דיון- מהי הרכיבה בעצם?

Saint Marco

New member
דיון- מהי הרכיבה בעצם?

באחת המשמרות שלי במקום שאני עובד לקראת סוף הערב התחלתי לנהל שיחה עם המנהל שהוא במגרה גם מדריך לפלדנקרייז (למי שמכיר) ואיכשהו הגענו לנושא של הסוסים והרכיבה ומה טוב בה, הוא אמר לי מספר דברים ואני רוצה שתחוו את דעתכם. תחילה הוא אמר לי שהרכיבה היא תרפיה לבני האדם, הרכיבה אינה נחשבת כפעילות גופנית ממש- לא כמו ארובי או ספינינג לדוגמה, ולכן התוצאות של הרכיבה הן לא בו במקום (זאת אומרת, שריפת קלוריות, פיתוח שרירים) הם אחרי השיעור, והתוצאות הן עבודה טובה יותר של הגוף! אני יודע שהמשפט הוא משפט דיי מפוצץ, אבל אני אסביר את הכוונה פה. העבודה הטובה יותר של הגוף נובעת מהאינרקציה של האדם עם הסוס. (החלק המסובך יותר) בני האדם ברובם מוקפים סביב אנשים יום יום, אבל אותם אנשים שמקיפים אותם משקרים להם, מרמים אותם ושורה תחתונה, לא נמצאים איתם מהמניעים הנכונים ומה שהם נותנים להם הוא לא אמיתי. הסוס היא חיה שלא משקרת לך, וכל הפעמים שאומרים שרוכבים עם הסוס זה נכון, אתה זורם עם הסוס ואתה נותן לו תגובה והוא עונה לך בחזרה (ברכיבה עצמה).. הסוס "עונה" לך דברים כנים ואמיתיים, הם לא מנסה לרמות אותך ומה שהוא נותן מעצמו אלה דברים רק טובים ולא ממניעים רעים. וככה זה גם בריקוד בזוגות, הפרטנרים מביעים את האמת מתוכם ולא משקרים או מנסים לעשות דברים ולהוכיח דברים. הרכיבה בניגוד לפעולות רבות בחיים נעשת ממשהו מאוד טהור ונקי, בלי שקרים, בלי רמאות... ולכן, היא עושה כל כך טוב לאנשים. אני בקרוב מאוד כבר שנה לא רכבתי..... ואני אומר לכם שאני הרגשתי שינוי אדיר השנה מכל הבחינות... גם נפשית, גם פיזית, גם בריאותית... וזה רק מוכיח את הטענה הזו.

fliperit

New member
זה נכון ולא נכון...

רכיבה כן שורפת קלוריות...ואפילו די הרבה..וכן מפתחת שרירים (בשוקיים במיוחד). הסוס לא משקר, זה נכון, אבל הסוס הוא גם לא חבר לשיחה. זה נעים לרכב, נעים להתלטף עם הסוס, ונעים להיות בקרבת סוסים...אבל הסוס לא משקר פשוט כי הוא לא יכול. הסוס גם לא ישר. הוא פשוט סוס. רכיבה טיפולית מדגימה בצורה מצויינת את התועלת של הרכיבה מבחינה נפשית ומבחינה פיזית כאחד. הטיפול ברכיבה נעשה גם לאנשים בעלי ליקויים נפשיים או שכליים, וגם לבעלי מוגבלויות פיזיות מגוונות. אני חושבת שהקשר אל הסוס (ולא עם הסוס, כי אני לא חושבת שקיים כזה דבר) הוא רק חלק ממה שטוב ברכיבה. הרי רכיבה זה לא רק אינטרקציה עם הסוס, אלא גם טכניקה ויכולת גופנית.

ToryMaster

New member
סוסים מדברים המון

רק צריך ללמוד לקרוא אותם, לפתח איתם קשר עמוק שמאפשר לך להתחבר ולהיות לאחד איתם.

fliperit

New member
נכון...

