. בן הזקונים שלי ממש היה קופי לאלדד בבית הספר.
למזלו של הבן שלי, הוא לא חווה גירוש כואב מביתו ומהישוב שבו הוא גדל.
אני מבינה הרבה מההתנהגות של אלדד ואני מבינה גם למה לא סובלים אותו כל כך.
אני יודעת שאם אני הייתי בבית האח הגדול, הייתי הופכת להיות החברה הכי טובה שלו. יש לי משיכה לאנשים מחוננים.
הם מאתגרים אותי. הם ממנפים אותי.
לכן, אחד כמו אלדד מאתגר אותי. אני גם מבינה את חוסר הסבלנות שלו לאנשים טיפשים ומשעממים. אני רואה את זה אצל הבן שלי
שיודע תמיד, אפילו אותי, לעצור ברגע שהנושא עליו אני מדברת, ממש לא מעניין אותו או משעמם אותו נורא.
וכן, יש משהו בקטע של הלא אכפת לו. הוא באמת לא שם ז*ן על אף אחד, אבל יחד עם זאת נאמן מאוד לחברים שלו או לכל מי שהוא רואה כחבר שלו.
עם כל זאת, אלדד מאוד עמוק במשחק. אלדד מודע לכל דבר ולכל מהלך של האח הגדול. לא סתם שאל את האח הגדול אם הרייטינג צנח לרצפה (עם הבאת הדיירים ישנים/חדשים)
כי הוא מודע לכל פעולה ופעולה שהאח הגדול עושה. גם ברור לו למה דווקא הוא קיבל את הקנס הגדול יותר. בכלל, ברור לו שהוא הפייבוריט של האח הגדול מצד אחד,
וברור לו מצד שני שהאח הגדול יעשה הכל, אבל כמעט הכל, כדי להכשיל אותו ובסופו של דבר להביא את הקתרזיס הזה שכל הצופים מייחלים לו.
אלדד מודע מאוד למשחק ויחד עם זאת, בגלל האופי המיוחד שלו, גם לא אכפת לו כל כך. הוא יופתע מאוד אם יודח, אבל מצד שני יקבל את זה בהבנה שזה מה שהצופים רוצים.
הוא גם ידע שמנחם בן או בני יודחו אתמול. הוא מבין את נפש הצופים. לטוב ולרע.