דיון לזכרים בלבד

yariv~2

New member
אין לי בעיה עם ירידות..

יש לי בעיה עם אנשים שאינם זקוקים למסך לשם כתיבת התגובה.. - ואני שמח שאינך אחד מאלה (ואיני רומז לאף אחד אחר בפורום!) חתיכת העור הזו לא ממש מסמלת את "טובתו" של בני.. זה אפילו נחשב כבר תקנה.. במס´ שיעורים קצרים אפשר להחזיר את העורלה למצבה המקורי.. אין בזה שום "עוול". אכן, לא אכפת לוותר עוד קצת(גם אם זה "על חשבון" בני).. ואני ממש לא מצטער על זה שחתכו לי.. למען האמת זהו עוד פרט שולי ולא ממש משמעותי מחיי. העולם לא סובב על ציר הז´ ואם ההנאה לא תהיה מושלמת אז... לא ביג דיל. וכמו שאמרתי.. אם בני לא יהיה מרוצה, עניין של שבוע - שבועיים והעורלה חוזרת למקומה המפואר... (שיעלם בכל מקרה בשלב מסוים.. כך שכל העניין הוא די פתטי)

אנדרי ז

New member
אז ככה

קודם כל אתה מחליט בשביל בנך מה חשוב ומה לא, ואני לא חושב שיש לך את הזכות לקבל את ההחלטה הזאת במקומו. שנית, אם שמעת על טיפול יעיל שאורך רק שבוע-שבועיים אשמח לדעת. ממה שאני ראיתי ברשת אנשים עושים לעצמם כל מיני דברים לא הכי נעימים במשך שנתיים-שלוש בשביל להחזיר עטרה ליושנה.
וביעיל אני מתכוון לטיפול שגם מחזיר את רמת הרגישות המקורית, ולא רק פיסת עור קוסמטית.

אנדריי אתה תותח

אני שמח שאלו הם דבריך במידה ואתה אכן חושב כך, האמת שבך קוסמת לי אפשר לכנותך ערל?

אנדרי ז

New member
לצערי הרב לא

אף שהייתי כזה עד גיל עשר, זמן קצר לפני העלייה לארץ. בדבר אחד אני מסכים איתך. תופעות כמו שראינו בשרשור הזה או כמו אתאיסטים מוצהרים שמסכימים להינשא ברבנות, הם בעיניי כניעה מבישה למוסכמות חברתיות וחוקיות פסולות. אני מבין את חולשת הרוח שתוקפת את אותם אנשים מול לחצים בלתי נסבלים, אבל הלוואי שהיו להם יותר "ביצים" לעמוד על שלהם.

אין כמוך

"תופעות כמו שראינו בשרשור הזה או כמו אתאיסטים מוצהרים שמסכימים להינשא ברבנות, הם בעיניי כניעה מבישה למוסכמות חברתיות וחוקיות פסולות.." את זה אתה קבעת! זה מה זה פשוט להבנה. מי שלא מסכים איתך הוא... הציטוט מדבר בעד עצמו.

אנדרי ז

New member
להיפך

למשל כלפיך אין לי שום טענה, כי אתה מאמין באותן מוסכמות ואתה לא מבצע אותן בניגוד לרצונך. יש לי בעיה דווקא עם אלה שכן מסכימים איתי ובכל זאת נכנעים לתכתיבים זרים.

yariv~2

New member
אתה גם מחליט לבנך

באיזה ארץ הוא יוולד... לגור ישראל - סיכוי גדול להיהרג בפיגוע, איך אתה עושה לו את זה? ולא רק זה... אני משער שאתה גר במרכז - סיכוי גדול יותר למות.. אתה שולח אותו לצבא.. - צבא ישראל צבא שנלחם.. (לעומת שאר הצבאות המערביים) שוב אתה נותן לו סיכוי למות.. אתה מגדל אותו בסביבה מסוכנת - רמת הפשיעה בארץ היא מהגבוהות.. אתה שולח אותו לבית ספר חילוני.. - סכנה לפרוטקשן.. (לעומת בתי ספר חרדים\דתיים שאין סכנה כזו כלל) כך שאם אתה באמת רוצה שיהיה לו רק "טוב".. (לפי הגדרתך את הטוב) סע לשוודיה - גדל אותו בבית ספר דתי - אל תשלח אותו לצבא - ... - ... אנו קובעים לבנינו הרבה הרבה דברים בחיים... באיזה בית הם יגדלו (אני משער שמעמדך הוא ממוצע - איך אתה עושה לו את זה? תן לו לגדול בבית עשיר..) באיזה בית ספר הם ילמדו.. אתה בוחר להם את החברה.. החיים שלהם נתונים בידך בעצם. לגבי החזרת העטרה - אני אחפש לך את הקישור המדויק.. (אין מושג לגבי החזרת רמת הרגישות.. ואין לי מושג איך אתה לא שם לב לבולשיט הטמון כאן)

אנדרי ז

New member
על איזה בולשיט אתה מדבר?

