דיון לזכרים בלבד

yariv~2

New member
תסכול? עצבים?

הדבר היחיד שאני מריח כרגע הוא המיטה החמה שמחכה לי.. והפיצה שאני אוכל כרגע.. אני רחוק מתסכול ועצבים מאות שנות אור.. הפעם האחרונה שהתעצבנתי לא ממש זכורה לי.. ואם כבר, זה בטח לא היה בגלל דיוני אינטרנט כאלה ואחרים.. - צר לי לאכזב אותך :)

yariv~2

New member
לא, אני לא אעזוב..

אלפי פילוסופים, מדענים, חכמי רוח.. מנסים במשך אלפי שנים לברר מהי מהות החיים.. והנה בא אדם שמכריז כי הוא יודע מהי... נראה לך שאתן לך להתחמק?! חבל"ז..

אני כאן...

לשכנע את אשתך והחותנת שזה לא כל כך נורא להשאיר את הרך ערל, זו אפילו עוולה איזו התבטאות אומללה שלפת, בינינו, כשאמרת לכולם על המשפחה של אשתך הא? מה שאתה בעצם טענת כלפיי אני טוען כלפי השקפתך, הרבה תורות השקפות ודעות נולדו עלו ירדו ונשתכחו מלב חכם למעט דעת תורה בכל מכמניה, יבוא יריב שכנראה נפלט ממערכת דתית כלשהי או חונך ע"י סבא ניצול...לכפור במזיד ויקרא תיגר על הספינה העמוסה והעתיקה הזו? חבל"ז

yariv~2

New member
למען האמת -

יש לי סיבה אחרת למול את ילדי.. פיברקתי כאן סיבה. ולא - אתם לא הולכים לדעת אותה.. כן, היא קשורה למשפחתי(לא בהקשר הנ"ל). אללי לי, אני אמשיך לשמוע את הספקולציות שלך לגבי עד אין סוף?.. גלה לי את את משמעות החיים.. יותר מזה - לא ביקשתי.. חמקן חבל"ז.

משמעות החיים בפורום?

מפעם לפעם אתה מתעתע בי, פעם אני מייחס לך חשיבות יתר ופונה אליך בכבוד יותר מלאחרים (אני מכבד שכל לא פלצנים) ופעם אחרת אתה מפתיע אותי עם תגובות ותשובות נלוזות והופך בעיני לעוד אחד כמו אנדריי ארור והשאר , משמעות החיים היא נושא לדיון בארבע עיניים, אף אחד מהפילוסופים ואנשי הרוח למיניהם לא מצא את המשמעות משום שהוא לא חיפש ונבר במקום הנכון, בכיוון הנכון, וכיון שכן איך ימצא ולא יתבלבל, אבל יש בדת אחת אנשי רוח כבר אלפי שנים שמצאו את המשמעות ולא משו ולא נעו ולא זזו מן הדרך בכי הוא זה ולו רק בגלל שלא נמצאו בה פגמים ולא כמו ש הניאושינויניקים שבאים עם דעות פלצניות מקרוב באו, שמנסים כל העת לחדש ולנסות להפיל בניין בחוסר הצלחה משווע ואני מדבר על השקפת הדת היהודית שלא קם אחד רציני והצליח להפריכה אשר משמעותה היא תיקון המידות והנפש, בשביל להמשיך ולבאר את משמעות החיים לדידה צריך לףפני כן להאמין בכל העומד מאחריה , דאי לאו הכי, מה יעזור כל מה שאספר לך על טוב ומיטיב, שני העולמות, שכר ועונש, שש עולמות ועוד כמה מושגים כאלה? לא יהיה להם ובצדק שום משמעות כלפיך חמקן? חבל"ז? עוד לא קראת אותי? האחרון שיתחמק מכם זה אני, אני כאן עד ש... קרוב היום בו אפתח את הדיון לגבי הטפילות ואי גיוס בחורי הישיבות, תופתעו לקבל חומר חדש למאגר החסר שלכם

אנדרי ז

New member
אני מבין שצורפתי למשפחת ה"ארורים"?

שמע, עם השטויות שאתה כותב קשה לי להתווכח, בגלל שעד שאני משקיע את המאמץ להבין לפחות חצי ממה שאתה מקשקש בסינית שלך, כבר לא נשאר לי כוח לניסוח תשובות ראויות. כנ"ל גם לגבי הודעתך זו. מה בדיוק אתה מצפה שנפריך בהמצאה ההזייתית הקרויה דת? תפריך אתה קודם את קיומו במציאות של הארי פוטר ושל המטאטאים המעופפים! (אתה חופשי להתייעץ עם כבוד השר...) אז מצידי תרגיש חופשי לקרוא לי ארור, אם כך אתה חושב שתנצח באיזה שהוא ויכוח.