אני לא אמרתי שהם לא מדברים. אמרתי שהם לא חברים לשיחה. חבר לשיחה לא רק מדבר, אלא גם מקשיבים ומגיב. אז נכון, אני יכולה לשפוך את הלב בפני הסוסה שלי
, אבל היא לא תבין אותי, ובטח שלא תוכל להגיב. היא גם לא תוכל לשפוך את הלב בפי, או להתייעץ איתי. היא תוכל לומר לישכואב לה, או שיש לה מצב רוח רע, או טוב, ושהיא שמחה...אבל זאת לא שיחה.

Saint Marco

New member
רגע רגע,

אף אחד פה לא דיבר על שיחה.. אני דיברתי על תגובות ותשובות שהסוס נותן לך.. וממש לא דיברתי על מילים. איך את יכולה לומר שהסוס לא משקר וגם הוא לא ישר.. זו סתירה של הדברים.. אדם לא ישר הוא שקרן....... הסוסים מעבירים לך "תשובות" בדרך שאולי את לא בהכרח מבינה, אבל שורה תחתונה זה מה שגורם לך לרצות לרכוב עליהם ולאהוב את הרכיבה. אני לא מסכים שאת אומרת לרכוב על הסוס, זו טעות וכנראה שהמניעים של הרכיבה שלך הם לקויים..... על אחת כמה וכמה אם הם בשביל לפתח שרירים ולשמור על גיזרה. "התשובות והשאלות" שעוברות בין הרוכב לסוס נעשות בהרמוניה ובסינכרוניה בין השניים.... ויש אינטרקציה בין הרוכב לסוס... וכנראה זה משהו שלא חווית עובדה שיש פה מספיק רוכבים שיכולים להעיד את זה.

ווינגז

New member
בבקשה לא לרדת לגופו של כותב

לכל אחד יש את הדיעה שלו, ואי אפשר לפסול אחת ולהגיד שרק השנייה נכונה. כלומר, אתה יכול לא להסכים עם הגישה שלה, אבל בבקשה לא לפסול אותה.

fliperit

New member
עוד רגע, עוד רגע

גם אני לא דיברתי על מילים. אני יכולה לתקשר יופי עם אדם חירש או אילם בלי מילים. חילוף של "תשובות ושאלות" הוא שיחה. עם סוסים אין שיחה. כשאני אומרת לסוס מה לעשות והוא עושה/ לא עושה את זה זאת לא שיחה. זאת גם לא שאלה, ולא תשובה. כשהסוס מראה לי שכואב לו זאת לא שיחה. הוא מתנהג בצורה מסויימת כי ככה הוא מרגיש, לא כי הוא רוצה שאני אדע מה הוא מרגיש. סוס צלע יצלע גם כשאני לא שם. "אדם לא ישר הוא שקרן"...וול, מצטערת לבשר לך, סוס איננו אדם. והוא איננו ישר, ואיננו שקרן. אין לו יכולת לשקר, זאת אומרת שאין לו גם יכולת לא-לשקר. שקר הוא דבר שאתה מחליט לעשות, ואמת היא דבר שאתה מחליט לומר. לסוס אין את הבחירה הזאת. מאיפה אתה יודע מה גורם לי לרצות לרכב עליהם ולאהוב את הרכיבה? מניעים לקויים? לא..בשביל לשמור על הגזרה ולפתח שרירים אני הולכת לחדר כושר 3 פעמים בשבוע...

ToryMaster

New member
גם אם אלו המניעים זה בסדר

אני חשה סוג של שיחה ביני לבין סוסים שאני עובדת איתם [או הכלבה או החתול שלי], אומנם לא מילולית, אבל שיחה. אבל אני מבינה למה אני מתכוונת, אם כי זה עדיין לא משנה בתחושת הבסיס - יש לך יצור אוהב ותומך וחם שלא יבגוד בך סתם כי משעמם לו.

