דיווח מהשטח

perhay

New member
דיווח מהשטח

היום השתתפי בכנס לכבוד 50 שנה להקמת הארכיון הסיפור העממי (אסע"י), אשר ממוקם באוניברסיטת חיפה. הוא נוסד על ידי דב נוי. בכנס היו הרצאות על הבטים שונים של פולקלור ובין היתר המעבר של כל המאגר למחשוב. המארגנים דווחו שהחוקרים נעזרים בארכיון וגם מספרי הסיפורים. הדרישה היחידה שלהם היא שיזכירו את מקור הסיפור, זאת אומרת אסע"י. הם מאד נהנים שהסיפורים שסופרו סוגרים מעגל וחוזרים לציבור בתיווך של מספרי הסיפורים. במאגר יש באמת סיפורים מיוחדים מסוגות שונות: מעשיות, אגדות, בדיחות. שווה לתאם איתם ביקור ולהתרשם מקרוב מכל האוצר הזה. בנוסף, יש להם פרסומים עם קבצי סיפורים שנמכרים במקום.

איך מגיעים לקבצים?

יפה שיש ארכיון הסיפור העממי. אני אישית למדתי אצל דב נוי על הסיפור העממי. בכל אופן, האם הארכיון פתוח לקהל הרחב? איך ניתן להגיע לפרסומים שלו? יש להם אתר באינטרנט? חבל שאוצרות כאלה לא מפרסמים את עצמם כהלכה כדי שאנשים ידעו עליהם יותר.

perhay

New member
איך מגיעים?

לארכין הסיפור העממי יש אתר באינטרנט (אך נראה לי שהוא עדיין בשלב הקמה) כי אני מנסה להכנס ויש איזה מסך פתיחה ותו לא. הטלפון שלהם הוא: 8240018 (איזור חיפה). שם בוודאי יספקו לך מידע על שעות הפתיחה ושעות קבלת קהל וכל הפרטים שתצטרכי.

../images/Emo15.gifנכנסתי לאתר של הסיפור העממי

בעקבות המלצתך נכנסתי לאתר של הסיפור העממי. אומנם אין הרבה מבחינת סיפורים אבל הם כנראה מפרסמים את סיפור החודש... יש שם כרגע סיפור אחד. נחמד. הפרסומים בהחלט מעניינים. אולי כשאתפנה אסע לשם לספריה תודה על שהארת את עיני באשר לזה

חדשות אסע"י../images/Emo63.gif

בעוד מספר חודשים יהיה אפשר לחפש סיפורים דרך אתר אסע"י. לא ניתן יהיה לקרוא דווקא סיפורים שלמים אלא תקצירים. את אותם סיפורים שתרצו בשלמותם תצטרכו לסוע לקחת. בכל אופן - שיפור נפלא לטובת מספרי הסיפורים. חכו בסבלנות! בברכה,

למעלה