דיון בקשר לדת

דיון בקשר לדת

אתם חלונים\דתיים ? מאמינים באלוהים ? משיח ? שומרים על כשרות ? מדליקים נרות שבת ? צמים ביום כיפור ? וכל החרא שיש מסביב [: יאללה זרמו !

YARDENIS11

New member
אוקיי...

אני חילונית מאמינה באלוהים שומרת על כשרות (לא קריטי על תעודות וכאלה) לא מדליקה נרות בשבת ולא צמה ביום כיפור...

Double U

New member
חילוני

לא מאמין, לא שומר כשרות, לא שומר שבת, לא צם, לא מקדש, לא מחשש וכל מה שיוצא בזה. מה שכן, אני מודע לזה שאני יהודי ותמיד אהיה יהודי, חוגג חגים וכו'.

זונע

New member
חילוני על כל המשתמע מכך

אני לא צם ביום כיפור או משהו, אבל חגים אני חוגג כמו כל יהודי.

noyy

New member
../images/Emo28.gifמסורתית, אפשר להגיד

מאמינה באלוהים, שומרת כשרות, מדליקה נרות, צמה ביום כיפור וכאלה כי זה נורא חשוב לי. אש בשבת אני לא מדליקה וגם לא נוסעת, אבל אור וטלוויזיה ושאר מכשירי חשמל כן

Snow fairy

New member
חילונית לחלוטין.

לא מאמינה באלוהים. ואם כן, אז לא זה שמופיע בתנ"ך לפחות. אם יש אלוהים [ואני לא אומרת שיש], אז יש אלוהים אחד לכל הדתות ולכל האנשים בעולם ככלל. אמא מדליקה נרות שבת עם האחיות הקטנות, אני עומדת מהצד ומגכחת. לא שומרת כשרות בכללל, תביאו לי צ'יז בורגר, אני אוכל בכיף. לא צמה ביום כיפור, אם אני אי פעם אצום לא יהיה לזה שום קשר לדת, אולי סתם כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה להסתדר בלי אוכל יום שלם. אבל בעיקרון, לא אני לא צמה, להיפך, אני אוהבת לאכול לאנשים פיצה מול הפרצוף ביום כיפור. תנסו, זה כיף. תכלס', לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל אני רואה את הדת כדי טיפשית. חיים רק פעם אחת, ואנשים מבזבזים את זה על סגידה למישהו שבכלל לא קיים. וגם אם מאמינים שכן, אין שום סיבה להתלבש בשבילו בצניעות, או לא לעשות דברים בשבת, או לשים כיסוי ראש אחרי החתונה, או לשמור את עצמך עד החתונה [!!]. זה פשוט לקחת את כל ההנאות של החיים ולהרוס אותן לחלוטין. אבל מה אני אגיד, שיהיה להם לבריאות. [פיי, חפרתי].

Snow fairy

New member
אגב,

אני כן גאה בהיותי יהודיה וחוגגת חגים וכאלה.

חצילע

New member
../images/Emo45.gif.

אני בידיוק כמו מאיה, ממש לא מאמינה באלוהים, וחושבת שזה פתטי וטיפשי,אבל זאת רק דעתי. כשרות, אז אמ. בעיקרון אני צימחונית,אבל אם לא הייתי אז לא היה מעניין אותי. חוץ מהקטע שאמרת על הפיצה, שדי עיצבן אותי, אני חושבת שאת צודקת.

Snow fairy

New member
חח בקטע של הפיצה,

התכוונתי חברות וכאלה, כי זה מצחיק לגרום לשבור צום
אני לא יוצאת החוצה לרחובות עם אוכל|:

חצילע

New member
המ אוקיי.

אני סתם חושבת שבלי קשר לדיעה שלך,צריך לכבד דיעות של אנשים, גם אם את לא חושבת כמוהם. ~ולא ניסיתי לתקוף או משהו,אם זה ככה נשמע~

Double U

New member
../images/Emo45.gifבדיוק כך!