ToryMaster

New member
זה החיבור הזה עם בעלי חיים

יצור חמים ונעים שמתמסר לך ולא מציב לך תנאים, זו נחשבת תרפיה מנטלית ופיזית מעולה. עוד דבר שלמדתי בזמנו בחווה [טיפולית] זה שלאנשים עם בעות פיזיות [שיתוק מוחין לדוגמה] הרכיבה עצמה [רצוי על שמיכה] מאוד מגרה ומעודדת את השרירים שפועלים בזמן הליכה, מכיוון שהתנועה שחווים מאוד דומה להליכה.

ווינגז

New member
../images/Emo45.gifתנועה של סוס

פועלת לשלושה מימדים - קדימה-אחורה, לצדדים ולמעלה-למטה, וזה מאוד מגרה את השרירים ועוזר לתנועה ולהתחברות עם הסוס... רכיבה כזו (אם כבר הזכרת שיתוק מוחין
) עוזרת לשמור על מתח אחיד ומאוזן בשרירים, ובסופו של דבר זה מאוד משפיע גם על ההליכה והיציבה. מעבר לזה, ברור שהסוסים עוזרים מאוד בתחום הנפשי... ועוד מעט אני אכתוב הודעה יותר לעומק, יש לי הרבה מה לכתוב פה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

שלא לדבר על זה שהתלות הזו בבעל חיים כל כך גדול אבל במקביל עם השליטה - עושה פלאים לביטחון העצמי. [ושזו גם אחת התחושות הכי טובות בעולם, לשבת בפיסוק על סוס ולחבק אותו עם הרגליים]

Saint Marco

New member
בנוגע לרכיבה הטיפולית,

לטעמי זה הרבה מעבר, תחשבו רגע שיש לכם מטפלת וכלב.... המטפלת יכולה להיות טובה וחביבה ויכולה להיות עם אופי איום ונורא וכאילו להיות נחמדה הרי היא מתפרנסת מיזה... האהבה והטיפול שהיא תתן לך היא שיקרית ואת תרגישי בזה, ומהצד השני, הכלב שלך יתן לך אהבה כנה ואמיתית.. ולא ינסה להעביר לך דברים שקריים.. וככה זה עם הסוסים, הטיפול שהם מקנים בא ממקום חיובי וזה עושה הבדל אדיר.. מלבד הפיתוח של השרירים והמוח וכו'...

ווינגז

New member
ברור, זה אחר לגמרי

ובדיוק בגלל זה הרכיבה הטיפולית קיימת, בנוסף למטפלת. זה עובר על אותו עיקרון גם לגבי שחייה עם דולפינים או עבודה עם כלבים, למרות שזה בכל זאת שונה לגמרי; עצם הרכיבה (ולא רק היא, אבל זה מה שמתייחסים אליו בעיקר) משפרת לא רק היכולת הפיזית, אלא גם את הביטחון העצמי, שזה דבר שמאוד חשוב לכל אחד... גם באנשים שבאו לרכב בגלל מגבלה פיזית בלבד. בסוסים פשוט אין רוע, זה שונה לגמרי מבני אדם. סוסים לא משקרים לך, לא עושים עלייך מניפולציות ולא אומרים משהו ומתכוונים למשהו אחר. מה שהם משדרים זה מה שקיים, וזה מאוד עוזר שיש לאדם קשר עם כזו חיה (ושוב, כל בעלי החיים הם כאלו, בלי כוונות זדון, חוץ מהאדם).

Saint Marco

New member
תגובה..

