דיוןןן

דיוןןן../images/Emo9.gif

סתם יצא לי לחשוב על משו מעניין...: אתם חושבים שאפשר ללמוד מהרכיבה דברים שאפשר ליישם גם בחיים? האם לדעתכם מהחיים אפשר ללמוד דברים שאפשר ליישם ברכיבה?! האם זה יכול לעזור לדעתכם לרכיבה טובה יותר/הבנה טובה יותר של הרכיבה/לחיים טובים יותר? נמקו
יצא קצת הומואייי
תהנוווו

טוב אז אני יענה ראשונהה

כדי שתבינו למה התכוונתי =P טוב אז זה משו שלמדתי מגילברט לאחרונה. כאילו זה שני הסבירה לי והשתמשה בדוגמא מהחיים כדי שאני יבין. אז זה כאילו אם אתה תדבר למישו הרבה זמן בלי להפסיק בשלב מסויים הוא כבר יפסיק להבין את מה שאתה אומר ובעצם יפסיק לשמוע גם. לעמות זאת אם מישהוא שהוא בד"כ שקט ולא אומר כלום ופתאום הוא ידבר כולם יקשיבו לו. אז ככה זה גם אם הסוסים. אם אתה כל הזמן תבקש מהסוס להיות עגול וללהיות אקטיבי בלי להניח לו בשלב מסוים הוא יפסיק להקשיב לך ויחסום את עצמו ממך... אבל אם אתה תבקש פעם ב... ותניח לסוס יותר לתת מעצמו הוא יהיה הרבה יותר קשוב למה שתבקש ממנו וירצה לתת מעצמו יותר...

ניצקוש

New member
מיככ.. היא נתנה לך עוד דוגמא באותו

שיעור.. זה שכל הזמן נותנים לילד יד, כל הזמן...וכל הזמן יביאו אותו לבית ספר ולכל מקום הוא לא ילמד ללכת לבד והוא יפחד וכל הזמן יתמך על מי שהולך איתו. אותו דבר הסוס עם תבקשי ממנו שיבוא למתג והוא יקבל ותמשיכי ותמשיכי לבקש גם כשהוא כבר אצלך אז הוא יתחיל לישען על היד, ולא יעבוד מעצמו, מהגב שלו. וככה לא רק שהוא לא יעבוד הוא גם לא ילמד עוד דברים.. ולא יוכל להתקדם הלאה.

S H I L G I

New member
תפוז *&^$#@../images/Emo46.gif

טוב ממה שאני זוכרת שכתבתי: אני זוכרת שדניאלה אמרה לי כשהייתי יחסית חדשה אצלה שהייתי זורקת תקשר והכל היה מתפקשש..היא נתנה לי דוגמא שנגיד שהולכים יד ביד עם חברה.. ומה שהרכיבה נותנת לך זה מלמדת אותך להיות סבלני, מלמדת שצריך לבנות מן מערכת יחסים כדי להצליח, שלא הכל בא בבת אחת-זה בא בשלבים ולאו דווקא בכוח..וגם זה מלמד שהתמדה והשקעה מביאים תוצאות.

wildrider

New member
מאוד.. תתפלאו לדעת עד כמה.. מאוד

מאוד מאוד.. זה תורם לעיצובך כבנאדם.. האופי שלך .. האופן שבו אתה מתפקד.. הכול... ואפשר לראות את זה מאוד מאוד שמגיעים לצבא...

יעלהה1

New member
לא מסכימה .....

אדם נולד עם האופי שלו ןלא חשוב מה הוא לא ישתנה . אולי הוא ילמד להבין דברים וכל מני כאלה אבל הוא לא ישנה את אופיו לגמרי .......

wildrider

New member
תתפלאי....

יש דברים שאני לא יכול להגיד פה בפורום .. אבל אלו שינוים שאת לא יכולה ללהעלות אפילו על הדעת...

יעלהה1

New member
לפי דעתי זה ממש לא ככה .....

אני מכירה משהו שזה רק הפך אותו להיות יותר מגעיל !

wildrider

New member
כל אחד ואיך שהוא תופס את זה..

כשמדברים על בני אדם זה לא ככה עושים וזה מה שיקרה .. אני מדבר יותר על הקו מגמה...

