דיון חדש.

אינקה

New member
את מבינה אננדי למה התכוונתי?

כשאת קוראת מה שאדם כותב שימי לב במיוחד לעולם הדימויים. הוא לעולם אינו מקרי. "רדיו מקולקל" אפילו אינו בן אדם, הוא כלי חסר טבע בודהא. המשמעות הפשוטה היא שמי שאינו מסכים עם דהרמקס ומתיישר עם הקו שלו מאבד צלם אנוש בעיניו, מה שמסביר הרבה מאוד מהתנהגותו של האיש. זו הדהרמה וזו הסנגה. אל תגידי שלא ידעת.

drall

New member
אל לך בתמימות

וכי הנך באמת סבור שהמלאכיות של דרמקס יואילו לפתח מצפון מתחת לעורן המצובע? נוצות הכנפיים שלהן הן רק כיסוי לגדרות התיל המקיפות את הגטו התפיסתי.

אינקה

New member
לא, לא אמרת

זהו רושם שקיבלתי, לא מילים שאמרת. גם הפרדה לסובייקטיבי ואובייקטיבי היא מטבע הפרדה לטעמי. לומר על דברים שהם סובייקטיביים זה באמת לומר את המובן מאליו. אם הסובייקטיביות פורמת את התפרים של הטיעון מוטב הרי שלא לטעון דבר. השמיים כחולים, החול צהוב. ככה.

drall

New member
טוב ויפה נאמר

כמובן בלי להכנס לנושא הבודהא ולימודו , שהם עניין לאינטרפרטציה חופשית לגבי מאות מיליונים של בודהיסטים ולא בודהיסטים ברחבי. אבל נכון , אדם שמנצל פורום כדי להשמיץ את אותו הפורום וכדי לקנות רייטינג למפעל פרטי שלו , עושה לדעתי מעשה שפל ועל כך ראוי להתריע. חזק ואמץ.

נפלא הגיון שלך ושל אינקה מבינתי

אדם שמשמיץ את המדיטציה שלי כ"לא אמיתית" ולעומת זאת מעלה את הרייטינג של טכניקות המדיטציה ה"אמיתיות" שלו זה ראוי. התנהגותו של אדם בגסות-רוח כלפי עמיתיו לפורום אלה הם "יושר", "כנות" ו"אמיתיות", ולהטעים את אותו אדם במעט מתבשיליו אלו הם "הטחות עלבון". לעומת זאת, ביקורת לגיטימית היא "שפלות", והצבת אלטרנטיבה הולמת יותר לבדיקה ובחינה של חברי הפורום והחלטה על פי תבונתם שלהם איפוא ירצו להיות-- הם "קניית רייטינג"? מי שירצה לבוא שיבוא. מי שלא- לא. אתה למשל, בכל הזדמנות דוחף את טכניקות המדיטציה שלך ועושה להן רייטינג. אל תנהג איפה ואיפה. לפחות תהיה הגון.

אינקה

New member
טוב, אני אענה לך את חלקי

לגבי גסות רוח מול עלבונות איני יכול לעזור לך. אם אינך רואה הבדל בין לומר למישהו שהוא מז**ן ת'מוח לבין לנקוב בעיסוקה של אימו להבדיל, אני לא יכול לעזור לך. יש הבדל עצום אבל לא משהו שאפשר להסביר. לגבי המדיטציה שלך לא זכור לי שמישהו תקף אותה אלא אם אתה סוכן מ"ט סמוי, ואתה לא. אם אתה מתרגל ויפאסנה של גוואנקה יש לרבים מאוד ביקורת על מה שמתרחש שם ולא בגלל המדיטציה אלא בגלל המסביב. הצבת אלטרנטיבה היא תמיד דבר חיובי, אבל כמו בסעיף הקודם הבעייה היא המסביב. קל מאוד להיות נחמד למי שאינו יוצא מן הכלל. קל לדקלם דהרמה כשאין הפרעות. השאלה היא מה נשאר מהדהרמה שלך כשאתה נתקל ביוצא מן הכלל. לא זכור לי שגרול נזקק אי פעם להשמיץ את הפורום הזה כדי להזמין מישהו לפורום שלו. הפורום שלו גם אינו סגור למי שדעתו אינה נוחה ממנו. שוב כמו בסעיף הראשון אם אינך מבין את ההבדל בעצמך איני יכול לעזור. איפה ואיפה (סלקציה בארית) הן בהחלט הנושא כאן. אלמלא הייתם מנסים לעשות איפה ואיפה לא היה שום צורך בדיון הזה. כולם יכלו ללכת ולדבר היכן שרצו ללא בעיה ואפילו להזכיר את אושו רחמנא לצלן אצלכם בקומונה מבלי להצמיד לו ימ"ש.

drall

New member
אתה מתרגל מ"ט?

