דיון [כמה מפתיע מצידי]

E K O

New member
דיון [כמה מפתיע מצידי]

אוקיי, אז ראיתי בעיתון משהו שגרם לי לחשוב תחת הכותרת "שלום לשליפים" - "פחות מאחוז נתפסו מעתיקים בבגרויות" וזה ממש גרם לי לחשוב על הניסוח, פחות מאחוז -נתפסו-? [ד"א בצורה מספרית זה מעל 6,000 מחברות בחינה] זה אומר שהכותבים מודעים לכך שיש אנשים שמרמים ולא תופסים אותם, השאלה שלי בדיון הזה היא כמה אתם מודעים לנושא הזה? אני אישית ראיתי אנשים מרמים בבגרות במתמטיקה, יתר על כן אני זוכר שתי מפגרות שאם עושים קו בין מקומות הישיבה שלהן אני באמצע [זה היה אלכסוני ד"א] -דיברו- כשזאת משמאל למעלה שלי אומרת "אני לא יודעת כלום" [זה מה שהבנתי מכל הדו-שיח] והמשגיחה עסוקה בעצמה, מוזר העניין הזה! אני אישית לא רימיתי בשום בגרות וגם לא מתכוון.... אם חצי אחוז נתפסו ואנחנו "במגמת ירידה" כמו שמישהי אמרה במיני הכתבה הזו, זה רק אומר חיסון טבעי [כמו שאם יירו כדורים מרובה בילד כדי לפצוע בלבד, פעמיים בשנה וגם בבנים שלו, באשתו לעתיד וכל זה, בסוף יהיה להם עור קשה יותר באבולוציה], אנשים פשוט למדו להעתיק טוב יותר [וחלק לא למדו - מוזכרים שניים שנתפסו מעתיקים 5 פעמים].... אז מה אתכם? ראיתם מישהו מעתיק? ביקשו מכם עזרה באמצע המבחן? ראיתם מישהו נתפס?

Bastet

New member
המורה שלי זיבל את השכל אתמול...

מעולם לא העתקתי, מעולם לא השתמשתי בשליפים (או הכנתי), לא נותנת להעתיק ולא מבקשת...

AeroSlash

New member
אני כעיקרון לא מעתיקה...

קורה פה ושם וזה גם שאני בעצמי היא העוזרת.. אבל בכל תקופת התיכון שלי זה קרה איזה כמה פעמים בודדות.. וגם אלה שעזרתי להם נדפקו בסוף
מה לעשות שאני עילגת ולא לוקחים את זה בחשבון? בכל אופן, בבגרויות ובבחינות חשובות לי אני לא מעתיקה ועד עכשיו קיבלתי ציונים טובים. זה גם למה אני כל כך מאושרת מזה כי זה ההישג שלי ורק שלי ואני לא חוגגת על ההצלחות של מישהו אחר. ראיתם מישהו מעתיק? דהההההההההההההההההההה.........
ביקשו עזרה באמצע מבחן? אוי ווי
כל פעם שיש לאנשים אפשרות.. ראיתם מישהו נתפס? מ-ל-א פעמים..

.

אז מה אתכם? טוב, תודה. מה שלומך? ראיתם מישהו מעתיק? כן מלא פעמים (אפילו אתמול..). ביקשו מכם עזרה באמצע המבחן? כן, הרבה פעמים. ראיתם מישהו נתפס? כן, ופעם אפילו בעצמי נתפסתי(בכיתה ז').

וחוץ מזה,

מה אתם משחקים אותה? העתקות בבגרויות ובמבחנים רגילים תמיד היו, יש ותמיד יהיו. זה גרם,בין היתר, לכך שהיום כלי הסינון העיקרי של האוניברסיטאות הוא מבחן הפסיכמוטרי ולבגרויות כבר מזמן אין יותר מדי חשיבות. ואם יישמו הצעות דו"ח דוברת, אז תוך מספר שנים הבגרויות יאבדו גם מהכוח הדי חלוש שיש להן עכשיו.