אתה פשוט טמבל

התכוונתי ל-EROR בעברית זה מאוית ארור זו פעם שניה שאתה לא מבין דברים נכון אולי תלמד סינית?

אנדרי ז

New member
כנראה שאיתך באמת לא תהיה לי ברירה

אתה כותב דברים לא מובנים ומצפה שכולם יבינו אותם. יש לך בעיה קשה מאוד של יהירות קיצונית. אולי הגיע הזמן שמנהל הפורום יפרסם סקר חדש: כמה גולשים פה מבינים את דבריו של זה שאפילו כינויו לא מובן?

כינויי

כינויי ידוע למעט מותיקי תפוז בפורומים אחרים ובכלל, בטח לא ליושבי הבטח בפורום חדש ונלוז זה, הפוך את זה לאותיות לטיניות קשר זאת לשוק ההון ואולי תדע מי אני

אנדרי ז

New member
סינית כמו תמיד...

אל תדאג, יושבי פורום נלוז זה מצטערים על עצם הטירחה שבהתעניינות בקיומך האומלל.

ואני כה מצטער....

למצוא דמויות חסרות משמעות ככל החברים כאן שמחפשים לעצמם משמעות ודרכים חדשות ולהמציא דבר שאינו ברומניה זה היה מצליח

אנדרי ז

New member
משמח אותי מאוד

שאתה "זוכר" את רומניה יותר טוב ממני. אולי שם מקומך באמת... רק חבל שכבר אין שם משטר טוטאליטארי כמו שאתה אוהב. אני לא מחפש להמציא כלום. החיים שלי בסדר גמור ואני לא מחפש להם שום משמעות חדשה. צר לי לאכזב אותך.

yariv~2

New member
נו נו..

אני מוכן להניח כל הנחה לשם קבלת המשמעות הזו - סיכמנו? שפוך... כן, על גבי הפורום. לפי אורך הודעותיך - אני מבין שעצלנות היא לא הצד החזק שלך. כך שאין שום סיבה לא להשמיע את דבריך מעל דפי הפורום.

בוא נלך הפוך...

כיון שאני מטיל ספק בהנחותיך נלך הפוך ברשותך שאל, הקשה, פרוך, מצא בקיעים וסדקים בהשקפתי או אמור לי איפה היא טועה ואענה לך כידוע לך כל מה שנוסב סביב גזירת הכתוב ולימודים כהלכה למשה מסיני וכו" אין בהכרח שסברתי וסברתך תתיישר עמם ולכן חייבים כאן את אלמנט הנחת ההנחה שלא בהכרח הנחת אף על פי שאמרת שתניח זאת. מה תאמר, אני צריך להוכיח? חובת ההוכחה על איי אס המיתולוגי הותיק בפורומי תפוז שנטש לו את האתר כשנתיים? בזאת אני מודיע שאיני מתכוון להוכיח את חפות השקפתי מעל גבי הפורום, להיפך, לקבוע עובדות ומציאויות שונות שיפרכו ויביכו את השקפתכם כמו נושא הברית מילה בו אני זוקף לעצמי הצלחה יתירה בפרט אליך ולסיום לא אתן לך לעבור מנושא הברית מילה ולהתפרש הלאה בהתרפסות,,,מדוע תעשה ברית מילה ע"י מוהל בשר ודם שעשוי לטעות ולהפוך את בינך לנכה וכל זה בגלל שיקולים משניים?????????????

yariv~2

New member
ואיך אני יכול לפרוך את השקפתך

אם איני יודע מהי?.. דיברת על ששת עולמות.. ענינים.. אני מעולם לא שמעתי על העניין הזה ביהדות
בקשר לברית מילה - קרא לזה התרפסות, קרא לזה התחנחנות (אני ממש לא מבין מה הקשר - אבל אם אתה רוצה..) קרא לזה ירידה לזנות.. כתבתי שאיני הולך לפרט בקשר למילת בני, ואכן כך אעשה. הסיכוי שבני יפצע ויהפך לנכה הוא בדיוק כמו הסיכוי שבני יהפך לנכה אם אשתי תאכל פלפל חריף בתקופת ההריון.(וישנו סיכוי שכזה)

gilka

New member
אין בעיה!

