דיון לזכרים בלבד

דיון לזכרים בלבד

מה לעשות שהאל או אם תרצו הטבע יצר אותנו שונים קצת מלמטה (אומרים שגם מלמעלה) ולנו יש....ולבנות המין השני אין... אך במחשבה שניה בעצם לאמהות יש זכות וטו על בריאות ומניעת סכנות ילדיהן אז הנה אתן יכולות להצטרף לדיון, את הכותרת לא אשנה היא תהווה מוקד משיכה לפתיחת וקריאת המודעה אז ככה...לא אשאל את הזכרים אם עשו לכם ברית מילה (הטקס הפרמיטבי הזה כמו שעושים באפריקה גם לבנות) כי אם עשו לכם זה לא היה בידכם למנוע זאת, לא שאלו אתכם אז. אבל...כשתהיו הורים או אם אתם עכשיו הורים האם תעשו או עשיתם לילדיכם ברית מילה? ראיתי כאן התרסות על תורתינו הקדושה מכל באי הפורום, קראתי ליגלוג רב על החגים, המנהגים, הצומות, הכל בעצם בלון נפוח, כלומר כל ההיסטוריה המעשית היהודית הזו בעצם אינה לפי דבריכם אם זה יריב או גרשון או אנדריי, אם כן מדוע תעזו או העזתם לבצע זמם זה בילדיכם? לפגוע בכושר המיני שלו? להוריד לו את הפרופיל? אני כותב את דבריי בהנאה משום שלעולם לא אשכח את פופוליטיקה של הערוץ הראשון לפני כשמונה שנים שם היה דיון כזה והגיע הסופר מאיר שליו כמדומני ואמר כי הוא מל את בנו בפיו, כלומר קורא את הפסוקים מהתורה אך לא נוגע בבשר עורלת בנו, (תצחקו איתי עליו?) ואז.......... שאל דן מרגלית את היו"ר שלכם, האם עשית לבנך ברית מילה? והוא האדים וענה בחיוך כן. ואז עבר מרגלית לאמנון דנקנר ושאלו והוא ענה גם כן, וז הוא שאל את שלי יחימוביץ או מישהו אחר איני זוכר בדיוק והוא או היא ענו כן בגלל הלחץ החברתי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תגידו אתם? זה לא טימטום לשסות ולהשתסות במעשיות ההלכתית והדינית של התורה ואח"כ לשלם חמש מאות ש"ח לדוס שיוריד לבן שלך קצת מהאצבע האמצעית? בררררררר אני מרגיש צמרמורת בין הרגליים נ.ב. אחרי הכל כולנו בדרכו של אברהם אבינו, גם הגרועים שבו, וזה מה שמשמח

זניח

New member
האנשים שלכם מצחיקים לא פחות.

אני צחקתי ונהנתי יותר מדברייך מכיון ששוב אתה, ורבים ממחניך, מזכירים לי שוב ושוב כמה לא עיניניים אתם. במקום לבוא ולהציג אלטרנטיבה לדרך, לעמדות, לאידאולוגיה, אתם בוחרים ללעוג על האנשים ה"גדולים" במחנה האחר רק כדי להראות שיש לכם בכ"ז משהו להגיד למי שחושב לא כמוכם. אז דע לך - אנחנו, בניגוד לאחרים, לא מייחסים גדולה כזו או אחרת לאנשים כאלה או אחרים. כל האנשים שהזכרת הם בני אדם רגילים רק עם כשרון מסויים המתבטא בדרכים אלה ואחרות. בכל אופן, זה לא הנושא. הרמב"ן כבר כתב לפני 800 שנה שהרמז לימי המשיח הוא בכך שרשעים בישראל יפסיקו גם הם לימול את ילדיהם. ואתה שואל למה? אינני יודע את התשובה, לא הכרתי את הרמב"ן אישית, אך מתוך הכרותי עם אנשים לא מעטים שבחרו לימול את ילדיהם הם עשו זאת מסיבה אחת פשוטה - אי אפשר לגדל ילד ערל בחברת בנים אחרים שהם נימולים. הבאת ילד יהודי לתוך חברה יהודית וללא לימול אותו - הרי זה לתת בו פגם הרבה יותר לו פגמו בו ע"י המעשה הנתעב. אבל, ימות המשיח אכן כאן (ואולי לכך התכוון הרמב"ן - שאכן יבואו ימות המשיח כשרשעים בישראל לא ימולו את בניהם - אכן הנאורות סוף סוף תפרוץ את גדרות החושך), ואנשים אכן מתעוררים מההזיה הפרימיטיבית הזו ומנסים לתת את דעתם גם במקומות בהם הרגש שולט. הכרתי כבר בני זוג שלא מלו את הבן הזכר שנולד להם (שיגדל לשינוי, חופה ומעשים טובים), אך אולי הם דוגמא פחות טובה שכן השניים לא גרים עוד בישראל. בקיצור, ענין הברית מילה הוא נושא מאוד רגיש לא בגלל גדולתו או חשיבותו ההסטורית/הלכתית אלא בשל עובדה אחת פשוטה: כל אבא יודע בדיוק מה הוא היה מרגיש לו היה נכנס למקלחת המשותפת עם הבנים ללא המלבוש המסורתי היהודי.