הנה, שלא תגידו שלא הקשבתי בשיעור תנ"ך: האדם נברא כדי להנות מכל מה שאלוהים ברא (נעזוב את זה שאני לא מאמין).

noyy

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo31.gif רציני

תגידי, למה לא לכבד אחרים? בסדר, את לא מאמינה באלוהים, לא מאמינה בדת, אבל למה לאכול לאנשים פיצה מול הפרצוף ביום כיפור, ככה בשביל הכיף? למה לצחוק בקול מאנשים שמדליקים נרות? בקשר לעניין של להתלבש בצניעות ולשמור את עצמך לחתונה אצל נשים, כל אחד ומה שהוא חושב שטוב לו. אני יכולה להגיד לך שאני מתלבשת דיי בצניעות, ולא בגלל אלוהים, פשוט זה כי נוח לי ולא ארגיש טוב כשאני לא בלבוש צנוע :$ אולי את לא ככה, אבל נראה לי שיש גבול מסויים שצריך דווקא כן להתחשב באנשים. באופן אישי, אם מישהו היה אוכל לידי פיצה ביום כיפור בשביל ה"כיף" (כדי לעצבן ולא כי היא רעבה או משהו) הייתי קוברת אותו. אל תקחי את זה באופן אישי, אבל דיי, את ילדה גדולה

טל קארי

New member
../images/Emo45.gif נכון, ועוד משהו..

יש יתרונות וחסרונות בכל דבר שתבחרי כנראה שהחסרונות רבים מהיתרונות כשאת בוחרת בדת. תקשיבי, אני יכולה להתחיל להסביר לך פה על כל העניין של הדת, למה זה חשוב וכו'...אבל אני לא אעשה את זה, אבל תאמיני לי-שאני יכולה. אני חושבת שאת צריכה לשמור את הדעות שלך לעצמך ולכבד אחרים ברצונות שלהם, זה דוחה לפגוע באמונה של אנשים, לגרום להם לעשות דבר שלא רצו לעשות (לשבור צום, זה שיא הגועל בעייני! באמת שזה כבר מוגזם!)מה מצחיק אותך בזה? אין לך דברים אחרי לצחוק עליהם? למה את הופכת את עצמך לבן אדם רע? ולמה לזלזל בדת שבסה"כ...היא שלך ואת לא רוצה לקבל אותה אל תקבלי אבל תשמרי את המעשים הרעים שלך לעצמך, ואל תפגעי באחרים.

זונע

New member
עם הדעות שלך מסכים, עם המעשים-לא!

לבוא ולאכול פיצה ביום כיפור מול מישהו בשביל לעצבן אותו? מה את ילדה קטנה?! יש דברים שלא עושים, לא משנה כמה את בזה לדת(ואני בדיוק כמוך), אבל רבאק.

nse

New member
צודק.

חבר'ה, אתם לא אוהבים את הדת,בכיף,אני לא נגדכם בעניין הזה, אז אל תהיו נגדי זלזול ממש לא במקום פה

R o n 2 5 6

New member
אני חושב שנסחפת קצת

לגיטימי לא להאמין באלוהים.אף אחד לא מחייב אותך להאמין בו. זכותך לעשות מה שאת רוצה. אבל זאת לא זכותך לפגוע באנשים.יש אנשים שכן מאמינים,וכן מקיימים מצוות,ותסכימי איתי שלגחך על אותם אנשים ולאכול להם מול הפרצוף כשהם צמים,זו לא התנהגות נאותה. אני בטוח שאת גם לא היית שמחה שיעשו לך דברים דומים.

Snow fairy

New member
בחיים, אבל בחיים,

אל תעבירו ביקורת על איך שאני מתנהגת עם משפחה וחברים. אני חושבת שזה עניין שלי בלבד, ואני לא חייבת לתת לכם דין וחשבון. תודה.

GaluP

New member
אני מסכימה איתך, רק כמו האחרים

העניין של לאכול בכוונה מול אנשים ממש לא היה במקום. אני מודה שאכלתי לפני אנשים שצמו. ביום כיפור האחרון התארחתי אצל חברה שגם לא צמה ובאו עוד חברות שצמו. הן ידעו שיהיה אוכל אצלה אז זו היתה כבר החלטה שלהן אם לבוא או לא, ותלוי היה בחוזק שלהן מול פיתוי האכילה (בסוף הן שברו את הצום ואכלו).

למעלה