אתה מבקש הפרכה אבל אני בן אדם מאוד ריאלי ולכן אני רוצה להסביר לך משהו (שאולי אתה יודע): בעולם המדעי והמדוייק שבו אנו חיים היום כל דבר שאתה דוגל בו אתה צריך להוכיח אותו. אתה כמובן לא יכול להביא הוכחה חד משמעית ולכן אין לי פה מה להפריך. זה כמו שאני אגיד לך שאני יודע שגמדים בלתי נראים חייב בעולם שלנו והם מחליטים מי ימות בכך שהם בעצם יורים בו באקדח לייזר משוכלל. עכשיו אם אתה יכול להפריך את זה אז אולי אני אפסיק להאמין בזה. נראה אותך. (ואל תגיד לי שבאמונה שלך מאמינים יותר אנשים כי עד לפני 500 שנה כל אירופה האמינה שהעולם שטוח- אז מה?) חוץ מזה לנושא אחר לגמרי: לפי דעתי הוויכוחים שאתה מעלה בפורום הם בלתי רלוויטים לפורים הזה שכן הפורום לא נקרא "פורום האמונה". הוא נקרא "פורום שינוי". לפי מה שאני מבין לשינוי אין שום בעיה עם הדת ועם אנשים מאמינים. הבעיה היא עם הניצול ואי הצדק!!! ולכן הוויכוח הוא לא רלוונטי כי למרות שהוא מאוד מעניין שינוי לא רוצה להרוס את הדת אלא למנוע ממנה להיות תירוץ לטפילות.

gilka

New member
זה מאוד קל

לטעון שהדת היא משהו נכון רק בגלל שחא הצליחו להפריך אותו. הרי אפשר אפילו לפי הגדרה להפריך עובדה ולא אמונה וזאת מכיוון שצריך שמשהו יהיה בטוח בהתחלה כדי להפריך אותו (ךדוגמה :כדור הארץ הוא שטוח). אתה תגיד שזו הייתה אמונה אבל עד שגילו אחרת כולם ידעו שכדור הארץ הוא שטוח. אני מאוד מקווה שבתור בן אדם מאמין אתה לא מנסה לייחס לעצמך את הזכות לדעת משהו שאתה לא אמור לדעת בוודאות. כי אם היית אמור לדעת בוודאות אז ה´ היה מראה לך את עצמו. בקשר לעניין המילה: אני ,כמו שאתה יודע, לא דתי וגם לא מאמין. אתה מנסה לצייר זאת כך כאילו לי יש בעיה (ולאחרים) עם אנשים שכן מאמינים ולפחות במקרה שלי זה פשוט לא נכון. אני מקיים את המצוות החשובות של היהדות ולא מכיוון שאני מאמין אלא מכיוון שזו המסורת (כמו שלכל עם יש מסורת גם לנו יש). המסורת היא לחגוג את חג הפסח כי יצאנו ממצרים (וזה לא משנה מי עשה לנו את זה העיקר הוא שיצאנו מבחינתי ולכן אני חוגג אותו כחג הסטורי). אותו דבר לגבי חנוכה או פורים. דרך אגב תופתע לגלות שאני כן מקיים את רב המצוות בנוגע לחגים האלה ולא רק חוגג את הדברים שכיפים כמו רוב החילוניים אלא גם את הדברים הפחות נחמדים כמו אכילת כשר בפסח. זה מביא אותי לעניין המילה עליו דיברת. בדיוק כמו שאני חוגג את החגים אני גם אמול את בני. לא כי אני מאמין שה´ אמר לעשות את זה אלא כי אני מאמין שזה מייחד אותי עם העם שלי שלמרבה הפתעתך אני עדיין מרגיש קשור אליו. אני אעשה זאת כי העם שלנו עבר הסטוריה ארוכה , כולל השואה, כדי להישאר עם מאוחד (ולאו דווקא על בסיס הדת).

אנדרי ז

New member
את מה בדיוק אתה מוכן לתרום?

את טובתו של בנך? אתה הרי לא מוותר על חלק מהגוף שלך, אלא על חלק מבנך. עאלק ויתור כואב. לך כבר חתכו, אז מה איכפת לך "לוותר" עוד קצת בשביל שלום בית? סלח לי על הירידה, אבל הזמנת את זה עם שירות עד הבית...

למעלה