סחור סחור לכרמא לא תקרב

מה זה מקלחת משותפת ומה כל הניחנוחים האלה? אי אפשר למצוא אצל כופרי העם קצת ישרות בדרך? קצת אמת? הנה אנדריי לא ימול את ילדיו, כך הוא אומר לפחות, אבל מי ואל אותו אני אשלח לו כבר איזה דוס שישליך את עורלתם בפניו, מ"מ הוא כביכול אמיתי כך הוא מתיימר לפחות, לעומתו לפיד למשל לא דבק בדרך, הוא פחד התבייש וב...צדק רק שיבינו כל הדור החדש שהיום כאן ומחר בזבל שהם יחלפו מהעולם והמסורת וההיסטוריה וכל המערכת התורנית לדורתיה עם או בלי ש"ס ושאר החרדים תשאר ותשרוד ותוכיח את עצמה שוב ושוב

פלסטיק

New member
אתה צודק והכי חכם בעולם

כנראה בגלל שאיזשהו סלבריטי (או יותר) מל את בנו זו הוכחה לניצחיותה של החרדיות. כתוב בשולחן ערוך שאדם שלא יכול להתאפק ילבש שחורים וילך לעיר זרה לאישה זונה. לפי ההגיון שלך כל החרדים הולכים לזונות.

אנדרי ז

New member
מסכים איתך (אני אמרתי את זה?...)

נכון, ברית מילה זה טמטום, במיוחד אצל חילונים בהכרה. לבניי לעתיד זה לא יקרה, אני מבטיח לך. ואתה יכול להאמין להבטחה שבאה מפי מישהו שלא הסכים בשעתו לעבור טקס דתי אחר, הגם שלא ברוטאלי, הקרוי בר-מצוה.

yariv~2

New member
אם היה תלוי בי..

לא הייתי מל את בני. אבל ככל הנראה יהיו לחצים מצד המשפחה.. ואולי אפילו משפחת האישה (התיאורטית כל כך) יהיו מעונינים בברית.. אני מוכן לתרום את זה למען יחסים תקינים עם המשפחה. בסך הכל העניין לא מזיק בכלל, ואני אישית לא ממש מרגיש פגיעה כל שהיא.. (כך גם כל הנימולים שאני מכיר - בעצם כל מי שאני מכיר..) מה שבטוח המילה (אם..) לא תיעשה ביד רבי מזוקן עם ידיים רועדות.. אלא ביד מנתח מומחה.

יריב ירדת דרגה..

עכשיו אתה בשבילי כמו כולם כאן, מרמה את עצמו, עובד על עצמו, ומשקר לא לאלוהיו אלא לעצמו מה זאת אומרת משפחה? לא פוגע? מה השטויות האלה? אתה כן פוגע לפי השקפתך ברך הנימול, אתה מחלישו ובשביל מה? בשביל איזה פסוק מטומטם שאינך יודע מי כתבו ושהמשפחה של אשתך תעשה לך דרכו עליהום? תהיה רציני אל תמול ולו רק בשביל האמת שבך הבנתם אותי ואני שמח, הצלחתי להביך את השקפת עולמכם שוב ואל תמכרו לי הסברים דמויי בושה במקלחת ומשפחת האשה חחחחחחחחחחחחח

yariv~2

New member
לא ממש אכפת אם ירדתי דרגה..