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

כרגיל, מרתק.... :] ראיתם מישהו מעתיק? ברור... ביקשו מכם עזרה באמצע המבחן? כן... ראיתם מישהו נתפס? חחחחחחחחחחח כן, (בינהם גם אני הייתי) ובכלל קרו לי ולאנשים שאני מכירה מלא מקרים מעניינים שקשורים להעתקות... למשל פעם בכיתה ט' במבחן בתעבורה - אף אחד מהכיתה נראה לי לא רשם מילה ממה שהמורה אמרה מתחילת השנה, אז במבחן אני וידיד שלי מן הסתם הכנו דפים להעתיק מהם. בזמן המבחן המורה התחילה לחשוד משום מה, וכדי לגלות את הדפים העיפה כזה את השולחן שלנו בכל הכוח
בסופו של דבר היא תפסה את ידיד שלי ופסלה לו את המבחן
הכי מצחיק זה בכימיה - אפשר להעתיק חופשי והמורה לא אומרת כלום - חצי כיתה עומדת לידה ושואלת שאלות בקשר למבחן (שהמורה הרבה פעמים נותנת רמזים בקשר לתשובות...) והחצי השני מדבר חופשי (או מתייעץ עם שכניו לתור השאלות למורה
) אבל לאחרונה אני לא מעתיקה כי במקצועות הריאליים אין בדיוק מה להעתיק, וגם אני לא ממש צריכה, ובשאר אי אפשר להעתיק כי יש יותר מדי חומר וזה גם מסוכן

Drunk Bullet

New member
מבחן בתעבורה../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני עדיין מחכה לציון שלי מהמבחן בכיתה ט.

M a r U s k A

New member
שמע.. זה לא מצחיק ../images/Emo4.gif

לי יש ציון בתעודה במקצוע נפרד תעבורה
ואי זה מה זה נשמע עצוב... אבישי תפס עליי קריזה , במחצית הראשונה כשהייתי בקבוצה שלו לשעורי ספורט פשוט לא הייתי מגיעה! ובמחצית השנייה עברי לקבוצה השנייה בלי להגיד כלום, אז הוא עדיין מאמין שאני לא מגיעה לשעורי ספורט
ותעבורה... אוי .. אני נכנסת לשיעור כי אף לא רוצה להבריז איתי
אבל בעיקרון אני עסוקה בלעשות שעורים, להשלים חומר משעורים שהברזתי, ללמוד למבחן או הכי טוב ללמוד את אזולאי לקרוא ברוסית
למבחן בתעבורה פשוט לא טרחתי להגיע, נשארתי לישון בבית.. ובתעודה קיבלתי 70
במחשבה שנייה.. תמיד ידענו שאבישי סוטה

DeAth ScrEaM

New member
:(

הוא סוטה! תמיד שנה שעברה כשהוא היה מחנך שלי הוא הציק לי.. והשנה כשהייתי בקבוצה שלו הוא מסתכל לכולם מתחת לחולצות כשאנחנו בפוזות מיוחדות.. ושם לי ציונים לא הגיוניים!!!! :( אוף נמאס לי כבר...

לדעתי

במבחנים פנימיים של בית ספר אפשר להשתמשם בשליפים פה ושם לעיטים רחוקות אבל בבגרויות ומבחנים גדולים וחשובים אני לעולם לא אעתיק... למה? כי אולי אני יותר מדי נכונה...חחחח אני פשוט לא מסוגלת להעתיק... כל הזמן יש לי את הפחד הזה שיתפסו אותי... ראיתם מישהו מעתיק??? כי ברור ביקשו מכם עזרה באמצע המבחן??? כן הרבה פעמים וזה ממש מעצבן..לא רק שאתה לא יודע אתה גם מפריע לחבר שלך להתרכז...אני חושבת שבזמן המבחן כל אחד צריך לדאוג לעצמו..רוצה ציון טוב תשתדל ללמוד...ברור שבמבחנים סתמים אני אעזור לחבר או חברה אבל במבחנים יותר רצינים לא... ראיתם מישהו נתפס..? כי בבגרות האחרון באנגלית כל שורה האמצעית העתיקה משליפים...פשוט העבירו את זה מאחד לשני...לשורה שלי זה לא הגיע..ברוך השם... בסופו של דבר לכל השורה הזאת היה חשד לעתקה..וזהו אין להם ציון...

למעלה