יעלהה1

New member
זה ברור שבמידה מסויימת זה משפיע

אבל אי אפשר להגיד שזה באמת משנה בני אדם

aloniguy

New member
אותי זה שינה מאוד...

ומי שמכיר אותי הרבה זמן רואה את זה מאוד ברור, אני יכול להגיד לך ולעמוד מאחוריי המילים שלי שרכיבה יכולה לשנות בן אדם מהקצה אל הקצה.... ברור שלא כל אחד, זה תלוי איך אותו בן אדם מתייחס לרכיבה, אבל מי שמתייחס לזה בשיא הרצינות וכל החיים שלו בערך סוסים סביב סוסים ורכיבה זה יכול לשנות אותו מאוד...

ניצקוש

New member
יעלה, זה לא רק הסוסים זה כל המסגרת

הזו... היא יכולה לשנות בהמון. ואת יכו\ולה לקחת את הדוגמא שלי, ועל זה תחשבי כבר לבד.

wildrider

New member
בואי אני אתן לך דוגמא..

כשאת מסיימת שיעור... מה את עושה? אחד שרוצה להצטיין ברכיבה חושב על השיעור מה הטעיות מה הוא עשה לא נכון בקורס טיס זה נקרא לסמלץ... כבר כיסינו דבר אחד.. ואני יכול להמשיך עוד בלי הפסקה..

Blue Eyessss

New member
ואני לא מסכימה איתך../images/Emo47.gif

בני אדם נולדים טהורים...עם האופי הכי תמים והכי טוב בעולם ועם הזמן הוא מושחט...כי ככה זה בני אדם עם הזמן כסף נכנס וכל השטויות האלה...ואופי זה דבר מאוד דינמי...ולהגיד ש"ככה זה" ו"זה מה יש"...זה נורא אבל נרוא צר אופקים לטעמי...ואנשים משתנים מהקצה לקצה וזה מה שיפה בחיים ששומדבר לא קבוע... וסוסים זה משהו שמשנה חיים קחי רוכבים טיפולים ואפילו לא מקרים קשים של שיתוק מוחלט אלא מקרים כמו ADHD(בעיות קשב וריכוז) כמה זה משנה להם כמה זה תורם לבטיחון את לא מתחילה להבין בכלל מה זה עושה לאנשים עם בעיות...רוכבים טיפוליים נולדים מחדש בגלל הסוסים... אל תזלזלי בזה

יעלהה1

New member
זה לא קטע של זילזול ...

אבל שחושבים אל זה אני פשוט הכרתי מישהו אחד שרקק ישתנה לרעה ......צודקים...מה לעשות למרות שלפי דעתי אי אפשר להגיד שזה משנה מקצה לקצה ילדים בלי מוגבלויות ......זה יכול לשנות קצת לא יותר מדי ....כי כמו שאמרתי בהתחלה אדם הואו והוא איך שמחנכים אותו ... והוא לא לומד משהו אחר בגיל כזה ....גם אם זה ניראה שהוא ישתנה ......לפי דעתי זה לא נכון .....למרות שיש מקרים מסויימים .....

ממש לא נכון.

זה בהחלט משנה אנשים מקצה לקצה, ואני הוכחה חיה לזה. בתחילת שנה שעברה, לפני שחזרתי לרכב, הייתי ביישנית בצורה מטורפת, בחיי. ועכשיו, אחרי כולה שנה, יש לי הרבה יותר ביטחון מבעבר. ובאמת שהשתניתי, נהייתי בנאדם שונה לגמרי! את לא יכולה לקבוע כאלה דברים בלי לבדוק את זה קודם.

Blue Eyessss

New member
את קולטת מה את אומרת?../images/Emo47.gif

את פשוט אומרת שזהו זה מה יש אדם שנולד בצורה אחת בחיים לא ישתנה זה נראה לך הגיוני? אם כבר ההפך...הוא ישתנה-אבל ישאר בו קצת ממה שהיה לו פעם תמיד גם לטובה וגם לרעה וזה שהסוסים הפך את הבנאדםש את מדברת עליו לבנאדם רע...זה גם שינה לו את האופי...או הגביר... אבל זה כבר לא קשור לסוסיםה גישה שלך היא ממש גישה של צרות אופקים וזה ממש מפליא אותי לראות גישה כזאת..מזמן לא נתקלתי בדבר כזה

למעלה