דיוןןן

fliperit

New member
טוב...חשבתי ע זה יותר לעומק...

(ואתמול גם הייתי הרוסה מהטיול השנתי....אז המוח לא עבד משהו) אז תגובה חדשה: אני חושבת שכל הרכיבה ומה שנ=מסביב לה עיצב לי את האופי בצורה יוצאת דופן: אני בוגרת מרוב החברות שלי, אני יותר לוקחת אחריות, אני לא מפונקת ולא אכפת לי להיות קצת מלוכלכת, או שצת כאוב לי, ואני עוה דברים חוץ מראות טלויזיה ולשחק במחשב. כמובן שלעיצוב אופי הזה יש גם השלכות לא מאוד טובות: אני נפגשת פחות עם חברים מחוץ לענף, יש לי פחות זמן ללימודים (למורת שאני יכולה מאד מאוד להצליח אם אני אקדיש לזה זמן), כי אני משקיעה את כל הזמן ברכיבה. כל מי משכיר אותי מגדיר אותי כ"מכורה לסוסים"...ואני כזאת- לטוב ולרע. כמובן שאני גם לוקחת דברים מהחיים ומשליכה על הרכיבה, ולהיפך- כמו כל תחום בחיים....הכל משפיע על הכל..

שירלי317

New member
הסוסים מעצבים את הנשמה שלי!

אני חושבת שסוסים ורכיבה ובעצם כל דבר שמשקיעים בו מעצב את האופי והנשמה בצורה כלשהי.. בין אם מקצה לקצה ובין אם בדברים הכי קטנים.. כי בעצם כשבנאדם נולד הוא כמודף חדש כביכול.. והוא לאט לאט קולט דברים, המוח שלו זה כמו ספוג.. הוא סופג ידע, תחילה שפה, תנועה, תקשורת, קורדינציה, רגש... כל הדברים שאנחנו יודעים הגיעו מאיפשהו, הם לא סתם קיימים.. ובנאדם לא מפסיק להשתנות, בנאדם ובכלל כל היצורים החיים כל הזמן נמצאים בתהליך של שינוי, בין אם פיזי ובין אם מנטלי. והרכיבה, תלוי בזמן, באהבה, ברצינות, בחששק שמשקיעים בה.. יכולה לשנות אנשים בצורה שלא תיאמן.. ואף יכולה לשנות את הדברים הכי קטנים.. כל אחד איך שהעניין משפיע עליו, אולי לרעה, אולי לטובה.. ותמיד יש את כל הידע והרגש והאופי שצברנו אבל לאט לאט חלק מהדברים לוקחים חלק יותר קטן בחיים שלנו ובאופי ודברים נוספים נכנסים למוח ומשנים את האופי שלנו, מעצבים אותו... וזה דו סטרי.. אני אישית מאוד השתנתי בזכות הרכיבה בזמן האחרון.. וגם מאוד השתנתי מבחינת הרכיבה בזכות גורמים חיצוניים מחוץ לענף, אבל בחלק אחר של החיים שלי.. מה שהשפיע על הרכיבה והמשיך לעצב את האופי שלי.. ובגלל שאני מגיל מאוד מאוד קטן עם סוסים אני לא יודעת איך הייתי בלעדיהם.. אולי היה יכול להיות לי יותר טוב או יותר גרוע, אולי הייתי בנאדם אחר לגמרי.. אבל אני וכל בנאדם אחר נמצאת בתהליך של שינוי כל עוד אני קיימת.. וזה אחד הדברים המופלאים ביותר... לחלק זה יותר קל, לחלק יותר קשה.. אבל ככה זה.. לפעמים שמים לב או נוקטים צעדים כדי להשתנות ולפעמים זה בא לבד.. ולפעמים אנשים שלא התראו הרבה זמן פתאום לא מכירים את הבנאדם מרב שהשתנה.. לא רק חיצונית... וזה מוכיח את זה שהתבגרות היא בעצם תהליך שינוי שמשתמשך כל החיים ומשפיע על כולם!

למעלה