לגבי שוודיה דבר אחד אני מבטיח לך מראש: לבית ספר דתי אני בטח לא אשלח אותו, ולא משנה כלל של איזו דת. כל השאר פתוח... ולגבי שאר הדברים, יש הבדל גדול בין הדברים שהבאת, שהם גם בדרך כלל הפיכים, ובין הטלת מום בלתי מוצדק בגופו, שעדיין לא שכנעת אותי שהוא באמת הפיך.

yariv~2

New member
הכל פתוח? אולרייט..

העניין הפיך - בזה שנינו מסכימים.(חזור הודעה אחורה) אני מקווה להראות לך שמדובר בזמן קצר.. הבולשיט הוא "גודל ההנאה". לכל הרוחות, את מי זה מעניין? אני מוכן לוותר על כלי זיני לטובת זיכרון אין סופי.. (פנומלי או משהו כזה) את ה"מום" הזה מקבלים עשרות מליוני ילדים.. אז גם בני יקבל.

אנדרי ז

New member
זה שאחרים עושים מעשה ברברי

לא אומר שגם אתה חייב. אולי גודל ההנאה לא חשוב לך, ואני לא מתכוון כאן להיכנס לחיי המין שלך, אבל גם לך אין שום זכות להיכנס לחיי המין העתידיים של בנך ולהחליט בשבילו עד כמה ההנאה חשובה, לפחות אם אנחנו יוצאים מתוך הנחה שאתה אכן מקבל את זה שהנאתו תיפגע במידה משמעותית. וחוץ מזה על איזה זיכרון אינסופי אתה מדבר לכל הרוחות?

yariv~2

New member
הגדרת ה "ברבריזם" שנויה במחלוקת.

מניין לך שההנאה נפגעת בצורה משמעותית? מאותם האנשים שהחזירו לעצמם את רמת הרגישות? ואולי זה עניין פסיכולוגי בלבד? - סליחה, התכוונתי לזיכרון צילומי.. (כל ספר\דמות\וכו´.. נשארים במוח, ונשלפים במהירות.. - לא היית רוצה? )

אנדרי ז

New member
מנין לי...

מאותם אנשים שעברו את הכריתה הזאת בגיל מאוחר ומעידים על כך. ולגבי הזיכרון הצילומי - הואל נא להבהיר לי את הקשר לנושא הדיון שלנו.

ואתה מאמין להם?!

וכי על מה חשבת שיצהירו? שאין הבדל כלל ואו משמעותי? זה מזכיר את הישראלי המצוי, מאלה המחפשים מציאות ותמיד ממליץ גם לאחרים לעשות כמוהו. הסיבה ברורה וידועה, כדי שלא ירגיש שרק הוא יצא פראייר. אגב, מדוע שלא תאמין לחוזרים בתשובה שגם הם מעידים על כך שחייהם השתנו לבלי הכר וכמובן לטובה?

אנדרי ז

New member
מדובר פה על הרגשה פיזית

שהיא דבר הרבה יותר מוחשי מ"חיי השתנו". מעבר לכך זה גם היגיוני שכשמקטינים לך את שטח הפנים שמלא בעצבי חישה אתה תחוש פחות.

yariv~2

New member
ואם אביא לך אנשים שטוענים ההיפך?..

לא חושב שזוהי הוכחה מספקת.. אם יש לך הוכחה מדעית - אשמח לשמוע אותה. לגבי הזיכרון הצילומי.. אני הכנסתי זאת בדרך אגב.. ושאלת על מה אני מדבר.. ו.. ו.. צודק, באמת אין קשר מהותי לדיון.

אנדרי ז

New member
אין קשר אפילו לא מהותי...

יש המון אתרים באינטרנט שבהם אפשר לחקור את הנושא הזה, אבל אני כבר אשאיר את הדיון הזה לאנשי פורום ברית מילה החרוצים.

Charlie

New member
אני אמול את ילדיי ויהי מה!

ואין לזה קשר לש"ס או לישיבת "אור שמח". אני יהודי, גאה בכך, וחלק מההווי היהודי הוא ברית המילה בגיל 8 ימים, כמו ליל הסדר, הדלקות נרות חנוכה וכיו"ב. אין לזה קשר לחרדים. אני נוסע בשבת, אוכל גם בשר לא כשר ואף "חוטא" באכילת חמץ בפסח או בשבירת צום יום הכיפורים. כל אדם יעשה את הישר בעיניו בביתו שלו בתחום הזה. אני "יהודי פרוטסטנטי" - כלומר איני צריך את "הכנסיה" (או האורתודוכסיה) כדי להרגיש יהודי או להרגיש קרוב לבוראי.

צ"רלי, הרשה לי להעניק לך את תואר...

אחד הנורמלים היחידים בפורום העקר הזה, תואר חשוב במפלגת שינוי עקרת העקרונות אמרת משפטים של ישראלי מצוי נורמלי וחכם, מה שאזרחי שינוי לא יכולים להפיק

למעלה