דיון בקשר לדת

GaluP

New member
המשפט שלי לא ממש היה גמור אז

מה שהתכוונתי זה: אני מודה שאכלתי לפני אנשים שצמו, אבל לא כדי לעשות "דווקא".

Snow fairy

New member
../images/Emo41.gifלקחתם קשה../images/Emo41.gif

חברים, בחיים לא אכלתי למישהו פיצה מול הפרצוף ביום כיפור. בחיים לא יצאתי עם אוכל לרחוב ביום כיפור. להיפך, בדר"כ אני כן מתחשבת ומקס' שותה קצת ולוקחת איזה קוביית שוקולד שעוברים בבית. הקצנתי בכוונה. ג'י, אתם כאלה מגזימים|: לגבי הלבוש צנוע- אני גם מתלבשת צנוע, גם אין לי יותר מדי מה להראות. אבל אני כן הולכת עם גופיות וכאלה. ואני אומרת שאם מישהו רוצה ללכת לא צנוע, שיהיה לו בכיף. ואני אפילו לא באמת צוחקת על המשפחה שלי כשהם מדליקים נרות שבת, סתם רואה את זה בתור דבר מיותר. מעניין כמה זמן יקח לכם להכיר את צורת ההתבטאות שלי. מה אתם ישר צועקים, אמאל'ה.|: [אגב, לכו תמצאו מישהו אחד[!] שיאמר שפגעתי בו עם הדעות שלי על הדת. בהצלחה].

Snow fairy

New member
אגב, עכשיו שמתי לב,

שאפילו נרות שבת המשפחה שלי כבר לא מדליקה. שלא תגידו שאין לי כבוד אליהם, כולנו פה בערך באותה דעה.

Snow fairy

New member
סולחת../images/Emo3.gif

חח סתם נו, מה אני אעשה שאני שולחת ואז חושבת:X

yaelhr

New member
כופפפפרת. ;-[

האל ישרוף אותך בגיהנום. ;[[[

LilTink

New member
100% חילונית.

מאיה בעיקרון חפרה לכם מספיק ודעתי זהה לשלה, אני לא מאמינה באלוהים, ממש לא. אני רואה אותו בתור דמות מסוימת שהאנשים בנו לעשות כדי שיהיה להם את מי להאשים ולמי להודות, כי הם לא חזקים מספיק. זו דעתי בכל אופן, שום דבר כמובן לא נאמר בנימה תוקפנית/ביקורתית/מזלזלת. (:)

מסורתי

חילוני מאמין באלוהים שומר כשרות מדליקים אצלי נרות בשבת נוסעים בשבת מדליקים חשמל בשבת לא מדליקים אש בשבת || מסורתי

nse

New member
דתיה ,

מאמינה באלוהים, שומרת על כשרות ומדליקה נרות שבת ויומכיפור צמה. אנחנו לא מהשומרים המחמירים, לדעתי כל הלבוש הצנוע וכל זה זה מיותר. לבצפר אני הולכת עם הסטנדרט הדתי אבל ברחוב תוכלו למצוא אותי עם מכנסיים. אני למשל גם לא רואה שומסיבה למה לא לגעת בבנים לפני חתונה. אף אחד עוד לא מת מזה

אמ....

אני חילונית {ככה אומרים, נכון? חח}. אני לא אגיד שאני לא מאמינה באלוהים, אבל אני גם לא יכולה להגיד שאני מאמינה. יש רגעים ויש רגעים. אני די שומרת על כשרות, אם יוצא לפעמים שאני אוכלת גבינה ובשר ביחד או משו אז זה כי אני לא ממש שמה לב
סבתא שלי ז"ל {אמא של אמא} הייתה מדליקה נרות כל שישי, וגם אמא שלי הייתה מדליקה אצלה בבית {אצל סבתא}. עכשיו אחרי שסבתא נפטרה כל שישי מדליקים אצלנו נרות {אמא שלי...}. ביום כיפור? אני לא צמה. לא כי אני לא רוצה, כי אני לא יכולה. ככל הנראה יש לי בעיות עם הקיבה, ככה שאני לא מסוגלת שלא לאכול. התגלו לי גם בעיות בכליות, ככה שאני גם לא מסוגלת שלא לשתות. היו כמה פעמים שניסיתי לצום ולא ממש הלך...בעיקר כי אני לא יכולה בלי אוכל ומים. חגים אני חוגגת כרגיל....ארוחות חג וכאלה. פסח מן הסתם רק מצות, אבל זה כי אין ברירה ממש.
{נו מה, בטוח יש כאלה שאוכלים לחם או משהו כזה}. ימי צום וכאלה אני לא צמה....לא מוצאת סיבה למה. אה כן, ויש גם את הקטע הזה של אני לא יכולה בלי אוכל ומים. נראה לי שזהו....חח

BiDriL

New member
../images/Emo185.gifנמ.

אני חילונית. מאמינה באלוהים. בשבילי אלוהים ודת בכלל, זה עיניין של אמונה ולא מעשים. לדעתי אם מקיימים מצוות, אז צריך להאמין בהן ולא לעשות אותן כי אלה מצוות. לא שומרת שבת ולא צמה ביום כיפור, אבל אני לא אוכלת חמץ בפסח. היה נחמד אם היינו מדליקים נרות אבל אני לא באה משפחה כזו...

B a m b o o k

New member
../images/Emo197.gif

אממ דתיה. מאמינה באלוהים. לאדעת אם אני מאמינה במשיח.. נשמע לי הזוי קצת... שומרת כשרות. מדליקה נרות שבת. צמה ביום כיפור. אבל! אני הולכת עם מכנסיים אחרי בצפר, נוגעת בבנים, לא מתכוונת לשים איזה מטפחת על הראש אחרי החתונה וכל החרא הזה... ואני גם לא מתפללת. לא עושה לי משו כשאני מתפללת. זה שמעמם אותי להגיד כל יום אותו דבר.. אם לי היו אומרים כל יום אותו דבר הייתי מתה משיעמום. אם כבר להתפלל אז להגיד משו מהלב. זה יותר אישי מאשר משו שמישו כתב לפני מיליון שנה בערך...

mikmikonet

New member
אני דתייה

דתייה, שומרת כשרות ושבת. כמובן שצמה ביום כיפור. אבל- הולכת עם מכנסיים וכל זה. לא טו מאץ'

עדידי15

New member
עונה../images/Emo204.gif../images/Emo100.gif

אתם חלונים\דתיים ? חילונית מאמינים באלוהים ? משיח ?לא שומרים על כשרות ? מדליקים נרות שבת ?כן צמים ביום כיפור ?כבר לא.

למעלה