כי אם לא, אני לא יודע על מה אתה מדבר. זו טכניקה שהוקעתי כלא אמיתית הרבה פעמים , חוץ מזה , אתה מוזמן לרענן את זיכרוני , אם זה חשוב לך. הוכניקות שאני ממליץ עליהן מפורסמות לתועלת ולשרות הגולשים , אני מקווה שהם באות על חשבון משווקי מ"ט וכד' , אבל חוץ מהעניין הזה , לא באתי לפרסם אותן על חשבונו של איש ואני מקווה שאיש לא נפגע מהפרסום שלהן. אם יש איזשהו פגם ,לדעתך , באופן שאני ממליץ על הטכניקות (למעט זה שאני מכנה אותן אמיתיות , כי הן כאלו) , אזי אתה יותר ממוזמן להעיר לי . עד כמה שאני נוגע לדבר , כוונותי כאן אלטרואיסטיות . גם אם אתה מוצא התבטאות שלי שנראית לך מעליבה או מגעילה , אנא עדכן ואני אשמח לתקן את דרכי במידת הצורך. אני מתפלא על ההתעקשות שלך להגן על התנהגות שפלה ,כפי שאמרתי , ועוד בשימוש בטיעונים שאינם ממין העניין. כלומר , אלא אם כן אתה משווק של מהרישי , ואז אני אמשיך ואתגאה בהיותי ראוי לכל ביקורת מסוג כזה. נאמטה.

חה חה חה חה חה

חה חה חה חה חה.... אני לא מתרגל מ''ט, וגם לא את הויפאסנא של גואנקה. אני מתרגל אנאפנאסטי (מודעות לנשימה) וכשהתודעה שלי ממש ממורכזת ובהירה את המדיטציה בזן שנקראת "ההארה הדוממת" (מה שבלשונך, אם זכור לי נכון נקרא "נייב"). גם אנחנו, אני ודהארמקס, מפרסמים את הקומונה שלנו ממניעים שזהים לשלך, ואני לא מסכים בשום דרך לדעותיו של אינקה בעניין. אני מקווה שאתה יכול להבין זאת, וזה ללא שום קשר להיותי "קנאי שחי במחילות" או משהו דומה לזה. אני האחרון, אבל האחרון שאתה יכול לחשוד בו בשפלות, ואני חושב שאתה מכיר טוב מאוד את דבריי בפורומים. מעולם לא הגנתי, ולעולם גם לא אגן, על התנהגות שפלה. נאמסטה גם לך.

drall

New member
אני מקווה שאני זוכר נכון

לא טענתי שאנאפאסטי היא לא טכניקת מדיטציה אמיתית ואם יש צורך אז הנה אני מכה בה בחותמת הכשרות שלי.

חה חה חה חה חה....

רק ניסיתי להבהיר נקודה מסויימת. חה חה חה....

gulon58

New member
התנשאות רוחנית ושיפוטיות

ללא קשר לאדם זה או אחר: אני מסכים אתך שהתנשאות רוחנית ושיפוטיות הן תכונות מאד בעייתיות ומלמדים בעיקר דבר או שניים על בעל התכונות הנ"ל. אגב, בעיני התנשאות רוחנית זהה להתנשאות מכל סוג אחר וחלק מהדרך הרוחנית (אם היא טובה) תעלה אצל האדם את הענווה. אם תסתכל על כל מיני "מורים רוחניים" מהצד במבט מפוכח תוכל להבחין בהתנשאות זו או אחרת -(שגדלה ככל שההצלחה החיצונית של המורה גדלה - תלמידים רבים, כסף וכו) לגבי שיפוטיות: יש בלבול בין שיפוטיות והבחנה: כמו שאתה יכול להבחין בין מכונית אדומה וכחולה, אתה יכול להבחין בין אדם שדרכו הרוחנית היא א ואדם שדרכו היא ב. שיפוטיות מתחילה במה שאתה עושה עם ההבחנה הנ"ל. לטעמי, קשה מאד להביט על הפעולה החיצונית של האדם, ולהחליט איפה והאם ההבחנה והשיפוטיות אצלו התערבבו זה בזה.