הרכיבה על סוסים היא בדיוק כמו שחייה על דולפינים.. אותו עיקרון.. רק שעם דולפינים שוחים ועל סוסים רוכבים. השיפור בביטחון העצמי נובע מכך שהיות והאינטרקציה בין האדם לאותה חיה "טהור", הטהורות הזו היא מסגרת בחיים, מסגרת טובה וכשאדם נמצא במסגרת שטובה לו הוא פורח... ביטחון עצמי וכיוצא בזה. אדם כשהוא נמצא במסגרת שטובה לו פורח.. נקודה.

stary1

New member
בתקווה שהבנתי את כוונתךP=

בקשר לכך שהרכיבה בעצם מפתחת יכולות כאלו ואחרות אצל הרוכב, שבאמצעותן הוא מפתח את הגוף בפעילות שהוא עושה לא במסגרת הרכיבה, אני די מסכימה. האמת היא שעכשיו כשהעלת את הרעיון הזה, זה די מבהיר לי כמה שאלות שהיו אצלי בראש.. בהקשר השני, אני די בטוחה שזה מאוד נכון. אבל לדעתי הרגשה זו נובעת מכל התעסקות כזו ואחרת עם בע"ח, ולא רק סוסים. כמו כן, אני די בטוחה שההרגשה הזו מתקבלת גם בעקבות הטיפול והשהיה במחיצת הסוס. אני חושבת שבין ההרגשה הטובה,הטיפול בסוס והרכיבה ישנו משוב חיובי. כלומר,ככל שמבלים יותר "זמן איכות" עם הסוס, הרכיבה משתפרת. עכשיו, אני חושבת שההרגשה הטובה והשיפור המנטלי נובעים גם מהשיפור ברכיבה וגם מההתעסקות הכללית עם הסוס. ובאופן מסוים, היא זו שעוזרת בעיקר בשיפור הרכיבה(אחרי שהיא נובעת מההתעסקות עם הסוס). נראה לי שסיבכתי את עצמיP:

ToryMaster

New member
אני חושבת

שמה שניסית להגיד בעצם זה שההתעסקות עם הסוס משפרת את הקשר איתו, וככל שהקשר טוב יותר - כך העבודה עצמה טובה יותר.

ווינגז

New member
זה מעלה שאלה אחרת לגמרי בעצם

מה מטרת הקשר שלך עם הסוס, לא רק במה הקשר הזה תורם. קשר עם סוס הוא לטעמי הרבה יותר מרכיבה, זה הכרה והבנה של האופי שלו, וברור שעם ההכרה של הסוס ושל התגובות שלו, הקשר בינכם משתפר והרכיבה משתפרת גם היא (בכלל ברכיבה, ובמיוחד אם רוכבים על סוס אחד לתקופה ארוכה ומטפלים בעיקר בו - ואז לומדים לקרוא אותו טוב יותר) כל האינטרקציה הזו היא המטרה שלי יותר מלהצליח ברכיבה ויותר מלרכב באופן כללי (כמו שאת יודעת
), והקשר עם הסוס תורם לי הרבה מאוד גם אם אני לא רוכבת, זה מאוד תלוי איך כל אדם מגדיר את הרצונות שלו.

Saint Marco

New member
בדיוק מה שאני חושב,

בגלל זה אני החלפתי המון חוות ואף פעם לא נשארתי באותו מקום.. כי היה לי קשה למצוא את המקום שלי גם מבחינת התנאים וגם היו מקרים מבחינת הסוסים.... היו חוות שבאמת נשבר לי הלב שעזבתי.. אבל זה בגלל שהיה חשוב לי לאזן בין השניים.. גם לרכוב בשביל להיות רוכב טוב וגם בשביל שיהיה לי קשר עם הסוסים.

Saint Marco

New member
צריך לעשות פה הבדל....

שהיה במחיצת בעלי חיים ממשפחת היונקים יותר היא טובה, מרגיעה, נעימה וכו'.... העניין שלא מדובר פה על השהייה במחיצת הסוס, מדובר פה על הרכיבה על הסוס והיחסים שבין רוכב לסוס ומה שהרוכב מקבל וכו'.... מה שאת טוענת רק מחזק את העניין, אבל אני מדבר על רכיבה כפעילות ולאו דווקא ליטוף.. חולה עליך!!!!!!
אנגליה קוראת לנו..

למעלה