דיווחים מהשטח

בארטושק

New member
טעות בזיהוי

מסתבר שטעיתי קצת לגבי מהותו של הספר. קודם כל, זהו ספר ישראלי, של אורה שם אור. החלטתי לקחת אותו במקור לאחר קריאת הפרק הראשון, שכלל סיפור שלה על פגישה עם בחור ישראלי בלונדון, ובמהלכה ירד הבחור לאכול ארוחת בוקר איתה בפיג'מה. לאחר מכן, היא החלה להתלונן על הנימוסים הגרועים של הישראלים, תוך תיאור מצחיק למדי של הבחור ההוא. היה נדמה לי שכך ממשיך גם שאר הספר. טעיתי. הפרק הזה היה רק הקדמה למטרתו האמיתית - חינוך הישראלים לנימוסים והליכות. הוא משופע בעצות שימושיות (יותר דומה לפקודות, למעשה) על כיצד לנהוג בנימוס. כך למשל ניתן למצוא שם הנחיות לאכילה נכונה ("כאשר את חוזרת הביתה, עלמתי הענוגה, ... שימי לפנייך צלחת וסכו"ם, ואמני את כף ידך באחיזה נכונה"), גינוי למספרי בדיחות סידרתיות ("לא פעם שאלת את עצמך מה אפשר לעשות עם הנודניקים המרדימים את האורחים שלך בצרורות של בדיחות נושנות"), נימוס בנסיעה באוטובוסים ("לי יש רגליים, ואלה צמודות. גם אצל השכן שלי, הן צמודות - בחמש הדקות הראשונות. פתאום, ללא אזהרה מוקדמת, הוא מפשק אותם לזווית של מאה ושישים מעלות"), ועוד סיפורים משעשעים מאוד בסגנון זה. אבל בכל זאת, הספר כתוב בסגנון מצחיק, וניתן להנות מאוד מהרצינות בה מתייחסת הכותבלת לכל העניין. אז אני לא בטוח לגבי קניית הספר כמתנה לחבר (הוא עלול להבין לא נכון את המסר), אבל קריאה שלו יכולה להיות מהנה.

Rivendell

New member
תוכלי להעביר את ההודעה לדף הראשון?

אני לא חושבת שייראו אותה כאן
רק תדאגי לשכתב ולציין על איזה ספר מדובר. תודה!!

ל א

New member
יער נורווגי

סופסוף קראתי אותו. אכן מעולה. היו לי הרבה ציפיות מהספר בגללכם (בעיקר בגלל ריוונדל, האמת), וכולן התגשמו. יש טעם לפרט? אני האחרון שקרא אותו בפורום הזה... הספר הזכיר לי שני ספרים אחרים- "ארמון הירח" של פול אוסטר ו"ההיסטוריה הסודית" של דונה טארט.

Rivendell

New member
לא האחרון ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שיש עוד שניים שלושה שלא שגעתי אותם לגמרי עם הספר הזה (שלא לדבר על "עפיפונים"
). אבל תפרט, נכניס גם אותך למאמרים
ודווקא לי זה לא הזכיר בכלל את אוסטר. מה שם עשה אצלך את החיבור?

ל א

New member
את עפיפונים כבר לקחתי

מהספריה.
בקרוב אני אגיע גם אליו, אני מניח. מה הזכיר לי את ארמון הירח של אוסטר? משהו באווירה הרומנטית-טראגית המתקתקה-מרירה ששוררת בשני הספרים. זה מה שמאפיין בעיני את שני הספרים הללו. אני לא מצליח להיזכר בספרים אחרים שקראתי שהמאפיין הזה היה כל כך בולט בהם. זה נשמע קצת שטחי, אני יודע, אבל זה קישור אסוציאטיבי, לא ספרותי. הגיבור של יער נורווגי הזכיר לי בהרבה מובנים (שאני מעדיף לא לפרט) את עצמי, מה שאפשר לי להזדהות איתו במיוחד. בד"כ אני לא נוטה להזדהות עם גיבורים.
מממ, אבל אל תחשבו שאני אוהב את הספר ממניעים נרקיסיסטיים...

Rivendell

New member
ב"יער נורווגי" אני הכי אהבתי את

מידורי דווקא. דמות פשוט נהדרת. אבל הרוב אהבו דווקא את המלנכוליות של נאוקו, אני לא מבינה למה.

ל א

New member
הדמות החביבה עלי בספר היא

דווקא נגסווה. משהו קצת הפריע לי במידורי. בחבר שלה, בעצם. בזה שטיפוס פלפלי כמוה הסתובב עם שוביניסט.

Dubi33

New member
בעניין ההתאבדויות

שלום לכולם. גם אני אהבתי מאד את הספר, ואף כתבתי על זה כמה מילים. מה שהפריע לי זה כמות ההתאבדויות האיומה. נכון שהיפנים כבר לא מבצעים חאראקירי (ספוקו בלשונם) אך עניין ההתאבדויות נראה כלגיטימי באופן מוגזם. אני לא יודע אם אכן הדבר כך ביפן כיום או שזה רק בשביל הסיפור, אך אין ספק שזה מטריד. עופר

למעלה