אינקה

New member
אבחנה תיארת יפה

אבל תפיסת השיפוטיות לוקה אצלך בסלחנות ואי בהירות רבות מידי לטעמי. לומר שדרך היהדות שונה מדרך ההינדואיזם זו אכן אבחנה. אבל לומר שהדרך שלי או המקום שלי עדיפים על דרך או מקום אחר זו בפירוש שיפוטיות. המילה 'עדיפים' כמובן עושה את ההבדל אבל אין צורך במילה עצמה כשהכוונה ברורה. אגב אני מניח שאתה יכול לנהל את השיחה איתי בניק הרגיל שלך. או שלא?

אם כך

הכבישים מלאי המהמורות והבורות של הודו עדיפים על הכבישים הנוחים של ישראל? שיפוט הוא אך ורק כלי. כשלעצמו הוא אינו נכון או לא נכון.

אינקה

New member
שאלת שאלה שיפוטית

ואתה מנסה מהתשובה לה להכשיר את השיפוטיות. מאיזה מיינד זה מגיע? מדוע בחרת לשאול שאלה כזו? למה לך? אם היית מהנדס הודי היה עליך לפעול ככל יכולתך לשפר את הכבישים שם. מישראל היה עליך לקחת את כל המידע והטכנולוגיה שניתן כדי לעשות את עבודתך היטב. אולי שם, בסביבה המוגדרת של המונחים ההנדסיים של התחבורה ניתן לתת לשאלה השיפוטית תשובה שאינה שיפוט אלא אבחנה. אבל שם גם אין שום משמעות לשאלה, רק לעשייה. מתי יש לשאלה ששאלת משמעות? רק כשיש לך אג'נדה. כשאתה רוצה לטעון נגד הכבישים בהודו או לשפוט את שר התחבורה שם, לחפש מקום לנסיעת מבחן לרכב שאתה רוצה להכשיל, לטעון נגד סכנות הנסיעה להודו לחברה שקשה לך להיפרד ממנה. להצדיק בכך את הרמה הנמוכה של הכבישים בישראל. להווכח עם הודי הארץ של מי טובה יותר. מתי עוד? אתה מבין שנטי, זה כבר לא קשור לדהרמה. הדהרמה הפכה להיות כלי בשירות של משהו אחר והמשהו האחר הזה זקוק מאוד להכשרת השיפוטיות.

gulon58

New member
נכון, אי אפשר לומר

שהדרך שלי או המקום שלי עדיפים על דרך או מקום אחר - אבל אפשר לומר שבשבילי הדרך הזו עדיפה בגלל א ב ג (ואולי אפילו זה ישתנה עם הזמן). אגב, לגבי ההערה עם הניק - אם אתה רומז שאני מתחזה כלשהו אתה טועה

אינקה

New member
הסגנון שלך מאוד מוכר לי

אבל אם אני אכן טועה איתך הסליחה :)

gulon58

New member
הסגנון שלי מושפע בעיקר

מהספר הדגול 3 בסירה אחת
בכל מקרה הסליחה מתקבלת לחלוטין

אינקה

New member
צריך לבוא בידיים ריקות

מה השאלה ששאלת כשענית לעצמך "הדרך הזו עדיפה לי"? מדוע לשאול? אם היית רק הולך השאלה הזו לא היתה עולה. מה הניע אותה?

gulon58

New member
יכול להיות

אבל לפעמים יש צמתים שמובילים לשאלות. לפעמים בגרות מסויימת נותנת לך להבין תמונה גדולה יותר ממה שהבנת עד עכשיו. ואז אתה יכול להבין שלמרות שרק הלכת (ולא שאלת), יש צורך בעצירה שיקול דעת וכמה שאלות, לפני שממשישכים לרוץ

אינקה

New member
ומה השאלה?

אני מבין שהשאלה שבחרת היא "מה עדיף?" ולא למשל "מה יעיל?" שאינה שיפוטית. אז אם זו השאלה שלך, האם אתה יכול לפרק את המניעים ואת הרגשות שהובילו אותך דווקא לשאלה שבחרת לשאול?

למעלה