אני לא ממש באתי לכאן כדי לקבל ציונים. כתבתי - מבחינתי אני לא אעשה לילד ברית.. אך למען המשפחה אני אהיה מוכן לוותר. אמת שלי? אם לא הבנת, לי אין אמת משלי, אין לי בכלל אמת כל שהיא. אך זה שאין לי "אמת" משלי.. זה אינו אומר שאני אלך לצלול במעמקי השקר החרדי\דתי, כמובן. מאחר ולי אין "דת" כל שהיא. אני מוכן לוותר על דברים שכאלה.. בדיוק כמו שאני מוכן לשים כיפה וללכת לבית כנסת - בהלוויות. אבל עזוב... אתה לעולם לא תבין.. אם אינך תופס את החופש החילוני, החופש לעשות כרצונך. (גם אם אינך מאמין בזה יש לך החופש לעשות זאת!) כאחד ששקוע בתוך דת, אני מאמין שיהיה עליך קשה מאד להסתכל על העולם מהזווית האחרת. חופש......... ללא גבולות.

yariv~2

New member
נסחפתי בלהט הרגע..

וכתבתי "חופש ללא גבולות".. ברור שהמושג חופש לכשעצמו הוא שקר לא פחות גדול..

yariv~2

New member
מצטער על ההצפה..

כדי שלא יראה אבסורד שין שני ההודעות: החופש שדיברתי עליו בהודעה הנ"ל הוא יחסי לכבלי הדת.. לכשעצמו הוא אינו ראוי שיקרא לו חופש. אך לעומת הדת הוא ראוי בהחלט לכינוי זה..

למען המשפחה תכאיב לבנך ותפר עקרונות

אבל לא למען המסורת?? בחיי שאתה מצחיק ... אני דתי ולא הייתי עושה זאת למען משפחתי גם אם היו מנדים אותי.. אבל למען המשפחה פחחח..

yariv~2

New member
המלצה:

קיים על המסך אוסף פיקסלים שמורבב מהברות שמשתלבות למילים ואף משפטים. כדאי מאד שתקרא את אותו אוסף פיקסלים לפני תגובתך. (ולא, לא בשפה הבינארית)

אתה איש מצחיק לא יותר מזה.

אתה לא מבין מהו חופש אתה לא מבין עקרון מהו אם הייתי קורא את דבריך בשפה הבינארית אולי אז הייתי מבין את שכתבת אדם שחותך לבנו את ה... עקב לחצים משפחתיים, בשבילי הוא אפס ושלא תנסה אפילו לדבר על חופש כי אין לך מושג מה זה! אם אתה מתכוון לענות תענה לענין אל תנסה להיות מה שאתה לא!

די די הסתבכת מספיק להיום

אז שמת כיפה בהלויה או בבית כנסת, אבל לחתוך בבשר החי? תגיד לי אתה לא מצטמרר בין הרגליים כשאתה מקליד את זה? אכן אין לך אמת ולא רק אמת, אין לך דעה בעצם, אתה תלוש הן מהמציאות הן מהחיים ואל תנסה להמציא מושגים חדשים שיכנסו איתך לקבר אחרי 120

yariv~2

New member
כפי שאמרתי.. :)

אכן אין לי דיעה משלי, אין לי מושג מה היא המציאות הזו, מה אנו עושים כאן.. ועד בכלל... להצטמרר? אני מכלום לא מצטמרר.. צר לי לאכזב אותך. במשך כל חיי אני מחפש את מהות החיים.. מיום שעמדתי על דעתי אני קורא ובולע ספריות שלמות.. פילוסופיה.. מדע.. יהדות.. נצרות. וכו´. כל זה לשם ידע אף מינמלי על המציאות הזו (שמן הסתם אינני מחובר אליה - אם איני יודע מהי..) כשליש ואף יותר מימי חיי "נשרפים" לי על מחשבות כגון אלו.. ואילו כאן בא אדם, שמכריז קבל עם ועדה שיודע את העניין! אני ממש מאושר שמצאתי אותך.. גילית את הפתרון! יודע הינך את האמת! במטותא מינך.. אנא הסבר לי מהי מהות החיים.. מהי המציאות הזו שאני נזקק להתחבר אליה.. אנא פטור אותי משעות וימים של בהיה חסרת תכלית בהררי ספרים.. אנא! אך... אל תתפלא אם תמצא שאינך יודע אף מהי דעתך אתה.. .. .. אתה עלול לצאת מבולבל אף יותר מהאדם שהינך מתדיין עימו..

יקיצונ

New member
יריב, כאשר זה יהיה אקטואלי,

תעשה בדיקה רצינית, תחפש מוהל מתאים שיש לו שם טוב. המוהלים הם יותר בעלי נסיון ולכן הסיכון אצלם קטן יותר. חלק גדול מן התקלות הן דוקא כאשר רופא מבצע את המילה

למעלה